Daar is-ie weer! Geert Wilders verzet zich tegen peperdure verbouwing azc op ‘inloopavond’

Nadat Geert Wilders tijdens het boerenprotest op het Malieveld in Den Haag de boeren vanaf een trekker toesprak, stond gisteravond z’n volgende bezoek alweer op de agenda. Hij bezocht een ‘inloopavond’ in het Brabantse Gilze en Rijen. Via het AD.

Deze werd georganiseerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), omdat er een verbouwing van een asielzoekerscentrum op de planning staat. Het doel van de inloopavond was om de bewoners toelichting te geven op de plannen.

Wat is er mis met een verbouwing van een azc? Niets natuurlijk, behalve dan dat dit project een slordige 40 miljoen euro gaat kosten, terwijl ‘mensen vaak negen jaar moeten wachten op een sociale huurwoning’. En dat is natuurlijk tegen het zere been van de PVV-leider himself.

“Ik heb begrepen dat het centrum voor een bedrag van 40 miljoen verbouwd wordt. Daar kun je een paleis van laten bouwen en wel meer dan één. Dat lijkt mij geen goed idee, maar het is altijd goed zelf even te gaan kijken hoe het eruitziet en wat ze van plan zijn.”

Wilders doet dan ook z’n kunstje en verzet zich tegen dit project. Toch grappig om dan te vernemen dat er onder de bewoners weinig verzet te bespeuren viel, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad. Desondanks gaf Wilders gewoon z’n mening, zoals we dat van hem gewend zijn:

“Verzorgingstehuizen worden gesloten, mensen hebben geen huis en hier worden miljoenen over de balk gesmeten. 55.000 euro per asielzoeker is gewoon te gek.”

Wilders betwijfelde echter of de mensen überhaupt iets wijzer werden van deze inloopavond. Hij hoopt dat er nog een avond komt waar mensen hun mening kunnen geven. Verder deed hij nog een belofte: ‘Ik kom zeker nog een keer terug’. Maar of de mensen uit de gemeente Gilze en Rijen daar nou zo blij mee moeten zijn?

In ieder geval gaat Wilders tenminste en blijft hij niet plakken op een of andere kleverige zetel ergens in Den Haag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Agios

  De waanzin is mächtig…

 2. Siemien

  Tuurlijk is hij daar weer en dat is maar goed ook dat hij daar weer is

  1. Korporaal Monty

   Maar waar was hij bij het sluiten van de verzorgingshuizen?

   Heeft hij die oudjes een hart onder gestoken door bij hun langs te gaan vlak voor de sluitingen?

   1. Vraagtekentje

    Volgens mij was destijds het kabinet gevallen omdat Wilders niet meeging in de waanzinnige kabinetsplannen.

   2. ikweetwatikwil

    Monty. Vast niet Fleur Agema meegekregen in debatten over sluiting van verzorgingshuizen. De PVV trok bij monde van Fleur fel van leer tegen sluiting. Ieder zijn taak .

    Maar wees gerust Monty, je hoort bij het steeds kleiner wordende groepje dat inhakt op Wilders.

    1. Korporaal Monty

     “debatten over sluiting van verzorgingshuizen.”

     Maar waar was Wilders toen die oudjes uit de verzorgingshuizen werden gedragen.
     Hier voor zocht hij geen publiciteit. Maar wel roepen dat hij het allemaal zo zielig vind.

     Daar kopen zij niks voor.

     1. cuoretx

      En waar was u om te demonstreren?
      Altijd dat gezeik op DDS, fcb en twitter de grootste mond hebben, maar demonstreren ho maar dan zijn de meesten lafbakken eerste uur. Neem een voorbeeld aan de boeren die hebben lef. Pfff betreurenswaardig

   3. Seneca

    @monty
    had dat iets geholpen? je bent duidelijk van de remedie: ‘pappen en nathouden’. je naamgenoot zou niet zo gereageerd hebben, die zou een bataljon op het Binnenhof hebben losgelaten en jij komt met die overbodige vraag.

 3. Jumping

  Links maakt meer kapot dan U lief is.

  Vraagt het de Familie Fortuyn.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 4. Rogerio

  Nogal ” uit de hoogte qq arrogant” geschreven Olivier Smits !!! Ben het met je eens dat Wilders meer van woorden dan daden was maar nu hij wat maatschappelijk actiever wordt verdient hij bijval. Een verbouwing/ aanpassing voor 40 miljoen is in deze tijd onzinnig… voor dat geld kunnen ze bij de IND ook 400 personen tijdelijk in dienst nemen om in no time de achterstanden weg te werken en een meer efficiënt beleid te voeren. Nu wordt de chaos alleen maar groter en navenant de opvangmogelijkheden…

  1. EU kok

   Olivier Smits, een ongeveer 20 jarige corpsbal uit Utrecht, die voor een appel en een ei zijn “bijdrage” levert.
   Niet de moeite waard om u druk over te maken .

   1. ikweetwatikwil

    Nee, EU kok jij hebt meer met Gretha.

 5. Ritter

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen.

  Aangetrokken door het “gratis geld” (= ons sociaal stelsel) reizen ze naar Noord/West Europa

  Vooral jonge mannen die als ze eenmaal hun status hebben gekregen verzekerd zijn van een levenslange uitkering en andere goodies. Dus geen wonder dat vele miljoenen in Afrika en uit andere continenten een poging zullen wagen om Noord/West Europa te bereiken.

  Behalve de enorme financiële kosten die dat met zich meebrengt ( opgehoest door de belastingbetaler) nemen deze illegale migranten ook hun levenswijze mee en houden daaraan vast.

  Deze stroom illegale migranten zorgen voor grote demografische veranderingen (vooral in de steden) en zijn onomkeerbaar.

  Kortom, het gevolg van deze demografische veranderingen zal zijn dat de autochtoon vreemdeling in eigen land ( stad) word.

 6. Anti Idioten

  Heeft Wilders ongelijk dan? Wat een belachelijk artikel…

 7. Bunky01

  De rest van de volksvertegenwoordigers herstel, volks-verlakkers, zie je op dit avonden niet. Met hem eens of oneens, hij komt en geeft zijn mening. Een mening overigens die een groot deel van Nederland deelt, helaas alleen aan de keukentafel.

 8. Jv

  Wilders doet en zegt tenminste nog wat!
  Waar blijven de meningen van de andere kamerleden die liever lui dan moe zijn.
  Die zullen er ook niet komen want ze zijn allemaal voor die opvreters bende.
  Het stopzetten van nieuw en of verbouwingen treft het klootjes volk, maar voor die gelukzoekende opvreters gelden deze beperkingen niet, zoals zoveel wettelijke regels voor deze opvreters niet gelden.
  Diefstal, verkrachting, oplichting, mishandeling, moord, Burka’s, etc, etc.
  Maar ja, het linkse drek moeten toch hun hobby’s kunnen blijven uitvoeren, nietwaar?

 9. Veteraan

  Geen cent meer voor die criminele migranten die nooit gaan integreren of werken.
  Er is zoveel jaren hard gewerkt om het morele en intelligentie peil van Nederland op te krikken. Zoveel gestreden voor vrouwen en arbeiders rechten en nu dit.
  De laatste 4 decennia zakt het als een baksteen met al die allochtonen en het wordt nooit meer wat, ook niet na 3 generaties.
  De rotte appels [en dat zijn de meeste] moet je allemaal wegsturen omdat het niet werkt en nooit zal gaan werken. Teveel cultuurverschillen en inteelt agressie en daarnaast een mentaliteit van niets willen ondernemen of verantwoording dragen.

  1. Mezzadra

   Gelukkig zijn er ook allochtonen die steden besturen, voorzitter van de Kamer zijn en mooie boeken schrijven.
   Immigranten zijn soms een verrijking maar uiteraard niet per definitie. Hetzelfde geldt voor autochtonen.

   1. Blitzkrieg

    Mezzadra : Immigranten zijn soms een verrijking… de rest gaat retour afzender. Waarom een weerwoord? In de kern ben je het eens met Veteraan.

    1. Dik

     Hetzelfde geldt de hele wereld… blablabla

    2. Mezzadra

     Autochtonen die tegenvallen zetten we toch ook niet de grens over, Blitzkrieg?

     1. Ron

      Nee dan lag jij nu in de Noordzee te dobberen denk ik

     2. Blitzkrieg

      Mezzadra : Allemaal terugsturen naar het land van herkomst, simpel toch.

   2. spelende vrouw

    je bull shit heeft weer niets te maken met de verbouwing van 40.000.000 euris tarrel

    overigens 1 uitzondering op 10.000 gelukszoekers is een verarming van de maatschappij hufter

   3. Seneca

    @mezzadra
    welke autochtonen dan? bedoel je soms RTM of Nijmegen? die besturen niet, die zijn voorzitter van het college en hebben niets in de melk te brokkelen. informeer je zelf voordat je een achterlijke reactie schrijft.

 10. Jetske

  Olivier Smits
  Wat betreft het weinig tegenspraak van de bewoners, een aanrader om het Brabants dagblad even te lezen!

 11. Mar

  “mensen vaak negen jaar moeten wachten op een sociale huurwoning”

  Wilders is een beetje erg laat met deze opmerking. In mijn woonplaats is dit al 40 jaar zo.
  En nee, niet vanwege asielzoekers want de gemeente krijgt al jaren lang op zijn kop omdat niet ze voldoen aan het aantal op te nemen asielzoekers door een gemeente.

  Er wordt volop gebouwd in de gemeente. Maar het zijn allemaal duurdere koopwoningen, een handjevol huurwoningen en sociale huurwoningen hooguit 5 per nieuwe wijk.
  De woningbouwvereniging helpt ook niet mee. Huurwoningen worden gerenoveerd met overheidssubsidie en dan gaan ze in de verkoop. Huurwoningen worden gesloopt om plaats te maken voor minder woningen op de locatie. Leeggekomen huurwoningen worden na 3 maanden verkocht.

  1. Kretoloog

   Helemaal juist, Mar.

   Maar blijft een feit dat statushouders direct een woning krijgen. In mijn woonplaats onlangs ook weer: een alleenstaande asielzoeker van 21 (!). Een geboren plaatsgenoot moet hier minimaal 10 jaar wachten, en is dan tegen de 30, voordat hij in aanmerking komt voor een huurwoning.

   1. Mar

    @Kretoloog

    Het helpt hier ook niet mee dat de gemeente dient als uitvalsbasis voor de omliggende steden. Daardoor is de geboren plaatsgenoot helemaal de pineut.
    En dan is de gemeente helemaal verbaasd dat de jongeren de gemeente verlaten om elders te gaan wonen.

    1. Kretoloog

     Nee hoor, dan is de gemeente helemaal niet verbaasd. Want de gemeente weet niets van de huisvestingsproblematiek. Die denkt dat er nog plenty sociale huurwoningen zijn. Verhuren van woningen is een zaak van de woningcorporatie en die opereer helemaal zelfstandig, los van de gemeente.

     Waar de gemeente zich wel over verbaast, is de populariteit van de populistische partijen onder de jongeren. De politiek snapt dus kennelijk niet dat het sterk bevoordelen van asielzoekers ten opzichte van eigen bewoners de jongeren in de armen van PVV en SP drijft.

     1. Mar

      @Kretoloog

      Gemeente was en is wel degelijk op de hoogte want het kwam zelfs regelmatig aan bod in gemeenteraadsvergaderingen. Een raadslid had een subliem idee: verbouw leegstaande kassen tot een soort van woningen voor jongeren. Hoe verzin je het?
      Gemeente bemoeit zich ook intensief met de bouw van nieuwe wijken. Koopt boeren en tuinders uit en laat de beschikbare grond vol zetten met bij voorkeur dure koopwoningen. Daar verdienen ze het meeste aan.
      Trouwens, als de provincie de gemeente op de vingers tikt over het bouwbeleid, dan weten ze er toch echt wel van af.

      Het is trouwens een uitgesproken VVD/CDA gemeente. PVV scoort ook aardig maar dan vooral onder Nederlandse gevluchte stedelingen. Van die importlui word je niet vrolijk. Ikke ikke ikke en de rest kan stikke.

  2. spelende vrouw

   perfect beleid toch van het partijkartel , overigens zet elke statushouder druk op de al schaarse sociale woningvoorraad.

   u kunt uw klacht straks vertalen in het stemhokje maar ik weet 100% zeker dat u dat niet gaat doen. Dus niet meer zeiken aub

 12. spelende vrouw

  40 miljoen !!! knettergek
  Van lemen hutje naar ***** sterren hotel

  Dit land kan zoveel beter

  1. Abn

   Ach, dit keer rolt het eens deze kant uit, goed voor de lokale werkgelegenheid en de bouw. Voel je je gelijk weer wat minder wingewest.

 13. Jack Flash

  Olivier Smiths kan beter voor de Npo gaan werken.

 14. werikke

  deze nepvluchtelingen direct terug scheelt ook CO2 en woningnood etc dus meerdere oplossingen tegelijk.

 15. C.A.Barstow

  Dat geld had beter voor het uitzettingsbeleid gebruikt kunnen worden.
  voor 40 miljoen kun je veel doen.
  Die middeleeuwers hebben totaal geen luxe nodig, dat hadden zij in de woestijn ook niet, oppakken en weg ermee.
  Ga, in plaats van hier gratis als een laffe koning te leven en uit de ruif mee te vreten, naar je eigen land terug en steek je handen uit de mouwen, jullie hebben genoeg puinhopen om op te ruimen, stelletje lafaards pak anders de wapens op om je eigen land te bevrijden in plaats van als een vuile lafaard weg te vluchten.

  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.