Column Ozair Hamid: Hoe de Haagse elitaire moraalgieren De Mos uit de weg ruimden

Ostracisme, een stemprocedure die in het vroegere Athene werd gebruikt om iemand 10 jaar te verbannen. Meer dan 2000 jaar later zien we het weer, alleen wordt het ditmaal niet bepaald door de bevolking, maar door Haagse partijpolitici. Dit keer onder het mom van ‘corruptie’.

De partijkartelaanhangers van D66, VVD, GroenLinks, CDA, PvdA, SP en ChristenUnie-SGP durfden woensdagavond een motie van wantrouwen te steunen, terwijl Richard de Mos en Rachid Guernaoui – de verdachten – niet eens zijn veroordeeld, maar slechts worden beschuldigd. De moraalridders van het partijkartel tonen met deze daad wederom hun schaamteloze, grenzeloze hypocrisie: de rechtsstaat is van vitaal belang, behalve als het hen niet uitkomt. VVD’ers die telkens in opspraak komen mogen ‘in vrijheid’ afwachten totdat het onderzoek van hun corrupte commissies is afgerond. Maar twee pragmatische personen die alles inzetten om Den Haag beter te maken, door de status quo te veranderen, moeten kapot gemaakt worden.

Deze karaktermoord ondermijnt niet alleen de rechtsstaat, maar ook het vertrouwen in de lokale politiek. Niet De Mos en Guernaoui krijgen te maken met een minder sterk mandaat, maar VVD en co. zullen hier vooral last van krijgen. De wethouders zijn namelijk enorm populair onder de Haagse bevolking. Het zijn pragmatisten die opkomen voor het MKB, die Den Haag weer op de kaart willen zetten, die keihard willen optreden tegen criminaliteit, dag en nacht.

Krijsende Krikke, die geen mandaat heeft (burgemeester wordt gekozen door de commissaris van de koning) aan de andere kant verzocht de heren om nota bene tijdelijk op te stappen. Mevrouw Krikke, Den Haag heeft grotere problemen dan twee goede wethouders terug te laten treden. Mocht er toch een kern van waarheid te vinden zijn in de aantijgingen: “Beter om een diamant met een gebrek te zijn, dan een kiezel zonder”, zei Confucius duizenden jaren geleden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Gossie! Is de SP nu ook toegelaten tot het partijkartel? 🙂

  1. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok!

   1. Original NL

    Tis de debiele partner van mezzaadje..ze hangen beide tegen de schapenanus…rustig laten hangen!!

    1. kweetniet

     de inhoud van die bottom en die tarrel is scherp daar krijg je geen speld tussen .

     Echt fantastisch hoe ze de inhoud doorgronden. Echte moeras wezens

 2. Duckday

  D66, VVD, GroenLinks, CDA, PvdA, SP en ChristenUnie-SGP
  Dit zijn de aasgieren Wie zijn stem hieraan geeft is volledig de weg kwijt.
  Deze partijen dulden geen enkel tegenspraak en zijn voor zich zelf bezig en zijn een gevaar voor de vrijheid

  1. Agios

   Inderdaad, een fraai stelletje!

 3. Mezzadra

  Onze 15-jarige scholier komt waarschijnlijk niet toe aan het lezen van kranten en kan dus ook niet weten dat de Mos al maandenlang door de politie werd afgeluisterd. Die zaak is dus keihard.

  1. Dropje

   Nee hoor, het is 1 groot complot van het partijkartel om deze 2 heren in een kwaad daglicht te stellen
   Echt waar…

   1. Mezzadra

    🙂

    1. merlot

     Kleuters zijn dol op smilies.

     1. Mycase

      En hij is gek op kleutertjes
      Is dat toeval of wat ???
      tja hij moet wel want thuis zit niemand op hem te wachten geen dochters geen wijfie tarrel heeft het hele rukhok voor hem alleen .
      Valt ook niet mee als iedereen je verlaat .hahahahaahahahahahahaah

  2. Mezzadra

   Excuus, het kereltje is inmiddels 16 jaar.

   DDS

  3. kweetniet

   onze tarrel begrijpt niet dat 2 leden van een clubje in het B&W van een gemeente niet individueel vergunningen voor nachtclubs kunnen afstempelen in een achterkamertje. Onze tarrel denkt dat deze zaak keihard is terwijl een kind van 5 proeft dat hier een smerig politiek spel van de elite wordt gespeeld.

   De politiek wordt steeds smeriger , het partijkartel voelt zich oppermachtig. Stem FvD of PVV en stem de regenten naar huis

  4. Top

   Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een Tokkie en een blablabla blaaskaak# Viezerik.

   1. kweetniet

    zeg top die eigenlijk bottom is , zou je misschien iets van de inhoud kunnen viinden ? Ben toch zo nieuwsgierig hoe twee leden van B&W nachtvergunningen afgeven zonder dat anderen daar iets van weten of mee te maken hebben.

    kom bottompje doe je best eens

  5. An Michelle Patinama

   W*mpie toch. ‘Al maanden afgeluisterd’ maakt direct een verdachte schuldig en daardoor de zaak keihard? Net zo min begrijp je ‘de kunst van het niet doorsnijden’. In Azië is dit een hele gangbare ‘kunst’, echter ik vermoed dat je nog niet veel verder bent geweest dan Duitsland en Frankrijk, dus eigenlijk weet je niks, pannekoek!

   1. Mezzadra

    Wie W*mpie is weet ik niet en van de rest van je bijdrage kan ik ook geen chocola maken, maar je constatering dat maandenlang afluisteren een verdachte niet schuldig maakt lijkt me juist. Dat beweerde ik ook niet, ik beweerde dat de zaak tegen deze wethouders kennelijk keihard is.

    1. kweetniet

     tarrel heeft geheugen verlies hij kent winpie hut ten plotseling niet meer. Keihard ? jaja 🙂 🙂 🙂

    2. An Michelle Patinama

     W*mpie,Ik bedoelde dat eventuele verdachten gaande een onderzoek nog niet schuldig zijn, daarom kan je ze nog niet ont-hutten en schuldig verklaren. Dat lijk jij er van te maken.

    3. An Michelle Patinama

     W*mpie,Ik bedoelde dat eventuele verdachten gaande een onderzoek nog niet schuldig zijn, daarom kan je ze nog niet ont-hutten en schuldig verklaren. Dat lijk jij er van te maken toch?

  6. Bosche draak

   Het enige wat “keihard” is is die onvoorstelbare dikke plaat voor je harses.

   Nou vooruit, eventueel je cocktailworstje als je weer eens langs het schoolplein waggelt met je veenlijk vuile goorlap!

 4. henkie

  Om er maar 2 te noemen Joritsma en van Rey. Geen van beiden kreeg een motie van wantrouwen, en de politieke elite deed zijn best om hun straatje schoon te poetsen.
  Later is van Rey door een andere kwestie tegen de lamp gelopen.
  In tegenstelling tot beide bovengenoemden, die allerlei constructies bedachten om anoniem te blijven doen deze twee heren alles open en transparant.

  Het is inderdaad een kwestie van gevestigde orde die nieuwe partijen wil elimineren.

  1. Mezzadra

   Henkie, als de Haagse politie deze wethouders maandenlang afluisteren en tot de conclusie komen dat hier sprake is van onwettige praktijken kun je dan ook bedenken dat de grond voor verdenking heel erg stevig moet zijn?

   Ik kan me niet voorstellen dat de Haagse recherche het risico wil lopen hier een zeperd te halen. Deze wethouders hangen, wat ik je brom.

   1. kweetniet

    tarreltje , leg nou even uit hoe 2 leden van een b&w nachtvergunningen voor de horeca afgeven ! Als je geen antwoord hebt op de vraag houd dan gewoon je linkse snater papagaai

   2. An Michelle Patinama

    Helemaal niets lijkt het partij kartel in de weg te staan om ook de Mos beweging die beter wil voor de burger in Den Haag te moeten elimineren ten behoeve van het alleenrecht, monopolie en dictatorschap van het partij kartel.

   3. DidiMadloba

    Maar u moet toegeven dat het “concurrerende” politici wel erg goed uitkomt dat de populaire De Mos een kopje kleiner is gemaakt.

    Bij gebrek aan subsidie moet zo’n lokale partij rondkomen van giften. Dan is de grens heel dun naar cliëntelisme – maar evengoed kan De Mos nog worden vrijgesproken. Hopelijk leidt dat tot jurisprudentie die voortaan meer duidelijkheid geeft. Ik zag dat hij Peter Plasman als advocaat heeft genomen. Lijkt me een perfecte advocaat, rustige man.

 5. ikweetwatikwil

  Ozair dat heb je goed gezien. Partijen die werkelijk iets voor de burger doen worden aan de kant gezet of opgeruimd en de elite maar denken dat de burger het niet door heeft.
  Je hebt natuurlijk nog mensen als mezzadra en anne die er nog intuinen , maar gelukkig worden dat steeds minder, minder, minder.

 6. Kretoloog

  Een stuk naar mijn hart.
  En dat van een 16 jarige.
  Chapeau!

  1. DidiMadloba

   Scholieren met een moslim naam worden blijkbaar voorgetrokken anders was een scholier die zo’n onzin verkoopt nooit tot het Atheneum toegelaten.

 7. Heinz

  Open en tranparant bespreken hoe de steekpenningen moeten worden overgeheveld gaat niet op.
  Dat vergt techniek en tactiek. Als de politie dat kan waarmaken is er toch niets aan de hand? Hoe kunnen andere partijen daar invloed op hebben? Er was rechtstreeks contact tussen de Mos en de ondernemer.

  1. Mezzadra

   Klopt, Heinz, de kartelpartijen die hier als de schuldigen worden voorgesteld werden evenzeer overvallen door de vervolging van de wethouders.

   Wel werden deze krabbelaars regelmatig gewaarschuwd door hun collega-bestuurders over hun weinig zorgvuldige praktijken.

   1. Joshuak

    Raar persoontje ben jij echt waar..

    Ik zie dit als pure wanhoop want jij weet net zo goed als ik dat je linkse wereldje op instorten staat.. Want hilarisch genoeg ben jij alleen maar op dit soort artikelen te vinden..

    Als de mensen niet van groep de mos waren geweest maar van groen links dan had je geroepen dat je niet tot conclusies moet springen en dat weet je net zo goed als ik..

    Maarja we wachten het wel af.. Amerikaanse verkiezingen zullen wel tonen.. Want dat zal een voorproefje zijn van wat in Europa gaat komen

    1. kweetniet

     maxima zou zeggen , tarreltje doet een beetje dom , laat hem maar even

  2. kweetniet

   nou heinzje , leg dan even uit hoe 1 man zo een vergunning er doorheen rost in het linkse oerwoud van handtekeningen en getoetste voorwaarden die bij zo een vergunning horen. Een onmogelijk verhaal , we zullen hopelijk snel het hele verhaal horen en niet de mededeling krijgen dat het OM geen vervolging instelt.

   Die karaktermoord zullen we toch niet goedkeuren met zijn allen of is er een grote groep die daar geen enkele moeite mee heeft heinzje

   1. Mycase

    Uiteindelijk gaan we moord wel goedkeuren want ja als het niet anders kan dan gaan we te werk met de breekstang wat mot dat mot .Een beetje angst toe brengen mag rustig

 8. toetssteen

  Goed geschreven Ozair Hamid, mijn complimenten.

 9. Meriadoc Brandebok

  Iemand kan zich aardig voordoen en tegelijkertijd een gewetenloze fraudeur zijn. Verkijk je niet op De Mos, en kom niet met theorieën over het partijkartel.

 10. ikweetwatikwil

  Natuurlijk, nu snap ik het. De politie had het te druk met afluisteren en dan niet alleen van vdMos. Ook van mezz…… de naam ben ik kwijt verder. En toen kon Krikke een brandje stichten zonder te veel gevolgen. Per slot had alleen de burger daar maar last van.

 11. Jumping

  Inderdaad Ozair Hamid.

  Een Cordonsanitair ten voeten uit.

  Toont eens te meer aan, hoe keiverrot Nederland in werkelijkheid is.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 12. rujoleki

  De SP ?Die hebben Nederland al lang verraden .Zij hebben het pact van Marrakesh ondertekend. Dus iedereen mag binnen komen. Ze hebben de energietransitie getekend waardoor veel mensen hun energierekening bijna niet meer kunnen betalen. Dat is de SP.

  1. DidiMadloba

   Dat bepaalt het “pact van Marrakesh” juist HELEMAAL NIET!

   Dat is slechts een aanzet tot overleg over structurele oplossingen voor migratievraagstukken.

   Populisten verwerpen dat, want die zijn niet gebaat bij oplossingen, en daarom verwerpen zij zo’n pact, met oneerlijke argumenten.

 13. Saskia Haan

  Blij dat Wilders hem destijds uit de PVV heeft gezet. Er waren al signalen. Hij heeft kennelijk geld aangenomen van derden, ondernemers. Geeft hij zelf al toe.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4884926/richard-de-mos-den-haag-groep-de-mos-omkoping-corruptie-verdenking

  Weer zo’n figuur, die zegt tegen het kartel te zijn..Op zich mooi. Maar ondertussen zelf crimineel met steekpenningachtig gedrag.. wederom slechte reclame voor de tegen-kartelgeweging in Nederland..Dat zo’n de Mos met zo’n dubbele paspoorter in een college zit is al helemaal fout.. Dit is dus kennelijk wat de Mos bedoelde destijds met: ‘Ik was het niet eens met de minder, minder uitspraak van Geert Wilders..’ Het lijkt wel zo’n VVD stemmer…ook vaak iets crimineels in zich vaak hebbend ..rotzooi maar aan…en 23 zetels heb je..hoe cimineel is Nederland?

 14. DidiMadloba

  De rechtsstaat werkt hier juist helemaal naar behoren. Als wethouders particulieren helpen en tegelijk giften van ze accepteren kan het zijn dat ze omgekocht zijn, maar dat hoeft niet. Dat gaat de rechter nu uitzoeken.

  Het heeft wel iets weg van een politiek proces, want de schijn is overduidelijk dat minder populaire partijen hier probeerden de populaire De Mos pootje te haken. Dat hun klacht misschien terecht was doet daar niet aan af.

  Juist aan dit proces kun je zien dat Wilders volstrekt ten onrechte klaagt over een politiek proces, want hij kan als politicus wel gewoon doorgaan als hij wordt veroordeeld. Omdat hij niet van een ambtsmisdrijf wordt verdacht. In een café heeft een politicus wettelijk precies dezelfde rechten en plichten als een gewone burger. Al verlangt het fatsoen dat hij zich altijd bewust is van zijn bijzondere positie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.