Hoeveel?! ‘Zeker 785 IS’ers ontsnapt uit kamp in Syrisch grensgebied’

Nee het is geen nare nachtmerrie; sterker nog het is de keiharde realiteit. Uit een Syrisch kamp zijn bijna 800 IS-strijders/familie/sympathisanten ontsnapt. Een afschuwelijke ramp natuurlijk, want al jaren roept men dat deze lui moeten worden berecht, dit lijkt nu definitief niet door te gaan. Ze gaan gewoon door met hun radicale leventjes

Uiteraard kan alleen Wilders op zijn beruchte stijl dit soort nieuws als geen ander verkopen. Toch zit er wel een kern van waarheid in, wij moeten als natie zijnde – en als EU zijnde – serieus gaan nadenken hoe wij onze periferieën gaan verdedigen en militariseren tegen deze ongein.

Koerdische strijdkrachten hebben het tragische nieuws naar buiten gebracht dat een Syrisch kamp door Turkse bombardementen is getroffen. Door de bombardementen wisten zeker 785 radicale zotten de benen te nemen. Eerst kwam het bericht naar buiten dat het ging om 100 man, maar helaas, het blijkt bijna acht keer zo veel te zijn.

De ontsnapte mensen zijn voornamelijk vrouwen en kinderen die aan IS’ers zijn gelieerd, ze zaten in een vluchtelingenkamp. Koerdische strijders waarschuwen al langer dat dit soort dingen kunnen gebeuren. De destabilisatie van het gebied en de bombardementen kunnen wellicht nog meer kampen en/of gevangenissen treffen. Niemand zit erop te wachten omdat de kans aanwezig is dat de ontsnapte IS’ers richting ons continent komen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Marija

  De enige verstandige man in ons door maffia praktijken en lieden geregeerde land, is met STIP Geert Wilders.
  Geen christenhond die hem serieus neemt.
  STEM PVV GEERT WILDERS.

  1. ikweetwatikwil

   Marija in Nederland worden ze pas wakker wanneer het te laat is. Stem PVV

 2. Veteraan

  Zolang ze niet worden geëxecuteerd voor hun daden gaat dit nog veel vaker gebeuren.
  Hier in NL lopen er ook al een paar vrij rond die al dood hadden moeten zijn.
  En nog honderdduizenden van hun broeders die gewoon NL terroriseren.
  Dus zeg maar ook een soort van IS’ers, met uitkering.

 3. Piet51

  Het zou heel goed waar kunnen zijn. Maar het bericht komt van de Koerden en die hebben er alle belang bij dat het westen gaat ingrijpen, o.m. om dergelijke ontsnappingen te voorkomen. Voorlopig dus even goed op bevestigingen van meer onafhankelijke waarnemers letten.

  1. Vit

   Ga er maar van uit dat het klopt, Erdogan zal het een worst wezen want het gaat hem om de koerden, een nieuwe genocide.

  2. Control

   Ga er maar van uit dar Erdogan weinig moeite doet om tegen te houden..

  3. Mezzadra

   Dit is juist, Piet51, hier is al door enkele correspondenten op gewezen: zoals Erdogan de vluchtelingen inzet in deze publicitaire oorlog schermen de Koerden met de IS-gevangenen.

   Hoe het zij: de Koerden hebben na het verraad van Trump weinig reden meer om die IS-terroristen te beschermen. Wat schieten ze ermee op die afspraak met de Amerikanen nog na te komen?

   1. Control

    Dictator Erdogan misbruikt de vluchtelingendeal tegen de EU, blijkbaar vindt mezzadra dit prima, sterker nog, mezzadra wijst naar Trump terwijl dictator Erdogan de boel opblaast en koerden afslacht, mezzadra vindt genocide prima, geen twijfel mogelijk

    1. Cycle25

     @ Control, die gast is verknipt, eerdaags is Erdogan Trump geworden, links weet het gewoon niet meer..

     Obama flikte hetzelfde kunstje in Irak, maar democraten zijn een soort übermenschen, met een verbeelding van heb ik jou daar.

 4. jan1

  Die partijen of personen die ze terug wide hebben.
  hoeven geen geld meer uit te geven voor het ophalen .
  IS komt naar je toe deze winter.

  1. Vraagtekentje

   Ik denk deze herfst nog

   1. jan1

    Ik maak mij er niet eens druk om .
    Ieder land krijgt waar het recht op heeft en stemt.

 5. Vrijedenkert

  Turkije, regerende AK partij= grotendeels soennitisch, IS=soennitisch…

  Het wegsaneren van Koeren is voor Turkije veel belangrijker dan een terreurnetwerk die tienduizenden Alawieten, Koerden, Sjiieten, Christenen en Jezidi’s op gruwelijke wijze om zeep heeft geholpen en die door Turks ingrijpen nu weer massaal vrijkomen…

 6. Ritter

  Het word tijd dat de Europese politici hun verantwoordelijkheid nemen.

  Schakel de ISIS leden uit door militaire inzet.

  Laat geen ISIS lid terugkomen naar Europa!!! (dus ook geen vrouwen en kinderen van ISIS)

  Sluit de (buiten) grenzen zodat Erdogan ons niet meer kan chanteren met een stroom illegalen die hij deze kant opstuurt.

  Maar wat doen onze politici? Schelden op Trump (want dat is politiek correct en makkelijk) in plaats eigen verantwoordelijkheid nemen.

 7. JFU

  Ons kabinet zal ze wel binnen laten als zijnde zielige slachtoffers.

 8. Vraagtekentje

  Flink wat aanslagen plegen in Turkije, zou een mooie vergelding zijn

 9. Bolkestein

  Daar had supersnelrecht toegepast moeten worden. Ze hadden per direct geëlimineerd moeten worden. Of met schone handen naar Iraq getransporteerd. Wel, we krijgen ze nu dankzij onze open grenzen van Erdo op ons land afgestuurd.

 10. Kristalix

  Voor Erdogan slechts bijzaak in een hernieuwde genocide.

 11. Broodnuchter

  Het zal mij benieuwen hoe Rutte hierop zal reageren.

  1. jan1

   Zal de regering zo blind zijn dat de minachting niet opgemerkt wordt?

   1. Marija

    Onze malafide regeerders zijn zeker niet blind, weten echt wel wat er speelt, maar zijn aan handen en voeten gebonden, door gemaakte afspraken. (Moslims voor olie).

 12. Mezzadra

  Met dank aan Donald Trump.

  1. jan1

   Dat ik nl verliet uit woede en een ander wapen oppakte vol minachting voor den haag was van trump geen spraken.

  2. Control

   nee mezzadra, dictator Erdogan is genocide pleger…

   1. Vlaswiek

    De aandoenlijke laat hier alleen maar digitale scheetjes waaien, en de baas weet het.

    1. jan1

     Kom voor mij met wapen naar keuze
     Ik heb al te lang geleefd (.)66 zal opgelucht zijn.

     1. jan1

      Ps ik weet niet of ik bij voorbaat sorry moet zeggen

  3. jan1

   Zal de pvda/(.) 66
   Dan niet in de gaten hebben dat al die uitzendingen wel eens tegen hun kan werken?
   Mensen die hun ogen open gaan?
   En niet banger zijn voor politicus of handgranaat?
   Moet zeggen een helikopeteter geluid staat mij nooit aan!

   1. Mezzadra

    Deze tekst lijkt rechtstreeks vanuit een lsd-trip geschreven.

    🙂

 13. Bolkestein

  ’Ontsnapte jihadist is kopstuk IS’

  Een van de vijf jihadisten die uit de gevangenis in het Syrische Qamishli ontsnapt zouden zijn als gevolg van een Turks bombardement, zou Adrien Guihal zijn. De man eiste in juli 2016 de aanslag in Nice op, waarbij meer dan tachtig mensen om het leven kwamen doordat een truck op ze inreed.

  Dat meldt een journalist van The New York Times op Twitter. Op datzelfde account deelt ze ook beelden die de ontsnapping van de jihadisten zouden tonen.

  Guihal was naast Nice ook de stem van de aanslag in St Etienne, waarbij de keel van een priester werd doorgesneden, en Magnanville, waar een politieman en zijn vrouw omkwamen. Ook zou hij te horen zijn in verschillende ideologische video’s van IS. Zo zou in een propagandafilm te zien zijn hoe hij zijn Franse paspoort verbrandt en moslims oproept om zich aan te sluiten bij IS en aanslagen te plegen in Frankrijk.

  Guihal, bekend onder de naam Abu Osama al-Faransi, de Fransman, kreeg in 2012 vier jaar cel opgelegd in Frankrijk, maar vluchtte naar Syrië en Irak. Hij werd in 2018 samen met zijn vrouw en zes kinderen gevangen genomen in Raqqa in het noorden van Syrië.

  De radicalisering van Guihal begon in 2000, zo meldt Le Parisien. Twee jaar later bekeerde hij zich tot de islam en ging hij op bedevaart naar Saoedi-Arabië. Ook zou hij de beheerder zijn van het radicale forum Ansar el Haqq.

  Erdogan
  President Recep Tayyip Erdogan liet vrijdag weten door te gaan met de aanvallen op Noord-Syrië. „Het maakt niet uit wat andere landen zeggen, wij zullen niet stoppen.”

  Veel landen uitten kritiek op de Turkse inval in Noord-Syrië, zo ook Nederland dat de wapenleveranties aan het land heeft beperkt. De Verenigde Staten hebben bij monde van de onderminister van Defensie Mark Esper en minister van Financiën Steven Mnuchin laten weten Turkije niet te steunen. Esper zei vrijdag dat de VS Turkije hebben afgeraden Syrië binnen te vallen en roepen het land op snel te vertrekken.

 14. Michael M

  Erdogan de wolf in schaapskleren doet dit Express. Dreigen met miljoenen vluchtelingen richting Europa maar hij bombardeert eerst nog de gevangenissen zodat 10000 tienduizenden IS strijders mee kunnen met de vluchtelingen stroming en de aanval kunnen inzetten in heel Europa. Niet erg hoor? Europa doet geen flikker. Ze laten altijd maar Amerika de ellende in de wereld opknappen. Europa heeft een pak slaag nodig. Ze solliciteren er zelf naar want ze sturen zelf ook geen vredesmacht militairen om de oorlog te stoppen, uilskuikens!!!!

 15. Michael M

  EUROPA zijn sukkels. Grote Bek in Brussel maar echt Erdogan aanpakken poepen ze 7 kleuren watjes !!!

 16. Michael M

  Mezzadra niet met dank aan Donald Trump maar met dank aan de slappe krakende knieën houding in Brussel Europa bangerikken. Ze laten liever gebeuren dat honderden onschuldigen de dood vinden en duizenden duivelse IS strijders de wereld komt verrotten !!!!

 17. jan1

  We hoeven ons geen zorgen meer te maken.
  Stratego speel je zonder politici.
  Het spel gaat nog steeds op een manier waar de HKS van moet likkebaarden.

  1. jan1

   Het enige wat ik nu wel jammer vind is dat die Toyotas zo liefdevol geschonken door timmmermans en koenders namens de belastingbetaler geschonken zijn aan puin gaan.
   Maar ja je kan niet alles hebben.

 18. Ritter

  De Koerden vechten nu met Assad tegen Turkije.

  Trump heeft voor , tijdens en na de verkiezingen gezegd dat hij de troepen uit Syrië wilde terug trekken na ontmanteling van het kalifaat van ISIS.

  En zo is het precies verlopen. Samen met de Russen heeft Trump het kalifaat van ISIS ontmanteld en trekt nu de troepen terug uit dat gebied en maakt een einde aan de inmenging die onder Obama is begonnen.

  De Koerden hebben een overeenkomst gesloten met Assad na bemiddeling van Rusland en vechten nu tegen de Turken. Precies wat Trump wilde.

  Immers Trump zei dat hij het Midden-Oosten probleem wilde uitbesteden aan Rusland en Poetin, en dat is dus precies wat hij deed en is gebeurt.

  En nu nog Afghanistan waar Trump ook de troepen uit wil terugtrekken ( na 18 jaar oorlog in dat land) Daar over word nu onderhandelt en Trump. Wat Obama niet is gelukt zal zeker Trump lukken. Een einde maken aan deze oorlog.

  En zo lost Trump weer een verkiezingsbelofte in.

 19. Rosasolis

  Net op de radio nieuws vandaag gehoord dat alle EU landen hebben besloten geen wapens meer naar Turkije te steuren. En vele landen, waaronder Nederland hebben nu al sancties tegen Turkije ingevoerd. Meer kunnen wij niet meer doen tegen Erdogan.
  Maar er is vandaag ook interessante nieuws voor de EU. Schotland gaat waarschijnlijk de VK verlaten. 95% van de bevolking van Schotland willen nu al uit de VK. En zeker als Johnson’s harde brexit doorgaat. De Scottish National Party heeft nu de absoluut meerderheid in de regering van Schotland. Volgens het uitgebreide artikel vandaag in Trouw, lijdt Schotland nu al aan ernstige armoede. En na de Brexit zou het alleen veel erger worden, om voldoende verse producten uit Nederland te importeren. Dit is een van de redenen dat de Schotten in de EU willen blijven, en de EU blijven steunen met ook met hun producten.
  Grote foto’s in de krant met duizenden demonstrerende Schotten, met hun blauwe
  vlaggen en borden met boodschappen zoals: “Independance, an end to imperialism”,
  en “Scotland says Aye”, en “We Scots have had enough from English corruption”.
  Je moet de aard van de Schotse bevolking begrijpen. Zij zijn heel lieve, gezellige mensen, maar bij met de Schotten is eerlijkheid in het leven en in hun regering heel erg belangrijk. De Schotten hebben geen tolerantie meer voor de corruptie in het Britse parlement; ze zijn zeer bescheiden mensen die nu opkomen voor hun bestaan en identiteit. Ik wens hun veel geluk tegen het corrupte “leiderschap” van Johnson.
  Aan de Schotse studenten en werknemers in in Nederland: wij steunen jullie.

  v

 20. Michael M

  EU is verloren. De rijken zo ook Brussel zijn alleen nog maar bezig met zichzelf te verrijken en als de pleuris uitbreekt in de EU dan staan de rijken te popelen om te vluchten en laat zo miljoenen Europeanen in de ellende achter door aanslagen van IS tuig!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.