Boekpresentatie ‘De weg naar gelijkwaardigheid’ afgeblazen wegens islamkritiek volgens GroenLinks-wethouder

ROERMOND: Vrouwenorganisatie FAM heeft de boekpresentatie van het boek ‘De weg naar gelijkwaardigheid’ moeten afblazen. Het boek pleit voor een gelijkwaardige positie van de vrouw in de samenleving. Om dat te kunnen bereiken is er nogal wat kritiek op de islam. Dat vond GroenLinks-wethouder Marianne Smitsmans niet zo leuk, dus kwam ze niet.

Dit is nou leuk: een vrouwenorganisatie die een boek presenteert dat kritiek heeft op de islam en een wethouder die ‘moslims kent die er anders in staan’, dus wil ze niet bij de boekpresentatie aanwezig zijn. Puur omdat er tegen de islam wordt geschopt wil de GroenLinks-wethouder dus niet op welke manier dan ook met het boek verbonden zijn.

Dit zegt de auteur zelf over het boek:

“In de media kun je elke dag kennis nemen van de vrouwonvriendelijkheid van de islam. Voor mij zijn mannen en vrouwen gelijk. In mijn boek geef ik trouwens alle geloven ervan langs, de islamkritiek vormt maar een klein onderdeel.”

Het is dus niet eens een boek dat tegen de islam aantrapt om op die manier vrouwen naar een gelijkwaardige positie te kunnen tillen, nee, álle religies moeten het ontgelden. Maar omdat de islam ook een veeg uit de pan kreeg, wordt het de GroenLinks-wethouder te heet onder de voeten.

Vóór gelijkwaardigheid van de vrouw zijn is prima. Religies neersabelen is óók prima. Maar de islam bekritiseren op het punt van gelijkwaardigheid van de vrouw is een probleem. Wat een totale grap, die deugers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. kweetniet

  tja , linkse trollen zijn verliefd op de islam. Meest gewelddadige geloof wereldwijd. Dagelijks honderden doden maar links is verliefd op de zwarte boerka. Noemen ze kleurrijk de mafklappers

  1. Pauline Kummer

   Er zijn dus meer gewelddadige geloven. Nu ga ik echt bang worden. Teminste 5 geloofsgroeperingen in mij gemeente. Kan ik op zondag nog de straat op?

   1. Ron

    Ja hoor jij wel.
    Als ze jou zien gaan de storm luiken dicht.

    Grapjuh

  2. jan1

   Links en geweld horen nu eenmaal bij elkaar.

 2. Baron von Munchhausen

  Groen-links de partij voor “Gelijkheid mannen en vrouwen”?
  Ja,……klopt! Maar……..meer rechten voor Moslimmannen!
  Goeroe Jakkes Klaver zal blij met deze grasetende huppelende constant klaarkomende “wethouder” , zeker als ze de naam Jakkes Klaver hoort.

 3. Jumping

  In dit keiverotte Nederland, is het in ieder geval duidelijk, de club van Feras gooit alle Nederlandse normen en waarden overboord en gaan voor de Islam stroming.

  1. Pauline Kummer

   Hij gaat voor een klimaatbeleid dat ons behoed voor een overstroming door het stijgende zeewater. Dat vind ik belangrijk. Wat is daar op tegen?

   1. Siemien

    Onzin, tenzij je natuurlijk een klimaathysterische religieuze bent en die schieten als padestoeltjes uit de klimaatgrond, de ontkenners van gezond klimaat is niet meer aan te slepen..

    1. Pauline Kummer

     Neem mij niet kwalijk, hier begrijp ik niets van @Siemien. Ontkenners van gezond klimaat.

     1. Siemien

      “Ontkenners van gezond klimaat.

      Jullie zijn de ontkenners van gezond klimaat

   2. Ron

    Wat daar op tegen is Pauline?
    Dat zal ik je haarfijn vertellen.
    Mocht het lukken om dat water tegen te houden betekend dat, dat de randstad niet verdwijnt met al zijn hallucinerende inwoners.

 4. Gerlos

  Dat de moslims nog geloven in sprookjes wat vermeld wordt in het grote sprookjesboek, noemen ze ook wel de koran of zo iets.

 5. Duckday

  De waarheid is voor GroenLinks vies Hoogmoed waanzin onderdrukking en belust op macht Tegenspraak is zeer moeilijk men probeerd met allerlei uitvluchten daar onder uit te komen Van Klaveren werkt met elboog
  Stem gewoon PVV of FvD de partijen die de waarheid weer geven en opkomen voor Nederland

 6. merlot

  Het blijft een fascinerend fenomeen: links, de drijvende kracht achter het feminisme, kiest stelselmatig partij voor de meest vrouwonvriendelijke religie aller tijden.

  Er zit iets fundamenteel fout in het linkse “denken”.

  1. Mezzadra

   Links staat ook voor de grondrechten, daar heeft rechts helaas vaak wat minder mee.

   1. Dik

    blablablabla & blablabla

   2. kweetniet

    hahahaha , links de regiems van totale controle verkocht als sociaal beleid. donder toch op tarreltje

   3. Sabreur

    Je bedoelt met grondrechten zaken zoals vrijheid van meningsuiting, die door links aan banden wordt gelegd met censuur op social media? Grondrechten zoals een echte democratie, waar links het referendum heeft afgeschaft? Grondrechten als vrijheid in politieke vorming met ene links cordon sanitair tegen rechtse partijen? Grondrechten om in vrijheid en veiligheid over straat te kunnen lopen, zonder angst te hoeven hebben op aantasting van lijf en waardigheid? Om je mening in een gezond debat te kunnen uiten? Om je eigen nationale identiteit te uiten? Bedoel je die grondrechten?
    Kom eens uit je bubbel zou ik zeggen.

 7. merlot

  In een poging om deze merkwaardige spagaat in het linkse denken te doorgronden heb de nodige discussies gevoerd maar men kwam nooit verder dan wat deze GL wethouder ook te berde brengt: “ik ken moslims die er anders in staan”.

  What the fuck is dat voor non-argument?

  Ze gaan voorbij aan de overstelpende bewijslast voor de beschamende vrouwonvriendelijkheid die terug te vinden is in de koran, de hadith en de sharia, ze gaan voorbij aan de mensonterende wantoestanden die dagelijkse kost zijn in de islamitische landen, ze verdedigen de hoofddoek en zelfs de boerka ondanks dat dit bij uitstek symbolen van vrouwenonderdrukking zijn, en al die wegkijkerij proberen ze weg te poetsen met die dat ene non-argument: “ik ken moslims die er anders in staan”.

  Ik word kotsmisselijk van deze laffe, hypocriete uitvlucht.

  En dan te bedenken dat dit soort (extreem)linkse wijven zich nog feminist durven te noemen ook.

  1. Mezzadra

   “Ze gaan voorbij aan de overstelpende bewijslast voor de beschamende vrouwonvriendelijkheid die terug te vinden is in de koran, de hadith en de sharia”

   Als dat een ‘bewijslast’ moet opleveren dan moeten we hetgeen Bijbel, Talmoed en middeleeuwse geschriften over de achtergestelde positie van vrouwen verordineert ook als bewijslast opvatten.

   Na enig nadenken zal merlot ook tot het inzicht kunnen komen dat er van zijn bewijslast dan weinig overblijft.

   1. merlot

    “Als dat een ‘bewijslast’ moet opleveren dan moeten we hetgeen Bijbel, Talmoed en middeleeuwse geschriften over de achtergestelde positie van vrouwen verordineert ook als bewijslast opvatten.”

    En daar hebben we de tweede uitvlucht: de jij-bak.

    Deze snijdt om twee redenen geen hout:

    1) De vrouwonvriendelijkheid in christelijke en joodse geschriften staat in geen enkele verhouding tot die in de islamitische geschriften en de sharia. Derhalve ontbreekt elke nuance in deze trolliaanse jij-bak. Het kan ook wijzen op een gebrek aan kennis en/of objectiviteit.

    2) De praktijk laat zien dat vandaag de dag de vrouw in het westen gelijkwaardig is en in de islamitische wereld absoluut niet. Ook niet onder grote delen van de islamitische gemeenschappen die in het westen leven. De reden daarvan is dat de islam de emancipatie van de vrouw niet tolereert.

   2. Siemien

    mezzadraatje is natuurlijk is vies miezerig islamimbecieltje dus die bagatelliseert de boel haalt er van alles bij…

 8. Jack Flash

  Voor derde keer stel ik hier de vraag waarop het telkens stil viel. Wat vinden de linkse islamverdedigers van de “vrouwvriendelijkheid” van de islam.

  1. Mezzadra

   De vrouwonvriendelijkheid van de Islam lijkt sprekend op de vrouwonvriendelijkheid van het christendom. Ze weerspiegelen de tribale opvattingen over vrouwen in de oudheid.

   Het komt er op aan hoe moslims en christenenen nu aankijken tegen vrouwenrechten. Zoals bekend biedt dat een nogal gevarieerd beeld.

   1. merlot

    “Het komt er op aan hoe moslims en christenenen nu aankijken tegen vrouwenrechten. Zoals bekend biedt dat een nogal gevarieerd beeld.”

    Dit is leugenachtig. Zoals ik al schreef:”De praktijk laat zien dat vandaag de dag de vrouw in het westen gelijkwaardig is en in de islamitische wereld absoluut niet. Ook niet onder grote delen van de islamitische gemeenschappen die in het westen leven. De reden daarvan is dat de islam de emancipatie van de vrouw niet tolereert.”

    De grote vraag is waarom mensen als Mezza, Beukman en deze GL-wethouder, om niet te zeggen de complete linkse en politiek correcte kudde, de islam de hand boven het hoofd blijven houden met dit soort gemakkelijk door te prikken drogredenen en leugenachtige beweringen.

    Waarom in godsnaam?

    1. Siemien

     De grote vraag is waarom mensen als Mezza, Beukman en deze GL-wethouder, om niet te zeggen de complete linkse en politiek correcte kudde, de islam de hand boven het hoofd blijven houden met dit soort gemakkelijk door te prikken drogredenen en leugenachtige beweringen.

     Ja kijk uit met wat voor idioten je hier te maken hebt, dat komt omdat dit achterlijk stink tuig een stel islamimbecielen zijn, dit soort is echt om te kotsen, minderheidsstandpuntinnemende mongolen zijn het puur om te treiteren en te zuigen, ze proberen ook het bloed onder je nagels vandaan te halen.
     Dit soort vindt se* met kindertjes aandoenlijk.

     “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Lao Tse] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
     ~Lao Tse ~”

     …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
     ~Lao Tse aka Mezzadra~

    2. Dik

     “Waarom in godsnaam?”

     Dat is een retorische vraag, je kent het antwoord al meer dan 15 jaar.

     En merlot is al 15 jaar WOEDEND op mij.
     ~Aandoenlijke~

    3. ikweetwatikwil

     Is het niet zo dat bij de Christenen ook vrouwen op de kansel staan om een preek te houden? Je vrouwelijke ouderlingen hebt.
     Dat noemen we met de tijd mee gaan.
     Hoe gaat dat met de moslims. Daar zijn mannen en vrouwen gescheiden. Waarom.

     Mezzadra en Co proberen overal doorheen te glibberen , maar dat zet geen zoden aan de dijk.

   2. Siemien

    “De vrouwonvriendelijkheid van de Islam lijkt sprekend op de vrouwonvriendelijkheid van het christendom.”

    Dit liegt mezzadraatje natuurlijk, mezzadraatje zit namelijk op liegen, mezzadraatje heeft geen idee wat de islam precies inhoudt, sterker nog, als mezzadraatje denkt dat hij dit kan vergelijken zit er werkelijk een tig aantal stek los in zijn islamknuffelende hoofd, ik begrijp natuurlijk prima dat de satanische ideologie islam diep zit bij maezzadraatje….

    1. Siemien

     stek = steken

    2. Dik

     “Dit liegt mezzadraatje natuurlijk…”

     De aandoenlijke doet een jij-bak, dat doet hij om de verachtelijke islam uit de wind te houden. Het is dan ook een Nedermoslim.

   3. toetssteen

    @M
    Ah, vandaar dat er in het gezelschap van Jezus zoveel vrouwen meereisden…..

   4. kweetniet

    over het algemeen respecteren christenen vrouwen als hun gelijke tarrel. Dat is bij de islam ietsje anders. Daar zijn vrouwen ondergeschikt aan mannen zelfs aan hun eigen zonen. zelfs een tarrel zou dit inmiddels kunnen weten

   5. Siemien

    “Ze weerspiegelen de tribale opvattingen over vrouwen in de oudheid.”

    Ergens ook wel logisch dat mezzadraatje zo denkt die komt niet verder dan z’n zolderkamertje…

 9. C.A.Barstow

  Kritiek alleen op de islam is te weinig en te slap.
  De islam is een ideologie die je met een gerust hart op één lijn kunt stellen
  met het nationaal socialisme ten tijde van Adolf Hitler.
  De islam is een verachtelijke mensonwaardige en moorddadige ideologie die absoluut niet in ons land thuis hoort en daarom met alle mogelijke middelen bestreden moet worden zoals men toen ter tijd ook de nazi’s heeft bestreden.

  Stem FvD/PVV.

  1. Pauline Kummer

   Wie wilt u dat laten doen? Kom eens met een suggestie.

   1. Dik

    De aandoenlijke komt in vele gedaanten.

   2. kweetniet

    een ideologie behandelen als een ideologie en niet als een geloof als zijnde een geloof benoemd in de grondwet.

    de ideologie is immers uit op vernietiging van die grondwet

 10. Jack Flash

  Stem PVV FVD Kummertse

 11. lIN-T

  Domme vrouw. Weet niet veel over hoe de wereld in elkaar zit.

 12. Doperwtje

  In het christendom is ook geen sprake van gelijkwaardigheid tussen man en vrouw. Dat wordt wel langzamerhand minder erg trouwens. In de islam is dat verschil denk ik wel groter. Maar waar het hierom gaat is, is dat kritiek op het christendom algemeen geaccepteerd wordt, maar zodra je kritiek op de islam hebt, er vaak (door linkse mensen) heel spastisch gereageerd wordt. Dit is weer een triest voorbeeld daarvan.

  1. Mart

   ”HEULEN met je vijand” heet dat……maar als je je vijand niet herkend is het zieligheid.

 13. Joop Klepzeikert

  Had er iemand iets beters van GroensLinks verwacht dan? De club met een VMBO’ertje, waar de MBO na een half jaar al te moeilijk voor bleek, aan het roer. Daarvan kun je niet verwachten dat de mensen onder dat VMBO patiëntje normaal kunnen denken.

  1. Mezzadra

   Joop heeft makkelijk praten met zijn academische opleiding.

   🙂

   1. kweetniet

    de huistarrel heeft makkelijk praten ongehinderd door enige kennis

 14. rujoleki

  Groen slinks de nieuwe NSB .

 15. Rud56

  ..

 16. JFU

  Angst…Ze zijn doodsbang voor moslims…Angst regeert.

 17. Mart

  ”Deugend gingen zij ten onder”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.