Column Ozair Hamid: De EU en links laten in het Brexit proces zien dat er helemaal geen echte democratie is

Het Verenigd Koninkrijk lijdt lang onder een parlement dat niet bereid is om Brexit uit te voeren, laat staan voor 31 oktober: de belofte van Boris Johnson. Hoe staat de Britse bevolking hierin en wat is de rol van links in dit proces?

Lang riep Boris Johnson in het Verenigd Koninkrijk (VK): “Get Brexit done by the 31st of October.” Het mkb en grote multinationals zijn namelijk niet gebaat bij constante uitstel. ‘Verder moeten we Brexit afronden zodat we ons kunnen focussen op wat belangrijk is: De zorg, onderwijs en veiligheid,’ aldus de conservatieve premier.

En gelijk heeft hij. Beurzen en het consumentenvertrouwen lijden onder de onzekerheid die is ontstaan door de Surrender Act: een wet die het onmogelijk maakt om het VK zonder afspraken uit de Europese Unie te loodsen. Niet alleen economisch is dit een tragedie en zorgde het voor een slechtere onderhandelingspositie, het is ook democratisch verraad, vergelijkbaar met het afschaffen van het referendum door Ollongren en co. Want het mandaat van de 17,4 miljoen mensen die hebben gestemd vóór Brexit (8% meer dan de remainers) is niet verwaterd. Het is zelfs versterkt, zoals een YouGov-peiling die 5 dagen geleden is uitgebracht constateert: 43% van de Britse bevolking vindt dat The Commons de deal moet accepteren tegenover een magere 29% die wil dat het parlement de deal afwijst.

Vooral de Liberaal-Democraten en de communisten van de grootste oppositiepartij, Labour, zien niets in het uitvoeren van de uitslag van de grootste volksraadpleging (72,2% stemde) in de Britse geschiedenis.

Verrassend is het niet, dit fenomeen zien we in de gehele wereld. De Amerikaanse Democraten die Trump willen afzetten, omdat zij bang zijn dat hij de herverkiezing in 2020 wint en in eigen land hebben we D66 die het referendum afschaft, ‘omdat het toch niet wenselijk is’. Feit is natuurlijk dat de afschaffing komt vanwege het hebben van een ‘te foute’ mening. Nederland leunt naar rechtsliberalisme en op sommige thema’s naar het conservatisme, iets wat niet wenselijk is voor een sociaal-liberale partij.

Hetzelfde is dus het geval aan de andere kant van de Noordzee. Labour beloofde een verkiezing als No Deal van tafel is. Dat is nu het geval. De premier stuurde een week geleden een brief naar Brussel waarin hij vraagt om uitstel van de Brexit. En de beloofde verkiezing? Die lijkt er niet te komen, omdat de partijleider Jeremy Corbyn nog steeds onterecht vreest voor een No Deal-scenario.

Volksverlakkerij is het, wat laat zien hoe lastig het is om van de machtshongerige EU te ontsnappen. Hoe eerder er dan uit, hoe makkelijker. Een uittreding van Nederland uit de EU en met een vrijhandelsakkoord, is noodzakelijker dan ooit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

141 reacties

 1. Original NL

  16 jaar en al zo wijs….
  Prima stukje!!

 2. Original NL

  Quote….Een uittreding van Nederland uit de EU en met een vrijhandelsakkoord, is noodzakelijker dan ooit….
  Inderdaad asap!!!

 3. Mezzadra

  “Ozair Hamid is een 16-jarige, liberaal-conservatieve atheneumleerling”

  Zucht!

  1. just saying

   En jij een 64 jarige ouwe lul met een scheve teringkop….

  2. Rechtsaf

   je ziet aan mezzadratjes reactie dat het hem héél erg raakt

  3. Original NL

   Greta thunberg een 16 jarige asperger en klimaatdebiel!
   Tijdens de TEDx Conferentie in Stockholm in november 2018 verklaarde ze te zijn gediagnosticeerd met obsessieve-compulsieve stoornis, selectief mutisme,ADHD en het syndroom van Asperger. Zij verklaart haar zwart-witdenken en de verbetenheid van haar engagement ten dele vanuit haar autisme.
   En daar loopt mezzaadje gedwee achteraan!

   Zucht!!

   1. merlot

    “Zij verklaart haar zwart-witdenken en de verbetenheid van haar engagement ten dele vanuit haar autisme.
    En daar loopt mezzaadje gedwee achteraan!”

    Mezzadrama vertoont vergelijkbare kenmerken. En dat heeft waarschijnlijk dezelfde oorzaak.

    Ze lijken op elkaar.

    Alleen heeft Greta het nu al verder geschopt dan Mezzadrama, die nooit verder is gekomen dan de “status” van trol.

  4. ozzy553

   Zo geobsedeerd met mij hahahahaha. Beetje dubieus.

 4. Mezzadra

  “Nederland leunt naar rechtsliberalisme en op sommige thema’s naar het conservatisme, iets wat niet wenselijk is voor een sociaal-liberale partij.”

  Het gebabbel van een onnozele scholier.

  1. Bosche draak

   Maar handpopje Greta was haar tijd ver vooruit volgens jullie (s)linkse leipo’s.

   Maarja een slijmerige worm als jij moet wel een dubbele standaard hebben anders had he helemaal geen standaard…

   1. Mezzadra

    Greta was haar tijd niet ver vooruit maar verwoordde een maatschappelijk gevoel op een aansprekende manier. Niet haar opinie was opmerkelijk (daar is elk verstandig mens het mee eens) maar de manier waarop ze razendsnel tot een inspirerend symbool werd.

    1. Original NL

     Een geestelijk gestoord meisje werd een symbool en voorbeeld van geestelijk gestoord links…
     Dat is geen verrassing.

     1. Mezzadra

      Ze is bepaald niet geestelijk gestoord, Original NL. Dat weet jij ook donders goed.

     2. Blitzkrieg

      Mezzadra : Gestoord of niet, het blijft een triest geval. Hierover kan een ieder het alleen maar over eens zijn, of wil Mezzadra hier soms bepleiten dat er geen wetenschappelijke consensus is aangaande haar vele stoornissen.

     3. Mezzadra

      Ze heeft een milde aandoening in het autisme-spectrum die niets afdoet aan haar bijzonder hoge intelligentie. Heel veel politici, bijvoorbeeld Geert Wilders en Donald Trump, hebben een vergelijkbaar defect.

      De hysterische woede die ze oproept bij guur rechts is tekenend voor haar enorme impact en overtuigingskracht.

     4. Vit

      @Original NL
      “Een geestelijk gestoord meisje werd een symbool en voorbeeld van geestelijk gestoord links…”

      Het is bijzonder laag bij de grond om een kind met het syndroom van Down dus met een lage intelligentie voor het karretje te spannen, een typisch linkse tyfus streek.

     5. merlot

      Wel bij de feiten blijven, Vit. Ze lijdt beslist niet aan Down. Haar hoofd heeft lichtelijk de trekken van een mongool, dat is alles.

      Maar dat kan je van Paul de Leeuw ook zeggen…

     6. Mezzadra

      Dat Vit kennelijk beweerde dat ze een mongooltje is verbaast me niet. Het tekent hoe laag men bereid is te gaan om deze heldere stem te doen smoren.

     7. Blitzkrieg

      Mezzadra :

      Wikipedia over Greta
      “…in november 2018 verklaarde ze te zijn gediagnosticeerd met obsessieve-compulsieve stoornis,[6] selectief mutisme,[6] ADHD[7] en het syndroom van Asperger”

      Dit noemen we in de volksmond geestelijke stoornissen, iemand die hier aan lijdt is een stoornislijer ofwel gestoord.

     8. Vit

      @Merlot

      Zij heeft wel degelijk het syndroom van down, ik heb regelmatig contact met deze mensen en herken ze van verre, aan het praten als ze niet van een A4’tje opleest merk je het ook wel meteen, het hoe en waarom ik er contact mee heb zal ik je niet mee vermoeien.

     9. Vlaswiek

      In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

      De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

     10. Vit

      Btw, de benaming ‘Mongool’ zal je mij dan ook niet horen gebruiken.

     11. Vit

      @Vlaswiek

      Aan die halve tamme besteed ik geen toetsaanslag meer, eigenlijk waren deze al teveel.

     12. Beukman

      Zelf ben ik geen fan van Thunberg, eerder vanwege de vorm dan de inhoud, maar ik zal haar nooit aanvallen op eventuele stoornissen die ze heeft.
      Mensen (volwassenen) die dat wél doen, hebben kennelijk geen argumenten om haar mee om de oren te slaan. Voor hen is een kind dat zich hard maakt voor een betere wereld een nachtmerrie. Ze zullen vast vergeten zijn dat ook zij vroeger boordevol idealisme zaten.

      Trump heeft ook een stoornis, maar dat weegt kennelijk niet voor degenen die daar bij Thunberg wél een punt van maken.

      Feit is dat ze zeer vele mensen, waaronder tieners, geïnspireerd worden door Thunberg. Laten we God danken dat zij geen boodschap aan een stelletje moraliserende oude lullen die nu opeens met het handboek DSM-5 lopen te zwaaien.

     13. Vit

      @Beukman

      “Trump heeft ook een stoornis”

      Klopt, ‘narcisme’ maar dat mag voor een echte leider.

     14. Beukman

      Nou @Vit, Asperger kan een heel nuttige eigenschap zijn voor een 16-jarige actievoerster met een missie.
      Van mij hoef je het niet met haar eens te zijn, maar vind je het zelf ook niet een beetje miezerig om haar te pakken op dingen die niks te maken hebben met haar argumenten?
      Durf je wel?

     15. Rechtsaf

      Beukman is van het soort ja maar hij heeft……ja maar, ja maar, ja maar

     16. merlot

      Vit schreef: “Zij heeft wel degelijk het syndroom van down”

      Daar is via google niets over te vinden. Je staat dus alleen in je “diagnose”. Bovendien kan ze echt wel wat meer dan iets van een A4-tje oplezen. Ze is véél intelligenter dan een mongooltje.

     17. Blitzkrieg

      Beukman : Ik – voor andere kan ik niet spreken – val Greta niet persoonlijk aan, geestelijk gestoord is de correcte technische benaming voor de ziektes waaraan ze lijdt. De zwakke – ja, geestelijk gestoorde Greta – is opzettelijk zo neergezet, immers hoe haal je het in je hoofd haar (persoonlijk) aan te vallen. Wat mij betreft hadden ze een geleerde klimaat professor neergezet, die had ik tenminste argument technisch tot de grond toe kunnen affakkelen, bij Greta komt het niet verder dan “hope, how dare you?”. Ondanks de consensus van 97% die er zou moeten heersen is een zwakzinnige het beste wat ze konden vinden. Een ander verwijten geen argumenten te hebben, “how dare you”.

     18. merlot

      Beukman schreef: “Zelf ben ik geen fan van Thunberg, eerder vanwege de vorm dan de inhoud, maar ik zal haar nooit aanvallen op eventuele stoornissen die ze heeft.”

      Ze is zelf degene geweest die haar extreem fanatieke gedrag in verband bracht met haar autisme. Citaat: “Zij verklaart haar zwart-witdenken en de verbetenheid van haar engagement ten dele vanuit haar autisme”.

     19. Vit

      @Beukman

      “Van mij hoef je het niet met haar eens te zijn, maar vind je het zelf ook niet een beetje miezerig om haar te pakken op dingen die niks te maken hebben met haar argumenten?
      Durf je wel?”

      Fout Beuk, ik pak haar niet aan want het moppie kan er niets aan doen, maar het linkse gespuis wat haar gebruikt.

     20. Beukman

      @Vit, @Merlot, @Krieg
      Dat neemt allemaal niet weg dat ook bij haar geldt dat alleen argumenten er toe doen. Voor mijn part had ze jeugdkanker, ALS én degenererende hersenen gehad, dan nog zou het een zwaktebod zijn om dat te gebruiken om het maar niet over haar woorden te hoeven hebben.

      Ik hou wel van een meid met pit, trouwens.

     21. Vit

      @Beukman

      Het gaat niet over de boodschap want daar zit mijns inziens waarheid in, maar dat zij daarvoor wordt gebruikt.

     22. Vit

      Btw, als het mijn kind was geweest had ik absoluut geen toestemming gegeven, zo liggen de zaken.

     23. merlot

      “Dat neemt allemaal niet weg dat ook bij haar geldt dat alleen argumenten er toe doen.”

      Met welke argumenten komt Greta dan? Verder dan het nabrullen van de linkse klimaathysterici komt ze niet.

      Greta kan onmogelijk een goed inzicht hebben in deze materie die wetenschappelijk zeer complex is.

      Wat er aan de hand is, is dit:

      1) Er is nog nooit een hard bewijs geleverd dat manmade CO2 de oorzaak van de klimaatverandering is. Als dat wel zo was dan zouden alle neuzen dezelfde kant op staan.

      2) Wetenschappers die kritisch zijn op de klimaatconsensus (hoe groot die is weet niemand) krijgen géén podium. Waarom niet?

      3) Iets wat wetenschappelijk geen uitgemaakte zaak is, wordt door ontzettend links GEDRAM als een feit voorgesteld en de inhoudelijke discussie wordt afgekapt (gepasseerd station).

      4) Het laatste zetje in het gedram is dan het geroeptoeter van een meisje die door haar autisme volledig geobsedeerd geraakt is met het klimaat. Ze fungeert als propaganda-popje, meer niet.

     24. Mezzadra

      “Ze is véél intelligenter dan een mongooltje.”

      Ze is ook aanmerkelijk intelligenter dan de meeste leeftijdsgenoten en de meeste oude zure en gefrustreerde mannen op dit blog.

     25. Vlaswiek

      In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

      De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven

     26. Blitzkrieg

      merlot : Het klimaat is nooit een probleem geweest. Stel je toch voor dat een kritische klimaat wetenschapper even haarfijn zou uitleggen dat er helemaal niks aan de hand is, dan zou er pas echt een probleem zijn.

    2. omniscius

     Het is slechts één van de maatschappelijke gevoelens. Zij doet alsof ze voor iedereen praat en accepteert daarbij geen tegenspraak. Ze praat beslist niet voor een hele grote groep mensen die erachter komt dat de hele climate change niet meer dan een uiterst smerig links verdienmodel is. How dare she?!
     De verbeten, autistische, intrinsiek kwade manier van een dreinend en stampvoetend kind is bepaald niet aansprekelijk, eerder walgelijk en afstotend. How dare she?!
     Daarnaast is zij ook geen inspirerend symbool, eerder een voorbeeld waarnaar later een enge ziekte wordt vernoemd. Waaraan lijdt die persoon? Aan Thunbergitis morbus fatalis terminalis. Hoezo? De persoon stemt Groen Links dan wel D66, dat zijn de eerste symptomen.

     1. merlot

      Omniscius schreef: “De verbeten, autistische, intrinsiek kwade manier van een dreinend en stampvoetend kind is bepaald niet aansprekelijk, eerder walgelijk en afstotend.”

      +++++

      Maar daar stapt links overheen. Ze hadden het wicht nooit een podium moeten geven.

      Links begint steeds meer fouten te maken. De kat in nood maakt rare sprongen.

    3. Rechtsaf

     “maar verwoordde een maatschappelijk gevoel op een aansprekende manier.”

     Een kind dat ouderen aanspreekt met how dare you? als dit mijn kind was geweest had ik het even netjes duidelijk gemaakt dat je ouderen hebt te respecteren..
     Maar ja mezzadratje meent te denken dat elk mens het eens is met zijn Greta, mezzadratje is het natuurlijk eens met greta omdat greta ook een jong meisje is en we weten allemaal dat mezadra se* met kindjes aandoenlijk vindt….

     1. Original NL

      Quote…“maar verwoordde een maatschappelijk gevoel”..
      Pffwoehahaha…Ik vertrouw niet op gevoelens..maar baseer mijn mening liever aan de hand van feiten.

    4. Seneca

     @mezzadra
     dat jij je aangesproken voelde door een pathetisch meisje met diverse aandoeningen zegt meer over jou dan over dat arme uitgebuite meisje.

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

 5. Agios

  Democratie is verrekte vervelend als anderen zich erop beroepen. Democratie is onverteerbaar voor links.

 6. Duckday

  democratisch dat is lang vervlogen met deze politiek Zal het ooit terug komen
  Men zit het uittreden van de UK op alle manieren dwars en hebben lak aan wat de bevolking wil.
  Geef nu eens aan wat de EU en EURO ons nu voor voordeel welvaart werkgelegenheid
  heeft gebracht voor de NORMALE MAN/VROUW wat zijn we er op vooruit gegaan
  De enen na de andere waanzin wetten worden er door gejast Malloten zitten in Brussel hun zakken te vullen en spreken elkaar tegen
  Stem eens PVV of FvD daarna zo snel als het kan uit dit monsterverbond dat probeerd de bevolking te onder drukkenvoor eigen belang Er is nog nooit zo veel rotzooi geweest dank zei de eu Die landen binnen halen zonder dat ze een bijdrage leveren Nederland overspoeld met het voormalig oost blokstraten staan vol met buitenlandse kentekens die geen belasting betalen in dit land
  Uittreding van Nederland zal een weldaad zijn voor de bevolking
  Stem gewoon PVV of Fvd en laat u niet bang maken met de nepnieuws

  1. Mezzadra

   Nederlands staat er op alle relevante kengetallen beter voor dan welk moment dan ook in zijn geschiedenis, Duckday. Bovendien leven we voor Europese begrippen in een ongekend lange periode van vrede en welvaart.

   Je kunt nooit met absolute zekerheid bewijzen dat de EU daar een essentiële voorwaarde voor was maar zeker is dat de EU die ongekende vooruitgang niet heeft belemmerd.

   1. Blitzkrieg

    Mezzadra : Je reacties zijn eigenlijk altijd op het waanzinnige af, deze keer heb je je zelf weten te overtreffen, compliment.

    1. Original NL

     Idd Blitzkrieg..een debiel in het nauw maakt rare sprongen..

     1. Groeneveld

      Mezza: ‘slechter’?? (tweede regel)

    2. Beukman

     @Krieg
     Je reacties tonen de laatste weken kwalitatief een gestage neergang. Begin je de moed op te geven?
     Probeer Mezza eens een inhoudelijk antwoord te geven. Ik ben benieuwd!

     1. Blitzkrieg

      Beukman : Invoeden op compleet gestoorde nonsense, nee dank je.

     2. Groeneveld

      En daar is Beuk weer: hij snelt Mezza te hulp. Deze laatste zegt:”Nederland staat er op alle relevante kengetallen beter voor dan welk moment dan ook in zijn geschiedenis.”

      Dat is dom gebral Beuk. Dit geldt namelijk voor alle landen in Europa. Het is een loze bewering zonder inhoud.

      En: “Je kunt nooit met absolute zekerheid bewijzen dat de EU daar een essentiële voorwaarde voor was maar zeker is dat de EU die ongekende vooruitgang niet heeft belemmerd.”
      De volgende nietszeggende opmerking. Ja inderdaad, het kon vriezen en het kon dooien.

      Maar zeg eens Beukman: waar komt toch die obsessie vandaan om altijd Mezzadrama te hulp te schieten?

     3. Beukman

      @Groeneveld
      Ik kom Mezza niet te hulp, ik probeer zijn opponenten te bewegen om inhoudelijk op zijn argumenten te reageren. Waarom ik dat doe? Ik doe dat omdat ik wél geïnteresseerd ben in argumenteren én niet in een potje schelden. Net als jij, dacht ik.

      Het siert jou dan ook dat er in jouw reactie inderdaad een paar argumenten te ontdekken zijn. Waarom je die argumenten geeft? Omdat je het eens bent met wat ik hierboven schrijf. Je onderscheidt je bepaald positief van die duffe Original en een paar anderen.

      Wat de argumenten zelf betreft: ik zou er wel cijfers van willen zien uitgesplitst op verschillende thema’s en van verschillende landen in Europa die wel en niet in de EU zitten. Mezza’s beweringen vind ik wat vaag zoals ze nu gesteld zijn.

     4. Bosche draak

      Waarom zou hij?, de zwakzinnige dementie van Mezza is de moeite niet waard.
      Dat jij je bilmaatje wil verdedigen moet jij weten maar parels voor de zwijnen is zonde van de digitale inkt.

      Leg jij anders eens uit beukenootje waarom Mezza Ozair afkapt vanwege de leeftijd maar gekke Greetje op een voetstuk plaatst?

      En waarom hij een twee maten hanterend stuk onbenul is ?

     5. Groeneveld

      Beukman, je kunt veilig aannemen dat ALLE landen in Europa er op alle relevante kengetallen beter voor staan dan welk moment ook in hun geschiedenis. Alleen de wereldwijde welvaartstoename zorgt daar al voor.

      En voor de rest: natuurlijk schiet je Mezza wel te hulp. Je probeert zijn opponenten te bewegen om inhoudelijk op ZIJN (niet jouw) argumenten te reageren. Dat kun je gevoeglijk aan Mezza zelf over laten: in bijna iedere reactie roept hij daartoe op. Vooral als hij klem geluld is.

     6. merlot

      Groeneveld schreef: “je kunt veilig aannemen dat ALLE landen in Europa er op alle relevante kengetallen beter voor staan dan welk moment ook in hun geschiedenis.”

      Niet mee eens. Al kort na de eeuwwisseling zette economisch en monetair het verval in. Dat was een gevolg van de enorme speculatiebubble van de jaren 90. Nadat die zeepbel barstte kwamen we van de ene crisis in de andere. Van de kredietcrisis heeft het westen zich de facto nooit volledig hersteld.

      En dan al die mooie lijstjes: ik hecht er geen waarde meer aan. We worden geacht te geloven dat Nederland steeds veiliger wordt (daar komt de tar*rel steeds op terug) maar dat is gebaseerd op statistieken die geen rekening houden met het feit dat de aangiftebereidheid enorm is gedaald door een welbewust ontmoedigingsbeleid. En hoe valt de zogenaamde daling van de criminaliteit te rijmen met het feit dat politie en justitie overbelast zijn? Daar klopt iets niet.

      De overheid is niet meer te vertrouwen en niet meer in staat haar kerntaken naar behoren uit te voeren. Dat wordt verdoezeld met mooie “lijstjes”.

     7. Beukman

      Je doet net of het bijzonder is dat iemand wil dat er op zijn argumenten wordt gereageerd, @Grünfeld.
      Maar zoals je zelf hebt geconstateerd, heeft mijn oproep effect gehad.
      Er zit overigens wel iets in jouw argumenten.

     8. Mezzadra

      @Beukman,

      De bewering was, in mijn woorden, dat Nederland er slechter voorstaat dan ooit en dat dit moet worden verklaard uit het lidmaatschap van de EU. Deze met stelligheid naar voren gebrachte opinie tref je hier dagelijks aan.

      Het eerste gedeelte van de bewering is feitelijk onjuist: Nederlanders zijn rijker en veiliger dan ooit in de geschiedenis. Je hoeft de boeken van Bregman en Boudry, die met overstelpend empirisch bewijs wijzen op deze concrete vooruitgang, er niet eens op na te lezen: elk mens kan dat in zijn directe ervaring constateren.
      Deze vooruitgang is wereldwijd, daar wijst Groeneveld terecht op, maar in Europa gaat het relatief beter, met name ook omdat de inkomensongelijkheid hier relatief minder is en omdat het in alle opzichten veiliger is dan elders in de wereld.

      Het tweede gedeelte van de bewering laat zich niet falsifiëren: we kunnen wijzen op de sterke economische ontwikkeling en de ongekende vrede en veiligheid in Europa maar we kunnen niet onomstotelijk bewijzen dat de EU daar de noodzakelijke voorwaarde voor was. Het is aannemelijk, maar meer niet.
      Het enige wat je met zekerheid kunt stellen dat de EU die welvaart, vrede en veiligheid Kennelijk niet heeft kunnen voorkomen.

      Zo wat concreter?

     9. Vlaswiek

      De aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

   2. Mezzadra

    Nederlands = Nederland.

    Excuses.

    1. Vlaswiek

     …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
     ~Aandoenlijke~

 7. Jumping

  Ik weet niet, of Ozair werkelijk dit stuk zelf schrijft, zo ja, dan is er nog hoop in dit keiverotte Nederland.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  RUTTUP.
  NEXIT.

  1. DidiMadloba

   Vestig uw hoop maar op een duidelijk zwakbegaafde scholier, sukkel!

   1. Blitzkrieg

    DidiMadloba : Wat een reactie, 1e klas lagere school en heeft een woordje gehoord. Als je niks inhoudelijks te zeggen hebt moet je niet muilen dikke zuigteef.

  2. ozzy553

   Jep. Ik schrijf ze zelf 🙂

   1. Jumping

    @ozzy553.

    Als Jumping, de Opa van ozzy553 was, had ik berentrots op je geweest.

    Gr.

 8. DidiMadloba

  Ozair Hamid is een moslim of een bekeerde moslim, dat weet ik niet, maar feitenvrij argumenteren kan hij geweldig. Als hij zijn eindexamen haalt is de school corrupt.

  Het Nederlandse referendum is niet afgeschaft “omdat het toch niet wenselijk is”, maar omdat het niet werkte. Men klaagde dat het Kabinet de uitslagen van deze referenda negeerde, omdat men niet begreep (of wilde begrijpen dat een raadgevend referendum een uitnodiging is tot heroverweging, meer niet. Een gedachte zal ook zijn geweest dat simpele ja/nee vragen geen ruimte geven om de vraag te beantwoorden “wat wil je dan?” Want niets doen is vaak geen reële optie.

  Werkt de EU tegen? Welnee, die is alleen niet in staat tegenstrijdige wensen te vervullen.

  Nieuwe vrijhandelsverdragen sluiten? Het VK is maar een klein land, op wereldschaal gezien, en heeft dus een uitgesproken slechte onderhandelingspositie.

  Behalve in de zieke geest van Boris J. dan.

  1. omniscius

   Feit is ondertussen wel dat Nederland zo’n beetje het enige land in Europa is dat geen enkele vorm van directe democratie kent, in de vorm van een referendum of een gekozen burgemeester.
   Verschuivingen in politieke voorkeur van het electoraat worden via achterkamertjes politiek en zouteloze compromissen van de politieke elite tegengegaan om maar zo veel mogelijk de macht te behouden en op het pluche te plakken.
   Ja, de Nederlandse democratie is geweldig. Not. De democratie is met het aantreden van Rutte 3 definitief ten grave gedragen. Geen wonder dat het vertrouwen in de Nederlandse politiek zo laag is.

   1. Mezzadra

    “De democratie is met het aantreden van Rutte 3 definitief ten grave gedragen.”

    Ik adviseer omniscius met klem bij de volgende verkiezingen niet op Rutte ter stemmen. Als de meerderheid van de Nederlandse bevolking dat doet is er sprake van een interessante democratische correctie.

    Ik denk echter niet dat dit zal gebeuren, omniscius behoort tot een kleine minderheid.

    1. Vlaswiek

     …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
     ~Aandoenlijke~

  2. ozzy553

   Hey, je kritiek houdt niet echt stand. Het referendum was zeker niet wenselijk, dat gaf nota bene D66 fractievoorzitter Rob Jetten toe: “En stelt ook dat, nu dat einddoel ver uit zicht is, het behoud van de raadgevende variant niet wenselijk is”
   Verder werkt de EU zeker wel tegen door steeds uitstel te verlenen aan de Britten. De Britse bevolking wil eruit, desnoods zonder deal.
   Het VK is geen kleine economie. Het land exporteert meer dan 395 miljard doller per jaar. Het is daarmee de nummer 10 exporteur in de wereld. Canada, Mexico, Rusland e.d. exporteren minder dan het VK en hebben toch een goede onderhandelingspositie dus ook dat klopt niet.

   1. Groeneveld

    Goed zo, Ozzy, zet ‘m op. Jammer voor je dat MadDidi nooit antwoord geeft of reageert. Hij dumpt zijn flater en is verdwenen.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ozzy553 schrijft: “Verder werkt de EU zeker wel tegen door steeds uitstel te verlenen aan de Britten.”

    Ja, du-uh, als de Britten om uitstel vragen (al dan niet conform een wet) stemmen de lidstaten in meerderheid voor. Niemand binnen de Unie heeft namelijk belang bij een wanordelijke Brexit. Dat is niet tegenwerken, dat is een verzoek honoreren.

  3. ozzy553

   Ben overigens geen moslim, nooit geweest. Ik ben een agnostisch atheïst.

 9. Anne Sophe Schillersdorf

  De Briten hebben in meerderheid voor de Brexit gestemd. Je kunt het ermee eens zijn of niet maar dit gebeurde wel democratisch, net als de NEE tegen het verdrag van Oekraïne. Om dit zomaar neer te leggen zoals veel rechtse en linkse kartelpartijen doen is niet bepaald democratisch

  1. DidiMadloba

   De Britten waren misleid door een geraffineerde demagogische campagne. Als iemand belazerd is kun je zijn stem niet serieus nemen.

   Het voormalige Nederlandse referendum had een raadgevend karakter. Ook het “nee” tegen Oekraïne was ingegeven door een smerige hetze, maar eigenlijk doet dat er niet eens toe, want het Kabinet heeft precies gedaan wat zo’n referendum officieel beoogt, met een inlegvel dat een spoedig lidmaatschap van de EU niet wordt nagestreefd.

   Gelukkig krijgt Oekraïne wel z’n associatieverdrag want anders hadden we dit mooie land rechtstreeks in de armen van Poetin gedreven. Als ik goed te grenst Oekraïne aan vijf EU landen, en ziet met lede ogen hoe goed het ze gaat dank zij de EU.

   1. omniscius

    Zwitersland kent feitelijk bijna alleen maar rechtstreekse democratie. Het land wordt geregeerd via talrijke referenda. En deze referenda zijn niet alleen maar een wassen neus door slechts raadgevend te zijn.
    We hadden een raadgevend referendum, we hadden de belofte van een gekozen burgemeester. Waar is dat alles gebleven? Ik hoor er niemand meer over, met name D66 voor wie het de kroonjuwelen waren. Democratie in Nederland? Laat me niet lachen.

   2. Anne Sophe Schillersdorf

    “Dit mooie land”

    Het staat er echt 🙂

    1. Blitzkrieg

     Anne Sophe Schillersdorf : Inderdaad knappe meid het staat er echt, binnenkort gaan we naar de zes letter woordjes.

   3. Seneca

    @didi
    wie bepaalt dat de Britten misleid zijn en waaruit zou dat volgens jou bestaan? je spreekt over een geraffineerde demagogische campagne. wie ben jij om te verklaren dat de Britten kl**tzakken zijn? hiermee verklaar je, dat burgers die op pvv dan wel fvd stemmen ook misleid zijn? je bent een elitair arrogante zak om dat te verklaren. bovendien ben je een misleide, ignorante linkse zak. zal wel aan een geraffineerde demografische campagne te wijten zijn, dat je links blijft stemmen.

    1. Beukman

     @Seneca meent:
     wie bepaalt dat de Britten misleid zijn en waaruit zou dat volgens jou bestaan?

     The free trade agreement that we will have to do with the European Union should be one of the easiest in human history.
     (Liam Fox)

     There will be no downside to Brexit, only a considerable upside.
     (Davis)

     Britain will take back control of fisheries after Brexit.
     (May)

     Brexit will give the NHS extra £350 million a week.
     (Tekst op de Vote Leave Bus)

     If we vote Leave, we will be able to increase funding to science and still save billions.
     (Vote Leave campagne)

     There will be no change to the border between Northern Ireland and the Republic
     (Gove)

     The only way to preserve Scotland’s EU membership was to vote No.
     Better Together campagne)

     1. Mezzadra

      Touché!

     2. ozzy553

      Veel van bovenstaande is overigens waar.
      Kijk je ook even mee naar de leugens van het remain kamp?
      1. The idea of an EU army was a dangerous fantasy
      Niet waar, EU is zeker wel bezig met intensiveren van militaire banden wat kan/gaat leiden tot een supranationaal leger.
      2. Voting to leave the EU would have an immediate detrimental effect on the UK’s economy
      Ik verwijs je naar mijn oudere stuk: https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/vvd-stop-met-liegen-over-brexit-verenigd-koninkrijk-doet-het-uitstekend/. Verder groeit de economie op het moment en stijgen lonen harder dan de inflatie voor het eerst in 10 jaar.
      3. An emergency budget would be necessary upon a Leave vote being delivered
      Niet waar bij een No Deal. Bij een Deal klopt dit ook niet, omdat het VK niet meer membership kosten hoeft te betalen.
      4. Britain would be at the “back of the queue” for a US trade deal
      Niet waar. VS (nummer 2 exporteur) wil een trade deal. Heeft Trump meerdere malen getweet en betoogt. Andere landen die minder exporteren hebben nu ook een goede onderhandelingspositie. Zie Canada, Mexico, Rusland e.d.
      5. The UK would break up following a vote to leave
      Niet gebeurd. Geen meerderheid voor onafhankelijk Schotland volgens peilingen van het onafhankelijke YouGov.
      6. A hard border would be required in Ireland if there was a no-deal Brexit
      Weer niet waar, zie deal van Boris Johnson.
      En zo kan ik nog uren doorgaan.

     3. ozzy553

      Zullen we ook even kijken naar de leugens van remain?
      1. The idea of an EU army was a dangerous fantasy
      Klopt niet, EU intensiveert zeker wel militaire samenwerkingen tussen lidstaten wat kan/zal/gaat leiden tot een supranationaal leger.
      2. Voting to leave the EU would have an immediate detrimental effect on the UK’s economy
      Klopt ook niet, zie mijn stuk over Brexit: https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/vvd-stop-met-liegen-over-brexit-verenigd-koninkrijk-doet-het-uitstekend/
      Lonen stijgen overigens het eerst in 10 jaar harder dan de inflatie
      3. An emergency budget would be necessary upon a Leave vote being delivered
      Niet waar bij een No Deal. Ook bij een zachte Brexit is dit niet het geval, omdat het VK dan niet meer membership kosten hoeft te betalen.
      4. Britain would be at the “back of the queue” for a US trade deal
      Weer niet waar, Donald Trump heeft meerdere keren duidelijk gemaakt dat hij een vrijhandelsdeal wil met het VK. Verder hebben landen met een lagere export zoals: Rusland, Mexico, Canada ook een goede onderhandelingspositie. Waarom het VK dan niet?
      5. The UK would break up following a vote to leave
      Niet gebeurd, zal ook niet snel gebeuren. Er is namelijk volgens het onafhankelijke YouGov geen meerderheid voor een onafhankelijk Schotland.
      6. A hard border would be required in Ireland if there was a no-deal Brexit
      Klopt niet, zie Brexit deal van Boris Johnson.
      Zo kan ik nog uren doorgaan.

     4. Seneca

      @beuk
      go is niet alleen mezzadra je liedje maar ook didi? of zijn jullie allemaal een persoon die driemaal toucheren voor geleverde reacties? je bent echt van het padje en neen, daar hoef je geen psycholoog voor te zijn. die pedante reacties, je moet toch iets doen aan je superioriteitswaan.

     5. Vlaswiek

      Ze komen uit exact dezelfde koker en likken elkaar al jaren aan de forumballen. En de aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

     6. Seneca

      @beuk
      de brexit is nog geen feit. wie zegt mij dat deze kreten, na een Brexit zonder voorwaarden, niet bewaarheid worden?

   4. Anne Sophe Schillersdorf

    Het was toch ook een belofte dat de natuur en dierenwelzijn dankzij het verdrag zou verbeteren. Dit blijkt een oprechte leugen te zijn van het JA kamp. Sinds het verdrag importeren we legbatterijeieren uit Oekraïne. Dit is precies waarvoor de PvdD heeft gewaarschuwd. Achteraf blijken ze gelijk te hebben gehad

   5. Groeneveld

    MadDidi is een extremistische marxist. Het is te hopen dat de AIVD hem goed in de gaten houdt.

   6. Rechtsaf

    Door er een nuance aan te geven (raadgevend) is het referendum natuurlijk een farce.
    Op 1 juni 2005 sprak de Nederlandse burger zich uit tegen een Europese grondwet te weten 61,5% was tegen hoezo democratie…

 10. DidiMadloba

  “liberaal-conservatief”.

  Dat is tegenstrijdig. De ware liberaal is niet conservatief, al denkt de corrupte VVD van wel.

  Een echte liberaal koestert de markt. De ware Brexiteer wil geen vrije markt maar “eigen volk eerst”

  1. ozzy553

   Nee hoor. Liberaal conservatieven zijn conservatieven die de vrije markt hebben omarmt. Economisch gezien liberaal (vrijhandel, lage belastingen, weinig reguleringen), cultureel conservatief (sterke leger, koesteren van christelijke waarden e.d) Meeste Brexiteers zoals Farage zijn zeker wel voorstanders van de vrije markt. Zie Fox News bijdragen van hem.

 11. Original NL

  Die didi toch..als je denkt dat het niet gekker meer kan..slaag je daar toch weer in.
  Proficiat.

  1. Beukman

   @Original
   Didi is scherp. Te scherp voor jou. Dat bedoel je toch?
   Bedoel je iets anders? Zet je tanden dan eens in zijn reactie!

   1. Groeneveld

    Schoolmeestertje, houd eens op met iedereen te corrigeren. Geef zelf eens een inhoudelijke reactie.

    1. Beukman

     Ik heb een inhoudelijke reactie gegeven, @Groene Held. En verder hoef je mij niet als een schoolmeester te vertellen dat ik iemand die dit forum misbruikt om een potje te schelden niet terecht mag wijzen.

     1. Rechtsaf

      klopt Groeneveld heeft gelijk, schoolmeestertje Beukamn gaat zeggen wat wel en, jawel, wat niet mag

 12. Seneca

  democratie is een begrip dat sinds het polderen ook wel een corporatieve staat genoemd, een stille dood is gestorven. door het instellen van de corporatieve staat – dat overigens een uiting is van het Italiaans fascisme – is de 2e K uitgeschakeld en door de zeer inerte houding van het parlement is democratie, in ieder geval in NL, non existent. jammer maar waar. de verantwoordelijkheid voor deze gang van zaken zijn de linkse partijen, die in het fascisme een verdienmodel zagen. uiteraard wilde men dat niet weten en classificeerde men fascisme en nazisme als ‘extreem rechts’. dit om de verantwoordelijkheid die zowel het fascisme en nazisme, t.a.v. de afgrijselijkheden dragen, te ontlopen. terwijl ieder weldenkend mens die kan lezen en interpreteren weten dat beide stromingen, nazisme en fascisme, links tot wel extreem links zijn.

 13. Meriadoc Brandebok

  De premiers van de Conservatieven, Johnson en May, zijn te incompetent om de Brexit te regelen. Als ze weer eens vastzitten schrijven ze verkiezingen uit om hun “mandaat te vergroten”. Met links en de EU heeft het weer niets te maken.

  En de Benn-act is geen surrender bill. Het is een wet die er op is gericht economis rampspoed te voorkomen. Dat de kiezer daarbij wordt genegeerd is gelul.

  1. Meriadoc Brandebok

   =proberen ze verkiezingen uit te schrijven.

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Brexit heeft wel degelijk iets met de EU te maken, als je dit niet onderkent kan je beter proberen met een kind van 2 te redeneren over een thorium reactor.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    De heer Hamid schrijft: “de EU en links laten in het Brexit proces zien dat er helemaal geen democratie is”. Ik bedoelde te zeggen dat alle mislukkingen rondom de Brexit tot nu toe, in Londen hebben plaatsgevonden, de EU had daar niets mee te maken.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Kan je de Jensen Show van harte aanbevelen.

     HET GROTE BREXIT-VERRAAD – DE JENSEN SHOW #35
     https://www.youtube.com/watch?v=VOvJqhVim3M
     12:52

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Kan je de Jensen Show van harte aanbevelen.

     HET GROTE BREXIT-VERRAAD – DE JENSEN SHOW #35
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=VOvJqhVim3M
     12:52

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Ik kijk Jensen niet en heb geen behoefte zijn video’s te kijken. Niets persoonlijks, maar ik vrees dat ik de aanbeveling naast me neer moet leggen.

     2. Groeneveld

      Jammer Meriadoc en ook een beetje narrow minded van je: Jensen zegt heel zinnige dingen en komt met sterke voorbeelden ter ondersteuning.

     3. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Ik weet dat je de moeite heb genomen om tenminste een minuut te kijken. Daarin wordt alles ontkracht wat je zegt, het valt zwaar om dat toe te geven, dat snap ik.

 14. Heinrich

  haha,de Britten mógen niet voor de tweede keer stemmen,er bestaat namelijk een grote kans dat het volk kiest voor Brexit!
  democratie?????

 15. Beukman

  Zoals al eerder vastgesteld: Ozair Hamid is slecht geïnformeerd. Zijn leeftijd mag niet als excuus gelden, daar hij wél intelligent is.
  Helaas bouwt hij zijn betoog op zeer discutabele aannames. Zo vergeet hij te melden dat er in GB is gestemd voor enig uitstel van Brexit om te voorkomen dat het Britse volk alsnog wordt genaaid door de hard Brexit-kliek.

  Ook zijn bewering dat in de VS de Democrats zijn begonnen aan hun onderzoek naar impeachment omdat ze bang zijn de verkiezingen van ’20 te verliezen snijdt geen hout. Pelosi hield impeachment aanvankelijk juist tegen, tegen de zin van het radicalere deel van haar achterban, maar kon niet anders meer dan toestemmen na de onthullingen van de klokkenluider.

  Ik raad Ozair Hamid om zich eens te gaan inlezen bij kwaliteitskranten. Hij moet zichzelf juist confronteren met opinies haaks staan op de zijne. Daar wordt hij scherp en kritisch van.
  Het vereist wel lef on onafhankelijk te zijn, want bij JFvD moeten ze niet zo veel hebben van kritische geesten.

  1. ozzy553

   Je kritiek is niet valide. Al Green D-TX: https://www.foxnews.com/politics/rep-al-green-trump-elected-not-impeached
   Bovendien heb ik juist een breed referentiekader. Ik lees alles vanaf The Economist tot de Volkskrant. Ik kijk vanaf Fox News tot MSNBC.

  2. Blitzkrieg

   Beukman : Inhoudelijk dan. Bij het Brexit referendum ging het erover of de Britten de EU wilden verlaten, er is nooit gesproken over een deal. Uitstel en stemming zijn dus allemaal spinsels die sinds in het begin geen enkele grond hebben.

   Klopt, Pelosi hield het onderzoek aanvankelijk tegen maar kon niet anders als uiteindelijk toegeven. Joe Biden is bij de Republikeinen nog steeds favoriet, en dit is ongunstig. Het onderzoek dient hier dan ook een tweetal doelen, het bezoedelen van Trump – net zoals het Mueller onderzoek – en de aandacht afleiden van de corruptie rond Hunter Biden. Ze zullen proberen in de schaduw van dit onderzoek iemand anders naar voren te duwen, en het zou mij niet verbazen als dit nogmaals Hillary Clinton is.

   Reken maar dat ze bij de JFvd leren om kritisch te zijn, een diametraal tegengestelde mening als de jouwe is ongeveer de definitie van kritisch denken. De deugvodjes waaraan jij refereert zullen ongetwijfelt als lesmateriaal zijn gebruikt om te demonstreren wat er precies mis is in onze maatschappij.

   1. Beukman

    @Krieg
    Er is inderdaad nooit gesproken over de voorwaarde voor een deal. Dat valt voor- en tegenstanders van Brexit te verwijten. Maar dus met name de voorstanders, die Brexit deden voorspiegelen als een peuleschilletje, waarbij de EU op zijn rug zou gaan liggen met de pootjes omhoog. Voorbeelden heb ik elders in deze draad gegeven.
    Je kan een harde en een zachte Brexit niet op 1 hoop gooien; die keus hadden de Britten (na voorlichting) toch echt moeten krijgen. Er blijken echter enorme implicaties te zijn.

    Nu Trump. Jij beweert dat de Democraten hem willen bezoedelen.
    Het punt is dat Trump zichzelf bezoedelt, zodanig dat ook Pelosi niet meer kon toekijken met haar armen over elkaar.

    Van corruptie door Hunter is nooit iets gebleken.
    Trump zette Zelensky onder druk om op zoek te gaan naar vuiligheid over Biden. Biden Sr. zette destijds echter Porosjenko (op dat moment president van Oekraïne) onder druk, omdat deze zich niet hield aan de afspraak om de corruptie in eigen land aan te pakken. Het aanpakken van corruptie was een voorwaarde voor bepaalde financiële steun aan het land. De hoogste aanklager van Oekraïne greep echter niet in, corruptie bleef welig tieren, en daarom eiste Biden terecht dat deze man door Porosjenko zou worden ontslagen. Trump laat dat graag achterwege.

    Daar komt nog bij dat Trump de stoel van de rechterlijke macht ging zitten door Zelensky (maar liefst acht keer) te vragen om de zoon van Biden door te lichten. Wat dus absoluut niet kan in een land dat de Trias Politica serieus neemt.
    Die aanklager overigens had het bedrijf onderzocht waar Biden jr. werkte, maar niets gevonden. Ook dat vertelt Trump er liever niet bij.

    Stel dat de Hunter Biden helemaal niet de zoon van een politieke opponent was geweest, had Donald dan interesse voor hem gehad? Beslist niet, wat duidelijk maakt hoe fout Trump hier bezig is.

    inmiddels is duidelijk dat een heel leger van ambassadeurs, juristen en anderen door Giuliani (en dus Trump) werden ingezet om op zoek te gaan naar vuiligheid bij verkiezingsopponenten van Trump. Puur machtsmisbruik, zelfs al was er géén sprake geweest van een quid pro quo.

    Ozair tenslotte schopt het misschien nog ver als hij het aandurft om zelf te gaan denken. Het is dan echter noodzakelijk om je te verdiepen in de argumenten van de tegenstander, en te kijken of die onderuit te halen zijn. Weg dus uit de veilige nestwarmte van JFvD. Een kritische denker is onafhankelijk en eenzaam.

    1. merlot

     “Ozair tenslotte schopt het misschien nog ver als hij het aandurft om zelf te gaan denken.”

     Een onnodige en onterechte schoffering.

     Je zou zelf eens in de spiegel moeten kijken, Beukman. Ik ken jou nu al vele jaren als een schaapje dat gedwee meehuppelt in de linkse kudde, gewillig slikt wat de linkse media hem inlepelen en denkt dat hij de waarheid in pacht heeft.

     “Een kritische denker is onafhankelijk en eenzaam.”

     Dat klopt. En jij bent dat ZEKER niet.

     1. Beukman

      Merlot neemt weer eens zijn toevlucht tot een ad hominem.
      Heb je nog iets inhoudelijks te melden, @merlot, of loop je liever met de schapen mee in de kudde?

     2. Henkdetenk

      @beuktrol weet net als iedereen die hier al lang op dds komt dat @merlot gelijk heeft.

  3. Bosche draak

   Als je de vodjes Trouw en AD bedoeld geeft het alleen maar blijk van je onvermogen.

   Ga maar weer je bilmaatjes Didi & Mezza beschermen als de kwalijke deugnicht die je bent…

  4. Seneca

   @beuk
   gelul! je bent gecharmeerd van een 16 jarige die door allerlei aandoeningen wordt geteisterd en door haar familie als een verdienmodel wordt gebruikt. je hebt wel degelijk commentaar op deze Ozir Hamid met het excuus dat hij 16 jaar is. kom er eerlijk voor uit, je bent een ongelooflijke linkse nitwit die alles gelooft wat de ‘overheid’ zegt. je spreekt over kwaliteitskranten; je bent echt door de mand gevallen.

   1. Beukman

    Probeer het eens zonder ad hominem, @Seneca.

  5. Rosasolis

   @Beukman. Helemaal met je eens. Inderdaad heeft voorzitter N. Pelosi aan de democrate meerderheid regering, verteld: “nu geen impeachment. Ga eerst al uw bewijzen tegen Trump verzamelen, en laat ze grondig onderzoeken, zodat er geen twijfel van zijn corruptie is…en dan gaan we verder pleiten voor een impeachment (motie van waantrouw). En nu is het maanden later; er is meer dan genoeg bewijs van corruptie van Trump, zodat zowel de democraten als de republicanen doorgaan met de hele impeachment proces.

   1. Beukman

    @Rosasolis
    Yep. Helaas lijkt dit feit niet te stroken met wat er in de alternatieve media over wordt geschreven. Vandaar de oorverdovende stilte.

 16. Baron von Munchhausen

  Hét probleem ligt bij de Ministeries!
  Links, anti-Nederland en Moslim-knuffelend.

 17. Rud56

  Ja inderdaad Ozair, wij zitten met z’n allen in de mangel die EU heet. Waar inspraak meer en meer ten onder gaat. Waar inspraak niet wordt geduld! Kijk alleen al naar D66 alhier!

  Want de machtwellustige eurofielen hebben maar één doel: een groot centraal aangestuurd rijk waarvan de bewoners alleen maar de kosten mogen ophoesten en de lasten mogen dragen, meer niet!
  De EU brengt landen tot aan de afgrond en verder, kijk alleen al naar ongebreidelde migratiestromen, naar de overheersende criminaliteit dankzij de open grenzen, etc. etc.

  De EU voert een politiek dat meer en meer een aftreksel wordt én is van dat in het oude communistische Rusland! Maar velen hier in dit land schijnen dat allemaal prima te vinden gezien de nog steeds bepalende partijen als de PvdA, D66, VVD, CDA etc.

  Men had en moet zovéél wijzer moeten en kunnen zijn gezien de geschiedenis en de huidige nieuwsgaring!
  Maar ja, dom volk c.q. stemvee verdient niet beter hé!

 18. Seneca

  @beuk
  ik was verrast dat je je schepper noemde. ben ik van jou niet gewend. heb je het licht gezien? wat betreft de aandoeningen van deze Gretta, die zijn door haarzelf bekend gemaakt en erkend. ik wist niet dat je psychiater was dat je zo uit het blote vuistje constateerde dat Trump een afwijking zou hebben. je dient dit even te benadrukken, dan kunnen wij je voortaan professor de beuk er in noemen.

  1. Beukman

   Jij mag me gewoon Boris noemen, @Seneca.

 19. toetssteen

  Go Ozair!! Dank voor uw best wel gedurfde artikelen. Like it!

 20. DidiMadloba

  “met een vrijhandelsakkoord”?
  Er zal jaren onderhandeld moeten worden met een heleboel landen – die niet zo veel belang hebben bij een vrijhandelsverdrag met het kleine Nederland.

 21. Rosasolis

  Wat een hoop onzin van een blijkbaar geindoctrinerde jongen die als schaapje zijn
  grote extreem-rechts broeders volgt. De hele brexit gedoe is Een grote chaos. De oorspronkelijk referendum die tot de chaos leidde was meer dan 3 jaar geleden door een zeer kleine meerderheid “gewonnen”. Maar sindsdien is de mening door vele duizenden
  toenmalige Brexit stemmers helemaal veranderd. Velen hebben bekend gemaakt dat zij enorme spijt hebben. Onder de enorme aantal demonstranten vorige week bij de
  Britse parlement in Westminster, Londen, waren vele ex- brexit stemmers. Johnson kon ZIJN eis voor een “harde brexit” niet voor elkaar krijgen. Ook heeft zijn conservatief minderheid’s regering tegen gestemd. En nu staat Johnson zeer zwak, ook bij zijn eigen partij. Ook heeft de EU Assembly gestemd om Zijn eisen niet te accepteren. Waarschijnlijk zal de brexit uitgesteld tot 31 januari 2020…Als het zou
  doorgaan. Want de meerderheids regering van Labour en Liberalen, zijn van plan om de referendum opnieuw te eisen. Intussen, zijn er grote problemen met Schotland,
  die uit de VK zal stoppen als de brexit door zal gaan. Ook zijn er grote problemen met
  Wales, Noord-Ierland, en de eilanden rondom de VK. De bewoners van Gibralter zal ook uit de VK treden, en Gibralter zal een provincie van Spanje worden.

 22. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Rud56!!!!! Volledig mee eens en Rosasolis : BULLSHIT!!!! BULLSHIT!!!!! en nog eens BULLSHIT!!!!!! van de 1e categorie. Rosasolis is ook 1 van de velen die finaal opgesloten zit in die alcoholistische EU bubbel en die sfeert en heilig geloofd in de EU en Totaal maar dan ook totaal niets heeft met Nederland en Nederland wil degraderen tot een heel klein nietszeggend staatje van Europa met 0,0 inspraak ook hebben ze niets met identiteit en soevereiniteit. En denken dat Nederland niet kan functioneren zonder EU ook dat is BULLSHIT!!!!! want dat is nooit aangetoond. Nederland is -net als Zwitserland- een rijk land. Alleen zijn Noorwegen en Zwitserland zo slim geweest om nooit en te nimmer toe te treden tot die dictatoriale EU. en dan hebben ze nog groot gelijk ook, immers de EU is immers allang achterhaald. Het is een 70’er jaren oplossing voor een 50’er jaren probleem. Kortom de Eurofielen die sferen en heilig geloven in de EU zijn voor dictatuur en tegen democratie. En dat is ook 1 van de redenen dat het V.K. er -terecht- uit wil. Er is niks beter dan 100% zeggenschap over je eigen land. Als in de toekomst ook nog eens 6 Balkan landen erbij komen die corrupt zijn en economisch instabiel dat betekend voor Nederland nog meer betalen en maar betalen en maar betalen. Dan komt het punt dat een NEXIT voordeliger is dan om maar in die geld verslindende cq geld verslavende EU te blijven.

 23. EmC2

  Je moet als 16 jarige ook niet iedereen napraten, mythen van a-z ;
  https://blogs.ec.europa.eu/ECintheUK/euromyths-a-z-index/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.