Belgische politievakbond klaagt over oneerlijke behandeling: ‘Linkse betogers mogen meer dan rechtse’

De vakbond, VSOA, klaagt dat er een voorkeursbehandeling is voor linkse betogers in Brussel. Er wordt namelijk veel meer gedoogd bij linkse demonstraties dan wanneer rechtse demonstranten demonstreren. Al jaren wordt er gemopperd dat linkse demonstranten een voorkeursbehandeling krijgen, nu komt de politievakbond hier zelf mee op de proppen

Als morgen een rechtse organisatie aankondigt dat ze in Brussel gaan betogen, dan wordt de toegang tot de hoofdstad al afgesloten vanaf de ring. En nu werd er toestemming gegeven aan een groepering die op voorhand aankondigde ongehoorzaam te zullen zijn.”

Nee dit is geen quote van een ontevreden rechtse opiniemaker, maar van de Belgische politievakbond. De vakbond vindt het niet kunnen dat er met dubbele standaarden wordt gekeken naar demonstraties. Dat er bij voorbaat al vanuit wordt gegaan dat een rechtse demonstratie uit de hand loopt is onterecht en onjuist.

Zaterdag waren onze vrienden van Extinction Rebellion en hun cultureel toe-eigende (cultural appropriation) dansjes aanwezig in Brussel. Op voorhand wist de politie dat ze niet zouden meewerken, toch deed de politie vrij weinig. Terwijl bij een vreedzaam rechts protest de politie veel sneller – en agressiever – reageert.

Iedereen heeft het recht om vreedzaam te betogen, om zijn vrij mening te uiten op straat. In eerste instantie zullen we dus nooit hardhandig optreden, maar altijd in overleg proberen te gaan. Maar op een gegeven moment moet je die tramlijn wel vrijmaken, . Die passagiers hebben ook het recht om zich te verplaatsen. Als er niet geluisterd wordt, moeten wij wel geweld gebruiken.”

Met de komst van de radicale Groene Gekkies waren ze dan ook niet blij. Vooral omdat ze wisten dat de groep problemen zou veroorzaken, toch is er op voorhand niks besloten om escalatie te voorkomen.

Het gaat om een actie van een groep die op voorhand verklaarde: wij zijn rebels, wij zijn ongehoorzaam en gaan proberen binnen te dringen in een neutrale, verboden zone. Als het stadsbestuur zo’n aanvraag binnenkrijgt, moeten ze de afweging maken: laten doorgaan of niet?”

Het doel van de vakbond is neutraliteit. Nee, ze willen geen voorkeur behandeling voor rechtse demonstraties. Ze willen gewoon dat iedereen gelijk wordt behandeld. Een goede én terecht oproep lijkt me!

Rechtse betogingen worden altijd veel strenger bekeken dan linkse. Als morgen een rechtse organisatie aankondigt dat ze in Brussel gaan betogen, dan wordt de toegang tot de hoofdstad al afgesloten vanaf de ring. En nu werd er toestemming gegeven aan een groepering die op voorhand aankondigde ongehoorzaam te zullen zijn. En nu is de politie weer de pispaal. Onze mensen vragen gewoon duidelijkheid, zodat ze goed weten hoe ze moeten optreden en hoe ver ze kunnen gaan. Die duidelijkheid is er nu niet, waardoor de agenten op het terrein vaak ter plekke moeten improviseren en achter de feiten aanhollen.

Wij vragen gewoon neutraliteit. Dat er op dezelfde manier beslist wordt, wie er ook komt betogen. Dit kan niet meer.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Agios

  Dat is voor mij een open deur. Het vermoeden van bevoorrechting heb ik al jaren.

  1. just saying

   Hetzelfde vind plaats in Nederland, de demonstraties van Pegida worden onmogelijk gemaakt en dat linkse ongedierte kan zijn gang gaan.

   1. Riesmog

    Precies gek figuur!

    Ik liep laatst nog met Pegida mee, je weet wel, stijlvol gekleed, varkenskop op mijn knar en trots zwaaien met den Hollandschen driekleur.

    Wij maar lopen en lopen..heel ver uit het centrum en richting de achterbuurt van Eindhoven.

    Moe, man…10 kilometer met mijn vette pens en kreeg toch wel honger, net als mijn boze blanke medestrijders.

    Zijn we maar gestopt tegenover een oud afgekeurd gebouwtje, even een hapje eten…wegwerpBBQ van de Aldi gepakt en de innerlijke mens tevreden stellen.

    Komen d’r ineens allemaal Turken oud het gebouw gezet, blijkt er een moskee in te zitten…

    Tis een schande!

    1. Henkdetenk

     @riesmog zelfs voor de functie tr#l bent u nog te dom…

     1. Riesmog

      Als aanhanger van dom rechts doe ik mijn best!
      Ben nog een van de slimste binnen mijn afdeling heb ik gehoord.

    2. Mezzadra

     🙂

    3. Tguard

     @ries grappig ik had precies hetzelfde alleen liep ik netjes mee met onze in het zwart gehulde bivak mutsjes van Antigua mee.
     Dus ik ook zo een boevenmutsje op en vieze kleren aan voor de vorm.
     Wij wandelen heel vreedzaam hand in hand al schreeuwend :”als je Thierry dood wil schieten zeg dan paf!”. Geen belemmering te vinden totdat er zo een vervelende bounty van up netwerk het opnam. GroenLinks, de pvda en de sp die ook vreedzaam meededenzagen er net als ik geen kwaad in tenslotte zijn het fascistenleider en die moeten we aanpakken maar toch……..werden we een week later opgepakt. Ongelooflijk wat een willekeur!

 2. Mezzadra

  Dat extreem-rechts tuig meer gevaar en slachtoffers veroorzaakt is natuurlijk een ervaringsfeit dat ook bij de politie bekend is.

  1. Vit

   @Mezzadra

   Jij hebt vast cijfers.

   1. Original NL

    Vit….Hij heeft niets, hij kan niets, hoogstens een paar strontvliegen aantrekken, zoals riesmongool.
    De ta rrel blijft maar aangroeien..arm schaap!!
    De Polen zijn trouwens goed bezig..hebben hun geweldige regering wederom gekozen….geen burka’s, dobbernegers en haatbaarden in Polen.
    Polen proficiat!!!

  2. Blitzkrieg

   Mezzadra : Schreeuw maar lekker “extreem-rechts tuig”, het schijnt goed te helpen tegen een tantrum, wandelen met juffrouw Janneke ook 🙂 .

  3. van Urk

   Extreem-rechts krijgt nog niet eens de kans om gevaar en slachtoffers te veroorzaken. Extreem-links mag wel alles waardoor we ook vaker de beelden zien hoe zij bijvoorbeeld bejaarden in elkaar rammelen.

  4. Joshuak

   Dikke onzin natuurlijk..

   Statistisch is islamitisch terreur op 1.. Daarna communistisch geweld op 2 kijk landen als Turkije Irak en weet ik veel..

   Daarnaast is het geen onwil van links dat ze minder slachtoffers maken maar omdat ze gewoon compleet niks kunnen..

   Of linkse ratten in de media berichten het gewoon niet zoals met de volgens mij bijna 10 aanslagen van links op immigratie centrum in Amerika..

   Of de moet op critici en politici in Nederland..

   Maar dat mag allemaal niet gezegd worden.. Jij leeft in een sprookje.. Maar wel een hele slechte..

  5. Joost mag het weten

   Zou u dat kunnen onderbouwen? De geschiedenis leert namelijk het tegenovergestelde.

   1. Mezzadra

    Denkt Joost dat de Belgische politie bij het inschatten van risico’s bij demonstratieS Mao en Pol Pot in de afwegingen betrekt?

    1. Henkdetenk

     @mezzadra hihih wat een leuke grap sapperdeflap.

    2. Mezzadra

     demonstratieS = demonstraties

 3. AS210854

  Algemeen bekend, ook hier in Nederland is dat zo.zum kotsen.

 4. Vit

  @Bart Reijmerink

  “Belgische politievakbond klaagt over oneerlijke behandeling: ‘Linkse betogers mogen meer dan rechtse”

  Joh dat meen je niet schavuit!

 5. Joost mag het weten

  Als een groep protesteert voor meer, meer, meer van je beleid is het niet meer dan logisch dat dat een beetje meer wordt gedoogd…

  Linkse politici houden daarentegen niet van fascistische neonazi’s die de natuur slopen, kinderen hun toekomst willen afpakken en zielige slachtoffers van slavernij en oorlog naar het leven staan. Die moeten gewoon hun bek houden.

 6. Joop Klepzeikert

  Tja, ook Brussel wordt door extreem linkse leipelingen bestuurd. Net als Nederland. Daardoor mogen socialistische en islamitische terroristen alles wat voor mensen verboden is.

 7. loodklopper

  Hé mezzamaf. Wat is extreem rechts. Leg dat eens uit. Extreem links ken ik al. Wat is dan extreem rechts en wat is het gevaar en wie zijn het dan.

  1. Mezzadra

   Weleens van Anders Breivik gehoord, loodklopper? Een patriot die er op los moordde.

   Eén van de vele voorbeelden.

   1. Joop Klepzeikert

    Doe nog eens één van die ‘vele voorbeelden’ dan. Zwakzinnig linkse trol. Die heb je niet, omdat die er niet zijn. Wel miljoenen doden door socialisten zoals Mao en Hitler en jullie islamitische vrienden.

    1. Mezzadra

     Vorige week was er nog een geestverwant van je in Duitsland actief, Klepzeikert. Goddank kreeg hij de deur van de moskee niet open, anders hadden we nog een Christchurch-drama gehad.

     1. Joop Klepzeikert

      @Trol met meer aliassen dan IQ: Dat was een neo-nazi, ofwel een nationaal SOCIALIST. Eén van JOUW geestverwanten dus. Zo’n etterbak ie zelfs communisme nog te rechts vind. Net als jullie grote voorbeeld Hitler.
      Quote van JOUW held Hitler: “Wir sind Sozialisten, sind Feinde, Todfeinde des heutigen kapitalistischen Wirtschaftssystems mit seiner Ausbeutung der wirtschaftlich Schwachen, mit seiner Ungerechtigkeit der Entlohnung, mit seiner unsittlichen Wertung der Menschen nach Vermögen und Geld, statt nach Verantwortung und Leistung und wir sind entschlossen, dieses System unter allen Umständen zu vernichten!”

   2. Original NL

    Breivik ..vrede zij met hem!!

 8. loodklopper

  Ja. En dat was een idioot die alleen handelde net als die mafklapper vorige week in Duitsland. Maar ken jij extreem links ook. Stalin,Pol Pot,Castro,Mao,Honeker enz. Miljoenen doden op hun naam Noem eens wat extreem rechtse organisatie’s. Nogmaals ik ken er geen enkele van.

  1. Riesmog

   Mwoah…laten we beginnen met ene meneer Hitler.

   1. Mezzadra

    Volgens sommigen hier was Hitler extreem-links.

    🙂

    1. Joop Klepzeikert

     @Trol met meer aliassen dan IQ: Quote van JOUW geestverwant Hitler – “Wir sind Sozialisten, sind Feinde, Todfeinde des heutigen kapitalistischen Wirtschaftssystems mit seiner Ausbeutung der wirtschaftlich Schwachen, mit seiner Ungerechtigkeit der Entlohnung, mit seiner unsittlichen Wertung der Menschen nach Vermögen und Geld, statt nach Verantwortung und Leistung und wir sind entschlossen, dieses System unter allen Umständen zu vernichten!”

     1. Mezzadra

      Natuurlijk, Joop, neonazi’s zijn ook hartstikke links.

      🙂

     2. Kees

      Precies, en er was 1 Nederlandse partij die middels Joop de Uyl die dit schitterend vond, juist, de linkse PvdA! Hij had bewondering voor Hitler….

 9. loodklopper

  Mezzamaf. Hitler en zijn trawanten waren links. De partijnaam zegt t al. Ik ga het hier niet verder uitleggen maar extreem rechts op Hitler plakken is geschiedvervalsing.

  1. Joop Klepzeikert

   @loodklopper: Inderdaad. Socialisme, in welke vorm of verbastering dan ook, is per definitie extreem links. De nazi’s vonden zelfs het communisme nog te rechts.
   Dan kun je dus nagaan hoe gruwelijk gevaarlijk ultra extreem links dat socialistische spul van tegenwoordig is. Nog veel gekker en gevaarlijker dan al hun socialistische voorgangers dus.

   1. Mezzadra

    Socialisme is natuurlijk extreem-rechts.

    🙂

    1. Joop Klepzeikert

     @Trol met meer aliassen dan IQ: Je zet jezelf steeds verder klem en voor lul. Zwakzinnige extreem SOCIALIST.

     1. Mezzadra

      Klepzeikert, ik ga er niet veel meer energie in steken maar jouw poging extreem-rechts geweld te framen als extreem-links geweld is idioot.

      Ga, je gang verder in je vrolijke wereld van stuiterende hersenschimmen.

     2. Mycase

      @Joop laat hem links liggen beter helemaal niet reageren op deze site net zo lang tot mezzadrama voorgoed is verbannen

     3. Original NL

      Joop….Hij heeft niets, hij kan niets, hoogstens een paar strontvliegen aantrekken, zoals riesmongool.
      De ta rrel blijft maar aangroeien..arm schaap!!
      De Polen zijn trouwens goed bezig..hebben hun geweldige regering wederom gekozen….geen burka’s, dobbernegers en haatbaarden in Polen.
      Polen proficiat!!!

    2. claus

     mezzadra,
     Ofdat Hitler en zijn partij links of rechts waren is irrelevant voor ons tijdsgewricht, het is voltooid verleden tijd!
     Wat ik wel zeker weet is dat Hitler en zijn vazallen, “Das dritte Reich” nimmer en nooit zouden laten volstromen met moslims!
     Ze waren gedurende oorlogstijd bruikbaar voor de nazi’s,wat niet impliceert dat ze rassenvermenging/immigratie met moslims zou toestaan!

  2. Kees

   En als D66 toen al bestaan had, hadden die ook met Adolf weggelopen.

 10. loodklopper

  Neo nazi’s zijn idioten. Hebben niets van de geschiedenis geleerd. Neo nazi’s hangen een linkse ideologie aan die vlak na de tweede wereldoorlog extreem rechts werd genoemd terwijl het een extreem linkse partij was. Het is verzonnen om na de oorlog de communisten en de socialisten uit de wind te houden. Maar nazi’s zijn links onthou dat. Zoek het op, het is te vinden op internet.

  1. Mezzadra

   “Neo nazi’s hangen een linkse ideologie aan die vlak na de tweede wereldoorlog extreem rechts werd genoemd terwijl het een extreem linkse partij was.”

   Pas op dat je niet duizelig wordt, loodklopper.

   🙂

  2. van Urk

   @Mezzadra. Wat betekent nationaal-socialisme? Is het iets anders dan democratisch-nationalisme? Niet echt. Democratie betekent: de meerderheid beslist, maffiapolitiek, mob rule. Nederland is om die reden geen democratie maar een indirecte democratie. Bij een indirecte democratie wordt de minderheid beschermt tegen de meerderheid, terwijl bij directe democratie dat andersom is. Linkse mensen raken nog wel eens verstrikt in hun woorden wanneer ze het hebben over nationaal-socialisme in tegenstelling tot democratisch-socialisme, maar het is precies hetzelfde. Hitler creeerde banen via de overheid. Tegelijkertijd bekritiseerde hij bepaalde groeperingen in de bevolking en gaf hen de schuld van de huidige misere. De rijken verpesten alles. Klinkt dat niet bekend? Hitler socialiseerde het onderwijs, waar de jeugd op de kosten van de staat werd opgevoed. Voor werkende moeders richtte de regering kinderdagverblijven op. Openbaar onderwijs waar de jeugd op zo,n vroeg mogelijke leeftijd de hele dag op school zit met een door de overheid bekostigd en door de staat bepaald curriculum..al overtuigd? Hitler socialiseerde de gezondheidszorg. Artsen waren in loondienst bij de overheid. Zorg was gratis voor iedereen. Gratis dagelijks zorg en onderwijs. Gesubsidieerd collegegeld. Recht voor iedereen op gratis voedselbonnen, kleding en huisvesting. Hitler was een vreselijke persoon. Maar afgezien de moord op de Joden en zijn monsterlijke daden, was zijn beleid allesbehalve “conservatief”. Hij wilde big government, hij wilde nationale zorg en onderwijs, hij wilde gedachtecontrole (net als de D66). Hij haatte politieke dissidenten (zoals PVV, FvD). Hij haatte vrijheid van meningsuiting (het geluid van Pediga). Hij was ban voor een gewapende burgerij. Hitler was dus niet rechts maar “progressief” links. En hij had een lelijke snor.

   1. Joop Klepzeikert

    @van Urk: Exact. Goed uitgelegd, maar ik ben bang dat de trol met meer aliassen dan IQ het zelfs nu nog niet zal gaan begrijpen. Daar is hij veel te gruwelijk dom voor.

   2. Original NL

    Urk…….Hij heeft niets, hij kan niets, hoogstens een paar strontvliegen aantrekken, zoals riesmongool.
    De ta rrel blijft maar aangroeien..arm schaap!!
    De Polen zijn trouwens goed bezig..hebben hun geweldige regering wederom gekozen….geen burka’s, dobbernegers en haatbaarden in Polen.
    Polen proficiat!!!

   3. Mezzadra

    Socialisme betekent collectivisatie van de productiemiddelen, een solidariteit met de internationale Klassenstrijd en het herverdelen van inkomens. Daar moest Hitler niets van hebben, hij zag het bedrijfsleven als zijn bondgenoot.
    Hitler smeet wel met overheidsgeld maar deed dat op populistische gronden.

    Hij was zo rechts als de neten, zag het Marxisme als zijn erfvijand en vermoorde duizenden sociaal-democraten en communisten.

    Als Hitler links is, dan is meneer van Urk ook links.

    1. Scaldis

     vermoordde, taalnazi!

 11. loodklopper

  Joop Klepzeiker +1

  Je heb gelijk kerel. Daarom vraag ik steeds wat extreem rechts is. Ik weet t echt niet. Zoek mij in tweeën op internet. Niet te vinden. Wel over linkse ratten zoals bijv. RAF of de IRA of over linkse Italiaanse terroristische ratten uit de jaren 70 of communisten uit Frankrijk die aanslagen plegen.

  1. Joop Klepzeikert

   @loodklopper: Extreem rechts zou extreem conservatief of libertarisch moeten zijn.
   In Nederland hebben we enkel het CDA wat zichzelf ‘conservatief’ noemt, maar absoluut niet is en hadden we bij de afgelopen verkiezingen 1 heel klein partijtje wat zichzelf ‘libertarisch’ noemde, maar wel een basisinkomen voor iedereen wilde. Ook totaal niet libertarisch, maar juist socialistisch dus.
   Het domme volk heeft totaal geen idee meer wat links en wat rechts inhoud.

 12. fusilier

  En wie gaf opdracht voor een auto voor het hele volk? De Volkswagen dus.

  1. Original NL

   Ook joop den uijl zei dat iedere arbeider recht heeft op een eigen auto voor de deur..( das habe ich doch schon mal gehört?!)

 13. loodklopper

  Het lijkt mij dat rechtsconservatisme geen extreem rechts is. In Nederland heb je denk ik geen extreem rechtse partijen. Net zo min als rechts extreme organisatie’s. En nee mazzamaf ik duizel niet. Ik zoek de waarheid over rechts extreem.

 14. tonna

  Links is synoniem aan laf,hypocriet,onbeheerst.
  Rechts is synoniem aan zelfbewust,pragmatisch,beheerst.
  Dat heeft de Belgische politie inmiddels óók ontdekt!

 15. Jumping

  De Belgen die snappen het en in Nederland gaat Links gewoon door met het DEMONISEREN van anders denkenden.

  Volg gewoon de boeren, laat Links een poepie ruiken, op de barricaden.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 16. debontereus

  Onze linkse p*dofiele trol met vele gedaanten heeft nu no een grote bek .
  Maar als zijn groot linkse rijk valt zal deze landverrader aan het schavot belanden om uiteindelijk als een klein kind om vergiffenis te smeken .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.