Stikstofcrisis door juristen, nu verdienmodel van juristen: seminars aangeboden voor €395 per gedupeerde ondernemer

Geen categoriesep 25 2019, 17:00
De stikstofcrisis blijft Nederland in haar greep houden en een verdienmodel is ondertussen ontdekt: een organisatie biedt juridische diensten aan in de vorm van seminars om ondernemers te informeren over de uitwerking en het omzeilen van de PAS-uitspraak van de Raad van State. Of opperjurist Thom de Graaf (D66) ook betrokken is bij de organisatie is echter niet bekend.
Want ja, wat doe je als je tijd hebt om een website te maken. Kies je er dan voor om een website te maken waarin je uitlegt waarom het een maatschappelijke probleem is dat de stikstofregulering leidt tot economische ontwrichting en het verergeren van de woningnood?
Of kies je ervoor om een website te maken nadat je zelf de juridische papieren hebt doorgenomen en ondernemers vervolgens ondernemers bijbrengt hoe ze via diverse juridische opties hun bouwproject kunnen laten doorgaan en alsnog een vergunning kunnen krijgen.
Maar voor niets gaat de zon op natuurlijk! Kosten voor het bezoek van een stikstofseminar? Slechts €395 per stikstofgedupeerde. Het is extra wrang als je bedenkt dat het staatsjuristen zijn die deze crisis in eerste plaats hebben veroorzaakt.
Dit is precies het ergerlijke aan de gehele zaak.
In de samenleving is met niet echt gericht op het oplossen van een kunstmatig juridisch probleem zoals de stikstofcrisis, maar denkt men alleen aan 'monetiseren' van een crisis, dat mag natuurlijk, maar dan moet je niet vreemd opkijken als het leidt tot gefronste wenkbrauwen bij derden.
En het jammerlijke is dat ondernemers extra geld kwijt zijn aan juridische dienstverleners om zich door de enorme brij aan wetgeving te wurgen die wordt ontwikkeld door? Juist, juristen! Wat we dus concreet zien is een juridische organisatie, de RvS, die problemen veroorzaakt in samenhang met de wetgevende macht -die heeft lopen slapen- en dat andere juristen vervolgens flink munt slaan uit de door andere juristen gecreëerde chaos.
Ja dames en heren. Wat. Een. Land.
Vanmiddag om 17.30 spreekt Johan Remkes het advies uit over de stikstofcrisis, eerder opperde hij het halveren van de veestapel en het verlagen van de maximumsnelheid als snelste oplossing uit het probleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten