Bedrijven worden steeds innovatiever met het inwerken van personeel

Bedrijven worden steeds innovatiever met het inwerken van personeel

Personeel wordt ingewerkt.

Veel bedrijven besteden een hoop tijd aan zoeken naar nieuw personeel. Wanneer je geschikte kandidaten hebt gevonden zullen deze personen goed ingewerkt moeten worden. Het is belangrijk dat iemand zich op zijn plek voelt zodat het maximale in iemand naar boven wordt gehaald. Als iemand zich niet fijn voelt of niet goed is ingewerkt kan dit nadelige gevolgen hebben. We bespreken waarom onboarding van nieuw personeel zo belangrijk is en hoe je dit op een innovatieve manier kunt doen.

Jobhoppers trend

Tientallen jaren geleden was de arbeidsmarkt heel anders. Veel mensen die als twintiger waren begonnen bij een bedrijf werkte daar op hun vijftigste nog. Tegenwoordig wisselen mensen veel vaker van baan. Een kwart van de mensen verlaat een nieuwe baan al binnen het eerste jaar. Als bedrijf is het belangrijk om hierop in te spelen. Dit doe je door het onboarding proces zo goed mogelijk in te richten.

Waarom onboarding zo belangrijk is

Als je goede medewerkers hebt wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk bij je blijven werken. Het is belangrijk om het onboarding proces zo efficiënt mogelijk in te delen. Dit is belangrijk omdat iemand zich op zijn gemak moet voelen en een goede begeleiding nodig heeft. Als een nieuwe medewerker niet de juiste begeleiding krijgt is de kans groter dat hij het bedrijf zal verlaten. Een andere reden om het zo efficiënt mogelijk in te richten is omdat het onboarden veel tijd en dus geld kost terwijl je niet weet hoelang iemand zal blijven. Het onboarden moet dus snel en goed gedaan worden zodat iemand snel aan de slag kan en er geen tijd verloren gaat.

Innovatieve onboarding

Bedrijven kiezen bijvoorbeeld voor een onboarding app. En dat is goed, maar wel als onderdeel van een complete onboarding journey. TinQwise, aanbieder van (digitale) leeroplossingen, biedt met hun onboardinglijn Newbies een bijzondere ervaring voor nieuwe medewerkers. Een belangrijk onderdeel van deze ervaring is de Newbies onboarding app. Via deze app maakt personeel kennis met hun nieuwe bedrijf en collega's. Dat kan door blogs, chats, opdrachten en leuke weetjes. Newbies speelt daarbij in op de emotie van nieuwe medewerkers en zorgt ervoor dat ze zich happy voelen zodat ze snel hun talent kunnen inzetten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Personeel Banen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties