Kamerleden: 'minister Blok moet hartig woordje spreken met Iran en Emiraten over moordenaar Ridouan Taghi'

Geen categorieokt 26 2019, 13:00
Diverse partijen in de Tweede Kamer doen een beroep op minister Stef Blok (VVD) van Buitenlandse Zaken om een hartig woordje te spreken met de overheden van Iran en de Emiraten. Zij zouden namelijk Nederlands' meest gezochte crimineel, Ridouan Taghi, de hand boven het hoofd houden.
Wanneer Stef Blok wordt gesommeerd om in actie te komen, dan weet je dat er écht wat aan de hand is. Je weet dan ook gelijk dat het iets is waar Nederland vrij weinig aan kan of gaat doen. Zo ook bij het aanpakken van topcrimineel Ridouan Taghi. Hij zou zich op meerdere schuiladressen in Iran en de Emiraten verstoppen en beide overheden zouden hem hierbij helpen. Taghi heeft namelijk geholpen bij moordklussen die vooral Iran goed uit zijn gekomen.
Geschokt, onthutst en trillend door alle ophef kloppen diverse Kamerleden aan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo vindt D66'er Sjoerdsma het schandalig dat Iran niet meewerkt aan het strafrechtelijk onderzoek van een crimineel die hun vuile klusjes opknapt. CDA'er Van Helvert vraagt de overheid van Iran om Taghi over te leveren zodat hij berecht kan worden, want dat heeft ergens in de geschiedenis ooit wél succes gehad (hint: nee). Tot overmaat van ramp was ook de Iraanse ambassade niet bereikbaar en laten ook Nederlandse ministeries niets los. Wat een verrassing.
Sjoerdsma roept daarom maar, naar wie het maar horen wil, dat Nederland via de EU maar sancties richting Iran moet implementeren. Niet dat daar wat van terechtkomt, maar nooit geschoten is nog steeds mis. Er gebeurt eigenlijk dus gewoon helemaal niets en Iran kan gewoon z'n gang blijven gaan, net als Taghi. Stef Blok gaat daar niets aan kunnen veranderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten