Voormalig VVD-opperhoofd en uitvaartondernemer Henry Keizer abrupt overleden

Geen categorieokt 06 2019, 9:15
De voormalige voorzitter van de VVD, Henry Keizer, is onverwachts op een jonge leeftijd van slechts 58 jaar overleden. De uitvaartondernemer leidde de partij van Mark Rutte van 2014 tot 2017 en raakte later in opspraak omdat hij te weinig zou hebben betaald voor de aankoop van een crematiebedrijf. Maar de beschuldigingen aan zijn adres werden weersproken door zijn zakenpartners.
In de politieke carrière van Keizer was hij altijd voorstander van het zoveel mogelijk reduceren van politieke ruis in het parlement. Zo bepleitte hij het aanscherpen van het kiesstelsel en de invoering van de kiesdrempel om daarmee de democratie meer te modelleren naar zijn ideaal.
Hierdoor zouden partijen als VVD en PvdA minder te vrezen hebben van nieuwe concurrenten omdat de kiesdrempel het moeilijker maakt voor partijen om deel uit te maken van het parlement. Natuurlijk was dat niet het argument van de zwaarlijvige Keizer, maar dit was wel het doel natuurlijk. Immers bepleiten politieke partijen dergelijke wijzigingen niet als zij er zelf geen voordeel bij hebben.
Tijdens het voorzitterschap van Keizer in april 2017, publiceerde Follow the Money een artikel waarin Keizer en handelspartners werden beschuldigd van oneerlijke handelspraktijken. Zo zou hij een bedrijf hebben gekocht voor een lage prijs waarbij hij ook advies zou hebben gegeven over de prijs aan de verkopers. Maar de voormalig VVD-voorzitter weersprak de aantijgingen van het journalistieke platform aan zijn adres en de oud-eigenaren van zijn onderneming (die met een te laag bedrag akkoord waren gegaan) bevestigen zijn zijde van het verhaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten