Geridderde Thieme neemt emotioneel afscheid van politieke megastal

Geen categorieokt 08 2019, 21:30
In een goed gevulde ´megastal´ aan het Haagse Binnenhof nam Marianne Thieme vanmiddag afscheid van de ´dieronvriendelijke-biopolitiek´. Politici en ministers van alle geuren en kleuren waren aanwezig om Thieme een laatste eerbetoon te bewijzen.
De goedgebekte Marianne Thieme wist in 2006 toe te treden in de Tweede Kamer met haar eigen dierenpartij. Van begin af aan wist ze vanuit de oppositie met enige bravoure het parlement de ´gevestigde orde´ te monitoren en corrigeren in haar strijd tegen ¨het grote onrecht¨. Dat laatste lukte Thieme beter dan haar oppositionele ´klimaat-dram-collega´ Jesse Klaver (GroenLinks).
Onder het bewind van Thieme werd namelijk het vuurtje rondom het ritueel slachten opgestoken binnen de Tweede Kamer. Ook wist ze diverse milieu- en dierenwelzijn-punten op de politieke agenda te zetten.
Vandaag bleek dan ook bij het afscheid van Thieme dat alle partijen (van ´links´ tot ´rechts´) onder de indruk waren van de gedrevenheid van de vrouwelijke Akela der dieren. Vooral haar onvermoeibare passionisme wist Thieme te kronen tot de Leeuwenkoninge van de Lage Landen.
Willem-Alexander, de Koning der Koningen binnen ons Koninkrijk, was het daar mee eens en besloot Marianne Thieme zelfs te ridderen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een eretitel zelden voor andere vertrekkende politici is weggelegd.
Thieme bleef er nuchter onder en brak emotioneel gezien pas echt toen Kamervoorzitter Khadija Arib de beroemde woorden uitsprak: ´En voorts ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie´.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten