Tweede Kamer niet blij en wil sancties tegen Turkije na inval Syrië

Geen categorieokt 10 2019, 14:00
Onze Tweede Kamer is volledig in rep en roer over wat zich de afgelopen 24 uur in Syrië heeft afgespeeld. Turkije heeft namelijk een inval gedaan in het noordoosten van Syrië. Reden genoeg om maar eens een stevig debat met elkaar te voeren omtrent dit onderwerp.
Het moge duidelijk zijn dat onze Tweede Kamer niet gediend is van de militaire inval. Dit is erg duidelijk geworden tijdens een debat in de Kamer. Ze willen dat er via Europese kanalen gezocht gaat worden naar sancties, bijvoorbeeld financieel. Een legio aan partijen is het hiermee eens en ondertekende een oproep daartoe:

"De Kamer vindt dat het kabinet in Europees verband voor strafmaatregelen moet pleiten, bijvoorbeeld financiële. Een oproep daartoe werd ondertekend door de regeringspartijen en de oppositiepartijen SP, GroenLinks, PvdA, CDA, SGP, 50Plus en Forum voor Democratie. Een meerderheid wil ook dat het kabinet snel de NAVO-raad snel bij elkaar roept."

Dat de Kamer zeer geschokt is blijkt wel uit de taal die ze hebben gebezigd tijdens het debat. Woorden als "ongehoord", "illegaal" en "onacceptabel" vielen tijdens het debat.
Minister-president Mark Rutte, die momenteel in Australië is, heeft al een oproep gedaan om 'te stoppen met het geweld'. Erdogan heeft op zijn beurt laten weten dat hij 3,6 miljoen Syrische vluchtelingen naar Europa toe zal sturen, als de kritiek over de gehele operatie niet wordt ingeslikt. Kortom: veel onrust op het politieke wereldtoneel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten