Gaat lekker zo! Volgende ISIS-kopstuk, Baghdadi’s rechterhand, óók al gedood

Naast al-Baghdadi is nu ook ISIS-kopstuk Abul-Hassan al-Muhajir gedood. Een Koerdische generaal heeft dit zojuist via Twitter laten weten.

In het noorden van Syrië, waar Koerdische strijders samen met Amerikanen jacht maken op ISIS, is vlak buiten de stad Jarabulus ISIS-kopstuk al-Muhajir gedood. Dat is nummer twee!

Al-Muhajir was voor ons westerlingen niet echt een bekend personage binnen het jihadistenverhaal, maar hij zou al-Baghdadi’s rechterhand zijn. Sinds 2016 was hij de officiële woordvoerder van Islamitische Staat. Eveneens gaan er geruchten rond dat hij de Amerikaanse nationaliteit zou hebben (gehad).

Misschien worden de geruchten ooit nog een keer bevestigd/ontkracht, voor nu is het alleen maar mooi dat er weer een belangrijke ISIS-strijder de kogel heeft gekregen. En nog een kopstuk ook! Dat is helemaal mooi, want dat zijn de figuren die weten hoe ze moeten organiseren, leiden, propaganda moeten maken en verspreiden, en die er dus voor zorgen dat potentiële jihadisten geïnspireerd raken.

Ik denk dat we de komende tijd nog wel meer van dit soort nieuwsberichten zullen gaan zien. En zo krijgen we ook langzaam maar zeker een beeld bij de organisatie, geldstromen, personen en ideeën van dit soort terreurorganisaties. Dat zal hard nodig zijn, want de komende jaren zal jihadisme een actueel thema blijven waar Europa nog veel last van gaat ondervinden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Jumping

  Ik ben benieuwd, wanneer Trump orde op zaken komt stellen, in Den Haag.

 2. RvdBe

  2 klappen in korte tijd voor links.

  1. Raspoetin

   Heel die linkse knoei/zuig-boel is volgens mij elkanders schoenzolen aan het opvreten.
   Met hun afbraak-politiek.

 3. Rechtsaf

  Prima toch, oog om oog

 4. Zozo

  Jammer he mezza, alweer en klap in je gezicht, inbeciel!

  1. Rechtsaf

   Ja mezzadrama komt natuurlijk superlatieven tekort

 5. WWW

  Allebei de liquidatie’s in gebieden die min of meer onder controle staan van Turkije.

 6. tonna

  Niet álle ISIS kopstukken zullen ontmaskerd en gevonden worden,een groot deel zit al “veilig” in de EU,baard/snor afgeschoren,identificatie verbrand!
  Zolang de buitengrenzen wijd open staan, wordt het steeds moeilijker om hen te traceren,te weerhouden van verspreiding salafistische giftige doctrines, het centrum van de ISIS fanatici wordt verplaatst naar Europa!
  De eerste lichting nieuwe “soldaten” zullen gerecruteerd worden in de steeds groter wordende groep uitgeprocedeerden die in de anonimiteit zijn verdwenen.

  1. Heinrich

   tonna/
   Mee eens!

 7. debontereus

  Het ruimt mooi op zo . Alleen zo jammer dat er wel weer een opvolger klaar staat .
  De tar-rel vind deze berichtgeving natuurlijk weer verschrikkelijk en reageert dan maar niet . Zeer typerend .

  1. Rechtsaf

   Nou die zal opperen dat het recht moet zegen vieren en dat iedereen recht heeft op rechtsbijstand, mezzadratje zou ook voor Hitler, Pol Pot, Stalin, Dzjengis Khan etc etc zo’n proces hebben gewild…

  2. Limburgse Separatist

   De islamitische animal farm.

 8. debontereus

  @ Rechtsaf
  Zo zal hij het inderdaad bedoelen ja .
  Die hufter hangt alles aan wat fout is .

  1. Rechtsaf

   En mezzadratje is het type dat se* met kindjes aandoenlijk vindt..

 9. Maurits Dekker

  Kunnen we die ‘special forces’ van Trump niet een paar dagen lenen om die zwijnenstal op het Binnenhof op te ruimen?

 10. tailgunner

  Gewoon volhouden. Zodra iemand zich aandient als isis leider, hoppa…elimineren maar. Dat zal potentiële opvolgers wel aan het denken zetten lijkt me.

 11. Joost mag het weten

  Jihadistische clubjes…
  Geïnspireerd door onze bondgenoot Saoudi Arabië, bewapend door onze bondgenoot Amerika, gebruikt om de Verenigde Staten en Israël onwelgevallige regeringen te destabiliseren, excuus voor Amerika om deze landen binnen te vallen en van natuurlijke hulpbronnen te beroven.
  Een aantal Europese NAVO landen en Turkije pikken een graantje mee maar de EU heeft vooral last van de enorme vluchtelingenstroom die met deze politiek gemoeid is.

 12. JFU

  Er blijven er nog veel te veel over…keus genoeg dus.

 13. Veteraan

  Altijd leuk zo’n bericht, knapt een mens van op.
  Minder, minder is een goed uitgangspunt.

  Helaas is de strijd in Europa al verloren.
  Ik zie nog niet voor me hoe de autochtone Europeaan de miljoenen foute moslims [75% vind dat de islam belangrijker is dan rechten, normen en waarden van de niet moslim landen] gaat verwijderen.
  En door immigratie en talloze kinderen is de omvolking al een feit, in de grote steden lopen er al meer allochtonen dan autochtonen rond en dit neemt nog meer toe.
  En gemiddeld houden ze niet van werken, mensenrechten, belasting betalen en integreren, ook niet in de 3e generatie en ze zijn altijd agressief, zit in het beestje.
  Ook klote voor de paar moslims die wel normaal willen leven, zij zijn zwaar in de minderheid en worden ook bedreigd.

  1. Mezzadra

   De bekende angstige riedel van de islamofoob.

   Met de realiteit heeft het gelukkig niets te maken.

   1. Henkdetenk

    De bekende riedel van de huistr@l en t#rrel @mezzadra en Co.
    Met de realiteit heeft hij niks te maken vind hij.

   2. Kretoloog

    Mezzadra, er is onderzoek gedaan naar wat jij ‘islamofobie’ noemt. Uit de resultaten blijkt dat de beweringen van Veteraan wel degelijk op realiteit berusten. Meer dan 70% van de moslims (ook in Nederland!) vindt de sharia belangrijker dan de nationale wetten. Meer dan 11% (in Nederland!) keurt geweld tegen niet-gelovigen en anders-gelovigen goed, ook in situaties dat de moslims zelf geen haar wordt gekrenkt. De aanslagen in met name Frankrijk spreken boekdelen.

    Maar goed, we kennen jou als een trollende dwarsligger. Reageren op een trol heeft geen zin. Ik schrijf dit comment dan ook niet aan jou (‘parels voor de zwijnen’), maar aan al die anderen die DDS lezen.

    1. Top

     k geef zo weinig mogelijk aandacht, aan die aarsmade. Hij stinkt al naar de aarde en is een gruwel om te zien. Ik schrijf meestal als repliek Blablabla Blaaskaak. En zelfs dat is te veel aandacht. deze antis&emitische pe .do.fiel, wordt hier gehandhaafd, maar verziekt een groot deel van een normale discussie en ik ben niet de enigste die dat vind.

    2. Vlaswiek

     In gesprek gaan met verbale diarree is inderdaad zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

     De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

    3. Mezzadra

     Dat onderzoek waaruit zou blijken dat 70% van de moslims De sharia hoger zou achten dan de wet is al vele malen onderuit gehaald, met name ook omdat het twee verschillende grootheden betreft. Voor moslims betreft de sharia veel meer dan de wet en bestrijkt ook in belangrijke mate een ander terrein.

     Dit soort onderzoeken slaan dus nergens op. Het enige relevante is of moslims zich feitelijk aan de wet houden. Dat is in het overgrote deel het geval.

     1. Henkdetenk

      @mezzadra ons huistrolletje loopt zoals de hele dag weer klink klare onzin te verklaren hier op dds.
      De 70% moslims waar @huistrol mezzadra het over heeft is in geen enkel onderzoek onderuit gehaald, sterker nog dit getal ligt volgens onderzoekers hoger.

     2. Vlaswiek

      Het is de aandoenlijke, hij spuugt zeven dagen per week zijn verbale digitale diarree uit over deze nieuwssite. Het is de geur van rottende lijken!

     3. jan1

      mazzadra: Dit soort onderzoeken slaan dus nergens op. Het enige relevante is of moslims zich feitelijk aan de wet houden.

      U laat het mij te gemakkelijk aan de humeur van iemand afhangen?
      Na een overschrijding van een wet heeft die persoon te gemakkelijk de keuze van?
      Ik had een kater en was mij zelf niet?
      of dit was mijn heilige opdracht en ps ik was mij zelf niet ?
      Aan de rechter de keus van deze multiple choice vraag.

     4. Kretoloog

      Je maakt jezelf belachelijk, Mezzadra. Dat men het onderzoek van Ruud Koopmans aanvankelijk onderuit wilde halen, viel te verwachten. Want dat kwam de linkse deugkerk even slecht uit. Maar Koopmans zelf heeft overtuigend aangetoond, dat zijn onderzoek wel degelijk op realiteit berust.

     5. Vlaswiek

      Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

     6. Vlaswiek

      @Kretoloog: Dat maakt helemaal niets uit! Als jij zegt dat het zwart is, ondersteund door wetenschappelijk bewijs en voldoende betrouwbare bronnen, dan zegt de zuiger dat het wit is, dat is ook exact de reden van zijn verblijf op DDS.

      Iedere reactie op de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij kan blijven bestaan en kan blijven doorgaan met het ondermijnen en frustreren van deze nieuwssite. Negeren en etaleren van de aandoenlijke en zijn supporters is de enige aanpak en oplossing om dit gedrag te doorbreken.

     7. Henkdetenk

      @vlaswiek u en ik denken over de aandoenlijke hetzelfde.

     8. Mezzadra

      ht*ps://www.nrc.nl/nieuws/2014/09/19/73-procent-van-de-moslims-vindt-jihadgangers-hel-1419365-a69107

   3. jan1

    Hoe ziet u de toekomst van de EU NL?
    Dan doel ik op veiligheid,wonen ,werk, bevolkingsgroei en het samengaan hiervan?

    1. jan1

     De vraag is voor mazzadra

     1. Mezzadra

      Ik ben tamelijk optimistisch over de toekomst van Europa, Jan1. Ik zie een verdere versteviging van de EU richting federale staat en de komende jaren zullen belangrijke stappen worden gezet op het gebied van klimaat en gezamenlijke defensie. De V.S. en GB zullen verder verzwakken en de EU zal een steeds sterkere positie op het wereldtoneel innemen.

      We krijgen ook veel problemen te verwerken, met name op het gebied van het klimaat en de zekere economische crisis maar dat zijn problemen die de andere machtsblokken, en waarschijnlijk in ernstiger mate, ook het hoofd zullen moeten bieden.

    2. Mezzadra

     Aan wie is de vraag gesteld, Jan1?

     1. jan1

      Is maar een half antwoord

     2. Mezzadra

      Welke vraag wens je nog beantwoord te zien, Jan1?

     3. jan1

      Hoe ziet u de toekomst van de EU NL?
      Dan doel ik op _veiligheid,wonen ,werk, bevolkingsgroei en het samengaan hiervan?

     4. Mezzadra

      @Jan1,

      Ik gaf al aan die toekomst van de EU redelijk positief in te zien. Qua veiligheid bewees de EU al dat het in samenwerking mogelijk is langdurige vrede te realiseren. Dat is voor Europese begrippen tamelijk uniek.
      De economische ontwikkeling is structureel sterk, en de economie lijkt me ook robuuster om de volgende crisis te weerstaan. Zekerheden bestaan er niet, maar laten we dankbaar zijn dat we als klein landje in dit grotere verband zijn opgenomen.

    3. Vlaswiek

     De aandoenlijke, de Nedermoslim, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft zijn digitale boertje weer gelaten.

    4. DidiMadloba

     De eerste stap naar een betere toekomst is het besef dat het haten van moslims electoraal zo aantrekkelijk is dat het een perverse prikkel vormt tot conflicten.

     Maar wie beweert dat er een hoop onschuldige moslims zijn wordr verketterd.

  2. DidiMadloba

   De rest van Europa, gelovig of niet, vindt christelijke normen superieur.

   Behalve dat het rechtse pleidooi voor strengere straffen merkwaardig goed spoort met het strenge sharia-strafrecht.

 14. Vit

  Manne luisteren, elke reactie van ons aller halve tamme of op dat van hem is 2,50 Euro in de knip van rijkswege dus je weet wat je te doen staat, niet op reageren dus.

  1. Vit

   Ps, mijn buurman ‘Pecunia’ heeft het uitgevlooid dus als ik lieg is het in commissie.

 15. jan1

  Mezzadra 3 uur ago
  Ik ben tamelijk optimistisch over de toekomst van Europa, Jan1. Ik zie een verdere versteviging van de EU richting federale staat en de komende jaren zullen belangrijke stappen worden gezet op het gebied van klimaat en gezamenlijke defensie. De V.S. en GB zullen verder verzwakken en de EU zal een steeds sterkere positie op het wereldtoneel innemen.

  We krijgen ook veel problemen te verwerken, met name op het gebied van het klimaat en de zekere economische crisis maar dat zijn problemen die de andere machtsblokken, en waarschijnlijk in ernstiger mate, ook het hoofd zullen moeten bieden.

  Mezzadra 1 uur ago

  Ik gaf al aan die toekomst van de EU redelijk positief in te zien. Qua veiligheid bewees de EU al dat het in samenwerking mogelijk is langdurige vrede te realiseren. Dat is voor Europese begrippen tamelijk uniek.
  De economische ontwikkeling is structureel sterk, en de economie lijkt me ook robuuster om de volgende crisis te weerstaan. Zekerheden bestaan er niet, maar laten we dankbaar zijn dat we als klein landje in dit grotere verband zijn opgenomen.

  Dit is wel een bijzondere en natte droom die ik u niet af wil nemen 🙂

  1. DidiMadloba

   “Federale staat” = staat waarin de leden zo veel mogelijk onafhankelijkheid bewaren.

   Toen de Duitse bondsrepubliek gevormd werd lag Beieren eerst dwars omdat ze die niet federaal genoeg vonden – waarmee ze bedoelden dat ze te weinig onafhankelijkheid overhielden, bijv. om belasting te heffen.

   In de Duitse Grondwet staat dat de Bondsrepubliek altijd een federaal land moet blijven. Geen nazi-rijk meer!

 16. DidiMadloba

  Als een ISIS kopstuk de dood vindt is dat niet per se goed nieuws, want dat kan zijn overlevende collegae nog verder radicaliseren uit haat jegens het Westen, en daar schieten we niets mee op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.