Saneer niet de boeren, maar de Rijksoverheid met ten minste 50%

Het moment waarop het besef dat de Rijksoverheid niet langer een helper, maar ordinaire saboteur is, lijkt zeer nabij. Als we kijken naar de samenstelling van de Nederlandse wet- en regelgeving dan kan men ook niet anders dan concluderen dat minimaal de helft kan worden geschrapt. Een sanering van de Rijksoverheid en haar ambtenarij met ten minste 50% zou een zegen voor het land zijn.

De noodzakelijke sanering van de ambtenarij met ten minste 50% en een evenredige krimp in het aantal wetten en regels is noodzakelijk om de vrijheid te herwinnen en de klimaatgekte te stoppen. Los van de economische voordelen die het verkleinen van de staat met zich meebrengt, kunnen tal van juridische processen beter worden ingericht en andere volledig worden geschrapt. Hierdoor zal de macht van schimmige juristenkartels snel worden beperkt en de frustraties van de bevolking verminderd.

Dat het noodzakelijk is de overheid te laten krimpen blijkt wel uit de totale chaos en willekeur die vanuit overheidswege over ons land wordt uitgestrooid. Het aantal wetten dat niet deugt loopt de spuigaten uit en zelfs de Rijksoverheid is niet in staat zich aan haar eigen wetten te houden. Op zo’n moment moet je als overheid conclusies gaan trekken en saneren. Doe je dat niet, dan raakt de overheid als institutie haar geloofwaardigheid kwijt.

En dat is veel riskanter dan een simpele sanering waarbij 50% van de Rijksoverheid wordt weggevaagd.

En het moment waarin de Rijksoverheid de geloofwaardigheid verliest is zeer nabij. Dat zie je aan de algehele teneur in het land. De reactie van de boeren op de -door juristen veroorzaakte- “stikstofcrisis” en de steun vanuit de bevolking voor het boerenprotest spreekt boekdelen. Het alsmaar dalende vertrouwen in de politiek, de polarisering van het maatschappelijke debat en ook de toename in het aantal zwevende kiezers (lees: mensen die het vertrouwen al hebben verloren) suggereert dat het moment voor sanering dichtbij moet zijn.

Sanering van de Rijksoverheid maakt het mogelijk om nieuwe wetgeving te ontwikkelen die is toegespitst op de nieuwe tijd. Tevens wordt de economie gestimuleerd en zullen mensen de vrijheid krijgen die ze ook verdienen. Ten slotte is de sanering ook de enige mogelijkheid om de klimaatgekte -die nog véél verder zal escaleren- te stoppen. Maar zo ver is het nog niet.

Waarschijnlijk zal de noodzakelijke sanering van de overheid op zich laten wachten: de klimaatgekte is namelijk nog niet geretardeerd genoeg om de vonk te doen overslaan. Het moet dus eerst veel gekker worden voordat het beter wordt. We wachten geduldig af…

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. iduko

  Helemaal mee eens. We hebben te veel ambtenaren die voor het behoud van hun baan nutteloze regels, projecten en wetten bedenken.

 2. kweetniet

  100% EENS , de ene gek struikelt nu over de andere gek en wil hem altijd overtreffen met zijn regeltjes en wetgevingen om de geschiedenisboekjes te halen

 3. Cycle25

  Gaat niet lukken, aangezien Den Haag zelf het schoolvoorbeeld van stikstof is. Ministeries van hoogbouw en wolkenkrabbers, en de boer mag betalen.

 4. Henk Albarda

  Tenis, geweldig artikel. Tot mijn aangename verrassing het 2de grootste vraagstuk van Nederland en feitelijk van de westerse wereld aan, de woekerende ambtenarij, alle betaald met belastinggeld dat voor het overgrote deel bij de hele kleine en de kleine MKB ONDERNEMER gelegaliseerd wordt gestolen, en bij de middenklasse, Eur 35.000,– tot Eur 125.000,–.
  Het belangrijkste vraagstuk is dan nog de overbevolking. Vanaf 1970 is door WELdenkende ONbekende intelligente Nederanders, overwegend Betas, aangevuld met wat economen en practisch denkenden, uitgerekend dat op de postzegel geheten Nederland 8 – 10 miljoen mensen kunnen leven met een boerenstand met koeien in de wei, varkens in de modder, etc. Geen huizen-tekort, en zonder nadenken minder CO2 uitstoot, minder stikstof.
  Maar nee onze volksverraders Groen Links, D66, linkse klimaat-hystericas VVD’ers en ander uitschot zijn doof en blind voor de realiteit en zullen en moeten Nederland naar de K**** helpen. De hoeveelheden bison-kit zijn niet aan te slepen.

  1. EU kok

   Wat heerlijk om weer een bijdrage van Hilarische Henk te lezen.
   Jammer dat u Baudet niet in uw reactie verweven heeft.
   Verder dank voor de glimlach en hopende u hier vaker te ontmoeten.

 5. Mar155

  Ja, inderdaad. Het linkse regeringscomplot is bezig hard werkende mensen o.a. de boeren en alle anderen die in deze sector een boterham verdienen, de das om te doen. Op de vrijgekomen en soms opgekochte akkers worden luxe woningen gebouwd, niet voor de boeren, nee voor migranten en illegalen. Ze worden geaaid door Amsterdam en mogen op de mooie akkers gaan wonen. Onze eigen Nederlanders moeten maar zien. Huizen zijn onbetaalbaar geworden. Ca. 90% van de migranten blijven werkloos. Overal komen moskeen. Dankzij de afschuwelijke D66.

  1. EU kok

   Quote: Het linkse regeringscomplot
   .
   Gelukkig zijn er mensen die alles doorzien.
   Houdt vol Mar155

   1. kweetniet

    ons cockje heeft ook zijn ochtendplasje weer gedaan , houd vol cockje

 6. Anne Sophe Schillersdorf

  Nee de overheid moet juist groeien. Meer ministersposten zoals een ministerie voor vrije tijd, een ministerie voor bakfietsen, een ministerie voor scheten etc

  De inkomens voor politici moet omhoog en het wachtgeld verdubbelen, behalve als je links bent. Dan mag het wachtgeld vertienvoudigd worden 🙂

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Als je PVVer of FvDer bent, geen wachtgeld 🙂

  2. Maurits Dekker

   Hoe vaak per dag krijgt u te horen dat u knettergek bent?

 7. Cootje

  Laat de zeespiegel gewoon een meter of 5 stijgen de komende 5 jaar en je bent van alle gezeik af in de wereld een goede ebola aanval er overheen een goede varkenspest in China , een uitbreiding van de processie rups de grote teek de malaria mug en de hoornaar en als klapstuk een maandje hitte golf in de wereld zo de natuur heeft het weer geregeld van 100 jaar gelden met 2 miljard op deze aarde naar 8 miljard en binnen 25 jaar naar 10 miljard kan onze natuur niet aan, en tussen ambtenaren en boeren zit geen verschil daar zijn er allebei te veel van

  1. Mezzadra

   Ik zie dat weinigen in de gaten hebben dat malle Teunis hier een absurdistische grap debiteert.

   Geestig.

   1. kweetniet

    tja de waarheid is voor een tarrel altijd een grap

    De lol ontgaat velen hier

 8. C.A.Barstow

  Deze roverheid heeft natuurlijk zoveel ambtenaren in dienst vanwege de controle.
  Deze roverheid wil koste wat het kost alles onder controle hebben.
  Zeker wat betreft de financiën van de burger.
  Deze roverheid van zal iedere cent die de burger volgens deze roverheid te veel heeft weg roven.
  Het is de grootste georganiseerde roof die ooit in ons land is opgezet.
  Ieder onderdeel van de maatschappij is het slachtoffer van deze dievenbende die ons land bestuurd.
  En het volk staat erbij, kijkt erna, stemt deze bandieten, land en volksverraders in het pluche en vind alles best, het is nog niet hopeloos genoeg.

  Stem FvD/PVV.

  1. Mezzadra

   “En het volk staat erbij, kijkt erna, stemt deze bandieten, land en volksverraders in het pluche en vind alles best”

   Ja, zo werkt de democratie.

   Alleen populisten menen dat het volk gek is.

   1. kweetniet

    sommige van het volk zijn knettergek en die steunen een knettergek partijkartel wat populistisch loopt te brallen over gelukszoekers en klimaat hysterie.

    Ja zo werkt een democratie , linkse demagogie en zelfs moord is toegestaan voor de linkse heilstaat

  2. Siemien

   @C.A.Barstow

   “stemt deze bandieten, land en volksverraders in het pluche”

   Je gelooft echt dat het volk dit gekozen heeft, ik denk namelijk van niet en dat er gefraudeerd is met stemmen tellen, al denkt bijna iedereen dat dit niet kan in Nederland net als dat men denkt dat corruptie niet voorkomt in Nederland…

 9. Jack Flash

  Teunis helemaal mee eens,maar dit zal niet zonder slag of stoot gaan.Zware rommel op te ruimen.

 10. FJ

  Ik voelde me altijd al een roepende in de woestijn, maar eindelijk is er iemand die wel ziet hoe de ambtenarij werkt.
  Creeër regels met behoud van meer werk.
  Vanaf de Melkert banen is dat in ons bestel ingeslopen en kost ons zoveel geld, dat de belastingdruk op moet lopen om de uitgaven nog te kunnen betalen.
  Saneren is het enige woord en weg met regels en ambtenaren.

 11. musicmaniac

  Helemaal mee eens. Te beginnen met een kiesdrempel voor zowel eerste als tweede kamer. Onder de 10 zetels geen recht om deel te nemen in beide kamers. Nederland is politiek gezien al behoorlijk aan het versplinteren. Dit kleine landje heeft de meeste politieke partijen van heel Europa, en misschien wel van de wereld. We moeten echt terug naar een rechts, midden en een linkse partij. De rest, zoals bijvoorbeeld religieuze partijen moeten worden opgedoekt. Dat scheelt ons burgers, al een hele hoop aan belastingen, maar ook aan ergernis. Ook het wachtgeldsysteem moet worden afgeschaft, zodat de partijen die niet meer aan bod komen niet gratis geld kunnen graaien. Hierbij zou Nederland beter af zijn!

  1. Siemien

   En de kiesleeftijd omhoog zodat mensen die het echt begrijpen en dwars door leugens heen te prikken kunnen kiezen…

  2. M de ruyter

   Wat jij op televisie ziet is maar een theaterstukje. Zelfs ministers hebben weinig te vertellen en worden gestuurd door hun department, ongekozen hoge ambtenaren met connecties en hun vrienden de onderzoeksbureautjes bepalen de koers samen met lobbyisten en niet te vergeten brussel.
   Weet je dat gedoe op het ministerie van justitie nog?
   Grote blokken in het parlement gaan dat probleem niet oplossen

 12. Joop Klepzeikert

  De Nederlandse roverheid kan gerust 90% kleiner. 90% van wat ze doen zijn linkse hobby’s en dat hoort niet bij een overheid.

 13. Cycle25

  h**ps://www.google.com/maps/@52.0826154,4.3135548,373a,35y,121.55h,58.53t/data=!3m1!1e3

  Den Haag wil meer ministeries bouwen en nog meer wolkenkrabbers vullen met ambtenaren.

  1. kweetniet

   waarom ben ik niet verbaasd ?

   1. Cycle25

    Omdat de constitutionele macht van ambtenaren in gang gezet is door voorganger Balkenende ?

    En dat deze macht met de dag grotere vormen aanneemt ?

    Omdat Den Haag héél Nederland besodemietert met een kleine regering hier, omdat Brussel de touwtjes over zou nemen ?

    Niets is minder waar, het is dubbel uitgepakt waarmee de macht alleen maar gegroeid is.

    1. kweetniet

     wat dacht je van wimpie cock of woutertje bos of diederikje zwamson

     Zwamson zwiert van het ene subsidie clubje naar het ander subsidie clubje en druk overal even zijn stempeltje. Links is levensgevaarlijk vraag mnaar aan de erven van Fortuyn

     1. Cycle25

      Links is zeker het gevaar, de ambities zijn controle, en feitelijk wil links naast elke non bureaucratische Nederlander een regelneef die hem/haar onderhoud.

      Pooiers doen het zelfde, ze mogen aansluiten bij het leger parasieten.

 14. loodklopper

  Over welke democratie hebben jullie het over. Niet in deze bananenmonarchie. Overheid is topambtenarren die de boel flessen en jij mag eens in de vier jaar vertellen hoe je het NIET wil hebben.

 15. Roelette

  Nederland is een ‘triple A’+ land: volgestouwd met ambtenaren, advocaten en accountants, die elkaar zinloos bezighouden; die + is voor een steeds zeldzamer wordende arbeider…..

 16. StanleyC

  En daar komt nog bovenop dat al hun egotjes ook nog eens ongelimiteerd de ruimte krijgen. Het is algemeen bekend dat ego goede besluitvorming in de weg staat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.