George Soros sponsort 187 Amerikaanse organisaties om het maatschappelijk debat te manipuleren

Miljardair George Soros komt regelmatig voorbij op DDS omdat hij symbool staat voor hoe diverse elites het publieke debat via subtiele attitudeprogramma’s manipuleren. We kennen de invloed van Soros op het Nederlandse publieke debat: onder meer het sponsoren van anti-Zwarte Pietenbeweging KOZP. In de Verenigde Staten maakt hij het nog bonter, daar steunt de miljardair ruim 187 organisaties in een poging het publieke debat te beinvloeden.

Met zijn enorme hoeveelheid aan cashreserves is George Soros in staat om een legioen aan mensen aan het werk te zetten, allemaal om zijn doelen te verwezenlijken. Om zijn grip op het publieke debat te versterken maakt de miljardair gebruik van meerdere organisaties, die hij voornamelijk met geld steunt.

Op deze manier valt zijn invloed natuurlijk veel minder op en is hij in staat om op bepaalde onderwerpen de toon van het debat te bepalen. Normale burgers, die bezig zijn met het dagelijks leven en het overleven, bezitten deze mogelijkheden natuurlijk niet.

Maar het is in ieder geval goed dat steeds meer informatie over figuren als Soros wordt geopenbaard, op die manier weten burgers welke psychologische oorlogvoering elites tegen hen voeren. Uit het onderzoek van Humans are Free blijkt dat de beste man 187 organisaties steunt met financiële middelen.

Op de lijst zien we een divers instrumentarium aan communicatie-middelen, die Soros gebruikt om zijn psychologische oorlog tegen nietsvermoedende burgers vorm te geven. Zo sponsorde de rijke man onder meer ‘Air America Radio’, dat een ‘liberale boodschap’ uitzond. Ook was hij betrokken bij de oprichting van ‘American Bar Association Commission on Immigration Policy’, een organisatie die het leven van migranten in de VS tracht te vergemakkelijken. Ook was hij betrokken bij de ‘Arab American Institute Foundation’, een organisatie die zich inzet voor ‘de burgerrechten van arabieren’ en tegelijkertijd de staat Israël wegzet als de ‘brute onderdrukker van het Palestijnse volk’.

Neem vooral zelf een kijkje in de lijst met projecten die deze intrigant ondersteunt. Met zijn communicatiemacht en toegankelijkheid van zijn boodschappen in het debat, kan wel degelijk worden gesproken van ‘psychologische oorlogvoering’. Gewone burgers kunnen er nauwelijks iets tegenover zetten, immers kost het opzetten van dergelijke projecten miljoenen euro’s. Soros voelt daarover ongetwijfeld geen schaamte.

Met name het aantal organisaties die hij onder zijn hoede heeft baart zorgen. Burgers zijn in veel gevallen niet op de hoogte dat de verschillende initiatieven en communicatie-campagnes uteindelijk afkomstig zijn van één man…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

74 reacties

 1. Mezzadra

  Geweldige man. Hij verdient de Nobelprijs.

  1. Vlaswiek

   Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
   Toch goed dat er een God is.
   -Aandoendelijke-

   1. Henk-Jansen

    Echter zou Oim Fortuyn nooit premier zijn geworden. Als hij bij de verkiezingen in leven was geweest dan had de LPF minder zetels behaald dan wat ze zonder Pim hebben gekregen.

    1. Bolkestein

     Het CDA van Balkenende heeft in 2002 altijd hoger in de peilingen gestaan en zou met of zonder Fortuyn als leider van de grootste (te vormen regerings-)partij premier zijn geworden. Op 3 mei 2002 werd het CDA voor het eerst de grootste in de peilingen en passeerde de PvdA, Paars verloor voor het eerst de virtuele meerderheid en er was voor het eerst was er een virtuele meerderheid voor CDA, LPF en VVD. Toen was het pleit al beslecht. Hoewel het natuurlijk al exit Melkert, exit PvdA en exit Paars bij de Rotterdamse revolutie op 6 maart 2002 toen bij de GR-verkiezingen in één gemeente één uitslag de grondvesten van Paars onherstelbaar hebben doen eroderen.

  2. Vanduinen

   Een onbaatzuchtige man. Dat valt niet uit te leggen aan mensen die overal een complot in zien.
   Ze roepen maar wat.

 2. Groeneveld

  Achter de Extinction Rebellion zit overduidelijk een professionele organisatie die bekend is van eerdere operaties en gekleurde revoluties zoals de CIA die al decennia lang inzet. De website theclimate-mobilization.org dient daarvoor als portaal van de The Climate Mobilization organisatie en het is duidelijk dat er grof geld achter zit. Of dat Soros is, is niet bekend.

  Alternatieve media websites worden ingezet om de financiering te downplayen tot hooguit enkele tonnetjes (de Radiohead donatie), maar het is aannemelijk dat er een goed geoliede machine achter zit en dat het echt niet alleen op vrijwilligers draait. De geldstromen krijg je nooit te zien, want dat is het principe van geheime diensten: het is geheim.

  Het optuigen van een wereldregering ligt geheel op stoom.

  1. EU kok

   Quote : Het optuigen van een wereldregering ligt geheel op stoom.
   .
   Rest ons alleen nog de vraag: Wie wordt de eerste wereldpresident?

   1. Groeneveld

    Je kunt er laconiek over doen kokkie, maar het is duidelijk dat als zo’n wereldregering tot stand zou komen, die geheel op het reeds bestaande grid van de Chinese samenleving zal zijn gebaseerd, met volledige controle van elke stap die je zet, met sancties en repressie en met een beloning- en strafsysteem.

    Natuurlijk ben jij zo’n ontzettende idioot die zegt ‘ik heb niks te verbergen’.

    Er is een wereldomvattende ‘ramp’ nodig om wereldwijd mensen te mobiliseren. Wat is er nu nog effectiever dan het doemscenario van de klimaatopwarming?

    1. EU kok

     Laconiek?
     Zeker niet, de echte realisten vindt men toch altijd bij rechts?

 3. Mezzadra

  Voor mensen die willen weten wie Soros is:

  https://www.vn.nl/george-soros-profiel/

 4. Mezzadra

  Voor mensen die werkelijk willen weten wie Soros is:

  ht*ps://www.vn.nl/george-soros-profiel/

  1. Vlaswiek

   …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
   ~Aandoenlijke~

  2. merlot

   En voor degenen die de ECHTE feiten over Soros nog niet kennen:

   ht*ps://www.elsevierweekblad.nl/economie/achtergrond/2016/08/wat-is-sorosleaks-vier-vragen-over-de-documenten-341846/

   Wat deze man drijft blijft gissen. Maar dat hij in heel het westen miljarden uitgeeft aan een brede waaier van (extreem)linkse clubjes en initiatieven waarvan een aanzienlijk aantal als subversief aan te merken zijn duidt erop dat deze man het westen wil destabiliseren.

   Zelf vermoed ik dat hier een enorme haat tegen het westen achter schuil gaat.

   Deze man is verre van dom en hij weet echt wel dat de massa-immigratie uiteindelijk funest zal zijn voor Europa. Toch stimuleert hij dat. Waarom?

   PURE EVIL, het druipt met liters tegelijk van z’n boeventronie af.

   1. EU kok

    Quote : PURE EVIL, het druipt met liters tegelijk van z’n boeventronie af.
    .
    Hoe vaak is die man dan wel niet aangeklaagd en veroordeeld?

   2. Henk-Jansen

    Aan de rechterkant gaat nog veel meer geld om, maar daar wordt nooit wat over bericht in Nederlandse media.

 5. Tman

  De miljardair sponsort ruim 187 organisaties om het publieke debat te beinvloeden?
  Dat lukt alleen bij `links’ labiele,politiek onbewuste,willoze marionetten in een samenleving!
  De heer Soros kan wel 10.000 organisaties manipuleren,op heus `rechts’ georiënteerden heeft die lul geen vat,ondanks zijn miljarden!

  1. EU kok

   Quote : De heer Soros kan wel 10.000 organisaties manipuleren,op heus `rechts’ georiënteerden heeft die lul geen vat,ondanks zijn miljarden!
   .
   Rechts is ongevoelig voor veel geld.
   Een interessante stellingname.

   1. tonna

    @kok:
    Aha,dus jouw politieke mening is afhankelijk van geld?
    Een slappe lul zonder ruggegraat ben je!
    Je hebt jezelf ontmaskerd als karakterloos!

    1. EU kok

     @Tonna.&Tman
     Dank voor uw heldere analyse.

    2. merlot

     “Je hebt jezelf ontmaskerd als karakterloos!”

     Ja, dat klopt wel:

     ht*ps://synoniemen.net/index.php?zoekterm=karakterloos

     1. EU kok

      Mag ik bij deze onze huis-psycho-analist merlot bedanken voor zijn professionele bijdrage.

     2. merlot

      Natuurlijk mag dat, Cocker.

      Helaas ben je te oud om je karakter nog te veranderen.

      Is je vrouw al bij je weggevlucht?

     3. EU kok

      Ik dank u, merlot, uit de grond van mijn hart, voor uw interesse in mijn privé leven.

    3. Henk-Jansen

     Zo simpel is het niet.
     Met dat geld worden psychologen ingehuurd, mensen die weten hoe de menselijke hersenen werken. En dus ook weten hoe ze het best beïnvloed kunnen worden. In VS is het al decennia heel succesvol waar een aantal conservatieve rijken de bevolking hebben overtuigd dat overheidsregulatie slecht is en dat het het beste is als bedrijven, banken en investeerders de volledige vrije hand hebben.

   2. Henk-Jansen

    Dat het complete onzin is, dat moge duidelijk zijn. Over de talloze conservatieve denktanks en lobbyisten die jaarlijks miljarden binnenkrijgen van conservatieve multimiljardairs wordt hier op DDS nooit een woord geschreven. Het zijn deze conservatieven die de bevolking tegen de regering opzet, die zegt dat deregulatie voor megacorporaties goed is en dat elke vorm van milieubescherming slecht is. Deze rijken hebben de samenleving steeds meer in hun macht. Het is niet voor niets dat de welvaart voor de normale burger is gestagneerd terwijl die van de 1% rijkste burgers is verveelvoudigd. De Amerikaanse politiek hebben ze al in hun macht en de Nederlandse en Europese ook steeds meer.

    Politieke en maatschappelijke invloed is altijd slecht, van Soros, maar vooral ook van ‘conservatieve’ miljardairs.

    1. Teunis Dokter

     Nog niet zo lang geleden hebben we geschreven over de ‘conservatieve’ Steve Bannon, jammer dat dit onopgemerkt aan je voorbij is gegaan.

     1. Henk-Jansen

      Bedoel je hiermee een artikel die op 1 november 2018 geplaatst is? Dat is maar 1 artikel. Het meeste wordt hier op DDS George Soros verketterd terwijl de conservatieve geldstromen, die gebruikt worden om de publieke en politieke opinie te beïnvloeden, hier vergeleken met de artikelen over Soros nauwelijks aan bod komen. Dat is niet te ontkennen. Dat dat komt doordat DDS een voornamelijk rechts en conservatief platform is kan ik begrijpen maar daardoor hoef je de waarheid nog niet te ontkennen.

    2. Mezzadra

     Soros gebruikt zijn geld niet voor politieke doelen in de zin van politieke machtsvorming. Hij steunt geen specifieke machtshebbers, zoals de conservatieve denktanks en miljardairs wel beogen voor hun eigen belangen. Zijn fondsen zijn gericht op het bevorderen van de open democratische samenleving en de bewegingen en organisaties die dat nastreven. Hij steunt geen politici maar humanitaire doelen en daarin is hij zeer consistent.

     1. merlot

      “Zijn fondsen zijn gericht op het bevorderen van de open democratische samenleving”.

      Dat is een eufemisme voor massa-immigratie van moslims en Soros weet dat dat op termijn dodelijk is voor de landen die ermee te maken krijgen.

      Ook weet hij dat de weekdieren die in West-Europa op het pluche zitten te laf zijn om zich er tegen te verzetten en dat de bevolkingen murw zijn gemaakt.

      **PURE EVIL**

     2. Mezzadra

      Dit is inderdaad een van de krankzinnige complottheorieën die rond Soros zijn gesponnen en waar merlot in gelooft.

      Bewijs of logica voor die idiote theorie bestaat niet maar dat maakt voor paranoide complotters niet uit.

     3. merlot

      Bewijs of logica voor de bespottelijke gedachte dat de nietsontziende speculant en grootgraaier Soros op zijn oude dag zou zijn getransformeerd tot een zoetsappige filantroop ontbreekt ten enen male.

      Alleen naïevelingen (Mezzadrama) en/of belanghebbenden (Mabel?) verdedigen dit zwijn.

      Misschien geef ik hier trouwens trol Mezza nog teveel the benefit of the doubt. Is hij alleen maar naïef of ook kwaadaardig?

     4. Mezzadra

      Soros studeerde, na als Jood de nazi’s te hebben overleefd, in Londen bij Karl Popper, de auteur van het befaamde boek ‘The open society and his enemies’. Dat gedachtegoed heeft hem diep beïnvloed en is inspiratie geweest voor zijn onbaatzuchtige steun aan groepen en bewegingen die de open democratie en rechtsstatelijkheid bevechten. Hij steunde nooit dictators of politici die uit waren op macht, alleen groepen en bewegingen die pasten in zijn democratische en humanistische idealen.
      De mensen die hem, niet zelden met een antisemitisch motief, bestrijden hebben bezwaar tegen zijn ideologische doelen. Met name racisten en rechtse fascisten haten hem tot op het bot. Zijn pleidooi voor multiculturalisme en pluraliteit is daarin vanzelfsprekend een steen des aanstoots.

      Er is echter geen enkel bewijs of logica voor de krankzinnige beschuldigingen en bedreigingen die hem voortdurend ten deel vallen. De hysterische toonzetting verklaar ik uit het feit dat zijn vijanden in hem vooral hun eigen besmeurde geweten ontmoeten.

  2. tonna

   @tman:
   Links geniet van een schijnveiligheid in de grote kudde,het is een gevoel van,”wij zijn met velen dus wij hebben gelijk”.
   Daar gaan ze nog achter komen!

  3. Mezzadra

   Kijk voor de verandering eens naar de feiten, Tman: http://www.vn.nl/george-soros-profiel/

  4. Mezzadra

   Kijk voor de verandering eens naar de feiten, beste Tman: h**ps://www.vn.nl/george-soros-profiel/

   1. merlot

    Over feiten gesproken: “In een van de gelekte documenten staat een lijst van de ‘leden van het achtste Europese Parlement die waarschijnlijk de waarden van Open Society steunen tijdens de zittingsperiode 2014 tot 2019’. Het gaat vooral om linkse, Pro-EU, liberale politici die het denkbeeld van Soros en zijn organisaties steunen.”

    ht*ps://twitter.com/AsterBerghe/status/765087297981255680?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E765087297981255680&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.elsevierweekblad.nl%2Feconomie%2Fachtergrond%2F2016%2F08%2Fwat-is-sorosleaks-vier-vragen-over-de-documenten-341846%2F

    1. Mezzadra

     Ik begrijp dat merlot moeite heeft met de humanitaire doelen die door Soros worden gesteund. Hij had wellicht liever gezien dat hij Pegida, Orban en Erkenbrand had gesteund.

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet.

   2. tonna

    @mezzadra:
    Ik denk dat tman zijn eigen lectuur kiest,en jouw vingerwijzing niet behoeft!

    1. EU kok

     Tonna antwoordt namens tman.
     Echte broederliefde.

 6. tailgunner

  BBC:
  h**ps://youtu.be/nXHfPBHeOJU

  Billionaire Soros linked to anti-Trump protests – WikiLeaks:
  h**ps://youtu.be/14zszKEKz-I

  Beëlzebub is een engeltje vergeleken met dit figuur. Bizar dat je me veel geld democratieën omver probeert te werpen.

  1. Henk-Jansen

   Zoek ook eens de gebroeders Koch op.

   1. EU kok

    Gelukkig zou ene David Horowitz zoiets nooit doen.

 7. Heras

  Het zal mij niets verbazen als er enkele politieke partijen in nederland ook geld ontvangen van zon organisatie die hij ondersteunt. Ik denk dan aan groenlinks en d66.

  1. merlot

   Judith Sargentini (GL) en Elske in ’t Geld (D66) zijn expliciet genoemd als “vrienden” van de Soros-organisaties.

   Tel uit je winst…

   1. EU kok

    En Wilders is bevriend met David Horowitz
    Tel uit je winst…

 8. Mycase

  Je moet die ouwe effe 100 meter opjagen dan is ie zo dood hahaha knal af dat varken

 9. Sharktyricon

  Nwo, volgens mij was George Bush senior een van de eerste die daar openlijk over sprak in 89 of zo iets (iemand die duidelijk republikein was btw) we zitten nu in 2019…..(nwo is nu heel link’s geworden!? Maar dat terzijde) in 40 jaar tijd is er nog steeds geen nwo?? Sterker nog de bilder erg groep zou vanaf 54 al achter de schermen bezig zijn, maar er is nog geen nwo…sorry maar vinden jullie niet dat al die nwo’ers dan niet heel slecht hun werk doen? Als ik een thuishulp zou in huren die na 70 jaar nog steeds bezig is zo ik hem/haar toch echt eens ontslaan… 🙂

  Soros gooit met geld om zijn linkse ideeën de wereld in te gooien, is dat niet net zoiets als Trump die met geld strooit en Russische hulp zoekt om de verkiezingen te winnen? Volgens mij is het dan 1-1 en beginnen we weer bij af

  1. Mieremet

   Mezza? Weer een nieuwe alias? Shark, ja dat past je wel.

  2. Bolkestein

   Ach, het sprookje van de Russische inmenging… Met hoeveel bewijs zijn die misdadige LibDems na drie jaar laster en leugens eigenlijk gekomen? Nada niets.

 10. Mieremet

  Soros werkt niet alleen, hij krijgt ook weer geld van bovenaf. Alles voor de NWO.

 11. Bes Tolen

  Henk Jansen. Onder rechts wordt tegenwoordig alles geschoven wat niet links is. Helaas is het oude democratisch links al lang de verliezer van autocratisch links. Daar is de massa immigratie debet aan. De PvdA werd zo ook begin tachtiger jaren overwoekerd. De PvdA kwam klem te zitten door het optreden van Van Agt, die gesteund werd door de VVD en D66, domme partijen vanuit democratisch oogpunt gezien. Het ontbrak aan leiderschap in de Nederlandse politiek om het CDA in haar gure destructivistische gedaante (waarom het CDA als krachtenbundeling ook was opgericht waarbij protestanten aan toonden, dat zij hun geschiedenis van minder belang achtten en daarmee de strijd voor vrijheid) tegen te houden.

 12. Joost mag het weten

  Money makes the world go round en als je er genoeg van hebt kun je bepalen welke kant hij opdraait. Soros doet het min of meer openlijk; andere personen personen en clubjes meer in het geniep.

 13. ReneR

  George soros wil gewoon de hele wereld destabiliseren. Daarmee kan hij weer geld verdienen. Hij is gewoon een opper satanist van de eerste orde. Deze man is een gevaar voor de hele wereld En zoals sommige domme bloggers hier schrijven is hijzeer zeker geen weldoener. Deze man heeft alleen maar slechte dingen in zin. Het feit dat hij zoveel organisatie steunt wil niet zeggen dat hij hier goede bedoelingen mee heeft. Als je namelijk gaat kijken waar hij geld in stort. Dan zie je dat alle initiatieven gericht zijn op destabilisatie en tweestrijd creëren. Deze man is Satan in een mensenlichaam.

 14. Bes Tolen

  Hier wordt beweerd dat de miljardairs in de VS rechts zijn. Dat is niet zo. Het is moeilijk uit te leggen met alle leugens en taboes, die altijd al de ronde doen, hoe de westelijke wereld momenteel in elkaar steekt. Veel leugens en taboes zijn opgesloten in de godsdiensten.om eens te beginnen. Die zijn uiterst moeilijk te bestrijden. Hun invloed is groot en veel groter dan de meeste mensen denken. Veel maatschappelijke theorieën zijn er ook mee doorspekt. Waaronder het genoemde multiculturalisme, dat gewelddadig van aard is. Haar uitlopers zijn verdere specificaties daarvan.
  De werkelijk grootste machthebbers in het westen zijn de erfgenamen van wat ik dan maar het West Romeinse Rijk noem. Dat was gebaseerd op de macht van de pausen, die in Rome achter bleven toen Constantinopel het regeringscentrum werd van het Romeinse Rijk. Door oorlogsvoering werden de pausen steeds machtiger. Vanaf het begin gesteund door bisschoppen, die de steun hadden van belangrijke regionale vorsten in met name Zuid Europa. Het Heilige Roomse Rijk van de Duitse natie vloeide er ook uit voort. Frankrijk was een identieke afscheiding daarvan. Engeland volgde in 1066 door de verovering van Willem de Veroveraar. Dat schiep ook ruimte voor de Kruistochten naar het oosten. Die waren tegen Constantinopel bedoeld. Zo. Niet alleen want de vijfde Kruistocht ging er om christelijke steden als Damiate en Acco te bevrijden van de islamieten. Zo dan hier eens een andere visie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.