Zoemzoemzoem! Marianne Thieme gaat met Prinsjesdagjurk de strijd aan met insectengenocide

Het gaat vandaag voornamelijk over geld, maar de Partij voor de Dieren zou de Partij voor de Dieren niet zijn als ze niet ook dierenleed zouden aankaarten. Dit keer geen statement tegen de bioindustrie of klimaatverandering. Nee: de uitsterving van insecten staat op het programma – en op de jurk – van Marianne Thieme.

De onafhankelijke politieke verslaggever Ernst Lissauer had vanmiddag de primeur: de nieuwe jurk van Marianne Thieme, speciaal voor Prinsjesdag. Het is inmiddels traditie dat de frontvrouw van de Partij voor de Dieren aandacht vraagt voor een specifiek dierengerelateerd probleem via haar kleding op Prinsjesdag. Dit jaar is het massale uitsterven van insecten het thema, op een mooie blauwe jurk.

Ernst schrijft over de ontmoeting:

“Het best bewaarde geheim van Prinsjesdag is de jurk van Marianne Thieme. De jurk vormt ieder jaar een statement om aandacht te vragen voor een misstand onder de dieren waar de mens iets aan kan doen. De jurk staat dit jaar in het teken van de verdwenen insecten.”

En daar heeft mevrouw Thieme dan ook best wel een punt mee, toch? Insecten zijn belangrijke onderdelen van het ecosysteem van de wereld, en dan zeker ook Nederland. Eerlijk is eerlijk: ik zal geen traan laten als die nare steekmuggen van de aardbodem verdwijnen, maar als ze in hun kielzog het andere leven op aarde meenemen dan neem ik graag nog een abonnement op een paar van die jeukende, irritante muggenbulten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Diik

  Mee eens. Top story. De bijen zijn nuttige en onmisbare insecten.

 2. Bart

  Mee eens tijd om te stoppen met windmolens die insecten massamoord plegen.

 3. Kretoloog

  Al dat reizen met het vliegtuig, Marianne krijgt er geen genoeg van (op kosten van de fractie uiteraard). Weet zij wel hoeveel insecten per vlucht het leven laten? Miljoenen, mevrouw!

  Thieme is een hypocriet wijf (hoi Mezzadra!) dat nu weer met Prinsesjesdag goede sier loopt te maken. Gelukkig is deze zomer 1 van haar leden (Femke Merel) weggelopen. Hopelijk volgen er meer.

 4. van Urk

  Zelfs voor de kleinsten wordt aandacht geschonken door deze partij.

  1. Kretoloog

   Ik denk dat Thieme en Ouwehand ook nog schaamluizen houden.
   “Wie het kleine niet eert…”

 5. Politiek Profeet

  30 jaar geleden zou ik Thieme van de bijtjes en de bloemetjes geleerd hebben in het 2 kontjes hoge gras.
  Nu is een uitgekookt mormeltje die denkt met milieu e.d de burger met torenhoge uitgaves te kunnen verleiden met e.o.a. insectenjurkje.

 6. Duckday

  Ja hoor en maar dingen doen wat voor een ander niet goed is

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Marianne Thieme is de intelligentste kamerlid en ook een van de mooiste. Verder is de PvdD de enige partij die niet alleen op de economie focussen. Een echte aanwinst in de Nederlandse politiek!

  1. FJ

   Maar ze zou eens wat beter op haar poes moeten letten.

 8. Henk-Jansen

  We beseffen het niet altijd maar insecten zijn van gigantisch belang voor de planeet. En dus zou er ook wel wat meer aandacht voor de kleine beestjes mogen zijn. Bijvoorbeeld bepaalde pesticides die veelvuldig in de landbouw gebruikt worden zijn ontzettend giftig voor insecten en ook het kortmaaien van bermen naast wegen is niet gunstig voor de insecten. Er is een taak voor de overheid maar ook voor de normale burgers om de insectenpopulatie in Nederland weer te laten groeien en gezond te houden!

  1. Politiek Profeet

   Helemaal mee eens H J…maar daarvoor hebben we een Thieme niet nodig met haar splinterclubje,daarvoor kunnen we al heel snel resultaat bereiken door op de basisschool weer te beginnen met de oude lessen biologie, de bijtjes en de bloemetjes.
   Hebben we wel een ander schoolstelsel voor nodig, eentje uit de jaren 60/70 niet hetgeen we nu hebben, links en vooral niet-Nederlands.

 9. goedisfout

  Zo dus vandaag was ze er wel. De rest van het jaar weer hop het vliegtuig in met of zonder ongedierte jurk.

 10. meneer cactus

  moet die hypocriete trol stoppen met het bouwen van windmolens

 11. fusilier

  Iedere serieuze imker mag van mij ,van zijn hobby zijn beroep maken. En een royale vergoeding krijgen daarvoor van de overheid.

 12. AS210854

  En ze hoeft um nog niet eens zelf te betalen . Al die flauwekul met jurken en hoedjes kan gedeclareerd worden.

 13. Jack Flash

  Weg met molens die insecten en vogels verdelgen.Daar is tutje hola te hypocriet voor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.