VIDEO: Thom de Graaf bracht Pim Fortuyn in verband met Anne Frank en het nazisme

Het is aannemelijk dat de demonisering van Pim Fortuyn bijdroeg aan het besluit van Volkert van der Graaf om Fortuyn te vermoorden. Ondanks dat het wetenschappelijk gezien niet mogelijk is een causaal verband te leggen tussen de demonisering en de moord, is het wel degelijk aannemelijk dat hetgeen anderen over Fortuyn hebben gezegd invloed had. Door denkbeelden te uitten die aanzetten tot haat, werd een klimaat gecreëerd waarbinnen het geweld tegenover Fortuyn werd gerechtvaardigd. 


Volgens de moordenaar zelf maakte hij zich ernstig zorgen over de ‘polariserende denkbeelden’ van Fortuyn. Reden om de trekker over te halen voor moordenaar Volkert van der G. De vraag is echter in welke mate Fortuyn zelf die polarisering veroorzaakte of dat er een haatcampagne werd gevoerd waardoor hij niet werd begrepen. Thom de Graaf, voormalig Tweede Kamerlid namens D66, begreep het in ieder geval niet. Of wel? In ieder geval zijn er beelden beschikbaar waarin De Graaf de opstormende Fortuyn wegzet als een neo-nazi. Dit doet De Graaf subtiel door Fortuyn in verband te brengen met Anne Frank, de holocaust en het nazisme. De Graaf:

Op loopafstand staat het Achterhuis, waar Anne Frank zestig jaar geleden ondergedoken in erbarmelijke omstandigheden in haar dagboek schreef en ik citeer: ‘Ik hoop maar één ding, dat deze haat van voorbijgegane aard zou zijn. Dat de Nederlanders toch zullen laten zien, wie zij zijn. Dat zij nu niet en nooit niet zullen wankelen in hun rechtsgevoel, want dit is onrechtvaardig

Deze haat, waarnaar Anne Frank verwijst, lijkt te verwijzen naar het nazisme en racisme van de Duitse regering voorafgaand en ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Na het voorlezen van het citaat vervolgt Thom de Graaf zijn verhaal en verandert van onderwerp. Hij begint over Fortuyn:

Vanochtend in een kranteninterview. heeft Pim Fortuyn laten zien wat hij wil, het masker afgeworpen

Het masker werd dus afgeworpen, aldus De Graaf. Deze woordkeuze suggereert dat Fortuyn zich beter voordeed dan hij was: hij droeg een masker. De Graaf pretendeerde te weten wat Fortuyn was en waar hij voor stond, namelijk een enge nazi die ‘het masker afwerpt’ en dat Fortuyn wilde dat mensen worden gediscrimineerd, zoals Anne Frank dat werd. Hoe kon De Graaf dat weten terwijl hij dit pas ’s ochtends in de krant las (zijn eigen woorden)? Toch beweerde hij dit met droge ogen. Met deze woordkeuze doet De Graaf drie dingen. Ten eerste brengt hij Fortuyn op misselijkmakende manier in verband met nazisme en ten tweede zaaide De Graaf wantrouwen jegens zijn medemens die, volgens zijn eigen woorden, ‘het masker afwierp’.

Ten slotte lijkt hij hiermee Fortuyn in een specifieke politieke categorie te willen plaatsen (neo-nazisme) door eerst te beginnen over Anne Frank, het nazisme en vervolgens naar Fortuyn. En geweld tegen nazi’s is in de moderne cultuur gerechtvaardigd. Dat daardoor iemand geneigd zou zijn de trekker over te halen is dan ook niet vreemd. Let op: nergens in de video brengt Thom de Graaf Fortuyn expliciet in verband met nazisme, hij doet dit door gebruik te maken van het principe van associatie. Heel slim dus, waarschijnlijk wist De Graaf dondergoed wat hij deed…

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. Groeneveld

  En deze uitralinkse D66 nono is nu ‘onderkoning van Nederland’, vice-president van de Raad van State. Als dank voor bewezen demoniseringsdiensten.

  Is er nog iemand die durft beweren dat het partijkartel niet bestaat?

  1. Aytas

   Ja

  2. Ernst Quispel

   Het partijkartel is een woord van een kleine politieke minderheid die de politieke meerderheid bestrijdt.
   Vroeger was de term’elite’ meer gebruikelijk. Die term werd gebruikt door de minderheid die zelf graag een elite wilde worden.

  3. Troelstra

   Je kan het beter partijsyndicaat noemen, want dat dekt de misdadige lading beter.

 2. Ernst Quispel

  “Het is aannemelijk dat de demonisering van Pim Fortuyn bijdroeg aan het besluit van Volkert van der Graaf om Fortuyn te vermoorden.”

  Dit is twijfelachtig. Het directe motief voor zijn moordenaar was het standpunt van Fortuyn over de bontindustrie. Dat hij nadien in de rechtszaak probeerde de moord van politieke motieven te voorzien is niet bijzonder geloofwaardig omdat de man politiek op geen enkele manier actief of ideologisch verbonden was.

  1. Scarletti

   Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
   Citaat -Ernst Quispel-

   1. Scarletti

    Die God kwam in de vorm van vele personen van linkse signatuur

   2. Ernst Quispel

    Ja, toe kregen we een Kabinet met de LPF. Zoals we allemaal weten was dat een groot succes.

    1. Scarletti

     U vond de moord op Foruyn het bewijs dat er een god bestaat. Dus m.a.w. u meende dat het een goede zaak was

     1. Baaz

      Inderdaad Scarletti, meneer Quispel heeft zijn adoratie voor de daad en de persoon van Volkert van der Graaf nooit onder stoelen of banken geschoven. Ook vandaag schreeuwt deze ultralinkse leugenaar om de ondergang van alles wat zijn linkse dromen in gevaar kan brengen, vooral als het de islam betreft.

     2. Ernst Quispel

      “zijn adoratie voor de daad en de persoon van Volkert van der Graaf nooit onder stoelen of banken geschoven”

      Dit is een zieke leugen. Baaz spoort niet.

     3. Baaz

      Iemand die God dankt voor de dood van een gekozen volksvertegenwoordiger die zegt dat ik niet spoor? Wat doe je hier eigenlijk nog?

     4. Ernst Quispel

      Baal liegt opnieuw: ik heb slechts aangegeven dat het goed was dat Fortuyn geen premier is geworden. Dat was een ramp voor Nederland geworden.

      Zijn misdadige en gruwelijke moord heb ik altijd verafschuwd en uiteraard altijd stellig veroordeeld.

      Je bent moreel de weg kwijt, Baaz.

     5. ildib

      ‘Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
      Citaat -Ernst Quispel-‘

      Nee hoor leugenaar, dit is je correcte citaat!

     6. Ernst Quispel

      Q.e.d.

     7. Baaz

      “Baal liegt opnieuw…”

      Zegt de intrinsieke leugenaar, de leugenaar vanaf het allereerste begin. Je hebt gehuppeld, je hebt gedanst en de slingers opgehangen, je hebt je ultralinkse medestrijders gefeliciteerd en hebt een borrel gedronken op de dood van Fortuyn. Ook vandaag de dag sluit jij nog steeds naadloos aan bij het fascistische linksafval waar jij dagelijks over oreert. Neem je malle moer in de maling.

     8. Ernst Quispel

      Zieke jongen!

     9. Baaz

      Hij kan mijn naam niet eens normaal schrijven, de sukkel.

      “Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.

      Toch goed dat er een God is.
      -Ernst Quispel-”

      Bron: column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek

     10. Beukman

      Welk deel van het citaat van Ernst deugt er eigenlijk niet volgens de goedmensen alhier? Als agnost neem ik het deel van God niet letterlijk. Bovendien denk ik dat Nederland juist een hele hoop ellende bespaard was gebleven als de Heilige Pim wél premier was geworden (zijn kabinet was binnen een maand gevallen), want wat een geëmmer heeft die valse belofte na de moord op “pim” opgeleverd.

      Maar wees eens eerlijk heren. Stel dat Sylvana Simons met haar partij de grootste was geweest en er werd al geroepen “Sylvana for president” en vervolgens overkwam haar iets ergs door toedoen van een doorgedraaide figuur, hadden jullie dan ook niet een gevoel van dankbaarheid gekoesterd jegens deze figuur?

      Jullie hebben een grote berg boter op het hoofd, stelletje politiek correcte goedmensen.

     11. Baaz

      “Als agnost neem ik het deel van God niet letterlijk.”

      Natuurlijk neem jij dat niet letterlijk. Pim Fortuyn is dood, dat is jouw voornaamste plezier, daar heb jij God niet voor nodig.

     12. Siemien

      “Ernst heeft slechts aangegeven”

      Nee hoor Ernst, jou zieke gedachte dat je God dankt dat Pim is vermoord staat als een paal boven water…

     13. Baaz

      Dan te lezen dat meneer Beukman het voor meneer Quispel op moet nemen. Je moet het gore lef maar hebben! NSB-nazi’s zijn er niets bij. Racisten en fascisten zijn het.

  2. Baaz

   “Dit is twijfelachtig.”

   Nee hoor, zodra jij begint te typen begin je te liegen en te draaien. We kunnen daarom veilig stellen dat jij een fascist, een racist, een ultra linkse nazi en Mussolini van de lage landen bent.

 3. ildib

  Als ik mij goed herinner was Jan Marijnissen de enige die zich distantieerde van de demonisering van Fortuyn maar de rest van het geteisem wat ons toen ‘bestuurde’ inclusief het Koninklijk Huis, is medeschuldig aan de dood van Fortuyn, zij hebben het klimaat geschapen waarin vieze Volkert de moord pleegde.

  Ook sluit ik niet uit dat zij de moord hebben georkestreerd er zijn namelijk nogal wat vreemde zaken die driftig onder het tapijt werden geschoven destijds.

  1. Aytas

   Ja hoor, het is 1 grote samenzwering.

   1. marco1

    Hahaha jij gaat mij toch niet vertellen dat je niet overtuigt bent van 1 groot complot he. Ik denk overigens wel dat Fortuyn is gedemoniseerd e dag het de meeste partijen goed uitkwam hij werd vermoord. Ook denk ik dat veel mensen hem niet begrepen en vaak zijn woorden en bedoelingen verkeerd weergaven. Maar ik was een fan dus st a er niet neutraal in.

    1. Aytas

     Ik ben niet zeker wat ik van fortuyn vind, bij een bepaalde groep heeft hij een heldenstatus, dan is de objectiviteit ver te zoeken, hetzelfde geldt voor de tegenpartij maar dan een bad guy status. Ik heb moeite met bepaalde stellingen die ik van hem heb gelezen, ik vind dat bepaalde zaken veel beter gespecificeerd moeten worden. Er gaat mij teveel een generalisatie vanuit, op rechts heb je kritisch en fatsoenlijk rechts, kan ik prima mee door 1 deur en je hebt dom rechts, verafschuw ik. Zo heb ik ook moeite met jawel dom links, afa en dergelijke.

     1. marco1

      @aytas: ik denk ook dat oplossingen vaak in het midden liggen.

 4. Aytas

  ‘ Ondanks dat het wetenschappelijk gezien niet mogelijk is een causaal verband te leggen tussen de demonisering en de moord, is het wel degelijk aannemelijk dat hetgeen anderen over Fortuyn hebben gezegd invloed had. Door denkbeelden te uitten die aanzetten tot haat, werd een klimaat gecreëerd waarbinnen het geweld tegenover Fortuyn werd gerechtvaardigd. ‘

  Wilders en baudet preventief opsluiten?

  Wat een mal frame.

 5. Two Ravens Black Kettle

  En daar hebben we het
  Het triumviraat Politiek, MSM en de Politieke Rechtbanken

  En dus werd zowel Thom (door de politiek) en Volkert (door de Rechtbank) beloond voor bewezen diensten.
  De Vijand was Dood, de democratie effectief kallt gestellt.

  En natuurlijk deed de MSM (het verlekkerde christelijk kwaliteitsdagblad Trouw voorop) hun bekende Haatduit-in-het-zakje

  …Ik voel aan de pommerans, zie dat biljartbalhoofd van Fortuyn en bedenk dat ik met een lekkere trekstoot de haatkwab in zijn hersenen voorgoed onschadelijk zou willen maken. Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler! Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt….

  – Matty Verkamman, Dagblad Trouw-

  1. Duke

   Ja. Operatie geslaagd, patient overleden.

 6. Floris

  De hysterie die alom uitbrak nadat Fortuyn het politiek correcte taboe doorbrak is tekenend voor de geestelijke dwangbuis waarin de politiek en het linkse volksdeel zich toen (en nu nog) bevonden.

  Wat Fortuyn zei was voor 99% heel verstandig en waar. Maar tegen het zere been van de gehersenspoelde policor kartelkudde.

  De bagger die die man over zich uitgestort kreeg omdat hij de waarheid sprak is tot op de dag van vandaag een schandvlek op de Nederlandse politiek en de door en door verrotte media.

  1. Meester Kong

   Je zet Pim op een voetstuk en daar hoort hij niet !!
   Het was een charlatan met de politieke vaardigheden en de de voor hem juiste tijd.

   Overal waar Pim binnenkwam ontstond ruzie.
   De CPN had hem toen al door en weigerde zijn lidmaatschap aanvraag.

   De redder des Vaderland’s, aan mi’n hoela.

   Oja Teunis Dokter, je bent een provocateur van het ergste soort, daarbij is Michael maar een broekie 🙂

   Wil men les in demoniseren volg dan DDS…

   1. Ernst Quispel

    Ja, onder het motto ‘over de doden niets dan goeds’ wordt weggepoetst dat Fortuyn een charlatan was die zich regelmatig ook grof uitliet over zijn politieke tegenstanders.
    Het was afschuwelijk dat hij werd vermoord maar het politiek had hij niet het talent om iets te bereiken. De man was binnen de kortste keren afgebrand geweest als hij de Tweede Kamer had gehaald.

    De postume verering van de man mist een redelijke grond.

    1. Baaz

     “De postume verering van de man mist een redelijke grond.”

     Logisch, jij hebt jouw genoegen over de daad van Volkert van der Graaf al eens geuit. Dat jij hier nog steeds rondhangt is voor mij een groot mysterie, al moet je dat hangen niet verkeerd opvatten.

    2. Siemien

     Ernst zei het volgende over Pim Fortuyn.

     “Als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
     Toch goed dat er een God is.”

     dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/

     1. Baaz

      Daar is geen woord Spaans bij, ook geen Arabisch trouwens, een taal die meneer Quispel, als islampleitbezorger, ook wel kan waarderen.

    3. marco1

     @ernst: of de man succesvol geweest zou zijn als politieklijder zullen we helaas nooit wete n. Dat hij ook grof was tegen zijn politiektegenstanderds is zeker zo maar toch op een correctere manier. Hij we rd willens en wet ens als een exttreme nazi afgeschildert en hij was geen racist of kwaardaardig persoon. Dat hij soms in het zelfde rijtje als Janmaat wordt genoemd is ronduit stuitend en pim onwaardig.

  2. HierBenIk

   Mee eens!

  3. C.A.Barstow

   Helemaal mee eens Floris! daarbij komt dat er tot nu toe niets is veranderd, ”zij dronken een glas deden een plas en alles blijft zoals het was”

   1. fockingworst

    Het is hoogtij met de tr. llen @ernst en consorten

   2. Floris

    @ C.A. Barstow: het politiek correctisme zit dusdanig diep verankerd, door meer dan een halve eeuw indoctrinatie via onderwijs en media, dat het grootste deel van Nederland (van West-Europa kan ik beter zeggen) wel onder hypnose lijkt te zijn.

    Daar heeft Fortuyn, mede door de korte tijd die hem gegeven was, helaas niet veel verandering in kunnen brengen.

    Ik vrees dat de wal het (zinkende) schip zal moeten keren. Zo niet dan zal West-Europa veranderen in een woestenij. De sprinkhanenplaag is al begonnen en als de VN en de EU hun zin krijgen wordt de turbo (Marrakech) er op gezet en worden we compleet leeggevreten.

 7. Beukman

  En wie weet heeft “pim” op zijn beurt de moordenaar van Els Borst geïnspireerd, door haar al demoniserend te vergelijken met Bin Laden. En als straks Sylvana Simons wordt omgebracht (gisteren diende een rechtszaak tegen een vent die hiertoe serieuze plannen had), dan mag de DDS wel eens bij zichzelf te rade gaan alvorens opnieuw een ranzig stukkie te schrijven over de een of andere dwarse vrouw.

  Ik vond en vind de uitspraken van De Graaf en een paar anderen waarin “pim” werd weggezet als de verpersoonlijking van het kwaad nogal onsmakelijk, maar uiteindelijk is niemand anders dan de moordenaar verantwoordeijk voor zijn daad.

  1. FJ

   Beukje: Pim zal dan 12 jaar na zijn dood met de moordenaar van Els Borst contact hebben gehad.
   Tom de Graaf “onderkoning van Nederland” heeft zich in Pim’s tijd als een volksmenner gedragen samen met Paul Rosenmüller. Toen leek het linkse fascisme middels geweld door deze volksvertegenwoordigers te worden gesteund en uiteindelijk ook uitgevoerd.

   1. Beukman

    Dat hoeft helemaal niet, @FJ. Waarom zouden “pim”s kwalijke uitspraken van destijds niet bij de moordenaar zijn blijven hangen? We weten het niet, net zomin we weten of Volkert, toch zeker geen domme jongen, op zijn eigen oordeel is afgegaan (en niet op dat van Thom) toen hij concludeerde dat “pim” een gevaar was voor de samenleving. En dát is nu net mijn punt.

    1. Baaz

     We kunnen daarom wel stellen dat jij een fascist, een racist, een nazi en een Benito Mussolini van de lage landen bent.

    2. FJ

     Kan ook zijn dat haar moordenaar het niet eens was met haar wet voor euthanasie en bang was, dat hem dit zou worden opgedrongen. Zo lust ik er nog wel een paar!!
     Volkert, toch zeker geen domme jongen;
     Beukman, jouw IQ reikt ook verder dan de onderkant van de streep.
     Vertoon je aub nooit meer op dit forum.

 8. fusilier

  Ook hij is medeplichtig aan de moord op Pim . En moet zich kapot schamen voor zijn woordkeuze toender tijd.

  1. Meester Kong

   @fussie
   Laten we het er maar op houden dat iedereen die toen kritiek had op Pim, medeschuldig is aan zijn dood……..

   1. Baaz

    Ja!

 9. Ritter

  “In ieder geval zijn er beelden beschikbaar waarin De Graaf de opstormende Fortuyn wegzet als een neo-nazi. “
  ——————-

  Dat deed niet alleen De Graaf maar zowat de complete politieke elite en hun vriendjes in de media.

  Iedere dag werd Pim Fortuyn weggezet als een fascist; racist enzovoorts door de media.

  Deze dagelijkse persoonlijke aanvallen door de media en het politieke establishment hebben gezorgd voor een klimaat waarin Pim Fortuyn werd vermoord door een linkse activist.

 10. Ritter

  Overzicht van enkele demoniseringen 2001 – 2002 (er zijn er nog veel meer!)

  ‘Hij is volstrekt onverantwoord bezig. Misschien is Levensgevaarlijk Nederland een betere naam voor zijn partij.’
  D66-minister Roger van Boxtel, 21 september 2001, geciteerd in Rotterdams Dagblad 22 september 2001

  ‘Fortuyn kan kankeren, choqueren, uitdagen, treiteren, maar veel opbouwends en
  positiefs heeft hij nog niet geleverd. (…) Hij is in wezen geen democraat die
  bouwt aan consensus-vorming tussen verschillend denkenden, maar een man die
  anderen zijn wil wil opleggen, het liefst vanuit het Catshuis.’
  Kees Lunshof, 30 oktober 2001 in De Telegraaf

  ‘Poldermussolini. Dat klinkt heel hard en er zullen ook weer heel wat reacties
  op volgen, maar geloof me: ik zie een rechtstreeks verband tussen Fortuyn,
  Mussolini en uiteindelijk Nietschze.
  Manuel Kneepkens (Stadspartij Rotterdam/ Duurzaam Nederland), 28 november 2001,
  in Rotterdams Dagblad

  “Het succes van Jean-Marie le Pen bij de Franse presidentsverkiezingen, die met zijn FN tot de tweede ronde wist door te dringen, bewijst nog eens dat Pim Fortuyn niet op zichzelf staat”.
  Peter Giesen, in de Volkskrant:

  ‘Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de
  charme van Heinrich Himmler. Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die
  darkroom van je zo gauw mogelijk aids krijgt.’
  Journalist Matty Verkamman, 22 december 2001 in Trouw

  ‘Nog vijf peilingen, en Leefbaar Nederland heeft de absolute meerderheid. Nog
  tien, en Pim Fortuyn is definitief de Mussolini van de 21ste eeuw geworden.’
  Columnist Jan Blokker, 30 januri 2002 in de Volkskrant

  ‘Een van de typen die hij (psycholoog Kets de Vries, red) beschrijft is het
  type-Mussolini. Mij viel op dat die omschrijving precies past op de leider van
  Leefbaar Nederland. De ijdele leider die precies zegt wat mensen willen horen.
  En je ziet altijd dat mensen kritiekloos zo’n leider volgen.’
  Bas Eenhoorn, voorzitter WD, op partijbijeenkomst in Nijkerk.Geciteerd in
  Algemeen Dagblad 7 februari 2002

  ‘Fortuyn maakt de weg vrij voor een ongeremde discriminatie. Voor een heel
  andere samenleving, waarin mensen tegen elkaar worden opgezet. (…). Hij gaat
  een grens over die je niet mag passeren. (…) Nederland, word wakker!’
  Ad Melkert (PvdA), 9 februari 2002 op partijbijeenkomst; naar aanleiding van het
  Volkskrantinterview met Pim Fortuyn

  ‘Dit is niet gewoon rechts, dit is extreem-rechts. Leefbaar Nederland, breek met
  deze charlatan, die jullie partij heeft gekaapt voor zijn eigen agenda.’
  Paul Rosenmöller (GroenLinks), 9 februari 2002 op partijbijeenkomst

  ‘Ik ben ongelooflijk geschrokken van de woorden van Fortuyn. Het lijkt op een
  combinatie van Janmaat en Dewinter die zich keert tegen het verbod op
  discriminatie.’
  Hans Dijkstal (VVD), 9 februari 2002 op partijbijeenkomst

  ‘Hier vlakbij, op loopafstand, staat het Achterhuis. Waar Anne Frank zestig jaar
  geleden, ondergedoken in erbarmelijke omstandigheden, in haar dagboek schreef:
  ‘Ik hoop maar één ding: dat deze haat van voorbijgaande aard zal zijn. Dat de
  Nederlanders toch zullen laten zien wie zij zijn. Dat zij nu niet en nooit niet
  wankelen in hun rechtsgevoel. Want dit is onrechtvaardig!” Vanochtend heeft Pim
  Fortuyn dan eindelijk zijn masker afgeworpen. Nu is duidelijk wat hij wil. Een
  land waar mensen met een bepaald geloof, een zekere cultuur, een andere
  achtergrond gediscrimineerd mogen worden.’
  Thom de Graaf (D66), 9 februari 2002 op partij-bijeenkomst

  ‘Voor de lezer van Fortuyns boeken en columns in Elsevier zijn deze opvattingen
  niet nieuw. Maar egotripper Fortuyn is niet langer een eenzame praatjesmaker aan
  wie schouderophalend voorbijgegaan kan worden. Hij is de leider van een partij
  die de ambitie heeft deel te nemen aan de regering van ons land.’
  Hoofdredactioneel commentaar de Volkskrant, 9 februari 2002

  ‘Er zullen mensen blijven die zijn kwalijke gedachtegoed delen, maar een partij
  die serieus genomen wil worden, kan zich zulke haatdragende opvattingen niet
  veroorloven. (…) De gelukwens die hij ontving van Filip Dewinter, de leider
  van het extreem-rechtse Vlaams Blok, maakt duidelijk in welke hoek Fortuyns
  sympathisanten gezocht moeten worden.’
  Hoofdredactioneel commentaar Algemeen Dagblad, 11 februari 2002

  ‘Dat je hem extreem-rechts kunt noemen, blijkt alleen al uit het feit dat hij nu
  complimenten krijgt van het Vlaams Blok.’
  Els Kuijper (lijsttrekker PvdA-Rotterdam), 11 februari 2002 in Rotterdams Dagblad

  ‘Fortuyn heeft al zijn stokpaardjes nog eens aangelengd tot een onwelriekende
  cocktail. Daarmee maakt hij in één klap duidelijk dat we met een wildplasser van
  doen hebben, iemand wiens blaas in de loop der jaren zo zwaar onder druk is
  komen te staan met de residuen van zijn troebele geest dat alleen wild om zich
  heen plassen verlichting kon bieden.’
  Willem Breedveld, 14februari 2002 in Trouw

  ‘Het is verhelderend het huidige anti-islamisme te vergelijken met het
  antisemitisme van voor de Tweede Wereldoorlog. Vervang in het interview van de
  Volkskrant met Fortuyn alle woorden als Marokkaan, islamiet, islam, imam en
  moskee door jood, jodendom, rabbijn en synagoge en je voelt de beklemming van
  het antisemitisme in de jaren dertig. Toen waren de joden zondebok voor de
  economische crisis, nu zijn moslims zondebok voor de veiligheidscrisis. (…)
  Voor een extremist als Fortuyn is er in het gematigde Nederland geen absolute
  overwinning weggelegd. Maar op weg naar de ondergang kan hij onnoemelijk veel
  schade aanrichten.’
  Marcel van Dam in de Volkskrant, 14 februari 2002

  ‘Pim Fortuyn zet mensen tegen elkaar op en daarmee wordt onze samenleving niet
  toleranter, dus niet leefbaarder. Hij vergroot de angst onder de mensen en zaait
  haat’
  Nico Janssens (lijsttrekker VVD Rotterdam) tijdens verkiezingsbijeenkomst.
  Geciteerd in Rotterdams Dagblad, 15februari 2002

  ‘Het Führerprinzip kan vooral in tijden van culturele crisis aanslaan. (…)
  Leefbaar Nederland heeft zich nu geschrokken afgekeerd van het gedrocht dat zij
  heeft voortgebracht, maar de partij heeft welbewust met vuur gespeeld. En
  intussen gaat ook weldenkend politiek Den Haag geenszins vrijuit, want dat heeft
  zelfde weg geplaveid voor de nieuwe Hans Janmaat.’
  Jaap van Ginneken, politiek psycholoog, 16februari 2002 in Het Parool

  ‘De jaren dertig van de vorige eeuw heb ik niet meegemaakt, maar ik heb er wel
  over gelezen. Het begon met stenen gooien door de winkelruiten van eenvoudige
  middenstanders. Maar toen de haat eenmaal wijdverbreid was, bleek de wereld in
  brand te staan. Van een stad als Rotterdam bleef weinig over. De Amsterdamse
  grachten (…) overleefden deze jarenlange rampspoed wel, in tegenstelling tot
  de joodse bevolking van deze stad. Het beeldje van de dokwerker herinnert ons
  aan het verzet van moedige mensen die het aandurfden om ‘nee’ te zeggen.
  Rotterdam heeft naast Erasmus ook Zadkine, het beeld zonder hart. Daar denk ik
  aan als ik Pim zijn frivole spelletjes zie spelen.’
  Redmar Kooistra, 16februari 2002 in het Algemeen Dagblad

  ‘Waakzaamheid tegen de onverdraagzaamheid is nu bijna 57 jaar na de oorlog weer
  een hoogst actueel onderwerp. Daarom is het zo goed dat we elk jaar weer opnieuw
  stilstaan bij wat er in Europa en in de wereld ten tijde van de Tweede
  Wereldoorlog gebeurde. De Februaristaking was het enige volksverzet in deze
  omvang in die gehele oorlog. (…) Het signaal aan de Duitse bezetter was
  gegeven. “Blijf met je fikken van onze Amsterdammers af.” En zo moet het nu ook
  zijn. Ik pik het niet en zal het nooit pikken dat we straks in Amsterdam twee of
  meer soorten Amsterdammers hebben.’
  Rob Oudkerk (PvdA), 25 februari 2001 bij de herdenking van de Februaristaking

  ‘De kernvraag is of we ons laten leiden door angst, onverdraagzaamheid en haat
  of door een gevoel er samen voor te staan.’
  Minister-president Wim Kok (PvdA), 27februari 2002 op een partijbijeenkomst

  ‘Terecht stelt Carla del Ponte dat Milosevic niet werd gedreven door
  nationalisme, maar door machtswellust. Voor de man die kraait dat hij de
  toekomstige premier van ons land is, geldt hetzelfde. Oorlogsmisdaden heeft
  Fortuyn nog niet begaan. Maar hoe Iaat hij straks, als hij er de macht voor
  heeft, zijn agenten optreden als er als gevolg van zijn gehetz,
  bevolkingsgroepen botsen? De uitgebrande huizen van de ‘Ali baba’s’ in een
  gebalkaniseerd Rotterdam durf ik me niet voor te stellen.’
  Roei van Duijn, balkanoloog en GroenLinks-kandidaat, 2 maart 2002 in het
  Algemeen Dagblad

  ‘Ik heb mensen ontmoet, die denken: ben ik die kraan, word ik opgedweild?’
  Ad Melkert (PvdA), 6 maart 2002 tijdens het lijsttrekkersdebat na de
  gemeenteraadsverkiezingen. Geciteerd in NRC Handelsblad, 7 maart 2002

  ‘Laten we hopen dat we niet te doen hebben met één leider en allemaal meelopers.
  Dat hebben we al eens gehad en dat mag niet meer terugkomen.’
  Herman Touw (WD Rotterdam), 6 maart 2002, geciteerd in Rotterdams Dagblad, 7
  maart 2002

  ‘Wat moeten we zeggen tegen het meisje dat denkt dat haar papa niet meer het
  land in mag, na een bezoek aan opa in Turkije?’
  Els Kuijper (PvdA Rotterdam), 7 maart 2002, geciteerd in Rotterdams Dagblad

  ‘Ik wil geen etiketten van racisme of fascisme opplakken, maar dit verschijnsel
  was voor het laatst in de jaren dertig van de vorige eeuw te zien. (…)
  Misschien is de parallel dat er een zoektocht gaande is naar een sterke man die
  durft te zeggen waar het op staat.’
  Hans Kombrink (PvdA Rotterdam), 9 maart in Rotterdams Dagblad

  ‘Zijn manifest is een poging het bestel tot het bot te provoceren en zo de
  stabiliteit van Nederland te ondermijnen. (…) Het programma van de
  Fortuyn-beweging is geen geintje. De ontmaskering ervan is dan ook een serieuze
  opdracht, voor regeringspartijen en oppositie.’
  Hoofdredactioneel commentaar NRC Handelsblad, 13 maart

  ‘Als Pim Fortuyn het voor het zeggen krijgt, komt er een vechtcultuur: wij tegen
  zij.’
  Paul Rosenmöller (GroenLinks), geciteerd in Rotterdams Dagblad, 14 maart 2002

  1. Baaz

   Goed Ritter dat je het hier citeert, goed ook dat meneer Quispel er uitgebreid kennis van kan nemen, al zal hij dat vast niet doen want hij heeft God bedankt en geprezen voor het feit dat Volkert van der Graaf, namens al deze viezeriken, een streep heeft gezet onder het leven en de carrière van Pim Fortuyn.

   Merk op dat Volkert van der Graaf gewoon weer vrij rondloopt.

 11. Ritter

  Overzicht van enkele demoniseringen 2001 – 2002 (er zijn er nog veel meer!)

  ‘Aan democratie heeft onze Madurodam-Mussolini een broertje dood.’
  Bart Tromp, 14 maart in Het Parool

  ‘Fortuyn zet aan tot racistische hetze met uitspraken als “Nederland is vol” en
  “De islam is een achterlijke cultuur”. (…) De opkomst van de extreem-rechtse
  lijst Fortuyn is vergelijkbaar met Haiders FPÖ en Dewinters Vlaams Blok.’
  Persverklaring Biologische Bakkers Brigade, 15 maart 2002

  ‘Narcisten kunnen maatschappelijk best goed functioneren. Bij Milosevic zie je
  dat ook. Bij al dat soort grootheden zie je dat mechanisme, daar zijn
  psychologische analyses van gemaakt, Hitler, Stalin. wat zijn dat voor mannen?
  Ik denk wel dat hij daar binnen valt.’
  Drs. E. Netjes, psycholoog, 16 maart 2002 in De Groene Amsterdammer

  ‘Fortuyn is provocerend. Net als Reve, die roept ook dat je zwarten moet
  doodknuppelen. Die krijgt geen bevoegdheden, Fortuyn wel, dat kan een punt van
  zorg zijn. (…) Verder vertoont hij psychopathische trekjes. Dat wil zeggen dat
  hij heel handig mensen voor zich in kan nemen terwijl hij niet zo’n sterke
  gewetensfunctie heeft.’
  Iki Halberstadt-Freud, psychotherapeute, 16 maart 2002 in De Groene
  Amsterdammer

  ‘Je kunt niet alle problemen even met een simpele formule oplossen en iedereen
  die zegt dat dat wel kan, bedriegt het volk. Ik vind Fortuyn een gevaarlijke man
  wat dat betreft.’
  Gerrit Zalm (WD), 17 maart 2002 in Buitenhof; geciteerd in De Telegraaf van 18
  maart 2002

  ‘De wereld is er een stuk onheilspellender op geworden. In plaats van een
  inspirerende post-paarse post-saneringspolitiek kregen we de xenofobe revolte
  van Pim Fortuyn en zijn Fortunisten.’
  René Cuperus, Wiardi Beekman Stichting PvdA, 18 maart 2002 in Trouw

  ‘Die nummer twee op z’n lijst, de jeugdige Joao Varela, van Kaapverdiaanse
  komaf, zou die Pim van zijn xenofobie kunnen afhelpen? Dat is, vrees ik, te mooi
  om waar te zijn. (…) Ik vraag me af: wat mankeert naar schatting een op de
  vijf kiezers dat ze achter deze door en door valse Messias aanlopen?’
  Anet Bleich, 20 maart 2002 in de Volkskrant.

  ‘Een gure tegenwind waait het Europa van sterk en sociaal tegemoet. Wat gisteren
  samen is bereikt, kan morgen overboord worden gegooid. (…) Krachten van haat
  en intolerantie vergiftigen het politieke klimaat.’
  Bondskanselier Gerhard Schröder (SPD), 18 maart 2002 tijdens zijn Den Uyl-lezing
  in Amsterdam. Geciteerd in de Volkskrant, 23 maart 2002

  ‘Na lezing (…) was ik er eens te meer van overtuigd dat Professor Pim wel
  degelijk de Jean-Marie le Pen, de Filip Dewinter, de Jorg Raider en de nieuwe
  Hans Janmaat van Nederland mag heten.’
  Jan Blokker, 25 maart 2002 in de Volkskrant

  ‘Rotterdam is niet alleen de bakermat van Pim Fortuyn en de zijnen, maar ook een
  stad met een hart.’
  De Raad van Kerken e.a. in manifest Voor een humaan bestaan, 11 april 2002

  ‘Fortuyn hoort in het rijtje van recente fascistische kopstukken – Haider,
  Dewinter, Le Pen – thuis. (…) Dan is er de enorme leiderscultus rondom de
  aanvoerder. De Führer, de Duce, begrippen uit het vooroorlogse fascisme maar
  dezelfde uitstraling zoekt Fortuyn.’
  Peter Storm in De Socialist van april 2002

  ‘Als je flirt met Fortuyn, dan gebeurt er in Nederland straks hetzelfde als in
  Frankrijk. Daar zijn ze wakker geworden met Le Pen, straks worden wij wakker met
  Fortuyn.’
  Ad Melkert (PvdA), 24 april 2002 in Emmen. Geciteerd in Het Financieele Dagblad
  van 25 april 2002

  ‘Nationalisten denken door het neerzetten van een hek om hun land de problemen
  buiten te kunnen houden. Dat is heel gevaarlijk.’
  Minister-president Wim Kok, l mei op een partijbijeenkomst in Maastricht.
  Geciteerd in NRC Handelsblad, 2 mei 2002

  ‘De Lijst Pim Fortuyn kiest voor het recht van de sterkste.’
  Ad Melkert (PvdA), op l mei 2002 tijdens een partijbijeenkomst in Maastricht,
  geciteerd in NRC Handelsblad, 2 mei 2002

  ‘Ik zie een risico dat het recht van de sterkste wint van de toekomst van ons
  allemaal. Dat is bij de Lijst Pim Fortuyn heel duidelijk aan de orde. (…) Ik
  lig wel wakker van de toekomst van Nederland.’
  Minister-president Wim Kok, 2 mei 2002 in interview met GPD-kranten

  ‘Ziet u hem staan naast Schröder, Chirac en Blair? Als dat zich werkelijk zou
  voordoen – en God verhoede dat – dan slaat Nederland een pleefiguur in Europa.’
  Eurocommissaris Frits Bolkestein tijdens een partijbijeenkomst, l mei 2002

  ‘Staat straks Fortuyn als premier met een krans op de Dam, de man die de islam
  “achterlijk” vindt en mensen uit Marokko en Turkije niet behoren tot “de
  moderniteit”? (…) Het is de trots van Nederland dat we hier juist niet de ene
  cultuur beter vinden dan de andere. Dat we hier mensen gelijk behandelen in een
  open samenleving. Dat we ons hier de xenofoben en racisten van het lijf wensen
  te houden. Het is een grote schande dat we zestig jaar na dato een politicus in
  ons midden daaraan moeten herinneren.’
  Hoofdredactioneel commentaar NRC Handelsblad, Folkert Jensma, 6 mei 2002

  Voor zover bekend heeft niemand daarvoor ooit zijn of haar excuses aangeboden.

  Freek de Jonge
  Tenslotte nog een soort van schuldbekentenis door Freek de Jonge op zijn website. Dat valt zeer te prijzen en daarom graag aandacht voor dit gebaar van de cabaretier:

  Er gebeurt veel de laatste dagen. Ook ik heb ervaren dat ik deel uitmaak van de arrogante elite. Ik heb me schuldig gemaakt aan generalisatie. Ik heb me onvoldoende gerealiseerd dat een groot deel van de Nederlandse bevolking een stem heeft gekregen. Mensen die zich de laatste dertig jaar overlopen hebben gevoeld door de betweters van de media, politiek en cultuur. Mensen die altijd te horen kregen de verkeerde smaak te hebben, de verkeerde gedachten te hebben en politiek ongeïnteresseerd te zijn. Die verpersoonlijking van die stem is op gruwelijke wijze het zwijgen opgelegd. Zijn aanhang laat zich het zwijgen niet opleggen. Dat is goed en terecht.
  (Bron: Freek de Jonge, 10 mei 2002, op zijn website)

  1. Beukman

   We kunnen wel stellen dat Sylvana Simons de Pim Fortuyn van de jaren ’10 is. Met gelukkig (nog) één belangrijk verschil.

   1. Baaz

    We kunnen wel stellen dat jij een racist, een fascist, een nazi en een Benito Mussolini van de lage landen bent. Weet je meteen wat Pim Fortuyn meemaakte.

 12. marco1

  Dit is we redelijk oud nieuws en volgens mij kennen de meeste de uitspraken van de Graaf wel.

 13. Christina

  Wederom weer een voorbeeld hoe slinks en vunzig dat links kliekje is!!!
  Dat hele linkse tuig op SP na heeft bloed aan hun handen vanwege die demonisering, het zijn allemaal griezels [ let op petertje RRRRRRRRRRRR dit zijn griezels]!!!!!!

 14. C.A.Barstow

  De hoofd schuldigen in dit trieste geval zijn natuurlijk die verachtelijk linkse smeerlappen,
  iemand de dood in demoniseren kan dus wel degelijk.
  Dat gore volk probeert het weer te flikken met Wilders en Baudet.

  Het is een groot verlies voor Nederland, ons land had er vele malen beter aan toe geweest met Pim Fortuyn als Minister President,
  nu staat er helaas zo’n met links heulende land en volksverrader.

 15. TheresaGeissler

  Wat me aan dit artikel bevalt, is, dat er hier tenminste – en volgens mij dus terecht – vanuit wordt gegaan, dat Volkert van der Graaf op eigen initiatief heeft gehandeld en dat er derhalve géén sprake is geweest van een levensgroot complot van Bilderberg, AIVD enweet ik veel wat nog meer, waar deze eigenzinnige milieufreak, die zich niet verplicht voelde aan welk burgerlijk gezag dan ook, zich voor zou hebben laten spannen.
  Want voor mij is dat klikklare onzin, terwijl het beeld van de Einzelgänger, de binnenvetter, die het in alle stilte voor zichzelf beslist en uitbroedt, wel aannemelijk is. Zulke figuren bestáán, dat weten we allemaal.
  (Ten overvloede, ik geloof dus niet in complottheorieën.)

  1. Baaz

   @TheresaGeissler: Al zou er wel een complot zijn dan is dat op DDS kansloos omdat dit in de huisreglementen is bedongen.

   1. TheresaGeissler

    En terecht! U moest eens weten, wat dat voor m i j voor een opluchting betekent!

    1. Baaz

     Nou, voor de draad ermee.

  2. Ernst Quispel

   Dit is correct. Volkert van der Graaf handelde op eigenhoutje en werd niet door politieke motieven gedreven maar door milieumotieven. Aangenomen moet worden dat bij hem de stoppen doorsloegen toen hij kennis nam van het standpunt van Fortuyn over de bontindustrie. Dat hij nadien in zijn rechtszaak, naar moet worden aangenomen op advies van zijn advocaat, allerlei politieke motieven opdiste werd door de rechter niet geloofwaardig geacht.

   De gedachte dat Volkert handelde in opdracht van politieke krachten berust welzeker op fantasie. Dat zou ook bijzonder onlogisch zijn omdat zijn politieke tegenstanders hem bij leven aanmerkelijk effectiever hadden kunnen bestrijden dan door hem te vermoorden. De moord was, los van het afschuwelijke misdadige ervan, een politieke ramp voor zijn tegenstanders.

   1. Baaz

    “Volkert van der Graaf handelde op eigenhoutje…”

    Flauwekul, daar weet jij helemaal niets van. Zodra jij begint te typen begin je te liegen en te draaien. Je kletst en zwetst jezelf de hele dag in de rondte.

    De daad kwam jou prima uit, dat heb je in evenzoveel woorden al verklaart en nooit terug kunnen nemen.

   2. TheresaGeissler

    Goh, Ernst en ik zijn het hierin roerend eens! Zo zie je maar ….
    Soms komt de instemming vanuit onverwachte hoek!

  3. ildib

   Gemakshalve wordt hier maar voorbij gegaan aan de belachelijk lage straf die Volkert van der Graaf kreeg, zijn privileges bij verlof en voorwaardelijke invrijheidsstelling en zijn andere voor rechters door hem afgedwongen voordelen zoals het zich niet houden aan allerlei afspraken, deze zaak stinkt als een pak haring die dagen aan het zonlicht is blootgesteld.

   1. Baaz

    Niettemin is zijn aanbidder, meneer Quispel, als een kind zo blij dat Volkert vrij is, gerechtigheid is immers geschied. Meneer Quispel heeft God ervoor gedankt. Zijn ultralinkse brein is er dan weer niet uitgeschoten, dat liet meneer Quispel aan Volkert over toen hij Pim kapot schoot.

    1. Ernst Quispel

     Ook dit is een zieke leugen: Volkert is bestraft in overeenstemming met hetgeen juridisch mogelijk was. Wat mij betreft was hij zwaarder bestraft maar daar ga ik niet over.

     1. Baaz

      Flauwekul, je bent als een klein kind zo blij dat jouw held weer vrij rondloopt.

     2. Siemien

      Nee hoor Ernst, wat Baaz zegt is geen leugen, sterker nog, met je eigen woorden zeg jij dit,

      “Als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
      Toch goed dat er een God is.”

      dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/

    2. TheresaGeissler

     Nou ja, Baaz, bij mij is dat in elk geval volstrekt niet zo, maar toch geloof ik niet in complottheorieën, evenmin, bijvoorbeeld, als dat Rutte en de AIVD constant in de startblokken zitten om alle islam-critici van hun bed te lichten, zoals ze op mijn vorige site al half en half wilden laten geloven.
     Je kunt ook paranoïde bezig zijn en dat was, achteraf bezien, daar een beetje het geval.
     Ik geloof in de nuchtere, vast testellen feiten en niet meer dan dat. Wat niet wegneemt, dat ik er blij mee ben, ook niet met het inderdaad belachelijk lage vonnis voor van der Graaf. Maar dat is m. i. tevens te wijten aan de misselijke D66- mentaliteit van de meeste rechters, dus ook van deze.
     Ellendig genoeg, maar de dingen ingewikkelder maken dan ze zijn heeft volgens mij nu eenmaal geen zin.

     1. Baaz

      @TheresaGeissler: Hoe het echt zit? Ik ben er stellig van overtuigd dat de dood van Pim Fortuyn voor de elite niet te laat en precies op tijd kwam. Dat is in de geschiedenis wel eens vaker gebeurt, denk bijvoorbeeld aan JFK, dat was natuurlijk ook geen complot, tot de de film hebt gezien waarin na enkele minuten overtuigend gehakt werd gemaakt van het idee dat je met een slecht plaffertjesgeweer drie precisieschoten kunt afvuren, binnen een tijd die door de allersnelste schutters van Amerika onmogelijk gehaald kon worden.

      Yeah… right.

     2. TheresaGeissler

      Zesde regel van onderen. ….dat ik er NIET blij mee ben, bedoel ik natuurlijk.

     3. Baaz

      Snap ik…

   2. Ernst Quispel

    De straf was indertijd volstrekt in overeenstemming met wat rechters volgens de geldende wet en jurisprudentie konden opleggen. Een hogere straf bij bij hoger beroep welzeker verlaagd.
    Van bijzondere privileges bij verlof was ook geen sprake: op Volkert werden de bestaande regels toegepast. Ook hier had men in rechte niet kunnen afwijken.

    De suggestie dat hier sprake was van vooringenomenheid of politieke beïnvloeding van de rechter mist elke grond en logica.

    1. Baaz

     Pim is dood, dat was jouw wens, dat was jouw streven, dat was jouw doel. Net als dat het doel was van jouw politieke voorbeelden. Volkert van der Graaf was het verhoor op jouw smeekbeden, ultralinks afval.

     Je schermt met het recht, je prevelt iets over gerechtigheid maar hebt geheuld met de duivel en zult duivelsloon ontvangen, ik ben overtuigd van de werkelijke gerechtigheid.

     1. Ernst Quispel

      Je spoort niet.

     2. Baaz

      “Je spoort niet.”

      Een logische reactie, je bent namelijk finaal uitgepraat!

     3. Meriadoc Brandebok

      Baaz, er is je al duizend keer uitgekegd dat dit citaat niet de hand van God prijst in de moord op Fortuyn, want dat is ook niet logisch. Stop nou eens een keer met zuigen!

     4. Siemien

      @Occult fantasietje

      Jawel dat heeft Ernst letterlijk zo gezegd, geen speld tussen te krijgen, ontkennen is dan de enige optie..

     5. Baaz

      Bemoei jij je even lekker met jezelf, meneer Brandebok. Het citaat spreekt voor zichzelf en kan mij niet vaak genoeg aangehaald worden. De dood van Fortuyn is het rechtstreekse gevolg van dezelfde geest die in meneer Quispel huist, en jij bent zijn woordvoerder. Je zou je ogen uit je harses moeten schamen!

     6. Ernst Quispel

      @Meriadoc,

      Siemien en Baaz liegen en trollen graag en makkelijk.

      Daar is geen kruid tegen gewassen.

     7. Meriadoc Brandebok

      Ja, zuigers van professie.

     8. Baaz

      “Siemien en Baaz liegen en trollen…”

      Nee hoor draaiertje, bewezen leugenaar en draaier. Jij bent hier de leugenaar en dat doe je zeven dagen per week en meer dan dertien uur per dag. Zodra jij begint te typen begin je de zaak te bedonderen. Het is jouw handelsmerk. Je vereert Volkert v.d. Graaf en bent als een kind zo blij dat je een linkse fascistengeest bezit, je huppelt en danst en zingt communistenliedjes.

     9. Baaz

      “Ja, zuigers van professie.”

      Sprak de onverstoorde woordvoerder en aanmoediger van meneer Quispel. Opdat wij niet vergeten!

     10. fockingworst

      @ernst mag hier ZIJN FANTASIE VERKONDIGEN.

     11. Baaz

      Samen met zijn woordvoerder, meneer Brandebok.

     12. Siemien

      Nee hoor Ernst ik confronteer (jouw) met bewezen feiten, je kunt er niet onder vandaan behalve door te draaien met behulp van occult fantasietje…

    2. Baaz

     We kunnen daarom wel stellen dat jij een fascist, een racist, een nazi en een Benito Mussolini van de lage landen bent.

 16. H.Vaes

  Pim Fortuyn is….vermoord…..door het partykartel…..Het partykartel heeft in deze een smerige rol gespeeld die geleid heeft tot de moord op een hulde verdienende Pim Fortuyn En nu wordt ook nog m.i. een figuur uit dit kartel beloond met een positie als …..nutteloze onderkoning …..van onze…….. bananenkoninkrijk.

 17. Bes Tolen

  Lieden als De Graaf hebben er voor gezorgd, dat de democratie voorgoed slecht tot niet functioneert. Een zorgelijk feit is dat velen niet of niet meer de politiek in willen omdat ze het niet met de extreme ontwikkelingen, die in werkelijkheid valse voorwaarden zijn waarvan wel wordt uitgegaan, eens zijn en ook bang zijn voor maatschappelijke represailles. Zo komt het ook zo ver dat er nu geen kandidaten zijn voor de functie van vice president van de Raad van State. Behoudens dan als uiterst politiek correcte figuur word je niet in de politiek geaccepteerd. De Nederlandse democratie doet hufterig aan. De echte, de serieuze vraag is op welke punten de democratie nog bestaat.

 18. Troelstra

  6 maart 2002: De Rotterdamse Revolutie

  Eén uitslag in één gemeente deed heel politiek Den Haag op z’n grondvesten trillen.

  En het was exit Melkert, exit PvdA, exit Paars.

  Je had die koppen van Melkert en Dijkstal moeten zien bij het debat.

  En dit is wat links nooit heeft kunnen verkroppen. Dat de kiezers zich niet lieten meningssturen richting de gewenste denkrichting, maar zelf nadachten en zelf kozen.

 19. Lay down your souls to the gods rock and roll

  NATUURLIJK!!!! is Thom de Graaf niet verantwoordelijk.
  Dat werd destijds in het ‘regeer akkoord’ beschreven
  Er is toen 8 jaar lang verantwoordelijkheids mijdende politiek bedreven
  Economisch ging het goed, er was geen vuiltje aan de lucht
  Ondanks economisch voorspoed, heeft paars weinig tot niks gepresteerd.
  De premier was voortdurend voor zijn verantwoordelijkheid op de vlucht.
  Paars heeft de moordenaar van Pim Fortuyn gecreëerd
  Gelukkig is het paarse rampenkabinet toch nog gevallen.
  Wat Fortuyn al aangaf in zijn boek :
  Nooit is iemand verantwoordelijk, laat staan dat hij of zei de verantwoordelijkheid neemt. Verantwoordelijk zijn wij met z’n allen.
  Hoop dat D 666 geen stem meer krijgt, daar ben ik en meerderen bij gebaat
  Dat de partij verder de put in zakt
  Dat deze walgelijke en irritante eng nekken partij de politiek definitief verlaat
  En Thom de Graaf alsnog voor zijn Anne Frank uitspraak wordt opgepakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.