Ja hoor, gaan we weer: eerste milieuzaak tegen F1-race op het circuit Zandvoort is een feit

De losbollige wet- en regelgeving die de Tweede Kamer in haar wijsheid over het land heen strooide is nu alweer reden voor een volgende rechtszaak om daarmee het sociale leven in Nederland te frustreren. Alles voor ‘het milieu’ natuurlijk. Op 3 mei 2020 is het de bedoeling dat de Formule 1 wordt gereden op Zandvoort, maar als het aan Stichting Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen (SNAW) ligt komt daar niets van terecht. 

Volgens de pestjurist van de stichting SNAW is de F1-race, die wordt gehouden op Zandvoort, niet in het ‘algemeen belang’ en kan daarom worden verboden, zo meldt het Algemeen Dagblad vanmiddag. Maar wat precies wel het ‘algemeen belang’ is en wat niet, is uiteindelijk ook maar gewoon een keuze. Immers maken niet álle Nederlanders gebruik van dezelfde wegen, bruggen of andere infrastructuur, die de advocaat onder het ‘algemene belang’ schaart. Of van Schiphol.

Eigenlijk is verder niemand met deze discussie bezig, behalve de aandoenlijke juristen, die elkaar met brieven vermaken en grappige formuleringen construeren. Bleef het maar bij grappen, want deze juristen zijn er toe in staat de feestjes in ons land flink te verzieken. Zo stelt de advocaat van de natuurorganisatie uit Amsterdam het volgende over de volgens hem gewenste handelswijze aangaande F1-race:

,,Je zou ook minder toeschouwers kunnen toelaten”

Waar bemoeit deze vent zich eigenlijk mee?

Heeft hij niets beters te doen behalve voortdurend inbraak plegen op de activiteiten die derden willen ontplooien? Als het stigma van ‘de jurist als pestkop’ nu nog niet blijkt dan weet ik het ook niet meer. Volgens de natuurorganisatie zijn de effecten van ‘de organisatie van een F1-race op de natuur’ namelijk “onvoldoende onderzocht”. Bij deze visie voegen Stichting Duinbehoud en de Milieudefensie-militanten zich eveneens.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  In een normaal land worden dat soort gekken in een gekkenhuis gezet en voor hun geestelijke handicaps behandeld. In Nederland krijgen ze bergen soepsidies en kunnen en mogen ze rechtszaak na rechtszaak voeren, in de tijd dat ze niet demonstreren.
  Hoe langer dat soort extreem linkse totaaldebielen vrij rond mogen lopen hoe rotter het leven in Nederland zal worden.

 2. van Urk

  Vlees en groente op je bord. Dat is algemeen belang. Niet naar het turen van rondrijdende autootjes. Het kan niet zo zijn dat de hardwerkende boeren aan het kortste eind moeten trekken omdat een hobby van een salonprins voorop komt te staan.

  1. Mezzadra

   Helemaal eens, van Urk, als de boeren hun uitstoot moeten verminderen mag dit zeker van deze milieuvervuilende autoracers worden verwacht.

   1. Vlaswiek

    In gesprek gaan met verbale diarree is zonde van je energie. De aandoenlijke vindt hier zeven dagen per week en veertien uur per dag manieren om zijn drek te spuien, vooral omdat er mensen zijn die met hem in gesprek gaan.

    De afgelopen 15 jaar en talloze bans hebben bewezen dat dit volstrekt kansloos is, de aandoenlijke gaat gebukt onder psychische en ongeneeslijke aandoeningen. Zonde om daar tijd aan te besteden, zelfs de doktoren hebben het opgegeven.

   2. hansishier

    Daarom heb ik nog even snel een auto gekocht die standaard 254gr Co2 p/km uitstoot en het maximale aan Nox wat je je voor kan stellen, nog even laten chiptunen om te zorgen dat we zo snel mogelijk richting nog warmere zomers gaan dan we nu al hebben! Heeeeeerlijk!

  2. Rechtsaf

   Ik vind dat de formule 1 gewoon door moet gaan en al die klimaatmongolen eens even een stap terug moeten doen?!

   1. Mezzadra

    Misschien kunnen we een politieke deal maken: 20 varkensbedrijven opdoeken in ruil voor deze debiele race.

    1. Vlaswiek

     De aandoenlijke, hij koestert warme gevoelens voor kleine kinderen, heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

    2. Rechtsaf

     Geen van beide natuurlijk, er is namelijk geen probleem namelijk.
     Ik vind boeren stoer en formule 1 is echt voor kerels daar kan mezzadra natuurlijk niet over mee praten…

     1. Vlaswiek

      De aandoenlijke bemoeit zich liever met kleine kinderen, hij is een dikke P̟edo

     2. Rechtsaf

      “hij is een dikke P̟edo”

      Daar is ook geen woord aan gelogen Vlaswiek

     3. Vlaswiek

      Als iets valt te liegen is de aandoenlijke er als de p̟edokippen bij hoor!

 3. harzuid

  zandvoord wil nu alles gehaast er door drukken om f1 mogelijk te maken vergunningen etc weet je van te voren die verkregen moeten worden tevens zou politiek geen geld uit geven aan commerciele sport die zouden dat zelf moeten regelen wat ook nu niet gebeurd alles lag klaar zonder enig gezeur nodig te hebben ergens anders maar zandvoord moest en zal de f1 hebben zo ook de consiquenties ervan vergunningen zijn overal het zelfde eerst aanvragen en als gekregen hebt dan pas beginnen en je kunt er rekening mee houden die ook niet verstrekt kunnen worden of tegen gewerkt worden

 4. Kristalix

  Landelijk belang, dat kan ik nog wel volgen.
  Er is nauwelijks Nederlands talent in F1.

  En Max is beter af af op de kermis.

  Jan Lammers is een aardige gast, maar heeft als sportief direkteur alleen een roeptoeter die nergens over gaat. Zandvoort?

  1. Rechtsaf

   “Er is nauwelijks Nederlands talent in F1.”

   Kansloos dit..

 5. Heras

  Eindelijk ben ik het daar mee eens.
  Dat beetje natuur, daar moeten wij zuinig op zijn.
  Wij zijn een te klein land voor dit soort “pleziertjes”.
  Doe dit ergens in een woestijn, waar we genoeg ruimte hebben.

 6. Rosasolis

  Hopelijk gaat dit onzin niet door. Het geeft geen enkele voorbeeld van een goede sports wedstrijd aan de burgers van Zandvoort, alleen veel C0 2 uitlas gassen en veel herrie en lawaai. Wat een ellende voor de burgers van de kleine gemeente van Zandvoort. Hopelijk gaat die formule 1 flauwekul nooit en nimmer door in Zandvoort.
  Men kan op andere manieren proberen geld te verdienen,

  1. Maurits Dekker

   Als de personen die de F1 naar ons land willen halen een gezond stel hersens hadden gehad en niet behept waren met grootheidswaanzin en aan zelfverrijking (hoi Prins Bril) deden dan werd deze race op het ultramoderne circuit in Drenthe gehouden en wel zo dat het de belastingbetaler geen cent extra hoefde te kosten.
   Kennelijk is de verdeling van hersencellen in het westen totaal mislukt.

 7. Mycase

  De regels gelden voor iedereen natuurlijk de wappies in Den Haag hebben dit zelf gewild dussssssss mooi ergens anders gaan racen .

  1. Mezzadra

   Helemaal eens, Mycase.

 8. Mezzadra

  Dat deze autorace wel veel schade, milieubelasting en overlast veroorzaakt maar geen algemeen belang dient lijkt me wel een waarheid als een koe.

  Nuttig om dit aan te vechten dus.

  1. Vlaswiek

   En merlot is al 15 jaar WOEDEND op mij.
   ~Aandoenlijke~

  2. Rechtsaf

   mezzadra kraamt zoals gewoonlijk onzin uit, en gunt het geen mens om te kunnen genieten van iets dat mannelijk is..namelijk formule 1

 9. merlot

  Ik had begrepen dat de infrastructuur rond Zandvoort helemaal niet berekend is op zo’n groot evenement.

  Dit terwijl in Assen een kant en klaar stratencircuit aanwezig is.

  Er zit een luchtje aan deze zaak. Wat zegt u? Een zekere prins Bernard is eigenaar van het circuit?

  Ach so…

  1. Maurits Dekker

   Het circuit in Assen is geen stratencircuit. Het is een permanent modern race-circuit.
   Verder ben ik het volkomen met u eens.

 10. denktenk

  Geef mij maar Formule één en veeel minder, minder, minder……
  Alle mee-eters en kansenparel naar huis, is niet alleen het CO2, maar ook het woningnood probleem opgelost.

 11. RvdBe

  Formule 1 is juist goed voor het milieu, de vervuiling die deze 20 autootjes uitstoten valt totaal in het niet bij de technieken afkomstig uit de formule 1 welke miljoenen gewone auto,s zuiniger/schoner maakt.
  Iets verder nadenken is sowieso al een probleem voor de linkse/groene hordes.

 12. Abraham50

  Helemaal mee eens. Formule 1, weg er mee.
  Voegt niks toe, maakt juist kapot

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.