D66 onder vuur door kabinetspartijen: Rutte ergert zich bont en blauw

De irritaties bij kabinetspartijen VVD, CDA en ChristenUnie lopen langzaam maar zeker steeds hoger op door D66. Die partij is namelijk steeds vaker onderwerp van gesprek bij de coalitieoverleggen, deze week domineerde D66 als gespreksonderwerp zo’n beetje het hele overleg!

Volgens Rutte zou er een risico zijn voor zijn derde kabinet. Het coalitieoverleg van deze week ging ‘opeens’ over de omgangsvormen van D66, voornamelijk met betrekking tot de media. VVD, CDA en ChristenUnie ergeren zich namelijk bont en blauw over de diverse interviews die D66 geeft, waarin volgens hun vooral de andere regeringspartijen hard worden geraakt. Met andere woorden: D66 sabelt haar coalitiepartners neer in de media.

“Pia Dijkstra die in het AD zegt dat CDA-minister Hugo de Jonge haast moet maken met zijn onderzoek naar ‘voltooid leven’, omdat ze met haar eigen wet wil komen – waar de ChristenUnie niks van moet hebben. Tjeerd de Groot die in het AD én de Volkskrant zegt dat de veestapel gehalveerd moet worden en dat dat „het eerlijke verhaal” is. Sjoerd Sjoerdsma die op televisie VVD-minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok „apathisch” noemt.”

Volgens de NRC is het volstrekt logisch dat D66 zo fel uithaalt naar andere partijen. Zij hadden het schrikbeeld van de VVD nog in het achterhoofd die destijds de PvdA, coalitiepartner, neer wist te halen. Maar de situatie is inmiddels wel anders. D66 staat in de peilingen nog steeds op (min of meer) halvering. Mochten zij de boel dus opblazen, dan levert ze dat vrijwel niets op. Behalve dan dat ze onder hun verantwoordelijkheid als kabinetspartij uitkomen.

Het lijkt er ook op dat D66 wat in het rond aan het spartelen is, opzoek naar een nieuwe identiteit als stoere partij met een vechtersmentaliteit. Als dat zo is zullen ze toch echt meer hun best moeten doen. Het enige wat ze nu bereiken is kwaad bloed zetten bij hun eigen kabinet én de burger, door venijnig en achterbaks te werk te gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. DidiMadloba

  Dat heet dualisme. Regeringsfracties zijn wel gebonden aan het regeerakkoord als het op stemmen aankomt, maar mogen daarnaast wel hun eigen mening geven. Dat begin pas goed toen Bolkestein geen minister werd hoewel de VVD wel tot het Kabinet toetrad, maar in de Kamer bleef zitten.

  Kortom, niets aan de hand.

 2. Heras

  Klaver beweert ook dat de veestapel moet halveren, toen hij de boeren toesprak.
  Ik denk dat beide partijen, met de rest, gewoon uitgeregeerd zijn.
  Mensen zijn klaar met links. Ze hebben teveel stomme streken uitgehaald.

  Nu zullen we nog 1,5 jaar hun tegensputteren moeten verdragen.

  1. Jumping

   @Heras.

   De kogel die Fortuyn het leven benam, kwam ook van Links.

   De leugens en het bedrog, komen ook van Links.

   Mijn bedrijfspensioen, is ook door Links weg gegeven aan de EU.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   1. Nep

    HA, Oh je bent al met pensioen dat verklaard heel veel van jouw demente opmerkingen!

    1. Maurits Dekker

     @Nep
     Uw reactie is te stompzinnig om op te kunnen reageren.

   2. Joop van Leeuwarden

    Allemachtig man, kom es met wat nieuws. Dagelijks het zelfde geleuter…”Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen”. Ongelofelijk wat een niveau hier heerst.

    1. Mieremet

     Zoooo, weer een nieuwe alias, Mezzadrama, Didimadloba, Nep, Willem, Anne Schilleboer, Watcher, Beukman en ik sla er nog een paar over. Get a life onbenul!!!

 3. Heras

  Klaver beweerde ook dat de veestapel gehalveerd moet worden toen hij de boeren toesprak.
  Ik denk dat beide partijen, met de rest, gewoon uitgeregeerd zijn.
  Mensen zijn klaar met links. Ze hebben teveel stomme streken uitgehaald.

  Nu zullen we nog 1,5 jaar hun tegensputteren moeten verdragen.

  1. jan1

   Nu zullen we nog 1,5 jaar hun tegensputteren moeten verdragen.

   In deze tijd kunnen ze noch veel vernielen?
   Echte brandschatters.

   1. Blitzkrieg

    Jan1 : Ze kunnen inderdaad nog veel vernielen. Troost je, het zal ten goede komen aan de verkiezingsuitslag. Communiceren vatten noemen ze dat.

    1. EU kok

     Quote: Communiceren vatten noemen ze dat.
     .
     Ik gelukkig niet.

     1. Rechtsaf

      Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

    2. Pauline Kummer

     Zo’n reactie zou Nu.nl niet halen. Haastige spoed is zelden goed. Natuurkunde lessen waren aan u niet besteed, bemerk ik.

   2. EU kok

    In deze tijd kunnen ze noch veel vernielen, noch????

    1. Rechtsaf

     Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

 4. Neutral

  Bont en blauw zijn ze na het pak slaag wat de volgende verkiezingen gaat worden. Nu is het groen en geel.

 5. ikweetwatikwil

  Een identiteit hebben ze niet bij d66 . Of het moet al de gezamenlijke gedachte zijn “mensen waar we niets aan hebben kunnen wel vertrekken. Pia is een moord vrouw en daarmee heel d66. En die trekpop kun je niet serieus nemen. Dat is een glibber vent.

 6. ajamhavermans

  Nederlanders welke bij de volgende verkiezingen op D66 en Groen links stemmen zijn evenals deze 2 partijen volledig de weg kwijt. Dan beseffen ze niet de economische schade welke deze linkse partijen aan Nederland toebrengen evenals aan hun eigen inkomen. Hun beleid ten aanzien van klimaat, immigratie en economie zijn desastreus voor Nederland. Dan nog te weten dat Groen Links en S.P. stemmers voor het grootste deel uitkeringstrekkers en mensen met een laag inkomen zijn. Met hun stem op deze partijen luiden ze hun eigen ondergang in daar ze als eersten geconfronteerd worden met de financiële consequenties.

  1. Mezzadra

   “Dan nog te weten dat Groen Links en S.P. stemmers voor het grootste deel uitkeringstrekkers en mensen met een laag inkomen zijn.”

   🙂

   1. Mycase

    Ik zie dat smiley p*do ook weer wakker is . jammer hij is nog niet gestopt met adem halen

    1. Nep

     Oh laat Fatima toch lekker voor je gaan koken!

 7. Tman

  Tja,coalitie=water in de wijn!
  Resultaat slappe wijn.
  De kiezer herkent het partijprogramma niet meer!
  Maar aangezien de Tweede Kamerverkiezingen 2021 naderen,beginnen de partijen alweer met profileren,om het stemvee wederom te verwarren!

  1. claus

   tman,
   Dat kan je wel zeggen,Rutte 3 begint snoepjes uit te delen aan de ouderen door AOW te verhogen!
   Als de peilingen van Maurice de Kont niet naar tevredenheid zijn,komen er méér snoepjes en sigaren uit eigen doos!
   Politiek is vooruitdenken,en daar trapt het electoraat keer op keer in!

   1. Jv

    Claus; is dit de reden dat ze die miljarden aan overschotten niet uitgeven, maar tijdens de verkiezingen hier grote bedragen van gaan achterover drukken voor eigen gewin door met dit geld allerlei beloftes te doen, net als bij de laatste Kamerverkiezingen dat Rutte iedere Nederlander 1000 euro beloofde, om het volk weer voor de gekte kunnen houden?
    En die klunzen denken dat het volk er wel weer in zal trappen?
    Onze regering en kamerleden zijn nog slechter dat katoen van een centje elle!

 8. Joop Klepzeikert

  Jaja, ze ‘ergeren zich’ aan D66… Maar voeren onderhand wel het volledige partijprogramma van D66 uit.
  Alles wat er tot nu toe gedaan is stond alleen in het D66 programma. Geen van de andere partijen wilde hogere belastingen, hogere en meer oetkeringen, meer massa-immigratie, extreem klimaatbeleid en NOG slapper optreden van politie en justitie tegen allochtuig. Dat stond alleen in de D66 plannen en wordt met een rotgang uitgevoerd.
  Net als met kabinet PvdAllah en VVD. Ook in die periode werd alleen uitgevoerd wat in het PvdAllah programma stond en niets uit het VVD programma.

  1. EU kok

   De hamvraag:
   Zijn D66 en PvdA zo sterk of is de VVD zo slap?

   1. Rechtsaf

    Wenst EU dickje
    [ ] meer
    [ ] minder
    [ ] geen D66

  2. Joop van Leeuwarden

   Jij moet gewoon je bek houden. Je wilt niet in ons land leven, dan ook maar je bek houden. Er komt toch alleen maar stront uit.

 9. Lampje

  Rutte ergert zich bont en blauw,, ja… en…. Wij ergeren on bont en blauw aan Rutte, wat een capsones heeft die zak.

 10. C.A.Barstow

  ”Rutte ergert zich bont en blauw”
  Rutte is een vuile huichelaar.
  Verder, wie ergert zich niet aan die klimaat fascistische kontenbonker.

  Stem FvD/PVV.

 11. Rosasolis

  Alle regeringsleiders en medewerkers van VVD, CDA, en CU hebben al lang grote problemen met D66. Hoewel deze drie partijen respect voor elkaar hebben en kunnen goed samenwerken, met D66 gaat het moeilijk, omdat deze partij probeert altijd hun eisen af te dwingen. Zoals nu met hun waanzinnige eis dat de boeren omgekocht moeten worden om hun vak op te geven, en hun boerderij te verlaten. Logisch dat de massale protesten van duizenden boeren nog steeds zullen doorgaan.
  Maar de grootste gevaar van D66 komt er aan: in een recente krant artikel (vorige week in Trouw), heeft partij leider R. Jetten verklaart dat hij misschien binnenkort uit zijn functie zal opstappen. Er zijn geruchten dat P. Dijkstra zijn plaats zal overnemen.
  Nu al is ze bezig om te eisen dat H. de Groot (CDA) haast maakt met zijn onderzoek naar “voltooid leven”, (haar project). Ik denk niet dat Hugo echt interest heeft in
  deze eis van Dijkstra in hoe het moet gaan met het beeindigen van het leven van vooral oudere mensen. En ook niet van het beeindigen van het vaak Landbouw en het dagelijkse leven van onze boeren.

  1. musicmaniac

   Ik ben voor het beëindigen van een voltooid kabinet!

 12. Juriaan

  Rechts Nederland ergert zich ook dood aan pinut partij de pil van pia. Maar rechts Nederland ergert zich ook dood aan Rutte met z’n uitverkoop aan de EU

 13. Gerlos

  Niet alleen Rutte ergert zich bont en blauw maar ook heel veel Nederlanders moeten niks hebben van PASPOP JETTEN EN zijn clubje D66.

 14. Klapstuk

  Rutte en consorte liegt en bedriegt
  En de zgn. “christelijke partijen ” deugen ook niet.
  Met name het CDA is zo rechts als de pest

 15. Klapstuk

  Dit kabinet behandelt de gepensioneerden als oud vuil

  1. Rosasolis

   @Klapstuk. Gelezen enkele dagen geleden in Trouw: AOW wordt volgende jaar
   8% verhoogt. CDA heeft hier voor grotendeels gezorgd. Hiervoor ben ik dankbaar, dat wij gecompenseerd worden tegen de stijgende kosten. Misschien zou ik m’n spaarrekening nog iets kunnen verhogen.

 16. DennisEijs

  Nee, het is groen en geel.
  Maar, dat zijn nou net weer de kleuren van Den Haag. Als hij bont en blauw is dan heeft hij een lichamelijke aanvaring gehad.
  Of hij heeft het te bont gemaakt omdat ie blauw van de drank zag.

 17. Drollevanger

  Ik bekijk bijna dagelijks de linkse haatzaai berichten op links sites, eigenlijk moest iedereen dat doen.
  U zult verbaast zijn wat een haat richting andersdenkenden daar wordt gespuid.
  Echt links is gewoon een ingestampte hatende religie, minstens zo haatdragend als de islam. Een maal overgestapt naar godsdienstig links komt het nooit meer goed.
  D66 begonnen als een nieuwe wind, is nu verworden tot een speerpunt van linkse dogma,s.
  Van Mierlo, meebegraven onder onder de D66 speerpunten, zoals daar zijn referenda en gekozen burgemeesters, draait zich om in zijn graf

 18. Mar155

  D66 (ofwel D666) is de afschuwelijkste, verfoeilijkste, de meest mens-onterende, meest onchristeljke en meest pro-Islamistische, de meest niet-Nederlandse en meest pro-Europese partij. Ze hebben milieu hobby’s die de bevolking vreselijk veel geld gaan kosten en krijgen het (bij de coalitie) nog voor elkaar ook !!! Ze zien het liefste nog dat mannen er als meiden uitzien en vrouwen als mannen uitzien. Kortom: D66 is een partij om van te kotsen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.