Beelden: afterparty Boerenprotest, Farmers Defense Force waarschuwt voor ‘boerenoorlog met kabinet’

De boeren sluiten het boerenprotest in Den Haag feestelijk af. Een grote feesttent werd opgezet en de boeren hebben de alarmlichten van hun trekkers aangezet om daarmee de beste lichtshow van Den Haag ooit op touwen te zetten. Het is hopen dat de boeren het bij één glaasje houden en niet vergeten de lampen te dimmen, want anders zijn de accu’s straks leeg en moeten ze alsnog op het Binnenhof tentjes opzetten. Toch dreigt verdere escalatie als het kabinet niet snel stappen zet. 

Het boerenprotest begon vanochtend nog met dreiging. Er heerste een grimmig sfeertje en iedereen verwachtte een escalatie tussen de troepen van defensie en de boeren, maar nu, enkele uren later blijkt dat deze angst onterecht was. Het bleef relatief rustig. Natuurlijk gaat er altijd wel iets mis, maar over het algemeen lijkt het boerenprotest op een succes uit te lopen. Maar de vraag waar de boeren mee zitten is ‘luistert het kabinet?’.

Nu de schemering inzet laten de boeren hun alarmlichten aanstaan, zoals te zien is op de bovenstaande beelden die het Twitterprofiel ‘de Redacteur’ met ons deelde. De boeren hebben hun stem laten horen, de politiek heeft geluisterd -ten minste dat hopen we- en de parkjes van Den Haag zijn niet omgeploegd en ingezaaid met wietplanten. Tot zo ver een geslaagde actie dus.

Nu de boerenafterparty op gang komt is het voor de politiek noodzaak om stappen te zetten, te communiceren met de sectoren die hinder ondervinden van het huidige stikstofbeleid en het beleid opnieuw te ontwerpen. Als de partijen in de Tweede Kamer en de boeren ‘water bij de wijn doen’ is een veilige terugkeer van de boeren en deugdelijk stikstofbeleid het resultaat.

Maar als het kabinet haar nek verhard en blijft vasthouden aan haar huidige visie, dan kan het zomaar eens zijn dat het volgende boerenprotest leidt tot het omploegen van het Malieveld en hevige onrusten. Dat het laatste tot de mogelijkheden behoort blijkt uit de communicatie van de Farmers Defense Force, zo lezen we in de Volkskrant de woorden van de Fries boerin Sieta van Keimpema:

“Het kabinet is uit op een burgeroorlog met boeren. Het kabinet schuwt daarbij niet het leger in te zetten. Premier Rutte trekt zich laf terug, zoals de meesten van dit kabinet, achter een muur van geweld, intimidatie en uitlokking.”

Dat zijn behoorlijk pittige woorden. Laten we hopen dat het kabinet de boodschap heeft begrepen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

92 reacties

 1. Kretoloog

  Inderdaad, minister Schouten liet zich vandaag bij deze massale boerendemonstratie niet zien. Terwijl zij toch de aangewezen persoon was om namens het kabinet de boeren toe te spreken.

  Schouten zakt als vakminister diep weg. Vandaag hebben tal van experts de vloer aangeveegd met haar beleid om uit deze crisis te komen. Al eerder dit jaar faalde ze opzichtig met de pulsvisserij.

  Schouten doet er verstandig aan om haar portefeuille terug te geven. Ze heeft al het vertrouwen bij boeren en vissers verspeeld.

 2. Vanduinen

  Het boerenbedrijf kent een enorme overproductie en zal een stap terug moeten doen. De noodzaak om de co2 uitstoot te verminderen zal met dit protest niet tegen gehouden kunnen worden. Er zijn heus wel een aantal boeren die een buitenkans als uitkoop niet voorbij willen laten gaan.

  1. Zozo

   Duintje, debieltje, heb je ook cijfers van de overproductie? Zo niet, hou dan je debiele bek. Die 75 % naar het buitenland is juist goed voor de Nederlandse staat.

   1. Vlaswiek

    @Zozo: grote kans dat je het tegen de aandoenlijke hebt, zonde van je energie!

  2. Kretoloog

   Vanduinen: het gaat bij deze discussie niet om CO2 maar om stikstof. Of was dat nog niet tot je trage brein doorgedrongen? En overproductie is er helemaal niet. Er lijden nog steeds zo’n miljard mensen honger op deze wereld.

   1. van Urk

    De zalm is al niet meer betaalbaar. Deze vis is de laatste tijd ongekend populair geworden bij de consument in binnen en buitenland. Voedselverspilling vindt ik dan wel weer jammer. Hoe veel voedsel onnodig wordt weggegooid vanwege de houdbaarheidsdatum.

  3. Ron

   Over productie?

   Jij snapt het niet hé?

   Maar ok laat Afrika dan zelf maar voor hun gaan voedsel gaan zorgen. Kunnen ze niet.

   Andere landen die nu importeren, laat die hun voedsel dan zelf gaan verbouwen. Mag hoor dan gaat de stikstof wel omhoog zonder de regels die hier gelden.

   Verder denken dan je neus lang is.

   1. Vanduinen

    In de supers, m.n. groenten komen vele artikelen, geteeld in Afrika in de schappen. Haricots verts o.a (Senegal) Aardappelen uit Marokko.
    Het vele fruit, verse vijgen, enz. @Ron!

    1. Zozo

     Je spreekt jezelf tegen. In Afrika is dus overproductie. Of hebben ze in Afrika geen honger? Wat ben je toch een debiel!

    2. van Urk

     Maar wel door Nederland verkregen innovatie en kennis of door Nederlandse boeren die daar in Afrika een bedrijf hebben opgezet. Zelfs de Rabobank investeert in Afrikaanse groenteteelt.

    3. Rechtsaf

     “m.n. groenten komen vele artikelen, geteeld in Afrika in de schappen. Haricots verts o.a (Senegal) Aardappelen uit Marokko.”

     Hier noemt vendjunen een paar producten die niemand kent verder, wbt de aardappelen die komen gewoon uit Nederland, het probleem echterr is dat boeren niet de prijs krijgen van de supermarkten die die boeren zouden moeten krijgen voor hun producten, domoor

    4. Ron

     @ van duin, wat Zozo al aangeeft is dat je jezelf nu vastkletst.

     Dus dan moet elk land zelfvoorzienend gaan worden wat ik al aangaf.

     Afrika kent dus geen honher want exporteert zijn voedsel.

     Maar ook hele koude landen of waar bijna niets groeit wil jij uithongeren, want die moeten maar zonder onze landbouwers.

     Verder stopt Nederland dan met de import, van auto’s, communicatiemiddelen, computers, medicijnen enzovoort.

     Want zegt van duin in zijn alles omvattende wijsheid, we moeten alleen voor eigen volk produceren.

     Heb je nog wat zinnigs?

  4. van Urk

   Vanduinen. Overproductie kent bijna iedere tak. Maar of de boeren met hun overproductie alsnog het meest vervuilen is nog maar de vraag. Zij hebben hun stikstofuitstoot al met 64% gereduceerd. De stikstofkaart van Nederland laat duidelijk zien dat de meeste stikstofuitstoot uit de regio vandaan komt waar de boeren vandaag zojuist hebben gedemonstreerd. verstedelijkte gebieden met veel mensen en industrie zijn de grootste vervuilers.

  5. Mezzadra

   Klopt, van Duinen, en de boerenorganisaties snappen dit ook donders goed. Dit is slechts ketelmuziek en hysterie dat in het beste geval zal leiden tot een meer profijtelijker uitkoopregeling in het kader van het halveren van de veestapel.

   1. Vlaswiek

    De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet. Wel gaat hij met zichzelf in debat.

   2. van Urk

    Halvering van de stinkende Randstad ligt ook nog open. Men zal heus het verschil niet merken als er dankzij de overheid weer een deel koeien verdwijnt naar de slachthuizen.

   3. Kretoloog

    Je bent echt dom, Mezzadra. Of je bent een autist, dat is ook nog mogelijk. In dat laatste geval, sterkte.

    1. Vlaswiek

     Hij is een bewezen psychopathische zuiger. De afgelopen (meer dan) 15 jaar is hij bezig geweest met het frustreren en ondermijnen van de verschillende forums en reactieplatforms in Nederland. De aandoenlijk doet dit door zichzelf, via zijn multinicks aan te moedigen en gelijk te geven. Ook gebruikt hij zijn multinicks om flamings op te starten, en zijn supporters aan te jagen.

   4. Groeneveld

    Met de halvering van de veestapel wordt slechts 20% van het stikstofprobleem opgelost, sukkel. Wat wil je doen met die andere 80%, waarvan 40% van buitenaf (over de grenzen) komt binnen drijven?

   5. Bart

    Nee dat klopt helemaal niet Mez, er is ook helemaal geen enkel bewijs voor.
    Al jullie bewijs is gebasseerd op klimaat modellen die uitgaan van een te hoge co2 gevoeligheid en aangepaste data. Er is geen enkel bewijs dat met de wetenschappenlijke methode te onderbouwen is dat er iets mis is met het klimaat.

    Maar ja, je bent een lid van de klimaat religie of niet he Mez.

    Dan doen feiten er niet meer toe, dan luister je naar verstandelijk beperkte meisjes van 16, en verschuil je je daar achter.

    Walgelijk ventje dat je bent.

    1. Rechtsaf

     “dan luister je naar verstandelijk beperkte meisjes van 16, en verschuil je je daar achter.”

     Vergis je niet hoor dit zal mezzadra zeer persoonlijk opvatten gezien zijn sympathieën ped*partij martijn en zijn uitspraak,

     “– Lao Tse aka Mezzadra vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.”

     * = ped*partij martijn

    2. Mezzadra

     Bart lijkt te menen dat wetenschappelijke uitkomsten die op basis van 20.000 meetpunten in ons land worden bepaald niet meer zijn dan een opinie die je voor een andere opinie terzijde kunt schuiven.

     Die dwaasheid kennen we ook van de klimaatdiscussie.

     1. Rechtsaf

      “op basis van 20.000 meetpunten in ons land”

      Dit is feitelijk ook gelogen…aldus onze klimaatreligieuze mezzadra

     2. Vlaswiek

      De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet.

     3. Ts

      Geachte Mezzadra,
      Graag wel de juiste feiten:NH3 (Ammoniak) wordt gemeten:
      website RIVM
      Op 6 meetstations meet het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu elk uur met geavanceerde apparatuur (miniDOAS) de ammoniakconcentratie in de lucht. Die 6 locaties dekken het hele bereik van de ammoniakconcentraties in Nederland. Van gebieden met weinig ammoniak (kust) tot gebieden met veel ammoniak (Gelderse Vallei en Noordoost Brabant). (Einde citaat)

  6. Bart

   De noodzaak om CO2 terug te dringen bestaat niet, alle geprojecteerde opwarming bestaat alleen in klimaatmodellen die altijd falen, mede omdat ze gebasseerd zijn op gemanipuleerde data.

   Ik vraag me, wat voor bewijs is er voor jou nodig om je standpunt te wijzigen?

   Is historische data die aantoont dat de huidige temperaturen helemaal niet zo extreem zijn, eerder verre van genoeg?

   Of ben je een klimaat ontkenner? Iemand die ontkent dat klimaat verandering een natuurlijk iets is en dat er nooit optimaal klimaat heeft bestaan dat gehandhaaft kan worden, iemand die denkt dat klimaat verandering te stoppen is?

 3. Willemm

  “Het kabinet is uit op een burgeroorlog met boeren.”
  De boeren zijn uit op een burgeroorlog met her kabinet. Terwijl de boeren altijd zeer gerespecteerd zijn geweest in Nederland maken ze zich op deze manier erg belachelijk door de terroristen van de Gele Hesjes na te doen.

  1. B. Pascal

   uiteindelijk draait den Haag je de kop wel eraf. het kan beter onder een goed gevecht gebeuren. ik zeg het wordt tijd voor een flinke confrontatie. het leger zal nimmer op de boeren schieten, dus het wordt alleen materiele schade. het leger is te klein, om drie dagen de boog gespannen te houden. het is hier geen rusland.

  2. Zozo

   Genoeg is genoeg. Als ze jou elke dag aan je piemeltje trekken, wat ga jij dan zeggen. Debiel. Je kent het wel de emmer overlopen. Tel toch eerst tot 10.000 voordat je hier iets neerplempt. Voor mensen zoals jij heb ik maar een woord: debiel.

  3. Ron

   Ik vermoed dat jij gewoon angstig wordt dat dit het signaal gaat worden dat steeds meer mensen zich gaan uitspreken ipv zwijgen en meelullen met het politiek correcte gelul wat nu heerst.
   De waarheid gaat nu boven komen, en het spreekwoordelijke pek met veren wordt klaar gezet voor links.

   1. van Urk

    Ook de dertig miljard pensioengeld zal uiteindelijk onder de steen van Rutte vandaan komen!

  4. Jv

   Willemm; waarom reageert het kabinet dan niet?
   Waarom, ze weten het al geruime tijd trouwens, zoeken ze dan de confrontatie op?
   Draai dus de zaken niet om.
   Het kabinet is uit op oorlog met de boeren en NIET andersom!

  5. van Urk

   “Terwijl de boeren altijd zeer gerespecteerd zijn geweest in Nederland” Dat was zeker tijdens de hongersnood toen alle hongerige stadse bleekneusjes de boerderijen afstruinden naar voedsel?

   1. Pauline Kummer

    Helaas moet ik u vertellen@van Urk dat daar fors voor betaald moest worden. Ik wil niet vervelend overkomen. Begrijpt U?

    1. van Urk

     In de oorlog werd alles fors voor betaald. Wist u dat er meer dan 8000 boerderijen in de oorlog werden verwoest? 50.000 kinderen uit steden onderdak bij boeren kregen? Maar ook het tegengestelde dat er vele NSB boeren naar Duitsland emigreerden om de voedselvoorraad van onze vijand te versterken.

    2. Bart

     U komt alleen zeer slecht geinformeerd over.
     Maar dat zijn we van u en al uw alter egos gewend, dom leugenachtige stemmingmakerij.

     De enige vraag is, bent u een betaalde trol, of gewoon van uzelf gewoon een ontzettend naar persoon?

    3. Mycase

     Dat klopt want een postzegel koste toen ook 2 miljoen .ik heb er namelijk nog 1 dom wijf

  6. Blitzkrieg

   Willemm : Wacht maar, binnenkort sluiten ook de bouwbedrijven zich aan. In de aankondiging van Nieuwsuur van vanavond is er het eerste pensioenfonds dat zich openlijk afvraagt of het nog wel zinvol is voor je pensioen te sparen.

 4. B. Pascal

  Het blijft niet bij de boeren alleen, momenteel komt de EU ook allerlei regels opleggen voor het importeren van hout. Terwijl hout binnen de EU zonder aanplanting wordt weggekapt, maar wanneer je buiten de EU inkoopt, moet dat alles volgens een ”duurzaamheidskader”. Het gaat alleen maar om registratie, om uiteindelijk de boel volledig te besturen. Het ontneemt alle vrijheden van handel!

 5. Mezzadra

  “Maar als het kabinet haar nek verhard”

  Nederlands is natuurlijk best wel een moeilijke taal en we kunnen van onze studenten natuurlijk niet eisen dat ze de dt- en woordgeslachtregels allemaal kunnen begrijpen.

  1. van Urk

   Aan de laatste reactie te lezen is het duidelijk dat betweter Mezzadra een beetje uitgeluld is. Dan gaat ie maar uit verveling een beetje taalneuqen.

   1. Groeneveld

    Klopt Van Urk. Het valt op dat de laatste paar weken Mezzadra heel erg vaak uitgeluld is. Zijn glanstijd is voorbij, hij is uitgeblust en moe. Het moment om dit mormel definitief onder je hak te vertrappen.

  2. Zozo

   Hooggeleerde heer, nee, toch liever niet die titel voor jou. Ik hou het maar eenvoudig, je bent een debiel.

 6. Tman

  “omploegen van het Malieveld ”
  Dat is een prima idee,dan kan dat puberaal grut in de modder gaan staan protesteren en de klimaatfobie verkondigen!

 7. EU kok

  Quote: de boeren hebben de alarmlichten van hun trekkers aangezet om daarmee de beste lichtshow van Den Haag ooit op touwen te zetten.
  .
  Gelukkig is Teunis jong, noorderling en onwetend.
  Bij vele komt het verstand met de jaren.
  Er is nog steeds hoop voor de jonge Teunis..

  1. van Urk

   Beter een lichtshow dan vreugdevuren in Den Haag.

 8. Kim Verlouw

  Nu zouden iedereen, die tegen de massa immigratie is, ook moeten gaan protesteren. Gelijk met de boeren.

  En nooit opgeven, alleen maar strakker aantrekken.

  En zorgen dat Nederland weer van de rechtmatige eigenaar wordt.

  1. EU kok

   Quote :Nu zouden iedereen, die
   .
   Nu zou iedereen, die onze mooie taal een warm hart toedraagt, Kim niet al te serieus nemen.

   1. Ron

    @ EU kok:Tja dat dragen we allemaal wel toe een warm hart naar onze taal, maar Den Haag bezuinigt nogal graag overal op waaronder onderwijs. Dan krijg je dat.

    Maar aangezien jij met goede standpunten Kim niet kan overtuigen van haar in jouw ogen ongelijk, ga je zitten muggeziften over een taalfout.

    Feit blijft wel dat ook al maakt Kim een taalfout, ze meer zinnigs zegt dat jij foutloos kan schrijven.
    Want dat is jou tekort koming, veel grammaticaal correcte maar niets zeggende braaksel op kuchen.

    In het echte grote leven luistert niemand naar je, dus denk hier niet andere de maat te nemen.
    Ga lekker met de treintjes spelen.

   2. Bosche draak

    Mond dicht kneus! als taalneuqen het beste is wat je te zeggen hebt, ga dan maar met je blokken spelen en laat het inhoudelijke overleg over aan de volwassenen…

   3. Blitzkrieg

    EU kok : Niet alleen de inhoud gaat onze taalnazi slecht af, ook de taal schijnt een constant blok aan het been te zijn.

    Het is namelijk : “Kim niet al te serieus moeten nemen.”

    Terwijl ik naar de wijsheden van Kim luister kan jij mooi je taallesje even afmaken, stumpert.

  2. Nep

   Kim je Nederlands is om te huilen.

   1. Blitzkrieg

    Nep : Na Kim gebruik je beter een komma. Het schrift van een lulhannes is duidelijk herkenbaar.

 9. C.A.Barstow

  Weg met die vuile smerig linkse klimaat fascisten.
  Die protesten moeten nog veel grimmiger en harder worden, het gaat nog te ”liefjes” en te slap.
  DE BEUK ERIN!!!

  STEM FvD/PVV.

 10. Pauline Kummer

  Ander verhaal. Andere vraag dat moet ook kunnen. Wat zouden al die tractoren vandaag aan verbrandingsgassen uitgeblaft hebben. Kan iemand mij dat vertellen?

  1. Groeneveld

   Net zoveel als ze anders uitbraken als ze ingezet worden op het boerenland.

   1. van Urk

    Daarom kloppen de metingen over stikstof niet als wetenschappers net zo redeneren als Paulientje.

   2. Pauline Kummer

    @Groeneveld, als dat zo is hebben de boeren wel grote akkers, weiland. Zij zullen toch wel kleinere afstanden afleggen dan naar den Haag in totaal?

    1. van Urk

     Een nieuwe tractor zit een brandstoftank van 200 liter. Daar kunnen zij ongeveer 15 uur mee onderweg. Bovendien hebben tractoren al systemen om stikstof te reduceren. Maar laten we wat anders zeggen dat een tractor op weg naar Den Haag ongeveer 100 liter brandstof verbruikt en er 2400 tractors die kant op gingen dan verbruiken zij net zoveel als een volle tank van een boeing 747. 240.000 liter. Hoeveel van die vliegtuigen vliegen er dagelijks een en weer boven ons land? Het is dus peanuts in verhouding met de totale uitstoot van ons land.

     1. Pauline Kummer

      Dat wilde ik weten @van Urk. Bedankt voor de duidelijke info.

    2. C.A.Barstow

     @Pauline Kummer:

     Je vergeet iets,
     Een tractor zal als deze zonder landbouwwerktuigen aangekoppeld op de weg rijd veel minder rommel uitstoten dan dat deze met landbouwwerktuigen aangekoppeld op het land bezig is.
     Als boeren niet meer op het land bezig kunnen zijn dan blijven onze supermarkten voor een deel leeg, dan wel er moet voor veel geld geïmporteerd worden wat onze boodschappen nog duurder maakt dan zij al zijn.
     Die klimaat fascisten in Den Haag zijn volkomen doorgeslagen en knettergek.

     1. Mezzadra

      “Als boeren niet meer op het land bezig kunnen zijn dan blijven onze supermarkten voor een deel leeg, dan wel er moet voor veel geld geïmporteerd worden wat onze boodschappen nog duurder maakt dan zij al zijn.”

      Dit is onzin. Driekwart van de agrarische productie wordt geëxporteerd

     2. Vanduinen

      Slechts 17 miljoen inwoners telt Nederland. Dat is namelijk de vergelijking die je zou kunnen treffen met het aantal boerderijdieren die er in Nederland zijn. De vraag naar slachtvee in het buitenland blijft toenemen.

     3. Vlaswiek

      De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet. Ook niet met z’n drieën.

  2. Kim Verlouw

   Misschien EU Cock, das je enige vriendje, Paulinetje

  3. Vlaswiek

   Hoe de aandoenlijke in z’n eentje een koppeltje dwazen aan de lijn houdt.

  4. Rechtsaf

   paulientje zou heel stil in een hoekje gaan zitten kniezen van zelfmedelijden, van oh ik ben zoo zielig, als dit hem was overkomen…

   1. Vlaswiek

    De aandoenlijke dolt in het rond met drie verschillende ‘vriendjes’

  5. Mycase

   Lang niet genoeg want jij haalt nog adem

 11. debontereus

  @ de p*dofiel

  Dit is onzin. Driekwart van de agrarische productie wordt geëxporteerd

  Nou kom maar met de onderbouwing . Aangezien jij graag een ander de maat neemt en graag cijfers en bronnen wil horen , kom maar op .
  Je blijft maar trollen met jouw alter ego’s vieze hufter .
  Maar kom op met bronnen en cijfers . Ga het net op en raadpleeg google en wikipedia en jouw linkse krantjes .
  Of flikker anders op .

  1. Vlaswiek

   P̟edo H̟utten kan alleen maar opflikkeren als je niet in discussie gaat.

 12. Nep

  Mis totaal mis. Mijn boerenbroeders hebben zo een grote hekel aan FVD.
  Zij zijn het die ons land een verkeerd beeld voorspiegelen.
  FVD WEG ERMEE.

  1. Ron

   Mensen hier kunnen zelf nadenken hoor. Ze zien ook wel om wie de boeren staan te juichen.
   Denk jij nu echt dat wat jij uitkraamt gelooft wordt. NOS is bijna nog geloofwaardiger.

  2. Rechtsaf

   nep heeft natuurlijk geen boeren vriendjes, die zouden hem gelijk de tent uitjassen..

   1. Nep

    Haha blijf maar dromen! Ik moet verder!

    1. Bosche draak

     Dat moet je inderdaad maar eens doen, die zwerverpiemels pijpen zichzelf niet…

     Jij bent net zo min een boer als dat Sylvana Simons premier is.
     En anders ben je een slechte want je hebt blijkbaar te weinig werk als je hier zo vaak de debiel kan uithangen…

  3. Blitzkrieg

   Nep : Als eerste even de taal, het is “Mis, totaal mis”. Houd op met anderen aan te spreken op taalgebruik, je bent er niet de juiste persoon voor.

   h**ps://www.beterspellen.nl/website/index.php?pag=28

   Je bent helemaal geen boerenbroeder, hooguit een verrader.

   Niet te geloven! Baudet en Hiddema bij het boerenprotest!
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=vlI3rLco4Gw

 13. Nep

  Echt jullie snappen er totaal niets van. Fijn dat jullie ons steunen. Wij boeren waarderen dat, maar het gaat veel te ver om te denken dat we ooit FVD gaan stemmen. Komen we van de regen in de drup!

  1. Mezzadra

   Thierry zit op een zinkend schip, Nep, dus dan grijp je de strohalm van boze boeren natuurlijk aan.

 14. Mycase

  Houd moet landgenoten wij steunen u …. vanuit het buitenland
  Vroeger hadden wij ook zo’n koningin die dat heel goed kon roepen …

 15. Cesare

  Ik hoop dat de boeren hun rug recht houden en zich niet te veel laten provoceren door die lafbekken in Den Haag, die hen al jaren schofferen. Als het er op aan komt is klein duimpje Rutte te vinden.

  1. Joop van Leeuwarden

   Opkomen voor een linkse organisatie als DFF op deze site is toch wel opmerkelijk, lol

 16. Joop van Leeuwarden

  Een burgeroorlog, om je rot te lachen. Als die boeren ons nog een dag lastig vallen met hun tractortjes slaat de symphatie snel om. Zelden zo,n onzin gezien. De metingen kloppen niet, we willen nieuwe metingen. Achterlijke kut boeren, altijd wat te zeiken. We hebben het zo slecht. Wel met weet ik hoeveel trekkers van een half miljoen per stuk ons lastig vallen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.