Het masker valt af van Dries van Agt en zijn clubje: antisemitische drek wordt ‘inhoudelijk relevant’ genoemd

Het masker is afgevallen bij de club van oud-premier Dries van Agt, zo oordeelt Awi Cohen van Likoed Nederland. Eerst doet The Rights Forum alsof het afstand neemt van antisemieten, om ze later alsnog in de armen te sluiten: “Ja, lekker geloofwaardig,” aldus Awi.

In een vorig artikel schreef ik hoe hoofdauteur Jan Tervoort van The Rights Forum (de anti-Israël club van Dries van Agt) van ontstellend antisemitisme blijk had gegeven. In een tweet had hij de linkse politieke partijen opgeroepen om pro-Israël leden uit hun partijen te zetten. Hij noemde als voorbeeld drie Joodse leden van de PvdA en D66.

Hij zag namelijk een Joods – pardon, pro-Israël – complot waarbij de Britse Labour partij ten onrechte beschuldigd zou zijn van antisemitisme. Een onzinnige stelling natuurlijk, de bewijzen zijn overweldigend. Slechts een voorbeeld: zelfs een derde van de eigen leden van de House of Lords (de Eerste Kamer) heeft zijn schaamte en woede uitgesproken over de “giftige atmosfeer” in de partij.

Geconfronteerd met de discriminerende tweet deelde The Rights Forum twee dagen later dat het geen artikelen van Jan Tervoort meer zou publiceren op hun website. Letterlijk schreef het: “Daar zijn wij mee gestopt.”

Merkwaardig was vervolgens dat de club van Van Agt wel alle artikelen van Tervoort op zijn website liet staan. Vermoedelijk bleef het zich afvragen of het wel verstandig was geweest om impliciet te erkennen dat het een antisemiet als hoofdauteur had gehad. Blijkbaar niet, want sinds afgelopen maandag – 2,5 maand later – ondersteunt The Rights Forum opeens die antisemitische tweet van hun voormalige hoofdauteur.

In een artikel op de website schrijft de club van Van Agt: “De conclusie uit bovenstaande analyse is dat Tervoorts tweet ruimschoots door de beugel kan als zijnde inhoudelijk relevant.”
Zo wordt het complotdenken nu omarmd. Tervoort zou volgens dit artikel ook niet gedwongen zijn te stoppen, zoals de club eerst had gemeld. Maanden later zegt het opeens dat Tervoort toen zelf gestopt zou zijn, om een andere reden. Ja, lekker geloofwaardig.

The Rights Forum gaat alsnog vol achter hun voormalige hoofdauteur staan. Het verdedigt zelfs zijn beruchte oproep aan Nederlandse linkse politieke partijen om dubbele discriminatie toe te passen: leden met een pro-Israël mening zouden geroyeerd moeten worden, waarbij uitsluitend Joodse leden worden genoemd.

Het is duidelijk: het masker is afgevallen. Zowel de vrijheid van opinie als het lidmaatschap van politieke partijen van Joden wordt volgens The Rights Forum ter discussie gesteld.

The Rights Forum doet ook nog of dit volkomen normaal is, het schrijft: “Oproepen om personen uit politieke partijen te zetten komen overigens vaker voor en vallen – fraai of niet – ruimschoots binnen onze democratische vrijheden.”

Het is inderdaad bepaald niet fraai. Mensen willen uitsluiten terwijl zij legitieme standpunten hebben en alleen omdat zij tot een bepaalde bevolkingsgroep behoren. Dat is discriminatie – en als het Joden betreft antisemitisme. Wat zou er gebeuren als iemand in reactie hierop zou oproepen om dan ook pro-Palestijnse ‘propagandisten’ uit politieke partijen te zetten, maar alleen als zij van Marokkaanse of Turkse afkomst zijn?

In het licht van de Nederlandse geschiedenis is het extra wrang dat dit soort standpunten weer gedebiteerd wordt. Oud CIDI-directeur Ronny Naftaniel – die in de tweet met name genoemd werd – vroeg zich daarom af of Tervoort al Ariërverklaringen heeft opgesteld om lid te kunnen zijn van een linkse partij. De Ariërverklaring was een verklaring van niet-Joods zijn die alle Nederlandse ambtenaren moesten tekenen in de Tweede Wereldoorlog. Dries van Agt kwam na de oorlog in opspraak door zichzelf “een Ariër” te noemen.

Het masker is af. Het is mij inmiddels heel duidelijk uit welke motivatie die verbeten anti-Israël campagne van The Rights Forum voortkomt.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. C.A.Barstow

  van Agt samen met Gretta Duisenberg zijn twee van de ergste Jodenhaters in ons land.
  Waarom wordt dat toegelaten?

  Stem FvD.

  1. Watcher

   @ C.A.Barstow is samen met nog veel andere reaguurders de ergste moslim en negerhater op dit forum..

   Koekoek

   1. Zozo

    Waar kan ik deze beweringen vinden? Je bent weer debiele uitspraken aan het doen zonder bewijzen. Maar dat zijn we gewend van je. Stuk onbenul!

    1. Watcher

     @Zozo, ben jij @Barstow

     1. Zozo

      Ik lees mee. Debiel!

     2. Watcher

      @Zozo, schelden als Siemien en Dick.

 2. EU kok

  Quote: zo oordeelt Awi Cohen van Likoed Nederland.
  .
  Tot zover deze uitzending in het kader van zendtijd voor buitenlandse politieke partijen.
  Morgen een uitzending van de AK partij van Erdogan.

  1. Zozo

   En morgen een debiel bericht uit Spanje dat Sinterklaas vertrokken is met zijn stoomboot. Nog wat anders kokkie? oetlul!

 3. Zozo

  Bericht aan Watcher. Dat is geen schelden, dat is de waarheid.

  1. Watcher

   @Zozo, komt over als een tokkie.
   Wachten is op C.A.Barstow.

   1. Zozo

    Jij mag dit zeggen. Een slimmerik niet!

    1. Watcher

     @zozo, is behept met boerenslimheid. 🙂 :):)
     Kom je ook ver mee hoor.

     1. Zozo

      Alweer zo’n debiel antwoord dat op niets trekt!

     2. Watcher

      @zozo bent ge een Belg?

 4. merlot

  De NSB-club van Van Agt.

  Zodra je die site aanklikt walmt de antisemitische putlucht je tegemoet.

  1. Dik

   Alleen nog even wachten op de aandoenlijke die de heer van Agt een gewéldig politcus zal noemen en die zijn sporen dubbel en dwars heeft verdiend.

  2. Mezzadra

   Mensen die de terechte kritiek van van Agt op Israël vanwege hun herhaalde schendingen van het volkenrecht jegens het Palestijnse volk uitkafferen voor antisemitisme hollen het antisemitisme uit met het kennelijke doel deze afschuwelijke vorm van racisme elke betekenis te laten verliezen.

   1. Agios

    Typisch… Niet alleen maar over kritiek schrijven maar meteen zijn eigen waardeoordel ‘terecht’ erbij. Dat is smerig en in hoge mate narcistisch. Ik zeg het niet vaak, maar je bent een minderwaardig mens.

 5. Ab Infinitum

  Wiegel en van Agt, een koningskoppel.

 6. Jumping

  Inderdaad Van Agt is een eng figuur, een onbetrouwbaar type met één mening, zijn arrogantie straalde van hem af.
  De Heilig Land Stichting heeft hem geen goed gedaan.

 7. JFU

  De Joden vervolging komt er weer aan,gesteund door dezelfde politici die op 5 mei krokodillen tranen staan te huilen bij de doden herdenking…en dan nog durven zeggen “dit nooit weer” smeerlappen!

  1. Watcher

   @JVU
   Weet je wie ook dikke maatjes is met die ouwe joden hater Le Pen en andere extreemrechtse figuren.
   Inderdaad, de leider van het FvD.

   1. spelende vrouw

    verklaar je nader blinde , welke extreemrechtse figuren ? wie heb je nou weer in de extreem rechtse hoek gezet dombo

    FvD is een middenpartij dus die bewering van je is al poep

   2. Zozo

    Debiel

 8. AS210854

  Dries is voor mij al van zijn voetstuk gevallen sinds hij die drie van Breda vrijgelaten heeft. Nu nog maar een oude man die ze nooit meer op een rijtje heeft kunnen krijgen.

  1. Mezzadra

   Mensen die indertijd, en kennelijk soms ook nu, niet begrepen dat de Drie van Breda op rechtsstatelijke gronden onmogelijk nog vast gehouden konden worden konik niet serieus nemen.

   1. Mezzadra

    konik = door mij

    1. Dik

     Digitaal boertje is weer gelaten.

 9. Riesmog

  gelukkig mag je Awi een fanaat noemen zonder uitgemaakt te worden voor antisemiet…

  Bij een ander joods geluid waarschuwt al voor zijn giftige boodschap
  Xxx.eajg.nl/node/732

  1. Seneca

   @riesmog
   ondanks dat Joden tot één der meest intelligente volkeren behoort, zijn er uitzonderingen. een zo’n uitzondering is de beweging ‘een ander joods geluid’. dat zijn lieden die lijden aan zwaar masochisme en dat is te wijten aan de vervolgingen door de eeuwen heen m.n. de vernietiging op nagenoeg industriële wijze tijdens W.O. II. de lieden van eajg hebben wroeging dat zij evenals hun directe familieleden, niet vermoord zijn en dus nog in leven zijn. een psycholoog zou u dat haarfijn kunnen uitleggen. daar komt bij dat de lieden van een eajg willen appeasen (helaas kan ik geen goed nederlands woord hiervoor vinden. Awi Cohen daarentegen behoort tot dat deel der Joden dat weigert nogmaals het hoofd te buigen en je te laten opjagen. een loffelijk streven waarin hij door Israël wordt ondersteund.

 10. Duckday

  Stem PVV of FVD

 11. Mezzadra

  Awi Cohen is een extreem-rechtse activist die werkt voor het extreemrechtse Likoed.

  Het is een gotspe dat deze vlerk hier durft te brallen over antisemitische drek.

  Triest.

  1. spelende vrouw

   zei de hoofd antisemiet , de jodenhater pure sang , de islamlover in hart en nieren , de tarrel die palestijnen ondanks hun dagelijkse geweld , intimidatie en manifest als slachtoffer bestempeld.

   zelfs 1 hersencel ontbreekt bij tarrels

  2. merlot

   De tarrel is niet vies van laster en vuilspuiterij met z’n gelul over extreemrechts.

   Dat deze brallende trol niet beseft dat hij zichzelf hiermee te kijk zet als een zichzelf overschreeuwende hooligan is tekenend voor de staat van waanzin waarin hij zich bevindt.

   Zelfs zijn belangrijkste bron van “informatie”, Wikipedia, noemt Likoed een conservatief-liberale partij en dat is het ook. Heeft niets met extreemrechts te maken voor zover dat überhaupt al bestaat.

   1. Dik

    De aandoenlijke spuugt op de joden en bij iedere uitademing is het een vunzige antisemiet.

 12. I.W.A.B

  Awi Cohen van Likoed Nederland
  Heeft Geert Wilders zijn naam en partij naam veranderd ?

 13. Baron von Munchhausen

  Ach,…van demente ex-premier kan je niets anders verwachten!

 14. Jack Flash

  Extreem rechts? Ooit eens een gesprek gehad met neo nazi’s?Ik dus wel.Die lui zijn knettergek,dat klopt.Likoed is conservatief liberaal.Was uw mond met zeep mezza.

  1. Mezzadra

   ht*p://batavirus.nl/tag/likoed-nederland/

  2. Mezzadra

   ht*p://ikje.blogspot.com/2016/04/israel-hoe-likoed-afgleed-naar.html

 15. Baron von Munchhausen

  Wie is Mezzadra?

  1. spelende vrouw

   een tarrel

 16. jan1

  Trots CDA ere lid?

 17. Seneca

  er bestaat vvmu. echter wat figuren – zijn het wel figuren of zijn het virtuele figuren – zoals watcher, mezzadra, riesmog, EU l*l, I.W.A.B., en er zullen nog wel enkele volgen, op dit forum durven te schrijven is ten hemel schreiend. ook de heer Engelbart valt hier het nodige te verwijten. als hoofdredacteur van DDS zou ik dergelijke reacties niet tolereren. in de 20er jaren van de vorige eeuw was het van hetzelfde laken een pak en wij weten allen, de hierboven genoemden uitgezonderd, waar het resultaat was. er is nog een topic over de Jodenhaat in Australië, ook daar kunnen voornoemde strontzakken hun Jodenhaat kwijt.

 18. Jynx

  Nederland let op uw zaak!
  De geschiedenis herhaald zich.

  1. musicmaniac

   Extreem links heeft in de jaren 30 van de vorige eeuw H*tler in het zadel geholpen. De Nationaal Socialistische Democratische Arbeiders Partij. Dus de geschiedenis herhaalt zich inderdaad. Amsterdam zit vol met jodenhaters genaamd moslims en links-extremisten. Daar horen de tarrels als Mezzadra, Eu-kok etc. dus ook bij. Zij zijn uit op jodenvervolging d.m.v. een derde wereldoorlog. Zij zijn de H*tler verheerlijkers van deze eeuw. Wie niet tot de links-extremisten behoren, wees op uw hoede! Voor je het weet breekt die oorlog echt uit. De tekenen wijzen er al op, gezien deze tarrels!

   1. Mezzadra

    “Extreem links heeft in de jaren 30 van de vorige eeuw H*tler in het zadel geholpen.”

    🙂

    1. kweetniet

     slechts een tarrel kan daarom lachen

    2. musicmaniac

     De partij van H*tler was dus voornoemde leider van de N.S.D.A.P. een zusterpartij van het door jou geliefde P.v.d.A, die vroeger dus de S.D.A.P. heette. Ga je geschiedenis leren achterlijke tarrel!

     1. kweetniet

      een tarrel en leren , hahahahahahahaha

   2. Seneca

    @musicmaniac
    correctie! het was niet extreem links. het waren de sociaal democraten – gelijk aan de pvda in NL – die met de nationale socialisten onder één deken hebben gelegen. waarom? zowel de sociale democraten als de nationale socialisten wilden niet dat het communisme de overhand zou krijgen. die kans was groot dus vandaar die samenwerking. u kunt het vergelijken met de samenwerking tussen vvd en pvda in Rutte II. dat was om de pvv – niet dat ik die partij vergelijk met de duitse communisten uit de dertiger jaren van de vorige eeuw (dat zij verre) – buiten de deur te houden. er is dus geen enkel verschil in handelwijze.

    1. musicmaniac

     Is niet alles wat zogenaamd “sociaal” is, links dan wel extreem links? De huidige PvdA is niet tegen KOZP, wel tegen zwarte pieten op tv, want NPO en Vara zijn PvdA gelieerd. De meeste PvdA-aanhangers vindt men bijvoorbeeld onder krakers, alwaar ook niets tegen wordt gedaan. De partij schurkt altijd tegen Groen Links [extremistisch] aan. En was het ook niet dezelfde PvdA, die onder een andere naam in 1940 voor de radio verkondigde dat we rustig konden slapen? Ik zie links socialisme als landverraders en rechts als patriotten die trots op Nederland willen zijn, maar dat niet mogen van linkse socialistische landverraders!

   3. I.W.A.B

    @musicmaniac
    Het socialisme hebben we allemaal te danken
    Aan Karel Marx (Joods)
    Weet je wie ook extreem linkse socialisten waren Golda Meir en David Ben-Gurion
    Van de Israëlische mapai wat later de arbeiderspartij werd en die partij is weer een zusterpartij van de pvda alles bij elkaar een stelletje socialistisch gespuis

    1. Seneca

     @I.W.A.B.
     natuurlijk is het fijn om de Joden te bashen door hen de schuld te geven dat ene Karl Marx, een joodse man was. ik hoor u niet over Friedrich Engels (niet joods) en ik hoor u niet over ene meneer Philips uit Eindhoven (eveneens niet joods), die zo door de ideeën van Karl Marx was gegrepen, dat hij diens studie heeft bekostigd. dat Joden socialisten werden en vurige voorvechters van het socialisme, ligt wederom aan het feit dat de socialisten het idee hadden van een ‘klasseloze’ maatschappij waardoor de Jood gelijkwaardig, door zijn niet joodse medeburgers, behandeld zou worden. de theorie der socialisten was fraai maar de praktijk was helaas anders. het anti joodse gedachtegoed werd juist door het socialisme bevorderd, zodat het een heel smerig verschijnsel van de samenleving werd en meer virulent is als nooit tevoren. of is het misschien nooit weggeweest, slechts gemarkeerd?

  2. Lampje

   Herhaalt zich?

 19. Kretoloog

  Veel Rooms-Katholieken zijn latent, en soms zelfs virulent, antisemitisch. Dat werd vooral goed duidelijk in WO2, toen de Paus openlijk heulde met Hitler en zijn nationaal-socialistische (= linkse) bendes. Lieden als Dries Van Agt, maar ook Hans Van den Broek en Anja Meulenbelt hebben dat met de paplepel ingegoten gekregen in hun jeugd.

  1. I.W.A.B

   @Kretoloog
   Wow…dat zijn dan toch al snel zo een 1.2 miljard antisemitische Rooms-Katholieken
   Wereldwijd volgens u
   Ook maar de Rooms-Katholieke kerk verbieden in Nederland ?

   1. Seneca

    @ I.W.A.B.
    kretoloog stelt nergens dat de RK kerk verboden dient te worden. gezien uw reactie, bent u een vrome katholiek (niets mis mee) maar ook u bent – gezien uw reacties – besmet met het virus dat anti jodendom heet. dat mag maar vertelt u mij dan eens,
    u die op de knieën gaat voor Jezus (een Jood), Maria (een Jodin) u, dan wel meneer pastoor die de geschriften aanhaalt van Perus, Paulus (allen Joden) hoe voelt u zich dat u uw geloof aan een Jood ophangt en hem ere bewijst? indien – volgens uw evangelie – Jezus op aarde terug zou keren en hij zou zijn vader ere willen bewijzen, waar zou hij naar toe gaan? de kerk (u mag zelf zeggen, welke richting) of de synagoge? ik ben benieuwd naar uw reactie maar u goed inschattend, zal ik wel vergeefs wachten op uw reactie.

    1. I.W.A.B

     @Seneca
     Heel mooi verhaal vraag even wat Joden van Jezus vinden
     Of wat ze van de bijbel vinden

 20. Rud56

  @musicmaniac en @Kretoloog,
  Jullie helemaal gelijk.

  Die PvdA is een gore partij vol achterbaksen met gevaarlijke ideeen, helaas overal in de besturen (ministeries, gemeenteraden e.d.) genesteld, alwaar ze flinke invloed hebben.
  PvdA medeverantwoordelijk voor de ongebreidelde instroom van parasieten en lui die onze maatschappij uit ideologische overwegingen afwijzen maar wél leegzuigen.
  En zo heeft Asscher die anti-Pietenclub gefaciliteerd en wegen voor hun achterlijke gedachtegoed geopend toen hij minister was, wellicht krijgt die KOZP nog steeds subsidie.
  Tja, socialisten dus.

  En dan de paus, nazikopstukken konden via het Vaticaan goed weg komen. Bekend is ook dat je toen beter met een echte communist te maken kon hebben dan een voldongen katholiek! De RK-kerk steunde vooral in de jaren vijftig, zestig, zeventig vorige eeuw dictators die hun volk uitroeiden, zegenden de wapens waarmee werd gemoord.
  Indoctrineerde hun gelovigen, dat ze maar veel kinderen moesten krijgen (die vervoigens het risico liepen (en lopen) op misbruik door ‘mijnheer’ pastoor of door de non). En homofiel zijn was een doodzonde, idem ongetrouwd zwanger zijn. Het kind werd dan na de geboorte gelijk weggehaald en ondergebracht bij de RK-nonnen.
  De kerk maakte onderscheid tussen de arbeidersklasse en de bovenliggende bevolkingslagen (uiteraard, daar viel meer te halen aan persoonlijke cadeaus zoals sigaren en wijnen). Zij die bemiddeld waren mochten bijvoorbeeld vooraan in de kerk zitten.
  Maar goed, ruim een miljard zijn gelovig in deze leer, niet in staat de onzin en het bedrog te doorgronden. Enfin, onder hen weinig gevaarlijke verwarden, dus dat is geruststellend.

 21. Michael M

  Van Acht Griezel.

  1. Mezzadra

   De man heet van Agt, griezel.

 22. Drollevanger

  De immigratie van Joden heeft ons land voorspoed en kennis gebracht, zie Erasmus en consorten.
  De tegenwoordige immigratie is alleen goed voor figuren die onze uitkeringen aan hen verstrekken.
  We moeten naar het Australische model. Alleen mensen toelaten die een voordeel voor ons land zullen zijn.
  Ik las onlangs dat van de asielzoekers uit Eritrea 95% een uitkering geniet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.