Boeren protesteren erop los! Wegen naar natuurgebied 'bezet' in Winterswijk

Geen categorieokt 10 2019, 12:00
Het is weer eens raak! Na het boerenprotest op het Maliveld in Den Haag, hebben honderd boeren zich vandaag verzameld in Winterswijk, om daar de wegen richting een natuurgebied te bezetten. De reden van deze protestactie laat zich natuurlijk wel raden: het heeft alles te maken met de nieuwe stikstofmaatregelen.
Door middel van tractors bezetten ze drie wegen om de herstelwerkzaamheden stil te leggen die momenteel gaande zijn in het natuurgebied 't Wooldse Veen. Daar wordt namelijk gewerkt om het dichtgroeien en verdrogen van het gebied te voorkomen, zo valt er te lezen in de Gelderlander. Dat dit project door kan gaan schiet bij de boeren in het verkeerde keelgat. Ze vinden het onterecht dat dit project gewoon door kan gaan, terwijl door de stikstofcrisis allerlei andere projecten worden stilgelegd.

"De actie van vandaag is gericht tegen de werkzaamheden bij natuurgebied ’t Wooldse Veen. Natuurmonumenten is daar momenteel in opdracht van de provincie bezig met het afgraven van grond vanwege de stikstofdepositie. De boeren vinden het niet terecht dat die werkzaamheden gewoon doorgaan, terwijl veel projecten en vergunningen stilliggen vanwege de stikstofcrisis."

En wederom kan je de boeren hier geen ongelijk in geven. Eén van de initiatiefnemers, melkveehouder Alfred Scholten, stopt z'n mening over deze kwestie dan ook niet onder stoelen of banken:

"Dat herstel gebeurt machinaal, maar het kan ook met de hand. Arbeidsintensiever, maar scheelt weer uitstoot. Maar daar houden ze geen rekening mee: wij moeten dat wel."

Oei! Iets met de vinger op de zere plek. Er zal dus nog wel even hevig door gediscussieerd worden over deze kwestie, maar één ding staat vast: onze boeren zet je niet zomaar buitenspel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten