Boeren protesteren erop los! Wegen naar natuurgebied ‘bezet’ in Winterswijk

Het is weer eens raak! Na het boerenprotest op het Maliveld in Den Haag, hebben honderd boeren zich vandaag verzameld in Winterswijk, om daar de wegen richting een natuurgebied te bezetten. De reden van deze protestactie laat zich natuurlijk wel raden: het heeft alles te maken met de nieuwe stikstofmaatregelen. 

Door middel van tractors bezetten ze drie wegen om de herstelwerkzaamheden stil te leggen die momenteel gaande zijn in het natuurgebied ’t Wooldse Veen. Daar wordt namelijk gewerkt om het dichtgroeien en verdrogen van het gebied te voorkomen, zo valt er te lezen in de Gelderlander. Dat dit project door kan gaan schiet bij de boeren in het verkeerde keelgat. Ze vinden het onterecht dat dit project gewoon door kan gaan, terwijl door de stikstofcrisis allerlei andere projecten worden stilgelegd.

“De actie van vandaag is gericht tegen de werkzaamheden bij natuurgebied ’t Wooldse Veen. Natuurmonumenten is daar momenteel in opdracht van de provincie bezig met het afgraven van grond vanwege de stikstofdepositie. De boeren vinden het niet terecht dat die werkzaamheden gewoon doorgaan, terwijl veel projecten en vergunningen stilliggen vanwege de stikstofcrisis.”

En wederom kan je de boeren hier geen ongelijk in geven. Eén van de initiatiefnemers, melkveehouder Alfred Scholten, stopt z’n mening over deze kwestie dan ook niet onder stoelen of banken:

“Dat herstel gebeurt machinaal, maar het kan ook met de hand. Arbeidsintensiever, maar scheelt weer uitstoot. Maar daar houden ze geen rekening mee: wij moeten dat wel.”

Oei! Iets met de vinger op de zere plek. Er zal dus nog wel even hevig door gediscussieerd worden over deze kwestie, maar één ding staat vast: onze boeren zet je niet zomaar buitenspel!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad, het werk van de Groene Maffia moet door gaan, de onderaannemers moeten geld verdienen, dat is goed voor de Kerstpakketten van opdrachtgevers.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 2. Joop Klepzeikert

  Gaat de goede kant op. Hoe meer acties tegen het totaaldebiele wanbeleid van dit rariteitenkabinet hoe beter. Nu moet de rest van werkend Nederland nog wakker geschud gaan worden, zodat die ook mee gaan doen.

  1. Watcher

   Word jij eerst maar eens wakker @Joop Z.

   Peilingen wijzen keer op keer weer uit dat de massa niet ontevreden is.
   Joop’s hoop op een politieke verschuiving kan hij wel op zijn buik schrijven.

   1. Joop Klepzeikert

    @Trol met minstens 10 aliassen: Ga je spuitje aan je GGZ begeleider vragen. Je hersencelletje is weer op hol geslagen. Debiel.

    1. Watcher

     Ach, bij waarheid begint Joop maar wat onzin uit te braken.

     1. Bosche draak

      Blaas het uit je reet met je zgn “onderzoekjes” waar zijn die dan wel gehouden en onder wie?
      Wat was de vraagstelling en in opdracht van wie?

      Ze kunnen wel beweren dat varkens kunnen vliegen als ze enkel bepaalde mensen ondervragen, dat maakt het nog niet waar!

      Als die zgn statistieken foutloos waren dan hadden we Clinton als presidente en was brexit er nooit gekomen

      Dat watjer zo’n schaap is die alleen maar ja en amen zegt, wil nog niet zeggen dat hij voor de meerderheid spreekt…

    2. Joop van Leeuwarden

     Als er hier 1 is die naar de GGZ zou moeten dan ben jij het wel met je achterlijk gescheld. Wat mankeert jou man. Paranoide ook nog, denken dat jan en alleman meerdere accounts heeft. Get a life droeftoeter.

   2. Blitzkrieg

    Watcher : Volgens de peilingen was het destijds uitgesloten dat Trump president zou worden. Meelopers zoals jij vertrouwen er uiteraard blind op.

    1. Watcher

     @Blitz . je verwart mij met een ander.

     1. EU kok

      Of Blitz is gewoon wat verward.

   3. Siemien

    Watcher DENKT echt dat dé massa niet ontevreden is, hoe weet watcher dit? weet watcher ook als er gepeild wordt welke (gestuurde) vragen er gesteld worden?
    Watcher weet natuurlijk ook dat onderzoeken door de overheid gesubsidieerde instanties worden gedaan..

    1. Joop Klepzeikert

     @Siemien: De trol met minstens 10 aliassen die zich nu Watcher noemt weet niets, begrijpt niets en zal ook nooit iets gaan begrijpen. Kan alleen maar zwakzinnig trollen.
     Beter niet serieus op die geestelijk gehandicapte in gaan. Blijft hier alleen maar trollen omdat hij hier aandacht krijgt.

   4. Sabreur

    Peilingen zijn net zo betrouwbaar als alle andere statistieken en die van de overheid voorop.
    De massa slaapt met zijn ogen open en wordt langzaam steeds fijner geknepen tot het echt wel gaat piepen. Als dat punt bereikt is, dan hoop ik dat de klimaatdebielen een veilige plek in het buitenland weten te vinden, want die verschuiving gaat er echt wel komen.

 3. Groeneveld

  Bravo! Weg met de milieumaffia.

  1. Mezzadra

   Bij Winterswijk begint de victorie!

   🙂

 4. Mezzadra

  Als de boeren de Achterhoek willen platleggen heb ik daar wel begrip voor.

  🙂

  1. Isengrijn

   Mezzadra:

   “…Als de boeren de Achterhoek willen platleggen heb ik daar wel begrip voor…”

   Sommige mensen hebben begrip voor het ruïneren van duizenden gezinnen en andermans harde werk…
   Vergis je niet, ze bestaan.

   1. Mezzadra

    Precies, Isengrijn, daarom ben ik ook voorstander van een ruimhartige uitkoopregeling.

    1. van Urk

     Mezzadra heeft totaal geen inlevingsvermogen. Het draait bij de veeboeren helemaal niet om geld. Zij zien hun passie verloren gaan. Het is voor deze boeren moeilijk te verkroppen om hun vee te halveren die zij letterlijk met de hand hebben opgevoed of het idee beginnen te krijgen dat juist zij zullen gaan meemaken dat zij hun boerderij moeten gaan afstaan dat generatie lang gerund werd door hun familie.

     1. Siemien

      Precies Urk, je slaat de spijker op z’n kop, maar mezzadra en zijn vrindjes zijn schoften en dan druk ik mij nog zeer zacht uit…

     2. Mezzadra

      Boeren halveren hun veestapel elk jaar door hun dieren ‘die ze met de hand hebben opgevoed’ na een afschuwelijk leven een kogel door de kop te jagen.

      Dit hypocriete gewauwel is weerzinwekkend.

     3. van Urk

      “”Boeren halveren hun veestapel elk jaar door hun dieren die ze met de hand hebben opgevoed na een afschuwelijk leven een kogel door de kop te jagen.” Het domme varken Mezzadra is weer ergens op de hoogte lees ik. Het blijft een arrogante stadsmens die waarschijnlijk nog nooit een echt levende koe op een weiland gezien heeft. Tegenwoordig worden ook oudjes die een afschuwelijke leven gehad hebben gedood alsof het afgedankte vee is.

     4. Mezzadra

      VanUrk meent dat bejaarde koeien en varkens op de boerderij van een onbezorgde oude dag mogen genieten.

      Zucht, wat een debiel en hypocriet gezwatel is dit toch!

     5. Siemien

      Urk slaat mezaadje compleet om z’n dikke harses en mezzadraatje heeft geen weerwoord meer behalve een beetje zuigen en irriteren..

     6. van Urk

      Mezzadra. Je moet de feiten kennen vooraleer je ze kan verdraaien met uw gezuig. Nergens heb ik gezegd dat bejaarde koeien een onbezorgde dag genieten op de boerderij. Ik vind alleen uw opmerking nogal bekrompen hoe u denkt hoe boeren met hun vee omgaan. Sta liever stil hoe er met bejaarde mensen wordt omgegaan. Misschien hetzelfde hoe u over de omgang van koeien denkt. Als ze niet meer functioneren in de maatschappij of in een stal geef ze dan maar een spuitje.

     7. Mezzadra

      “Ik vind alleen uw opmerking nogal bekrompen hoe u denkt hoe boeren met hun vee omgaan.”

      Van Urk probeert hier een beeld op te hangen van boeren die liefdevol met hun vee omgaan. Dat beeld zal in een individueel geval best kloppen, maar het overgrote deel van de veehouderij in Nederland is geperverteerd tot een smerige en milieubelastende bio-industrie. In de bio-industrie is er sprake van een omvangrijk en gruwelijk dierenleed en aan het eind krijgen alle dieren een dodelijk pin door hun kop geschoten.
      Van Urk spreekt romantisch over boeren, in de werkelijkheid zijn het de industriëlen die de bio-industrie managen.

      Ik stel deze hypocrisie aan de kaak. Ik snap heel goed dat veel boeren in de knel komen maar als je van deze perverse en milieuvervuilende activiteiten af wil zullen we die boeren moeten uitkopen.

     8. van Urk

      Ik begrijp uw standpunt. Punt is dat wij daar niet meer omheen kunnen. Alle koeien weer lekker vrij laten lopen in de wei kan ook gewoon niet meer. Als dat wel zou kunnen dan moet men alsnog niet gaan mekkeren over stikstofproblemen. Laat de boeren hier maar verdwijnen en de producten importeren we gewoon. Dat is pas hypocriet van mensen die zeggen met het klimaat bezig zijn! Dacht u dat ze in het buitenland echte dierenliefhebbers zijn en klimaatvriendelijk?

     9. Mezzadra

      Ik zou de sanering van onze bio-industrie het liefste gerealiseerd willen zien door hoge eisen te stellen aan dierenwelzijn en de prijs van vlees te verviervoudigen, van Urk.
      Dan kunnen boeren weer op een diervriendelijke manier dieren houden. De schuld voor de afgrijselijke misstanden ligt in essentie bij de consument die zijn lijf en geest vergiftigt met kiloknallers.

     10. van Urk

      Nog wat..Hebt u wel eens in het echt gekeken in zo,n bio industrie? Ik wel. En ik heb niet het gevoel dat die dieren het daar slecht hebben. Eerder beter. En de boeren gaan echt wel goed met hun beesten om. Ik heb ook in zo,n honderd jaar oude stal geweest met twintig koeien die niet onder bio-industrie vielen. Ik vond het daar smeriger en donkerder dan in zo,n modern verlichte ruimtelijke schuur waar zelfs een robot iedere uur de vloer schoonmaakt. U wilt iets zien gebeuren wat volgens mij in deze tijd niet meer eens kan. De bevolking groeit snel en die moeten allemaal een gevulde maag hebben. Zelfs de armen die juist geen duur vlees of groenten kunnen permitteren.

     11. van Urk

      @Mezzadra, Hoe zit u diervriendelijk manier van dieren houden? Koeien los laten lopen in de wei? Dan komen wij op het punt waar de boeren ook kwaad om werden. Want toen werd het maart 2019, kreeg Nederland een stikstofwet en waren alle milieuorganisaties die de koeien graag los zien lopen op hun groene pik getrapt, moesten alle boeren een vergunning aanvragen om koeien buiten te laten lopen, werden er vrijstellingen van vergunningen geschrapt, kondigde het CDA een amendement aan, kwam het ministerie van landbouw met een adviescollege, dreigden milieuorganisaties met juridische procedures en plots mochten de koeien niet meer naar buiten. Ja jongen, 2019 is het jaar dat iedereen officieel is doorgeslagen.

  2. Siemien

   zuigers als mezzadra en co denken dat bij het uitkopen van familiebedrijven de problemen zijn opgelost, dit soort figuren laten ook hun empathisch onvermogen, die niet groter is dan een dronken aardbei, zien.

 5. Michael M

  Hoezo, het is weer eens raak! Als de meeste boeren moeten stoppen krijgen 10 miljoen Nederlanders geen vreten meer op het bordje. Kan wel, dan betaal je gewoon de hoofdprijs. Kilo gehakt € 45 euro en een biefstuk van 2 ons € 55 euro. Ga vooral door tegen de boeren dan blijft vlees eten nog over voor de rijken! En ga eens wat minder op vakantie, kerosine is gif, uitlaat is gif. En bij alle Mc donalds kunnen alleen nog rijken in!

 6. Michael M

  Dit kabinet Roverheid met allerlei diefstal rekenformules. Of het nu in het vermogensrendement is, box 3, of stikstofbeleid. Overal maken die potlood kauwers ons het leven zuur!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.