Droevig bericht: voormalig PvdA-minister Ella Vogelaar overleden na zelfmoord

Droevig bericht: voormalig PvdA-minister Ella Vogelaar overleden na zelfmoord

Een buitengewoon triest bericht bereikt vandaag de DDS-redactieburelen: Ella Vogelaar, minister in het kabinet-Balkenende IV tussen 2007 en 2009, is onverwachts op 69-jarige leeftijd overleden. De voormalige favoriete tegenstander van PVV-voorman Geert Wilders maakte zelf een einde aan haar leven na een lang gevecht tegen depressies.

Depressies zijn ellendig, verwoesten levens en maken daar zelfs eindes aan. We worden vandaag nog maar eens op een akelige manier met de neus op de feiten gedrukt door het overlijden van oud PvdA-minister Ella Vogelaar, die destijds de scepter zwaaide op Wonen, wijken en integratie. Ze introduceerde de zogeheten 'Vogelaarwijken': een lijst met veertig verloederde wijken die in enkele jaren zouden moeten opknappen.

Vogelaar was ruim anderhalf jaar minister, en werd door de PvdA en de apetrotse leider destijds - Wouter Bos - gepresenteerd als een grote belofte. Ze kon het in de politiek niet waar maken. In de politieke arena was ze niet opgewassen tegen PVV-voorman Geert Wilders die haar 'knettergek' noemde. Dat ene woordje heeft haar haar hele politieke carrière achtervolgt, al duurde die niet lang meer. Vice-premier Bos zocht Eberhard van der Laan uit om Vogelaar op te volgen, en droeg haar toen op haar ministerspost te verlaten.

Daarna heeft Ella Vogelaar nog enkele bestuursfuncties uitgeoefend, waaronder bij woningcorporatie Mitros. Het gevecht tegen depressies heeft ze echter niet kunnen winnen, en maakte afgelopen weekend daarom een einde aan haar leven. Ze werd 69 jaar.

Rust zacht.

Lees meer over:
zelfmoord overleden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties