Hoe verdienen jonge mensen zoveel geld op het internet?

Jonge internetmiljonairs komen steeds vaker in het nieuws. Maar ook de jongeren die geen miljonair zijn, kunnen enorme bedragen verdienen op het internet. Bedragen van € 10.000 per maand zijn niet uitgesloten. Uiteraard zijn dit geen mensen die aan het werk gaan als freelancer, maar zijn dit mensen die op slimme manieren veel geld weten te verdienen, vaak door vooral zoveel mogelijk fans te krijgen. Hoe werkt dit precies en welke opties zijn populair?

Streamen, streamen en nog eens streamen

Ben je een beetje thuis in de wereld van het online gamen, dan kan het je niet ontgaan zijn dat er ontzettend veel gestreamd wordt. Eindeloze vlogs, tal van streamers die nieuwe content aanbieden en uiteraard wordt er altijd gevraagd om te abonneren, een like te geven of te doneren.

Het is niet het eerste waar je aan denkt wanneer het gaat om het verdienen van enorme bedragen op het internet, maar hier gaan enorme bedragen in om. Niet alleen door alle kijkers, maar vooral door alle reclames en sponsoren die graag hun naam zichtbaar willen hebben bij een enorme groep mensen die tot de doelgroep (kunnen) behoren.

Zelf gamen

Stel je voor dat je extreem goed bent in FIFA, Fortnite of Dota. Dan kun je gaan streamen en hierbij proberen zoveel mogelijk inkomsten behalen. Maar je kunt ook mee gaan spelen op het topniveau. Hoofdprijzen van tienduizenden euro’s zijn niet uitgesloten – en daarvoor hoef je echt niet op nummer één te belanden.

We hebben het hierbij wel echt over de top, dus de top 100 wereldwijd. Krijg je dit voor elkaar en kun je meedoen aan een groot toernooi? Dan levert dit gegarandeerd een flinke prijs op. En aangezien dit een redelijk recente ontwikkeling is, is de kans dat dit alleen maar verder op zal lopen in de komende tijd. Je hebt er wel een goede tactiek voor nodig overigens, dus train vooral veel op het spel waar jij goed in bent. Je gaat immers ook geen roulette strategie uitproberen wanneer je al in het casino zelf zit: dat doe je vóórdat je geld op tafel legt.

Zelf websites maken

Een markt die een aantal jaar geleden flink onderuitgegaan is omdat er veel concurrentie is, maar het is nog altijd een bijzonder sterke optie. Je hebt een bepaalde interesse, je weet ergens ontzettend veel van of heb je wellicht een gat in de markt gevonden? Dan is het een goede mogelijk om hier een leuke website over te maken. Het gaat hier niet om blogs en influencers, al verdienen die ook veel geld – maar om mensen die een compleet bedrijf op weten te zetten.

Nu is het alleen de truc om niet te blijven hangen in het bedrijf. Wil je echt veel geld verdienen op het internet binnen korte tijd, dan zorg je ervoor dat de website verkocht wordt voordat je er echt werk aan hebt. Met dat geld kun je namelijk weer verder en eventueel zelfs een team opzetten om zo nog sneller te kunnen groeien.

Werkt dat online geld verdienen nog wel?

Er is veel kritiek op het topic online geld verdienen en dat is logisch. Er zijn namelijk veel websites die duizenden euro’s opbrengst beloven zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Online geld verdienen is wel degelijk mogelijk, maar gemakkelijke oplossingen zonder enige inspanningen, dat is natuurlijk gewoon een valstrik.

Blijf daarom vooral nuchter nadenken, overweeg de mogelijkheden die je hebt en zet vooral in op de punten waar jij zelf erg goed in bent. Zo wordt het geld verdienen op het internet als jongere namelijk gewoon een haalbare kaart.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.