Daar is-ie weer! Geert Wilders verzet zich tegen peperdure verbouwing azc op ‘inloopavond’

Geen categorieokt 03 2019, 8:00
Nadat Geert Wilders tijdens het boerenprotest op het Malieveld in Den Haag de boeren vanaf een trekker toesprak, stond gisteravond z’n volgende bezoek alweer op de agenda. Hij bezocht een ‘inloopavond’ in het Brabantse Gilze en Rijen. Via het AD.
Deze werd georganiseerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), omdat er een verbouwing van een asielzoekerscentrum op de planning staat. Het doel van de inloopavond was om de bewoners toelichting te geven op de plannen.
Wat is er mis met een verbouwing van een azc? Niets natuurlijk, behalve dan dat dit project een slordige 40 miljoen euro gaat kosten, terwijl 'mensen vaak negen jaar moeten wachten op een sociale huurwoning’. En dat is natuurlijk tegen het zere been van de PVV-leider himself.

“Ik heb begrepen dat het centrum voor een bedrag van 40 miljoen verbouwd wordt. Daar kun je een paleis van laten bouwen en wel meer dan één. Dat lijkt mij geen goed idee, maar het is altijd goed zelf even te gaan kijken hoe het eruitziet en wat ze van plan zijn.”

Wilders doet dan ook z’n kunstje en verzet zich tegen dit project. Toch grappig om dan te vernemen dat er onder de bewoners weinig verzet te bespeuren viel, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad. Desondanks gaf Wilders gewoon z’n mening, zoals we dat van hem gewend zijn:

“Verzorgingstehuizen worden gesloten, mensen hebben geen huis en hier worden miljoenen over de balk gesmeten. 55.000 euro per asielzoeker is gewoon te gek.”

Wilders betwijfelde echter of de mensen überhaupt iets wijzer werden van deze inloopavond. Hij hoopt dat er nog een avond komt waar mensen hun mening kunnen geven. Verder deed hij nog een belofte: ‘Ik kom zeker nog een keer terug’. Maar of de mensen uit de gemeente Gilze en Rijen daar nou zo blij mee moeten zijn?
In ieder geval gaat Wilders tenminste en blijft hij niet plakken op een of andere kleverige zetel ergens in Den Haag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten