Dodelijke steekpartij in Parijs blijkt wél islamitische terreur, signalen van radicalisering genegeerd

Afgelopen donderdag stak de Franse politieagent Mickaël H. in op vier collega’s in het hartje van Parijs. Men nam aan dat de moorden waren gepleegd vanwege een “uit de hand gelopen arbeidsconflict”, maar nu blijkt dat de vier collega’s slachtoffer zijn van islamitische terreur. Het meest zorgwekkende feit is dat islamitische radicalen blijkbaar gewoon in dienst zijn van de Franse politie en toegang hebben tot wapens… 

De signalen van de radicalisering van Mickaël H. werden genegeerd zo meldt de Volkskrant zojuist. En dat is het meest zorgwekkende aan het hele verhaal. Het betekent dat het onzeker is hoeveel méér radicalen er heimelijk voor de politie werken, maar waarvan hun radicalisering onopgemerkt is gebleven. De aanslag van afgelopen donderdag vond ook niet zomaar ergens plaats in Frankrijk, maar letterlijk in het kloppende hart van Parijs, nabij de van een vuurzee herstellende Notre Dame.

Ja, het is dus flink mis, maar dat wist u als trouwe DDS-lezer natuurlijk al langer dan vandaag.

Anderhalf jaar geleden zou Mickaël H. zich hebben bekeerd tot de islam. Bekeerlingen staan erom bekend dat ze vrij eenvoudig radicaliseren. Het zijn vaak mensen op zoek naar een stabiele omgeving en de salafisten bieden hen ‘de pure leer van de islam’ waarin zij “zichzelf kunnen verliezen”. Dat is natuurlijk erg aanlokkelijk in een chaotisch Europa.

De radicale Mickaël H. had tot overmaat van ramp tijdens zijn dienstperiode toegang tot vertrouwelijke stukken en werkte voor de inlichtingenafdeling van de Parijse politie. Het is verder onduidelijk of hij (en als, hoeveel, red.) documenten hij naar derden heeft gelekt. Als daar sprake van is dan loopt de nationale veiligheid van Frankrijk wel degelijk gevaar.

De radicalisering van Mickaël H. ging niet onopgemerkt. In 2015 werden de eerste signalen van al opgemerkt door zijn collega’s. De terrorist zou als reactie op de terreuraanslag op Charlie Hebdo hebben gezegd ‘dat hebben ze goed gedaan’, maar de collega’s lieten het signaal liggen en zagen het als ‘een incident’.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Veteraan

  Een verwarde man.
  Ik weet er nog een paar honderdduizend in Nederland, je herkent ze aan een onverzorgde baard.

 2. Jumping

  Liegen en bedriegen houd een keer op.

  Macron en Merkel donderen beide van hun EU voetstuk.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 3. fusilier

  Die hufter wist precies wat hij deed. Wat een laffe daad,en wat een leed heeft deze terrorist veroorzaakt .Iedere moslim is geen terrorist,maar iedere terrorist met mes of vrachtwagen wel een moslim.

 4. Jack Flash

  Eerstdaags breekt de tyfus uit.
  Het hele Europese volk wordt het zat.

  1. ZiggyStardust

   Ik ben bang dat het helaas op een oorlog uit gaat draaien hier in west Europa, Dankzij de EU die de binding met de inwoners van Europa steeds meer verliest.

   1. Siemien

    Nou prima toch laat het maar gebeuren..eerst even al die mongolen uit Den-Haag eruit werken zou ik zeggen

 5. ZiggyStardust

  Teunis, ik heb van andere vernomen dat hij al 10 jaar geleden bekeerd was. Ook schrijf je over de beschikking over wapens. Hij werkte weliswaar op de terrorisme afdeling bij de Franse politie, naar was daar ict’er of iets dergelijks. Volgens mij beschikte hij dan ook niet via de politie over een wapen(s), maar hij heeft zelf een keramisch mes aangeschaft om de metaaldetector op zijn werk te omzeilen. De controle is daar erg streng, ik ben er 2 jaar geleden nog geweest in dat gebouw, je komt er niet zomaar binnen.

  1. ZiggyStardust

   Van andere= uit andere bronnen.

 6. Joop Klepzeikert

  Dit krijg je dus als islam gezien wordt als ‘godsdienst’, wat het totaal niet is.
  In China, waar de islam gezien wordt zoals het is, een terroristische oorlogsideologie, zou dit nooit gebeurd zijn. Daar wordt elke idioot die zich tot de islam bekeerd her-oogevoed, zoals dat hoort.

 7. musicmaniac

  West-Europa is 75 jaar oorlogvrij. Dat is het motto van K[r]utte om zich maar achter het EU-ideaal te verschuilen. Maar dat duurt niet lang meer. De mens wordt de aanslagplegers meer dan zat en ook degene die ze verdedigen. Dus ook Mezzadraadje en A.S.S.-hole mogen wel op deze site hun knuffelgedrag t.a.v. de moslims gaan aanpassen. Want dat de pleuris uit gaat breken is een ding wat zeker is. En wat blijft er dan nog over van de 75 jarige vrede? Nul komma nul! Rechts komt in opstand tegen de links-socialisten. En dat gaat tijd worden!!!!

  1. Vlaswiek

   Is dit een verrassing?

 8. JFU

  Ik begrijp het niet meer….de Islam is toch het geloof van de vrede volgens ons extreem links kabinet?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.