Zelfs terminale kinderen worden gedwongen tot intens lijden omwille van de brakke wetten van de Rijksoverheid

Baby die door ouders 'verstorven' werd om een langere lijdensweg te besparen. Bron: YouTube / Nieuwsuur
Foto: Baby die door ouders 'verstorven' werd om een langere lijdensweg te besparen. Bron: YouTube / Nieuwsuur

In Nederland zijn kinderen niet wilsbekwaam wanneer zij jonger zijn dan 12 jaar en hierdoor lijden ze dagen- of zelfs wekenlang als zij terminaal ziek zijn. Ouders zitten met de situatie in de knoop: ze zien het kind lijden, maar mogen de dood -die volgt op dat lijden- niet naar voren halen om hun kind te beschermen voor dagen van pijn. De wetten van de Rijksoverheid zijn blijkbaar zo inhumaan dat zelfs kinderen gedwongen worden tot dagen- of zelfs wekenlange martelingen, via NOS

Momenteel is euthanasie -actieve levensbeëindiging- verboden voor kinderen van 1 tot 12 jaar oud. Volgens de wet zijn deze kinderen namelijk niet wilsbekwaam en hebben zij dus eigenlijk geen rechten. Dat laatste is al vrij bizar, maar blijkbaar wel geaccepteerd in onze samenleving. Als een kind terminaal ziek wordt dan is euthanasie niet mogelijk. Een grote meerderheid van de Nederlandse kinderartsen (84%) vindt dat die mogelijkheid er wel moet komen.

Doordat euthanasie voor de allerzwaksten in onze samenleving dus verboden is, kiezen sommige ouders ervoor om het voeden van hun kind te staken waarna het van honger en dood sterft, maar wel dagen- of weken aan pijn wordt bespaard. Zo stelt één moeder, die werd geconfronteerd met een terminaal ziek kind, dat ‘versterven’ dan de enige optie is om het leed beperkt te houden:

“Het moment dat we haar de laatste voeding gaven, dat was heel bizar. Maar elke slok die zij nog zou krijgen zou haar leven verlengen en daarmee ook het lijden. Dat betekent dat je je kind geen eten en drinken meer geeft en dat het daaraan sterft. Alles is voorhanden om het anders te doen, maar het wordt niet gedaan.”

Alvorens euthanasie voor terminale kinderen mogelijk is moet eerst wetgeving worden aangepast en dat gaat dus nog wel even duren. Tot die tijd zullen de schrijnende gevallen zich wel blijven opstapelen. En blijven kinderen van 11 jaar oud rechteloos, maar mogen ze wel alle pijnen doorstaan. Wie bedenkt zulke wetten? Luister in godsnaam eens naar de kinderartsen! En richt het proces dan gewoon veilig in.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Dit krijg je dus na decennia lang links beleid. Een normale overheid bemoeit zich niet met dit soort dingen, maar laat dat aan deskundigen en de ouders van die kinderen over.
  Alleen in een socialistische helstaat beslist de overheid over het hele leven van mensen. Zelfs als die ernstig lijden.

  1.   

   Kletskoek.
   Euthanasie behoort wettelijk geregeld te zijn.

   Deze leeftijdscategorie is daar nog niet in opgenomen.
   Veel zich noemende christen zijn natuurlijk voor het lijden van deze kinderen tot de dood er op volgt.

   Kan dus nog wel ff duren…

   1.   

    Flikker op trol Watcher. Ga je GGZ begeleider lastigvallen met je totaaldebiele gereutel. Eutenasie behoort NIET door de roverheid geregeld te worden. Daar behoort de roverheid zich niet mee te bemoeien.
    In een normaal land heeft ieder mens beschikking over zijn of haar EIGEN leven.
    Alleen in extreem socialistische helstaten vind de roverheid dat zij dat moeten beslissen.

    1.   

     Daar heeft socialisme niets mee te maken,@Joop. Religie, Kees v.d Staaij en c.s. daar leeft het. Het zijn diezelfden die het zo vaak over “orgaanroof” hebben o.a. Een bende aan moralisten die er niets op tegen hebben Moslims, onschuldig of niet, het leven te benemen.

     1.   

      Precies, ‘links’ maakt zich altijd sterk voor dit soort zaken terwijl oerconservatief rechts uit naam van een sprookje van een oude man die op een wolk zit mensen laat lijden.

    2.   

     Gelukkig dan maar dat D66 een einde wil maken aan deze kromme regelgeving!

   2.   

    “Euthanasie behoort wettelijk geregeld te zijn.”

    Euthanasie is de nieuwe vorm van rechtvaardige moord, vooral de extremen erbij en hop..

 2.   

  Teunis Dokter is ook bekeerd tot D66.
  Pia zal trots op hem zijn.

  1.   

   @kreet is duidelijk iemand die de mens graag ziet lijden tot de dood er op volgt.

 3.   

  Pijnlijk.

  1.   

   Weet je wat pijnlijk is ……….. hahahaahahahahahahaha kneus

  2.   

   tarrels kunnen voor veel medische problemen zorgen

 4.   

  Dat komt natuurlijk door de “gristenen”.
  Zo zie je dat ook het christendom een perverse ideologie is.

 5.   

  Naar mijn mening zou het voor iedereen mogelijk moeten zijn om humaan zelfmoord te plegen (daarmee bedoel ik zonder pijn en zonder verminking van het lichaam). Maar wel met een bepaalde bedenktijd en gesprekken met psychologen.

 6.   

  “Precies “Links” maakt zich altijd sterk voor dit soort zaken terwijl oerconservatief Rechts uit naam van een sprookje van een oude man die op een wolk zit mensen laat lijden”
  “Gelukkig dan maar dat D66 een einde wil maken aan deze kromme regelgeving”
  Whahaahaaaaaa WIE!!!is er verantwoordelijk voor om mensen te laten lijden???? D66
  WIE!!!! is er verantwoordelijk voor deze kromme regelgeving????? precies opnieuw D66 wie anders. Wie!!!!! heeft deze volkomen belachelijke “euthanasiewet”bekokstoofd -het wordt eentonig- maar opnieuw D66. En wat heeft deze “wet’ teweeg gebracht???? depressieve jongeren die geen toestemming krijgen voor euthanasie hangen zich maar op of gooien zich voor de trein. En dat nabestaanden en machinisten er traumatisch van worden interesseert deze excentrieke flut partij geen ene malle moer omdat deze belachelijke “wet”uitgevoerd MOET!!! worden en gehandhaafd MOET!!! blijven. Ook heeft een arts zelfmoord gepleegd omdat hij met veel machtsvertoon door de politie van bed is gelicht en de gevangenis in werd gegooid met dank aan de Co assistente. De “euthanasiewet” is er gekomen uit religieuze overwegingen die zijn sterk tegen euthanasie en voor ondraaglijk lijden. Dat er zo’n “wet”komt prima maar laat ons ongelovigen alstublieft buiten deze krankzinnige wet. En laat ons euthanasie uitvoeren zonder politie en justitie. Overduidelijk dat D66 een krankzinnig en vooral een extreem bemoeizuchtige partij is die even met ons leven gaat bemoeien en organen proberen te roven van overleden personen onder het motto geen toestemming jatten die organen en snel een beetje. Ben het volledig met Joop Klepzeikert eens

 7.   

  Door het vergaand medisch ingrijpen komen we in situaties waar de mens en zijn verstand geen raad meer weten. In eerdere tijden zou het sterven eerder intreden. Nu spreken we over ‘’versterven’’ een term dit logisch tegenstrijdig is. Iemand is stervende of is gestorven. Dat het proces van stervende zijn door de medische wetenschap opgerekt kan worden, is het eigenlijke probleem.
  We hebben nu gebalanceerde voeding, die een terminaal mens leven doet, dat was in eerdere tijden onmogelijk. De vraag is waar eindigt het. Euthanasie is geen oplossing van het probleem, het probleem ligt in een eerdere fase.

  Men rekt alles tot het uiterste, dan hebben we een hulpmiddel als euthanasie nodig om er een einde aan te maken. Maar wie maakt nu het lijden tot een lange reis? Wij toch immers zelf ……
  We komen op wegen, waar we alleen maar met de dood kunnen antwoorden. Met andere woorden, we zijn terug bij af. Is men bereid de dood in het leven te schouwen. Zo ja, dan hebben we niet continu de dood weg te stoppen, te spreken over versterven enz.

  Het probleem ligt hem in het volgende: de dood dient zolang mogelijk buiten de deur gehouden te worden. Als hij dan wel komt, wat niet te voorkomen is, dan willen wij hem zelf bedienen. Dan moet het zo snel mogelijk weer afgewerkt te worden. Maar de dood, zal zich nimmer laten dwingen, we hebben hem in de ogen te kijken. Ook als het over onze kinderen gaat, staat er geschreven: U BENT STERFELIJK, GEDENKT TE STERVEN.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!