Demonstratie van Catalanen vreedzaam, maar kleine groepje radicalen smijt met stenen naar politie

Geen categorieokt 27 2019, 10:10
De Spaanse regering te Madrid heeft ondertussen nog maar één antwoord voor de Catalanen die demonstreren voor onafhankelijkheid van Spanje: de wapenstok. Want elke keer als ze de straat op gaan om te demonstreren eindigt het weer in rellen, via NOS.
De Catalanen demonstreerden gisteren met meer dan 300.000 personen tegen de veroordeling van de politieke leiders die een referendum organiseerden over onafhankelijkheid van de regio. De organisatie van het referendum kon echter niet op de sympathie rekenen van Madrid en de verantwoordelijke bestuurders werden gearresteerd en vervolgd.
Sommigen van deze politieke gevangenen hebben een celstraf van 12 jaar ontvangen. Om die reden demonstreren de Catalanen als weken om daarmee hun ongenoegen met het verloop van omstandigheden te laten zien. Dat de demonstraties weer op geweld uitliepen was overigens te verwachten toen gemaskerde actievoerders, die wellicht worden betaald door één of andere rijke jongen, met stenen naar de politie gooiden.
Zogezegd is de berichtgeving van de NOS hierover niet in orde, want zijn stellen dat 'de demonstraties uitmonden in geweld' terwijl natuurlijk slechts een handjevol gekkies de stenen gooiden en de meeste demonstranten vreedzaam handelden. Afgelopen weken was het ook al onrustig in Barcelona en vonden enorme massa-demonstraties tegen Madrid plaats, zoals afgelopen week toen ruim een half miljoen mensen de straat op gingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten