Juristenkartel Raad van State slaat wéér toe, willen einde aan marktvergunningen voor onbepaalde tijd

De Raad van State heeft geoordeeld dat Gemeenten in het vervolg alleen marktvergunningen mogen verlenen met een gedefinieerde einddatum. Tot op heden kregen markthandelaren een vergunning ‘voor onbepaalde tijd’. Dat is een vergunning waarvan de afloopdatum niet bekend is. Daar moet nu dus een einde aan komen, vindt de Raad van State. Markthandelaren luidden nu de noodklok om de maatregel, via NOS Teletekst.

Markthandelaren zijn bezorgd over de keuze van de Raad van State om voortaan marktvergunningen met een gespecificeerde einddatum te verstrekken. Volgens de handelaren is het veelal onmogelijk om de noodzakelijke investeringen -die zij moeten doen om lekkere kaasblokjes, vis en worsten aan te bieden op de marktplaats- terug te verdienen in de termijnen die nu worden genoemd namelijk, tien, vijf of twee jaar.

In veel gevallen moeten de markthandelaren namelijk aan strenge wettelijke vereisten voldoen om de voedselkwaliteit te waarborgen en zijn de wagens, die zij gebruiken om hun producten te vervoeren, ook niet goedkoop. En dus wordt de rekenmachine gepakt en berekend hoe lang het duurt om de investeringen terug te verdienen.

Met het opschorten van de vergunningen voor ‘onbepaalde tijd’ lopen markthandelaren echter meer risico’s. Immers kan het zijn dat zij na vijf jaar géén verlenging krijgen voor de marktvergunning, maar nog steeds de investeringen moet terugbetalen. Volgens diverse markthandelaren zouden beginnende handelaren hierdoor afzien van het opzetten van een marktkraam omdat ze de nieuwe vergunningseisen te riskant vinden.

Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) nam vandaag een rapport van markthandelaren in ontvangst waarin hun zorgen nog beter worden verwoord.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Jv

  Het houdt niet op om het hardwerkende volk kapot te maken.
  Boeren, vissers, markt verkopers, etc, etc.
  Hoe lang accepteren we het linkse gier nog?
  We moeten echt de barricaden op!

 2. kweetniet

  beetje marktwagen kost 75K , koelwagen of bakwagen vanaf 125 K. Je bent niet gekke gerritje als je geen vaste standplaats krijgt. De vol idioten clan is weer bezig. Als je tom de graaf van d666 erbij betrekt krijg je dit soort uitkomsten. De smerige gladjakker

 3. plakband

  Die marktkooplui kunnen zich bekeren tot de Islam.
  Dan mogen ze gewoon zonder vergunning vlees en ander zaken vanuit hun vrachtwagen verkopen.

  1. kweetniet

   strak plan plakband , gewoon een ouwe bus , geen dure investering , geen gezeik met de instanties , ikkie nie begrijp , ikkie buissenlander nie hebbe vergoenning

  2. Jumping

   Inderdaad plakband.

   Je raakt de spijker vol op zijn kop.
   De door jou genoemde Islam club is de doelgroep voor deze Thom de Graaf club.

   Breek af wat goed is en vervang het door troep.

   Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   1. NoDoubt

    Vroeger als je een zaak begon, had je nog een vakbekwaamheidsdiploma nodig. Toen kwamen de asielzoekers en was het opeens niet meer belangrijk. Nadat alle overheden zijn uitgeknepen en de btw omhoog is gegaan en de gelukszoekers boven de eigen bevolking wordt gesteld en maandelijks illegaal 500 euro op hun creditcard van onze centen krijgen bijgeschreven, voor gaan op de huizenmarkt, de btw omhoog is gegaan om het te financieren. Onze pensioenen gekoppeld zijn aan de Europese rente en dus wij gekort gaan worden met tenminste 15 % maar wordt makkelijk 20%. Wordt je uitgemaakt ipv patriot voor poppulist maar die bescheren ten minste hun eigen bevolking. Wat de globalisten zoals rutte GL d666 zeker niet doen. En wij maar dokken voor de Europese unie. Als we niet in de EU hadden gezeten, hadden we nimmer hoeven te betalen 136 miljard aan de EU, hoefden we niet de vluchtelingen te betalen waarvan 90% nimmer zal werken. Kosten op de samenleving NL nu al 427.000.000.000. Totaal bankroet NL met dank aan de schijheilige Politieke bende.

  3. ikweetwatikwil

   Plakband. Dat was het eerste wat bij mij opkwam. Met een paar jaar staat er geen Nederlander meer op de markt. Dan kun je, je daar ook in Noord Afrika wanen. In sommige buurten is dat al zo.

 4. merlot

  “Het staatshoofd (de koning) is de voorzitter van de Raad van State, maar de feitelijke leiding is in handen van de vicepresident. Deze vervult daarmee een van de belangrijkste adviseursfuncties binnen de overheid.”

  De huidige vice-president is Thom de Graaf. Ik citeer onze eigen Teunis Dokter op twitter:

  “Dit is Thom de Graaf, die nu een nieuw kartelbaantje heeft bij de Raad van State. Hij bracht Pim Fortuyn in verband met de holocaust, Anne Frank en het nazisme. Met het doel Fortuyn weg te zetten als een nieuwe Hitler.”

  Moeten we ons nog afvragen hoe de hazen lopen in Nederland?

 5. Siemien

  Al die gasten die dit bedenken hebben iets tekort gehad in hun leven

 6. Henk-Jansen

  Niets is zeker in het leven, dat volgens marktkooplui dit wel voor hun geldt is misplaatste arrogantie. En dat door deze maatregel jonge ondernemers niet beginnen met een kraam is leuk, maar wat ze vergeten is dat juist door die onbeperkte vergunningen nieuwe marktkooplui niet aan de bak kunnen komen. Het is een kwestie van concurrentie, en daar wordt uiteindelijk de consument beter van!

  1. Seneca

   @henk jansen
   natuurlijk henk alles voor de vrije concurrentie. ik vraag mij af wat jij doet of gedaan hebt in je leven dat je tot deze achterlijke mening komt. maar als tijdens het offerfeest een mededeling van de politie komt dat men niet moet schrikken als er kadavers uit een vrachtwagen worden verkocht, mag dan in jouw optiek wel. die eikels die dat vlees consumeren worden ziek en worden op onze kosten behandeld. of mag dat soms wel voor je ‘heilige’ concurrentie.

  2. kweetniet

   Leg is uit henk , morgen wil je je winkel open doen en de verhuurder heeft voor vandaag een andere huurder in je winkeltje geplaatst.

   Dit heeft niets met concurrentie te maken of nieuwe vergunningen man. Rare denkbeelden hou jij er op na

 7. Jumping

  Voor de goede orde de verwachting is, dat tussen nu en 20 jaar, het grootste deel van de kleinere warenmarkten 7 tot 20 kramen, is verdwenen.

  Geen aanbod van nieuwe standplaats houders en klanten.
  Wat overblijft zijn wat standplaatsen voor groenten, vis en kaas.

 8. Arbeider65

  Prima. Hebben nieuwkomers ook een kans. Verouderd systeem. En wie gaat er nu nog naar de markt. Bij ons in het dorp is de markt in een paar jaar tijd gehalveerd.

  1. kweetniet

   nou leg is uit arbeider, welke ondernemer (nieuwkomer) gaat investeren als hij zijn investering niet ten gelde kan maken ?

   Ga is vragen waarom de markt is gehalveerd

   1. Arbeider65

    Je hebt ook een MARKTKRAAM. U weet wel, met een houten tafel,en af gedekt met een zeil. Daar zie ik veel kleding, speelgoed of fruit/groente. Wat er nu gebeurd vindt ik eenzijdige berichtgeving van een MARKTWAGEN. En gaf 1 markt man niet toe, 8 uur journaal, dat hij ook nog een stenenwinkel had…..

    1. kweetniet

     wij hebben geen winkels , wel karren van tussen de ton en 2 ton. Je weet wel voldoen aan de eisen van de warenwet en alle andere wetgevingen. En wat maakt het uit als je een kraam voor je winkel hebt op een markt ? Zo staat 75% van de Albert Cuyp

     Maar ik vroeg je uit te leggen waarom nieuwkomers een kans krijgen terwijl JOUW markt al met 50 % is uitgedund. Nieuwkomers hebben plaats zat volgens je eigen schrijvsel

     1. Arbeider65

      Tja, ander kopers publiek? Concurrentie van de supers die schijnbaar goedkoper kunnen leveren? Duurdere vergunningen? Te veel van het zelfde?

     2. kweetniet

      je beantwoord de vraag niet maar geeft onverkort aan dat er nu al ruimte genoeg is voor nieuwe instroom. Je presenteerde dus een kul argument waar ik al bang voor was

 9. Bes Tolen

  D66 is naar mijn idee de partij bij uitstek met slecht uitgewerkte ideeën. Dat D66tigs doet zich ook hier funest gelden.

 10. Vit

  Nederland moet en zal naar de kloten volgens het kartel, dat is duidelijk.

 11. Duckday

  Stop deze Raad van State deze mensen zitten ver van de werkelijkheid af en zijn ook alleen voor zich zelf bezig We willen een refferendum over al deze benoemingen
  Vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen bekwaam of onbekwaam
  Het volk moet het voor het zeggen hebben We hebben geen enkel vertrouwen meer in de politiek Leugens bedrog hoogmoed en waanzin
  Alles douwen ze door onze strot heen De zoveelste miskleun die genomen zal worden
  Stem gewoon PVV of FvD misschien zijn we dan eens eindelijk verlost van al die kapot makers met verkeerde voorstellen

  1. jan1

   Stop deze Raad van State deze mensen zitten ver van de werkelijkheid af:
   Ze weten precies wat ze doen.
   De Graaf is bewust daar neer gezet met maar 1 doel!
   Bekijk zijn staat van dienst na dat hij op de troon kwam!
   gewoon een soort staats greep.

 12. J.Rademaker

  De vice voorzitter, de Graaf, in dit hoogste bestuursrechtelijke orgaan zijn o.a. baantjes gevonden voor de heer Melkert en koningin Maxima de benoemingen van de leden zijn politiek. De Koning is voorzitter.
  Curieus dat men op gemeentelijk niveau ingrijpt.
  Het is onwaarschijnlijk dat een der leden ooit op een markt inkopen heeft gedaan en nog onwaarschijnlijker dat deze lieden een marktkraam winstgevend zouden kunnen beheren.

 13. Joop Klepzeikert

  In welk gesticht is die raad van state tegenwoordig gevestigd? Die lui worden met de dag gekker. Hun behandeling slaat overduidelijk niet aan. Wordt dus hoog tijd dat de psychiaters in dat gesticht vervangen gaan worden voordat ze helemaal krankjorum worden bij die raad van state.

  1. Politiek Profeet

   Juist, vervang de zieleknijpers voor oud-militairen met volledige bewapening en de problemen zijn in no=time opgelost…

   1. Kristalix

    Inderdaad profeet, inderdaad.
    Dat is schijnbaar de enige oplossing Nederland leefbaar te maken.

 14. Kristalix

  Weer van doe politieke imbecielen die geen reet snappen van de hardwerkende burger, de meesten hebven nog nooit geen slag gewerkt. Type vetklep Sharon Dijksma.

  Geef de burger vooral geen vertier zoals het haringkje op zaterdag op de markt.

  Politieke onbenullen. Er moet een einde komen aan zittende politici.

  Varkens zijn het.

 15. JFU

  Alles wordt uit de kast gehaald om de economie om zeep te helpen, en dat lukt heel goed. Dat is dan alles wat ze kunnen. Niet vreemd steeds meer hardwerkende goed opgeleiden besluiten dit land te verlaten, en gelijk hebben ze.

 16. Cesare

  Met die bobo’s van D66 aan het roer ben je als kleine ondernemer mooi genaaid

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.