Gevluchte Eritreërs in Kampen bang voor eigen regering: ‘machthebbers willen controle houden over bevolking’

Tientallen Eritreërs hebben vanmiddag gedemonstreerd in Kampen. Reden hiervoor is het bezoek van de Eritrese ambassadeur van België aan de gemeenschap in Kampen. Die zou namelijk als verlengstuk van het Eritrese regime de eigen bevolking onder controle willen houden.

De Belgische ambassadeur hield een bijeenkomst met en voor aanhangers van het regime. De tegenstanders, mensen die juist gevlucht waren voor het regime, begonnen daarom een demonstratie. Volgens de demonstranten zou het regime op deze manier voor- en tegenstanders van het regime willen identificeren.

Het gaat zelfs al zo ver dat de gevluchte tegenstanders van het regime een petitie aan de burgemeester hebben aangeboden, waarin ze bescherming tegen de agenten van het Eritrese regime vragen. Er zouden namelijk al diverse agenten in en rondom Kampen zijn gestationeerd. Hierdoor ontstaat dus een flink risico, want Nederland wordt op deze manier het strijdtoneel voor andermans politieke strijd. Je vraagt je dan tegelijkertijd af wat voorstanders van het regime (los van die agenten) in Nederland doen.

Wederom kan Nederland dus de hete kolen uit het vuur halen omdat we kennelijk weer zo barmhartig moesten zijn. Vluchtelingen opvangen gaat simpelweg niet meer puur en alleen om veiligheid en onderdak bieden. We halen actief de problemen naar ons toe, problemen waarvan we de details en de context niet of maar nauwelijks kennen. Hetzelfde zien we nu tussen Turken en Koerden die elkaar lens slaan op een plein in Rotterdam. Nederland kan de scherven weer oprapen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. ikweetwatikwil

  En zo komt Nederland in een toestand terecht die de burgers helemaal niet willen, maar wel op ons bordje krijgen door de “deugers”
  Laat iedereen de klus klaren in zijn eigen land en er niet voor weglopen. Rustig was het hier. We zitten niet te wachten op mensen die hier hun oorlogen uitvechten. Nederland loopt de kans om daar in betrokken te raken.

  Grenzen sluiten voor deze mensen

  1. Ron

   Grenzen compleet dicht en dezelfde eisen als Australië aan gaan houden

 2. Agios

  …. ‘machthebbers willen controle houden over bevolking’…
  Dat is in Hollandistan niet anders.

 3. tailgunner

  Geef ze wapens en stuur ze terug. Dan kunnen deze patriotten hun land gaan bevrijden.

 4. claus

  “Gevluchte Eritreërs in Kampen bang voor eigen regering”
  Zelf schuld,deze nep vluchtelingen hebben hun land verraden,onder het onder het mom van oorlogsgevaar!
  Alléén mensen die openlijk krititiek hebben/hadden op het regime zijn in gevaar,wat hierheen komt zijn gelukszoekers!

 5. Jack Flash

  Nog meer chaos en verdeeldheid zaaien hier.
  De linkse verdeelpolitiek.

 6. fusilier

  Ze vragen hier asiel aan, maar gaan wel lekker in hun eigen land weer op vakantie.

 7. Jumping

  Rutte, Rutte, waar heeft de Nederlander dit aan verdient.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.
  RUTTUP EN NEXIT

 8. Heras

  Het overgrote deel van eritreers is niet “gevlucht”. Maar hebben gekozen voor een makkelijk leven waar ze niet voor gewerkt hebben. Ze willen niet terug. Dat ze nu bang zijn om ontdekt te worden, is hun eigen keuze.
  De nederlandse regering moet nu eens wat gaan doen. Zij hebben er voor gekozen om de grenzen te openen. Ze weten inmiddels dat eritreers niet willen werken.

 9. Rosasolis

  En de oorlog tussen de moslims van Eritrea tegen de christenen en joden van Ethiopia,
  de vroeger Abessinie. En zeer grote gebied die nu nog steeds bedreigd wordt door extreem droogte en aanvallen door fanatieke islamieten uit Eritrea die de veel oudere joodse en christelijke burgers bedreigen. Als er vluchtelingen uit Eritrea zijn, dan zijn het christenen en joden. Voor degenen die niets weten waarom…het volgende in het kort: eeuwen geleden was er de grote koningsrijk van Abessinie. De Koningin van dit heel oude bescheiden rijk had hulp nodig om haar rijk te beschermen van de zoveelste aanvallen van indringers die haar land wilden overnemen. Dus ging zij naar naar Jerusalem om hulp te vragen van koning Solomon . En dan kreeg de koningin van
  Abessinie (nu het gebied van Ethiopie en Eritrea) veel hulp van de joodse koning.
  Zijn leger heeft haar grote land Abessinie gered, zodat zij kon doorgaan als koningin met haar vreedzame bevolking. En nu als er iemand in ons land is die afkomstig is vanuit Ethiopie is, wil ik met je corresponderen.

 10. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna nl exit
  Wat heeft de eu en euro nu bijgedragen voor de gewone man vrouw in nederland wat zijn we er op vooruit gegaan.
  We zijn een afvalbak van europa met het systeem kom maar binnen het is nog nooit zo onveilig als de laatste jaren En het beleid horen zien en zwijgen verast ongeloof is het beleid van deze regering

 11. Vrijedenkert

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat complete volksstammen Eritreërs allemaal ooit naar Nederland gevlucht om aan het regime te ontkomen ieder jaar maar weer massaal gezellig op vakantie gaan naar Eritrea zelf terwijl hetzelfde regime daar nog steeds de dienst uitmaakt…

  Allemaal op valse gronden hier ooit een vluchtelingenstatus en Nederlands paspoort bemachtigd, allemaal afnemen tot ongewenst vreemdeling verklaren en per direct terugsturen!

 12. Bes Tolen

  Zelfs de vluchtelingenorganisatie van de VN vindt de regeringen in West Europa oplichters. Dat was wel de conclusie, die rechtstreeks te trekken viel uit de woorden van de in “Buitenhof” van zondag 27 oktober uitgenodigde directeur van de UNHCR.
  De kerkelijke organisaties, die zich met het gespuis bezig houden, hadden al lang wettelijk verboden moeten zijn en de leiders hadden al lang veroordeeld moeten zijn tot jarenlange vrijheidsstraffen. En de rest had vanzelfsprekend ook aangepakt moeten worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.