Hoppa! Dries van Agts anti-Israëlclub zet eindelijk antisemitische hoofdauteur op straat

Het heeft even geduurd, maar eindelijk krijgt Dries van Agt ook door dat anti-Israël zijn niet betekent dat je dan ook maar meteen met alle antisemieten die je kan vinden in zee moet. Na lang aandringen is de jodenhatende ‘hoofdauteur’ van zijn twijfelachtige clubje eindelijk de toegang tot de website ontzegd. Awi Cohen van Likoed Nederland is daar blij mee.

In december 2018 schreef ik een artikel op DDS over het antisemitisme en leugens van Jan Tervoort. Jan Tervoort schreef artikelen voor ‘The Rights Forum’, de in 2009 door oud-premier Dries van Agt opgerichte anti-Israël club. Ondanks dat mijn artikel aantoonde dat er bij de man een steekje los zit, kon hij gewoon blijven schrijven voor ‘The Rights Forum’.

Sterker nog, hij werd hun hoofdauteur en dus bepalend voor het kwaliteitsniveau van hun artikelen. Hij schreef bijna de helft van hun opinie-artikelen tussen september 2018 – toen hij daarmee begon – tot nu! Om precies te zijn: 12 van de 27 artikelen. De overige 15 artikelen kwamen van 6 andere auteurs.

Met Jan Tervoort ging het in die periode van kwaad tot erger. Het Joodse weekblad NIW lichtte al maanden geleden de club van Van Agt in dat Jan Tervoort racistische en antisemitische tweets en bedreigingen stuurde. Jan Tervoort was pro-Israëlische journalisten van verscheidene organisaties digitaal gaan stalken en wou privé-informatie over hen openbaar maken.

Het dieptepunt leek bereikt op 27 juni jl., toen NIW-redacteur Bart Schut een vakantiefoto met zijn zoontje op sociale media had gedeeld. In een tweet suggereerde Jan Tervoort dat voor dat jongetje “de Kinderbescherming moet worden gebeld”, met zo’n vader. Desondanks bleef ‘The Rights Forum’ zijn artikelen publiceren.

Totdat hij op 12 juli jl. in een tweet de fractievoorzitters van linkse partijen opriep om hun Joodse pro-Israël-leden uit de partij te zetten. Waarom zou dan moeten, volgens Tervoort? Omdat hij gelooft dat door een Joods complot de Britse Labour-partij valselijk beschuldigd wordt van antisemitisme.

Ook al weer idioot natuurlijk; de bewijzen van antisemitisme zijn verpletterend, allerlei Britse Kamerleden en andere prominenten hebben de partij daardoor al verlaten. Naar aanleiding van ruim honderd getuigenverklaringen is de Britse antiracisme-instantie ‘The Equality and Human Rights Commission’ een formeel onderzoek gestart.

Oud CIDI-directeur Ronny Naftaniel werd met name genoemd door Jan Tervoort. Hij vroeg zich daarom op twitter af of Tervoort al Ariërverklaringen heeft opgesteld om lid te kunnen zijn van een linkse partij. De Ariërverklaring was een verklaring van niet-Joods zijn die alle Nederlandse ambtenaren moesten tekenen in de Tweede Wereldoorlog.

In eerste instantie ontweek de club van Van Agt op twitter de kwestie. In tweede instantie werd dan toch geantwoord dat Tervoort niet langer bij ‘The Rights Forum’ kan publiceren.

Tervoort TRF 2

Zelfs voor de club van Van Agt was de gemanifesteerde Jodenhaat blijkbaar toch te veel zichtbaar geworden.

Echter, drie weken later heeft ‘The Rights Forum’ zich op hun website nog steeds niet gedistantieerd van het haatzaaien, het antisemitisme en het Joodse complotdenken van hun voormalige hoofdauteur Jan Tervoort.

Op een herhaalde vraag van mij of zij dat nog gaan doen, kwam geen antwoord. Dat zij nog achter de opinies van Jan Tervoort staan, blijkt tevens uit het feit dat zijn onzinnige artikelen nog steeds op hun website staan. Jan Tervoort is weliswaar ontmaskerd als antisemiet, zijn gedachtegoed mag voort blijven leven bij die club met erevoorzitter Dries Van Agt.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. EU kok

  Wij van likoed adviseren likoed.

  1. Lao Tse

   Ali Cohen is een extreem rechtse activist.

   Moet kunnen. We hebben vrijheid van meningsuiting.

   h**ps://www.eajg.nl/node/732

   1. Peter Oudshoorn

    En hop, de tweede antisemiet meldt zich aan het front. Nu nog even je pro-Palestijnse riedel en we zijn weer bijgepraat voor vandaag.

   2. logisch denken

    ga eerst eens de definitie van rechtse activist opzoeken hufter

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Leestekens en logica ! Blijft moeilijk voor deze ernstig gemankeerde flapdrol !

 2. Isengrijn

  Awi Cohen, de jankerd van de week, mag weer een stukje schrijven. En uiteraard wil DDS graag deugen, absoluut niet antisemitisch zijn en zeker de sponsors niet teleurstellen.

  Awi Cohen, neem dat achterlijke Likoed NL mee naar Israël, en ga daar lopen janken!!!!

  1. merlot

   En daar meldt zich antisemiet nummer 2.

 3. Ego-non-solus

  Met zijn morele neergang was Van Agt Nederland jaren vooruit. Dat die neergang nog steeds gaande is moge blijken uit de reacties op deze site.

  1. Peter Oudshoorn

   Je bedoelt Isengrijn, Ego. Noem hem maar gewoon bij de naam: iedereen op DDS weet dat hij een gore en smerige antisemiet is, Joden en negers haat en het liefst een zuiver Arisch Nederland zou zien. Hij is niet voor niets een voorman van Stormfront en ondersteuner van aanverwante sites voor extreemrechts stront.

   1. EU kok

    Arme Oudshoorn, met 2 verkeerde benen uit de bedstee gekukeld.

    1. Isengrijn

     Ach, ergens neem ik het hem ook niet kwalijk…

     Hoogstwaarschijnlijk heeft Peter al zijn wiet weer opgerookt, en moet hij nu weer drie weken wachten todat NL weer een beetje geld overmaakt naar zijn Deutsche rekening. Zodat ‘ie weer nieuwe kan kopen bij die aardige Marokkanen in Nederland.

     ‘is ‘ie nuchter, is ‘ie niet te genieten en gaat Petertje liegen’

     1. merlot

      De spaanse trol en de antisemiet hebben een onderonsje.

      Schattig hoor.

   2. Isengrijn

    Donder nou eens op met je stormfront, Peter!
    Je bent net zo aan het zuigen als Lugar!

    1. Peter Oudshoorn

     “…een partij kan niet boreaal genoeg zijn, van Gemeren….”

     Het verlangen naar de oud-Hollandse zuiverheid, naar runentekenen, naar Wodan en Donar kleurt Isengrijn’s hele leven. Niet voor niets heeft hij al vijf keer eerder een extreemrechtse nick gehad als eerbetoon aan de nazi’s en een blank, arisch ‘Laaglandt’.

     1. Isengrijn

      “…Het verlangen naar de oud-Hollandse zuiverheid, naar runentekenen, naar Wodan en Donar kleurt Isengrijn’s hele leven. Niet voor niets heeft hij al vijf keer eerder een extreemrechtse nick gehad als eerbetoon aan de nazi’s en een blank, arisch ‘Laaglandt’…”

      Eindelijk, bijna goed Peter! Alleen de termen ‘Hollandse zuiverheid’ en ‘Arisch’ zijn onjuist.

      Arisch is namelijk al behoorlijk achterhaald en zelfs foutief.
      En Hollands… tja, je bedoelde waarschijnlijk Nederlands.
      Maar als je al zo lang bij onze broeders in het oosten woont vervalt je eigen moerstaal. Begrijpelijk. 😉

     2. merlot

      Het is opvallend hoe goed de antisemiet Isengrijn het met de trollen kan vinden en hoe weinig aansluiting hij vindt met de rechtse mensen op DDS.

    2. Tman

     grijn:
     Lugar reaguurt nog steeds!!

     1. Isengrijn

      Tja, ik zag het..
      Ach, dan krijgen de heren Top en Siemien ook nog een beetje ondersteuning… 😉

 4. joey

  Dries van Agt ?
  Is nog met Gretta Duisenberg op de begrafenis geweest van Arafat,echte pro palestina aanhangers!

  1. Malsi Marbh

   Mark Rutte is ook dikke vrienden met de CDA-antisemiet.

 5. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Katholieke Zio Nazi Khazaren ?!
  Kan mij voorstellen dat je daar een hekel aan hebt !
  Tandeloze blaffers ! Kom er maar in !

  1. Isengrijn

   “…Katholieke Zio Nazi Khazaren…”

   Leg deze term maar eens uit, Caesar Lion Cachet.
   Of is dit alleen bedoeld voor mensen met een hoedje gemaakt van aluminiumfolie?

 6. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Oud Hollandse zuiverheid bestaat niet. Heeft nooit bestaan ! Eeuwenlang overspoeld door huurlegers, parasieten en andere non valeurs . Het type dat hier het hardste blaft !

  1. Peter Oudshoorn

   Een nieuwe nar erbij op DDS. Het wordt hier hoe langer hoe leuker.

 7. peetjuhhhh

  Zonder imigratie hadden we geen likoed Nederland. nuff said

 8. Malsi Marbh

  De diva van de opera.

 9. Heras

  Goed zo.
  Ik hoop niet dat het alleen voor de “goede sier”is, maar dat ze echt gaan nadenken over wat hun beleid inhoudt.
  Verder snap ik nog steeds niet waarom er zoveel pro-palestijnse clubjes zijn. Palestijnen zijn helemaal niet zielig maar houden deze gedachte in stand.
  Want, stel je voor, dat Israel niet de boosdoener is maar zijzelf. Opgejut door hamas.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…
   Van wie zouden ze dat hebben geleerd Flapdrol !

 10. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Wie de hoed past etc.
  Tandeloos keffertje !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.