LOL: windmolens zitten propvol natuur- en klimaatvernietigend gas, klimaatbobo's kijken massaal weg

LOL: windmolens zitten propvol natuur- en klimaatvernietigend gas, klimaatbobo's kijken massaal weg

Een vrolijke vrouw met windmolens. Bron: Shutterstock.

Dit is de ironie voorbij. Maar helaas voor alle wegdenkers en klimaatutopisten, maar hun geliefde uitvinding blijkt dus niet echt te werken. Windmolens zijn namelijk schadelijk voor het milieu: ze bevatten een zeer giftig broeikasgas. En jaarlijks verdwijnen daar honderden kilo's van in de atmosfeer, alleen al in Nederland.

De klimaatfriemelaars staan vandaag weer eens grandioos voor joker. Nee, niet vanwege de tenenkrommende eikeltjespyjama van hun voorman Jesse Klaver of het feit dat de Partij voor de Dieren in een soort burgeroorlog verzeild is geraakt. Die beide zaken zijn natuurlijk wel waar, maar dat is niet waar dit om gaat.

Want u kent de windmolens? De stalen standbeelden die gebouwd zijn voor de klimaatafgod? Nou, die deugen dus niet. Ze lekken een gevaarlijk broeikasgas - zwavelhexafluoride - de atmosfeer in, en zijn daarmee dus niet de koene redders van de klimaatdeerne, maar stalen monsters die ons milieu vergiftigen en vernietigen. De Telegraaf heeft het hele verhaal:

"Zwavelhexafluoride, kortweg SF6, wordt al sinds de jaren 60 gebruikt om schakelstations in het elektriciteitsnetwerk te isoleren, zoals het trafohuisje om de hoek, maar vooral bij midden- en hoogspanningsstations. Ook in het binnenste van windmolens wordt het gas vaak gebruikt. Het gebruik van SF6 verkleint namelijk het risico op kortsluiting.

Jaarlijks lekken echter alleen al in ons land honderden kilo’s de atmosfeer in. Een SF6-molecuul is 23.000 maal zo zwaar als een CO2-molecuul en blijft duizenden jaren actief. De Britse omroep BBC betitelde SF6 in september dan ook als het ’dirty little secret’ van duurzame energie, nadat twee Britse universiteiten alarmerende publicaties hadden geschreven over een stijging van het gebruik en de lekkage van SF6 wereldwijd."

Ja, daar staat die klimaatlobby dan. Met hun goede gedrag. Gewoonweg genant, nietwaar?

Lees meer over:
windmolens Broeikasgassen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties