‘Deventer organiseert alleen maar een intocht voor tegenstanders van Zwarte Piet en niet voor de inwoners!’

Vrijdag 25 oktober 2019 heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen gemeente Deventer en Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie. Tijdens dit gesprek is er tussen beide partijen een nieuw gezamenlijk akkoord bereikt waarin het aantal roetveegpieten geen invloed meer heeft op de subsidie voor de organisatie. Er zullen nu dan ook geen roetveegpieten meer aanwezig zijn maar er komt een voor een ieder nog onbekend alternatief.

Het inspreekmoment in de gemeenteraad welke wij voor aankomende woensdag 30 oktober 2019 om 19:15 en 20:15 uur op het Grote Kerkhof te Deventer gepland hebben staan laten we dan ook doorgang vinden. We snappen als actiegroep dan ook nog steeds niet waarom er niet wordt geluisterd naar wat de inwoners van Deventer nu echt willen. We wilden al geen roetveegpiet en een onbekende piet willen we al helemaal niet. Ook vinden we dat naar aanleiding van het door de gemeente naar buiten gebracht bericht dat de burgers uit Deventer het recht hebben om te weten welke pieten tijdens de intocht nu daadwerkelijk aanwezig zijn. Waarom wordt er zo geheimzinnig over gedaan.

Aanpassingen worden ook nu weer zonder inspraak van de burgers er door gedrukt, het voelt alsof de gemeente Deventer en Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie alleen maar een intocht wilt organiseren voor de tegenstanders en niet zoals de inwoners van Deventer het echt willen. We zullen dan ook de stem van de burgers van Deventer laten horen.

We zitten niet te wachten op een “verrassing” van de gemeente. We willen duidelijkheid en alleen maar Zwarte Piet. En mocht het Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie dan toch overstag gaan dan zullen we eens gaan kijken of we in de toekomst niet ons eigen intocht in Deventer kunnen gaan organiseren. Dit met traditionele Zwarte Pieten. Zoals de inwoners van Deventer het willen. Woensdag 30 oktober is iedereen dan ook nog steeds welkom (ook als ZwartePiet) om de mensen die mede namens ons gebruik maken van het spreekrecht te ondersteunen tegen de plannen van de gemeente Deventer en Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie om Zwarte Piet te verbannen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Bart

  en nu is het wachten op spuit 11 die weer even komt uitleggen dat de bevolking steeds meer achter het verdwijnen van zwarte piet staat.

  terwijl het in feite zoals gewoonlijk een kleine groep achterlijke schreeuwers is.

  1. just saying

   Spuit 11 waar je het over hebt gijzelt bekant dit gehele blog, talloze mensen zijn er al verdwenen enkel en alleen maar omdat die mongool DDS volkomen onderschijt, ik snap werkelijk waar niet dat die gek ondanks zijn talloze bans nog wordt getolereerd hier.

   1. werikke

    klopt dit geldt voor mij ook. zo’n hekel aan dat mannetje. Op alle items gaat die tegen de gangbare mening in alleen maar om te trollen. Ik zoek ook al een ander forum omdat ik zo’n gruwelijke hekel heb aan deze persoon. Normaal kan ik wel discussieren met mensen met andere mening maar hij verpest het.

    1. ZiggyStardust

     Op geen stijl krijgt ie regelmatig een ban, daar zijn ze wat strenger op trollen.

   2. Julian

    talloze bans? Waar haal jij die wijsheid vandaan?

    1. just saying

     Die zakkenwasser heeft hier tientallen keer een ban gehad maar keert steeds terug onder een andere alias, dus hou je nu niet van de domme…..

     1. Julian

      Dus kritische tegengeluiden worden hier en op die andere site niet geduld eigenlijk? Want ik hoor regelmatig oproepen tot een ban. Terecht natuurlijk als je tegen de regels van community verstoot.

   3. ZiggyStardust

    Ik heb er ook genoeg van eerlijk gezegd. Maar waar ik nog meer genoeg van heb is het eindeloze gescheld hier. Wat voor reactie kun je daar nu op geven? Over het daadwerkelijke onderwerp gaat het vaak al snel niet meer. Negeer Mezzadra, Schillersdorf, Kummer, kokkie en Beukman zou ik zeggen. Ze dragen niets bij, ze leiden alleen af van het onderwerp waardoor de discussie doodslaat. En dat is hun doel ook denk ik.

    1. Veteraan

     @ ZiggyStardust +++

     Zo met je eens. Het blijft maar doorgaan terwijl het al vele jaren bewezen is dat de enige manier om Trollen te stoppen is om ze te negeren.
     En toch blijven veel mensen hier op DDS reageren, ik word er stront ziek van.
     Ik lees bijna nooit een reactie van een Trol want ik zie de naam en sla gewoon het stukje over want het gaat toch nergens over.
     Maar door de reacties hierop vervuilt het deze site en zou ik moeten gaan zoeken naar reacties die wel ergens op slaan.
     Ik hang hier nu een jaar of 2 rond en Trollen reageren al niet meer op mij omdat ze weten dat dit nutteloos is.
     Dus mensen hou op met reageren en bespreek een irritante Trol met elkaar van mijn part maar het is zo saai.
     Ik ga maar eens irritant reageren naar diegene die denken dat ze wat zinnigs te zeggen hebben tegen een Trol want dat is net zo irritant als de Trol zelf.

     1. Original NL

      Quote….En toch blijven veel mensen hier op DDS reageren…
      Vooral groeneveld heeft hier een handje van,masochisme
      vermoed ik..anders kan ik er geen verklaring voor vinden.

     2. tailgunner

      Ziggi & Veteraan: ++++++++++++++++++++++

    2. Vrijedenkert

     Helemaal mee eens, het schelden hier op DDS moet stoppen!

     Mezzadra aka Noppen wordt hier constant voor rotte vis uitgemaakt en constant aangesproken op zijn slechte manier van billen afvegen/achterwerk reinigen na de grote boodschap en dat vindt ik niet kunnen…
     Als Mezzadra aka Noppen onder belabberde hygiënische omstandigheden vanaf zijn donkere zolderkamer wil reageren op een blog op forum dan is dat zijn eigen zaak!

 2. ZiggyStardust

  Mooi! Zonder overheidssubsidie komt de sinterklaasintocht met zwarte pieten ook wel van de grond. Het zijn toch voornamelijk ondernemers die de boel subsidiëren en vrijwilligers die aan de optocht meehelpen. Met een klein beetje crowdfunding organiseer je gewoon een fatsoenlijke traditionele sinterklaasintocht, met zwarte pieten. Beter ook dat de politiek weg blijft bij onze tradities.

 3. fusilier

  Alle winkeliers boycotten die tegen zwarte piet zijn, niks meer kopen daar rond vijf december.

  1. werikke

   klopt ik ga al jaren niet meer naar de HEMA vanwege zwarte piet boycot daar.

   1. Mezzadra

    Kennelijk heeft de marketing-afdeling van de Hema geconcludeerd dat je een minderheid bent, werikke, en heeft men geconcludeerd dat het commercieel aantrekkelijker is Zwarte Piet uit de schappen te weren.

    Dat is geen ideologische maar een commerciële keuze.

    Dat zou je aan het denken kunnen zetten.

    1. werikke

     mooi ben ik ook eens een minderheid.

     1. Veteraan

      Je houdt een Trol in leven door te reageren en dat is nogal irritant en saai.

    2. Blitzkrieg

     Mezzadra : Dat werikke een minderheids standpunt zou hebben is natuurlijk geenszins het geval. Nog een keer proberen dan maar. Op een onwaarheid kan je geen betoog baseren, dat kan moet zelfs Mezzadra toegeven.

    3. Roughwood

     Met Mezzadra Hou-Zee!

   2. FCKDopper

    Beste Werike,
    Zou dhr. Mezzadra open staan voor een debat op neutrale grond onder het genot van een drankje en een hapje. Misschien krijgt hij wat meer respect en begrip voor mensen met een andere mening dan hijzelf. Hij komt erg dapper, standvastig en strijdvaardig over op het forum, dus misschien ziet hij een face tot face debat ook wel zitten? En wie weet mogelijk kan hij anderen dan ook overtuigen van zijn gelijk, Toch……

    1. just saying

     ‘de kunst van het niet doorsnijden’

     Even op googelen en je krijgt al zijn gegevens, kan je hem bellen en het aan hem vragen.

     1. FCKDopper

      Beste heer Just Saying,
      Het leek mij nu juist zo leuk Wanneer dhr. Mezzadra zelf zou aangeven open te staan voor een leuk open en vrij debat. Dan kan hij zich vrij uitspreken en uitleggen waarom hij de zaken anders ziet dan de doorsnee Nederlander. Waarna de doorsnee Nederlander (ook wel DDS bezoeker) haar kant van de medaille kan uitleggen 🙂

    2. Rechtsaf

     Heb je voor mij even een teiltje……

 4. Jumping

  Prachtig, het is Zwarte Piet of Zwarte Piet.

  Anders krijg je twee intochten, ook een goed plan.

  Ook Deventer is onderdeel van het Cordonsanitair.

  1. FCKDopper

   Beste heer Jumping,
   De bewoners van Deventer balen net zo goed van de hele discussie.
   Het hele sinterklaasfeest is vakkundig om zeep geholpen door de KOZ sympathisanten.
   Het volgende feest dat op de banlijst staat is oud en nieuw. Vuurwerk staat nu nog te discussie, met 5 jaar geldt daarvoor ook een landelijk verbod, om te beginnen met Apeldoorn. Dat nu al heeft aangekondigd met een verbod te willen komen. Daarna volgen Pasen en kerst

   1. Scheve Tinus

    Dit is toch echt appels met peren vergelijken.

    Sinterklaas, kerst en pasen is plezier.
    Oud en nieuw daarintegen met dat vieze gore vuurwerk is altijd rotzooi en ellende.
    Het kan mij niet snel genoeg verboden worden!

    Dieren in de stress, dikke rotzooi op straat, gewonden, knokpartijen, onnodige milieuvervuiling. Niet meer van deze tijd!

    1. Bosche draak

     Klinkklare onzin Tinus, als ieder naderhand z’n straatje netjes bijveegd is het met de rommel zo gefikst.
     Vuurwerk is mooi en bombastisch en een prima manier om het jaar af te sluiten.
     Knokpartijen en raddraaiers dienen gewoon aangepakt te worden maar in plaats daarvan willen ze de boel voor iedereen bederven.

 5. Kretoloog

  Ach Deventer, die fraaie boekenstad aan de IJssel. Jarenlang was hier de brave Andries Heidema burgemeester. Alles verliep op rolletjes en in goede harmonie. Vorig jaar promoveerde hij tot Commissaris van de Koning. Het is hem van harte gegund.

  Maar voor Deventenaren zelf liep het vertrek van Heidema uit op een drama. Want de nieuwe burgemeester was van…D66. En zijn 1e daad is de nek omdraaien van de traditionele Sinterklaasfeest. Het moet nu zonder Zwarte Piet, zo heeft deze vertegenwoordiger van Drammers66 bepaald. Arme stad, je zult maar met zo’n intolerante kwast zijn opgescheept.

 6. JFU

  Die anti zwarte pieten idioten gewoon negeren, niets van aantrekken en geen aandacht geven
  Gaat het snel over.

 7. Rechtsaf

  Het is overduidelijk dat het draagvlak voor zwarte piet met zeer grote stappen toeneemt, Nederlanders zijn klaar met het gel*l, acepteren het natuurlijk niet meer dat ze pas en te onpas door racisten uitgemaakt worden voor racist.

 8. tailgunner

  Deventer moet maar eens op de Antillen gaan kijken hoe ze daar Sinterklaas vieren. Dat is dus mèt Zwarte Piet en waag het niet daar kritiek op te hebben. Ik had een zeer donker getinte Antilliaanse collega die Nederlanders voor gek verklaarde om daar zó op in te gaan en daar ook maar iets van aan te trekken. Ik kwam het nu ook tegen bij GeenStijl.

  h***s://uploads.gscdn.nl/uploads/b330a80b33_amigoeeeeee.jpg

 9. Timber

  Gezien het feit, dat onze tradities vernielt is en dat het de bedoeling is van onze PRO-EU regering om tradities te laten verdwijnen om naar 1 EU land te gaan. Heb ik de kerst versiering al opgehangen. Ben ik van het zeik af.

 10. Michael M

  Deventer Boycotten doet u door niet naar de optocht te gaan, niet de stad bezoeken en al zeker niet naar de Dickens Winter Wonderland te gaan. Als de meesten dat kunnen dan zorg je ervoor dat de Gemeente Deventer geen belastingen en inkomsten meer derven uit parkeergelden en de nagenoeg bezoeken en feesten in de stad. Zo kun je Deventer de rug toekeren.

 11. Michael M

  Probleem, teveel links.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.