Oei! Twee jaar cel geëist tegen 'geen criminal mind' Imanuelle Grives

Geen categorieokt 10 2019, 13:03
En dan ben je opeens de pineut als je op het Belgische dancefestival Tomorrowland wordt opgepakt vanwege drugsbezit en de handel daarvan. Het overkwam actrice Imanuelle Grives toen ze werd gepakt met drugs in haar bezit. Het Belgische OM is vandaag met een forse strafeis naar buiten gekomen: twee jaar cel en een geldboete. Via RTL Nieuws.
Ze schijnt meerdere soorten drugs in haar bezit te hebben gehad, waaronder xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine. Daarnaast is er in haar verblijfplaats nog meer drugs aangetroffen, zoals amfetamine, GHB en cannabis. Kortom: lekker spacen.
Waar eerst nog werd gesproken over dat ze zich in haar nieuwe rol zou willen hebben verplaatsen voor een nieuwe film, tapt de advocaat van Grives nu uit een heel ander vaatje:

"Grives heeft volgens haar advocaat John Maes willen experimenteren. Niet per se in verband met een rol, zoals ze eerder had verklaard, maar om de spanning op te zoeken. Ze gebruikte zelf zowat alle verdovende middelen die er op de markt te verkrijgen zijn en was veel aan het feesten. "Feesten en acteren waren voor mijn cliënte de manier om vrijheid te ervaren", aldus Maes."

Dankzij een waakzame drugshond kon de ontdekking plaatsvinden. De drugs zouden ze verborgen hebben in onder andere een pruik. Maar niet alleen het eigengebruik van de drugs is hier aan de orde, zo was het schijnbaar ook de bedoeling dat er het één en ander werd verkocht.

"De politie zou voorafgaand aan de arrestatie al hebben geweten dat de drie dames op weg waren naar Tomorrowland om drugs te verkopen. Ook werd er volgens het OM een soort boekhouding bij de dames gevonden, waarop stond hoeveel drugs er werd verkocht."

En dan komt de meest opmerkelijke wending in deze zaak aan het licht. Ondanks het feit dat er bij de dames dus 'een soort boekhouding' is gevonden, is er volgens de advocaat geen sprake van een 'criminal mind' bij Grives.

"Volgens Maes heeft Imanuelle geen 'criminal mind'. " Ze heeft beschreven hoe haar leven eruit zag", zegt haar raadsman, die erop wijst dat Imanuelle zestig, zeventig en soms zelfs tachtig uur werkte en niet kon compenseren. "Ze leed een leven dat niets met de realiteit te maken had."

Kortom: Nederland staat in het buitenland weer eens goed op de kaart. Eerder waren er al twee landgenoten opgepakt in Hongarije. En nu dus deze actrice in België. Nee, erg handig is het allemaal niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten