shutterstock 1524413960

Klimaatkassa rinkelt: opgepakte demonstranten Extinction Rebellion krijgen boete van 380 euro p.p.

Geen categorieokt 12 2019, 16:00
De Klimaatkassa staat flink te rinkelen in Amsterdam want de klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion krijgen een boete van 380 euro per persoon, omdat zij nalieten politiebevelen op te volgen, zo meldt NU. De betogers blokkeerden zaterdag de Blauwbrug in Amsterdam en weigerden de brug te verlaten. De boetes worden waarschijnlijk betaald van de donaties aan ER.
Het zijn spannende weken in Nederland: boze boeren rijden met trekkers op het Malieveld en dreigen de boel om te ploegen, terwijl klimaatstakers in Amsterdam aanhoudend protesteren tegen de nalatigheid van de politiek inzake klimaatverandering.
Bij de boeren leidde dit tot een arrestatie en het betalen van een schadevergoeding voor het vernielen van hekwerken. In het geval van de klimaatdemonstranten in Amsterdam wordt hetzelfde recht gehanteerd en boetes uitgedeeld: volg je geen aanwijzingen op dan kost je dat een flinke zak met geld. Kortom: als u rijk genoeg bent kunt u het maken om essentiële infrastructuur te blokkeren.
Op de Blauwbrug hebben de klimaatstakers echter geen schade veroorzaakt, maar blokkeerden zij de slechts infrastructuur. Dat zorgt natuurlijk ook voor verkeershinder en daarom moesten ze hun biezen pakken. Nadat de stakers de politieaanwijzingen bleven negeren, werden ze echter gearresteerd. De burgerlijke ongehoorzaamheid kost ze 380 euro per persoon, maar dat bedrag wordt voor een groot deel betaald van de donaties, die Extinction Rebellion ontvangt.
In Amsterdam heerst momenteel een Gemeentelijke noodverordening vanwege de blokkades.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten