Oud-FVD-lid knalt eruit en richt nieuwe partij op: “Al Baudets zetels zijn verloren, je hebt er niks aan!”

Oud-FVD-lid knalt eruit en richt nieuwe partij op: “Al Baudets zetels zijn verloren, je hebt er niks aan!”

De Zwijndrechtse ondernemer en rechtse politiek activist Robert van Gemeren gaat een nieuwe partij oprichten, nadat hij eerder al teleurgesteld opstapte bij Forum voor Democratie. In de aangekondigde beweging van Henk Otten gelooft hij niet, dus neemt hij zelf het initiatief: “FvD zit in cordon sanitaire door de gemankeerde Baudet - ze zullen nooit mee mogen doen.” De partij moet tussen VVD/CDA en FvD/PVV ín staan.

MKB-ondernemer en vastgoedverhuurder Robert van Gemeren uit Zwijndrecht wil dat er een nieuwe politieke partij op rechts komt in Nederland. Hij hekelt de graaicultuur waarbij politici zichzelf en hun vriendjes verrijken. FvD beloofde alles anders te doen, maar blijkt slechts een paar jaar later vooral ‘meer van hetzelfde’. Baudet en zijn incrowd deden het per saldo gewoon allemaal voor het geld. Dat en meer zal hij binnenkort onthullen op zijn nieuwe website ‘DefoutenvanFVDbaudet.nl. Rob is al langere tijd zeer kritisch over Baudet en zijn belangrijkste adviseurs en medewerkers.
Volgens de Zwijndrechtenaar is overduidelijk te zien dat "FvD een soort PVV 2.0 is geworden, en net zo goed in een politiek isolement zit als Wilders. Baudet heeft het veel te bont gemaakt en denkt dat hij zich van alles kan permitteren. Politiek Den Haag vindt hem echter abject.”

Van Gemeren wijst op een lange lijst uitspraken van de FvD-voorman: "in al uw beperkingen" tegen een mede-parlementariër, "jullie met jullie miserabele Drs.-titels, ik ben tenminste Dr.", "jullie gaan allemaal vervangen worden", "beneden mijn waardigheid", "VVD is een kutpartij", ‘'links is net als herpes, het komt altijd weer terug", "wat vind je mijn neukhok" als benaming van zijn werkkamer in het parlement, "ik ben de befkoning van Amsterdam’’,"pop is enorme kutmuziek", het "ondoordachte provinciale geklooi’’,en de naaktfoto. “Zo word je totaal niet meer serieus genomen. Al die zetels zijn dus verloren. Je hebt er niks aan.”

De kersverse partijoprichter vervolgt: "Wil Nederland overeind blijven tegen de EU-moloch, dan moet er een partij komen midden tussen VVD, CDA en FvD/PVV in. Eén die voldoende groot is om VVD en CDA naar rechts te bewegen.”

Een eerste beleidsvoorstel heeft Van Gemeren al: hij bepleit een aparte staatssecretaris ‘Hanze10’. Dit zijn tien Noord-, Midden-, en Oost-Europese landen waaronder Nederland die het zwaarst getroffen lijken te worden door de ijzeren Frans-Duitse greep op de EU. Maak deals onderling, teneinde echt een vuist te maken tegen Merkel en Macron ("we gaan stoppen met jullie hegemonie’’). Zeg bijvoorbeeld tegen de Poolse regering: "Jullie krijgen hulp van ons op het gebied van landbouw, mits jullie ons helpen onze onterechte uitkeringen/fraude aan werkloze Polen te stoppen.’’

Het Hanze10-plan moet dienen als antwoord op de Nexit die door Thierry Baudet wordt bepleit: “Nexit gaat nooit gebeuren; 80% van de Nederlanders wil én durft het niet. Bij de VVD is dat zelfs 96%. FvD haalt dus veel te weinig van de VVD af; Baudets belofte dat hij de VVD ging vernietigen en tot onder de 10 zetels ging brengen, is totaal mislukt. FvD is met zijn Nexit-wens en het denigrerende gedrag van Baudet een stofzuiger die te ver van het CDA en VVD af staat; je zuigt wat zand weg maar niet de steentjes. Dat moet ánders!”

Initiatiefnemer Van Gemeren maakt zich grote zorgen om Nederland en de Nederlanders. “Er moet echt na 2021 een realistisch rechtse coalitie komen, die dingen gaat herstellen, of het is verloren. FvD zit als de derde keeper op de reservebank te schreeuwen naar het veld dat iedereen het fout doet. Dat werkt niet. Oude Bolkestein-VVD’ers moeten zich verenigen met ontevreden VVD’ers van nu, aangevuld met rechtse christenen van het Lubbers/CDA-tijdperk. Daarbij nog gevoegd de realistische FvD’ers die Baudet ook veel te veel een megalomane narcist vinden. Op die plek ligt nu het electorale gat.”

“Gaan er 4-6 zetels bij de VVD af, 4-6 van het FvD en 2 van het CDA, dan heeft zo een partij al ca.12 zetels en ben je door je dreiging meteen de sleutel. Dan móet de huidige VVD terug naar rechts komen. Dit is cruciaal. Rechtse VVD’ers die zouden overlopen naar mijn initiatief, worden daarom helden. Een nieuwe partij op die plek, die "levert’’, kan zelfs zomaar naar 30 zetels gaan!”
Waarom is die partij er dan nog niet? “Die goede VVD’ers durven zelf het initiatief niet te nemen. Ik ga daarom die partij bouwen en aan de juiste doelgroep geven. Ik ben daar na Henk Ottens aankondiging zelf aan begonnen. Ik heb al 25 interessante mensen die mee willen doen. Influencers, schrijvers, opiniemakers, deskundigen, websitebeheerders en bloggers. Ik zal binnenkort een kantoorruimte en inventaris ter beschikking stellen. Indien nodig stel ik tevens maximaal € 100.000 beschikbaar. Er moet dan een goede nette eerlijke normale familieman of -vrouw komen als partijleider, die er dan echt voor de gewone Nederlandse bevolking is. Voor de midden- én onderklasse. Niet de elite. Probleem-oplossend, maar zonder boreale filosofie.”

Van Gemeren vervolgt: “Een toenemend aantal burgers hebben op dit moment aan het eind van hun salaris nog een stuk maand over. Of zien de teloorgang van onze rechtsstaat, van onze veiligheid, onderwijs, en ga zo maar door. Maar,” zo benadrukt Van Gemeren: “het moet niet extreem. Gewoon normaal rechts. En oprecht.’’

Op de vraag of hij zichzelf daarmee bedoelt antwoordt hij: “Tien keer liever niet. Laat iemand dat doen die dat kán, de bezieling heeft en dat leuk vindt. Mocht ik mij tóch verkiesbaar stellen voor de Tweede Kamer, dan zal ik in ieder geval afzien van het salaris. Ik wil geen zakkenvuller zijn. Ik zal het weggeven aan acht goede doelen, en de leden mogen bepalen welke.”
Henk Otten maakte na zijn royement bij FvD bij Jinek bekend ook een eigen partij op te willen richten.

Van Gemeren ziet daar onvoldoende in: “Otten is misschien te veel ‘besmet’. Hij was lomp en grof tegen medewerkers, gooide alle vrijwilligers eruit, en wilde een zo klein mogelijk kader. Met Otten ging FvD zonder uitgerolde partij het land in, en was dus alleen een social mediapartij. En hij had zelf ook geld nodig. Otten is daarbij oud-medewerker van Lehman Brothers, de bank die in 2008 nota bene de crisis veroorzaakt. Ten slotte heeft hij weinig charisma.”

Wel vindt Van Gemeren dat Otten het “snapt” qua positionering in het politieke spectrum: “Ik ben er oprecht van overtuigd dat Otten drie jaar lang zijn uiterste best gedaan heeft Baudet in dat midden tussen VVD en PVV te houden. Maar Baudet wilde gewoon per sé de alt-right hoek in. Dat vijf uur durende diner met Jared Taylor, zijn held, was tekenend.”

Van Gemeren raakte enigszins bekend toen hij op De Dagelijkse Standaard hier publiekelijk zijn FvD-lidmaatschap opzegde, en de sites www.defoutenvanVVDrutte.nl bekend maakte en www.defoutenvanCDAbuma.nl. Beide waren grote hits op Facebook, met duizenden likes.

Mensen die meer willen weten over zijn plannen kunnen mailen naar [email protected].

Robert van Gemeren is zelfstandig ondernemer, in de detailhandel. Sinds kort is hij ook vastgoedverhuurder. Hij gaat zijn bedrijf afbouwen om zich voor het openbaar bestuur in Nederland te kunnen inzetten. Hij gaat zijn bedrijf afbouwen om zich voor het openbaar bestuur in Nederland te kunnen inzetten. Studeerde in 1987 af aan de HES Den Haag met goede cijfers. Op Twitter is hij bekend onder de naam @OprechtsNu. In 2017 werd hij voor het eerst lid van een politieke partij: Forum voor Democratie, maar raakte door allerlei zaken ernstig teleurgesteld. Hoofdoorzaak: de persoonlijkheid en het gedrag van Thierry Baudet. Een nieuwe partij zoals het vroegere FvD (maar dan zonder Nexit of boreale praat), is volgens hem hard nodig. RvGemert is zijn schrijverspseudoniem.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties