Alexander Pechtolds CBR heeft flinke betalingsachterstanden en Jeugdzorg “staat op instorten”

Het gaat momenteel zo goed met Nederland. Het CBR heeft forse betalingsachterstanden en stevent op een miljoenenverlies af. Ook bij de Jeugdzorg gaat het helemaal mis en daarover schreef een bezorgde burger in de Telegraaf vandaag dat de dienst “op instorten staat”. Jammer genoeg klopt dat bericht.

Onlangs werd D66’er Alexander Pechtold als nieuwe directeur van het CBR aangesteld. Ik was direct vrolijk toen ik het bericht las en dacht ‘ah, daar gaat Pechtolds reputatie definitief door het afvoerputje’. De problemen bij het CBR zijn namelijk zo groot dat je de gehele organisatie beter kunt opdoeken en opnieuw kunt beginnen. Pechtold zal waarschijnlijk niet verder komen dan de status quo in stand houden en wat aanmodderen. Waarmee het falen van ‘de nieuwe directeur’ eigenlijk gewoon vaststaat. Arme man.

Bij Jeugdzorg zijn er ook grote problemen. Sinds de invoering van de WMO zijn deze zorgtaken uitbesteed aan de gemeenten, maar in tal van gemeenten is er niet voldoende geld om de zorg te leveren. En dus blijven de rekeningen oplopen terwijl de gemeentelijke begrotingen bloeden. Het Rijks springt af en toe bij, maar de tekorten zijn structureel. Diverse gemeenten rapporteren bloedrode cijfers op de gemeentelijke begrotingen en zullen waarschijnlijk binnenkort onder curatele van het Rijk vallen.

Overigens hebben die gemeenten daar zelf een handje in gehad. Het is niet zo dat de problemen van de diverse gemeenten uit de lucht komen vallen. Jaren van wegkijken, negeren en het geloven in hallucinante illusies gingen vooraf. Visieloze bestuurders, zoals een wethouder van Emmen, Jisse Otter, zijn vooral heel erg goed in het verspillen van geld. De focus ontbrak verder volledig. Besef van het internationale krachtenveld waarin ons land zich begeeft is al helemaal afwezig.

De Rijksoverheid kan wel méér geld storten richting Jeugdzorg of het CBR, maar méér geld is niet altijd de oplossing. Soms is het gewoon noodzakelijk om keiharde saneringen toe te passen. Soms kun je gewoon beter een vervallen huis afbreken dan nodeloos veel restauraties uitvoeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Jumping

  Pechtold heeft geen enkele capaciteit.
  Het is een nietsnut.

  Verdiep je maar eens in het Canadese avontuur, wat eindigden in het eigendom verkrijgen van een stulpje.

  Deze Pechtold staat model, voor een mislukte politicus.
  Dankzij het Ruttekartel heeft hij deze jobs verkregen.

  1. hans-e-pans

   Ieder mens krijgt waar hij recht op heeft, dus Pechtold is ook een mens die krijgt waar hij recht op heeft.

  2. EU kok

   Quote :Pechtold heeft geen enkele capaciteit.Het is een nietsnut, die eindigde met het in het eigendom verkrijgen van een stulpje.
   .
   Proest.
   .

   1. Groeneveld

    EU kok heeft zelf meermalen toegegeven dat hij een D66’er in hart en nieren is. Hij heeft dus ook meermalen op Pechvogel gestemd. Logisch dat hij de afgang van deze charlatan en non-valeur verdedigt – als hij zou toegeven blameert hij zichzelf.

   2. Joop Klepzeikert

    Waarom laat de redactie van DDS deze trol met meer aliassen dan IQ nog steeds elk stuk verzieken met zijn getrol?
    Het levert niet meer, maar juist steeds minder kliks op. Mensen blijven weg hier door die geestelijk gehandicapte etterbak, die elke dag minstens 16 uur per dag hier alleen maar zit te gallen.

    1. Joop van Leeuwarden

     kan je ook nog wat nieuws bedenken sukkeltje, je begint een beetje in herhaling te vallen. En weer beledigen, dit keer…jawel, gehandicapte etterbak. Een kind van 5 heeft nog een hoger niveau dan klepzeikertje. Mensen blijven hier weg? hahhaha ongelofelijk, ja die hebben gezien hoe dat dagelijkse bedreigen en beledigen van jou werkt. Ze hebben geen zin om dat niveauloze gewauwel van jou te lezen. Jij maakt deze site tot een lachertje.

 2. Top

  Betalingsachterstanden, die heb ik toch liever dan die Dzeshonderdzesenzestig Joker Pechtold.

 3. Top

  Betalingsachterstanden, die heb ik toch liever dan die D zeshonderdzesenzestig Joker Pechtold.

 4. Bunky01

  Hij kan altijd nog het CBR laten veilen, met hem zelf als veilingmeester.

 5. Kretoloog

  We beleven al 5 jaar een economische hausse. En wat is het resultaat? Miljarden tekort op jeugdzorg, koopkracht jaar op jaar minder, pensioenen korten op 1-1-2020, bouw ligt stil, 18.000 projecten on hold, klassen sluiten vanwege lerarentekort, grote puinhoop in geestelijk gezondheidszorg, enz enz.

  Boeren hebben al gedemonstreerd tegen wanbeleid kabinet, bouwers doen het volgende week, leraren gaan begin november staken. Terecht, want het is 1 groot drama met dit kabinet. Alle ministers delen in de malaise, al zijn het wel de D’66 ministers die het meest falen (Van Engelshoven, Koolmees, Ollongren).

 6. Mezzadra

  “Ik was direct vrolijk toen ik het bericht las en dacht ‘ah, daar gaat Pechtolds reputatie definitief door het afvoerputje’. “

  Een normaal mens hoopt dat Pechtold er in zal slagen de problemen op te lossen.

  1. Buzz68

   … wordt nou eens nuchter man…

 7. Crassus

  Ik heb altijd zeer genoten van zijn debater’s talent in de kamer. Jammer van die politicus die had het boreale gewauwel wel gepareerd.

  1. Kretoloog

   Van zijn ex-vriendin en partijgenote uit Meppel weten we dat Pechtold in bed ook al niks klaar speelt. Volgens haar is hij alleen met hulp van de blauwe pilletjes tot copulatie in staat.

 8. tailgunner

  “Onlangs werd D66’er Alexander Pechtold als nieuwe directeur van het CBR aangesteld.”
  Eindelijk iets gevonden wat hij niet naar de kloten kan helpen…het CBR was al naar de kloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.