Krankzinnig! Openbaar Ministerie wil meer IS’ers terughalen en berechten in Nederland

Het is zo langzamerhand echt de vraag of de kornuiten van het Openbaar Ministerie (OM) nog wel helemaal bij de pinken zijn. Zo wordt er gesproken over een lijst waarop Nederlandse Syriëgangers staan, die het OM wil terughalen naar Nederland. Ze willen deze terroristen namelijk hier berechten. Deze lijst is in slechts enkele maanden tijd drie keer langer geworden.

Waarom zou je de ellende in huis willen halen, zo zal ieder weldenkend mens wel reageren na het lezen van dit nieuws. Maar de dames en heren bij het Openbaar Ministerie blijkbaar niet. Eerder zijn er tien verzoeken tot repatriëring gedaan. Dit aantal staat momenteel op 29. En als klap op de vuurpijl gaat het nu niet meer enkel over vrouwen en hun kinderen, maar staan er ook ineens mannen op die lijst. Leest u even mee.

“Eerder dit jaar ging het nog om tien verzoeken, deze gingen over vrouwen die van terroristische misdrijven worden verdacht. Op de huidige lijst staan ook mannen. Het gaat om Nederlanders die verblijven in kampen of gevangenissen in Noord-Syrië en aan het OM te kennen hebben gegeven bij hun berechting aanwezig te willen zijn.”

Natuurlijk. Nu willen ze ineens wel in Nederland ‘aanwezig zijn’. En dan ook nog eens om hun eigen berechting bij te wonen. Yeah right! Nu ze zijn gepakt en vast zitten in kampen in Noord-Syrië, ‘verlangen’ ze opeens wel naar Nederland. Kan het nog ongeloofwaardiger?!

Saillant detail binnen deze kwestie is dat het Openbaar Ministerie en het kabinet lijnrecht tegenover elkaar staan. Het kabinet wil deze terroristen namelijk hun nationaliteit afpakken en berechten in Irak, terwijl het OM ze juist naar ons toe wil halen en in Nederland willen laten berechten. Zien we trouwens ook zelden, dat het kabinet eens een verstandige keus maakt. Enfin. Dit liet een woordvoerder van het OM weten aan het NRC:

“„Ons beleid is dat wij iedereen hier willen berechten”, zegt een OM-woordvoerder. „Dat kan pas als mensen binnen het bereik komen van de Nederlandse justitie en dat is pas zo als ze uit die kampen zijn. Daarom hebben wij dit verzoek bij het ministerie neergelegd.” Op de vraag of het ministerie genoeg heeft gedaan met de verzoeken van het OM, wil de woordvoerder niet ingaan. „De verzoeken liggen er nog. Dat is het enige wat ik erover kan zeggen.””

Uiteraard moeten deze terroristen berecht worden en de straf krijgen die ze verdienen. Maar doe dat even lekker daar! Berechten in de regio, waar het kabinet hard voor werkt om dit voor elkaar te krijgen. Gooi die lijst maar in de prullenbak!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Mycase

  Die koppensnellers heel snel daar de keel doorsnijden graag dan is dat gezeur tenminste van de baan .Kunnen we ons meer bezig houden met dat andere schijtclubje kozp

 2. Mezzadra

  Iedereen die dit dossier een beetje volgt weet dat het terughalen en berechten van deze landgenoten onvermijdelijk is.
  Door het onbezonnen optreden van Trump is dit overigens in een stroomversnelling terecht gekomen: Trump eiste ook dat we dat tuig terughalen en berechten.

  1. Sergeant Monty

   “berechten van deze landgenoten onvermijdelijk”

   Maar dan wel daar waar zij de misdaad hebben begaan.
   Waar dan daar kunnen zij het beste bepalen welke straf zij hebben verdiend.
   Daar kunnen getuigen en slachtoffers
   gevonden worden en hun verhaal doen.
   Iets wat hier voor het OM ondoenlijk is.

   Tevens zullen de slachtoffers voeldoening krijgen als ze zien en horen welke straf hen opgelegd wordt.
   Dit wordt ze ontnomen zodra deze terroristen hier berecht worden.

   Er moet toch recht gedaan worden aan de slachtoffers en niet aan de daders?

   1. Vit

    @Sergeant Monty

    “Er moet toch recht gedaan worden aan de slachtoffers en niet aan de daders?”

    Daar schort het hier nogal aan.

   2. Rechtsaf

    Zeker, maar in Nederland pamperen ze graag daders, we zijn niet meer van de harde aanpak want dat doet de daders, die mensen hebben verkracht, keel doorgesneden, mensen dood hebben geschoten, mensen hebben vernederd, zo’n pijn….

  2. Rechtsaf

   Nee hoor dit liegt mezzadra, wat mezzadra graag wenst is dat zijn geliefde isis vrienden terug komen..
   mezzadra hoopt namelijk vurig dat isis nog bestaat met name voor Geert Wilders.
   mezzadra bestempeld ze heel bewust als landgenoten hierbij zien we de serieus naargeestige zieke geest van mezzadratje natuurlijk

  3. Angelus pacis

   Graag motivatie waarom het om ‘landgenoten’ gaat?
   Ook: waarom onvermijdelijk?
   Zie: Besluit van de Minister van Veiligheid en Justitie van 2 maart 2017, nr. 2050307, tot vaststelling van de lijst met organisaties de een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid. Volgens dit artikel hebben Syriegangers moedwillig hun Nederlandse nationaliteit opgegeven door zich aan te sluiten bij een organisatie die een gevaar is voor onze staatsveiligheid.
   Ook hebben Syriegangers hun Nederlandse nationaliteit niet rechtmatig gekregen. Hun doel was om op te treden als vijfde colonne en niet om het Nederlands belang te dienen.
   Al met al zie ik geen enkele reden om deze ‘mensen’ terug te halen.

   1. Original NL

    Ja..”landgenoten”..hoe debiel moet je zijn om voor deze schatjes dit woord in de mond te durven nemen!

   2. Mezzadra

    Het zijn landgenoten omdat ze, net als u en ik, Angelus, in het bezit zijn van een Nederlands paspoort. We hebben dus een volkenrechtelijke verplichting jegens deze mensen.
    Het berechten van deze mensen op de plaats waar ze hun veronderstelde misdaden pleegden is praktisch en principieel ongewenst, praktisch omdat daar de juridische infrastructuur nauwelijks bestaat en principieel omdat ze daar het risico lopen de doodstraf te krijgen, een straf die wij in onze rechtsstaat staat niet acceptabel achten.

    1. Rechtsaf

     mezzadra, jij zuigende irriterend gezwel dat je bent, je bent een ernstig geesteszieke randdebiel, dat zijn het niet, achterlijke mongool dat jij bent, ons paspoort zegt niets over deze “landgenoten” dit soort, die jij als landgenoten beschouwt, waar jij je graag mee sympathiseert, moeten berecht worden in de landen waar dit soort ook hun daden hebben verricht.
     Het wordt tijd dat gasten als mezzadratje eens de slachtoffers gaan verdedigen, maar ja de islam hè die moet uit de wind worden gehouden..

    2. Sergeant Monty

     “Het zijn landgenoten omdat ze, net als u en ik, Angelus, in het bezit zijn van een Nederlands paspoort.”

     Fout. Deze ‘mensen’ hebben helemaal niks meer met Nederland en onze rechtsstaat. Door om zijn ze afgereisd naar het kalifaat waar ze demonstraties hun paspoort hebben verbrand of verscheurd en konden leven in een streng islamitische staat.

     Waarom deze ‘mensen’ terug willen halen naar Nederland om ze hier te berechten?
     Deze jihadisten erkennen onze rechtspraak niet eens.
     Het enige recht die ze erkennen is de sharia.
     Voor het OM is het ook onmogelijk om bewijslast te vergaren wat in Irak en Syrië beduidend makkelijker is.

     En de straf die zij ontvangen zullen ze gewoon ondergaan.
     Want in hun geloof gebeurd alles met Allah’s wil.
     Ook de doodstraf.

     Dus om wille van de daders en slachtoffers, daar berechten.

    3. Sergeant Monty

     @Mezzadra, waarom zouden jihadisten überhaupt naar Nederland terug willen keren om berecht te worden.
     Alle jihadisten die voor het OM zijn verschenen geven aan ons rechtssysteem niet te erkennen.

     We bewijzen ze dus een dienst door ze lokaal volgens islamitische wetgeving lokaal te laten berechten.

     We halen toch ook geen zedenmisdadigers uit Thailand of smokkelaars uit Colombia om hier te berechten voor de misdaden die ze daar hebben begaan?

    4. Angelus pacis

     Ik ben bang dat u ’t niet begrepen hebt. Juridisch zijn deze mensen geen Nederlander meer. Dat hebben ze opgegeven om voor een organisatie te strijden dat een gevaar is voor onze natie en samenleving. Dat maakt hun ‘Nederlandse’ paspoort niet meer waard dan het papier waar van het is gemaakt.
     Dat er deze landen geen juridische infrastructuur bestaat is natuurlijk niet ons probleem. De sharia houdt er ook geen mooie rechtszaal op na.En tja die doodstraf, dat wisten ze van te voren. Bovendien is dat nu precies die straf die u en ik krijgen als ongelovigen. Onze moraal en ethiek zijn niet bepaald wederkerig. En dan nog, wie bepaald wat praktisch en principieel ongewenst is? Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.

 3. claus

  Naar mijn bescheiden mening moet een crimineel in eerste instantie veroordeeld worden in het land alwaar het misdrijf is gepleegd,juridisch waterdicht,toch?
  Tenzij een land (Nederland) om uitlevering vraagt,meestal om een zwaardere strafeis op te kunnen leggen,dan geëist in het land waar het delict plaatsvond!
  De veroordeling kan dus beter plaatsvinden terplekke,de straf is daar in evenwicht met de gepleegde feiten,onthoofding,steniging,verbranding of ophanging!

  1. tonna

   @claus:
   +++++
   Ik had het zelf geschreven kunnen hebben!

   1. Pauline Kummer

    Dat heeft u toch gedaan? Bent u aan het grappen…

    1. Joop Klepzeikert

     Kan de redactie van DDS deze ziekelijke trol met meer aliassen dan IQ, die hier zijn alias Pauline Kmer misbruikt, eindelijk eens blokkeren?
     Die geestelijk gehandicapte verziekt het lezen en discussiëren op deze site voor heel veel mensen.

     1. Julian

      Baby

     2. Joop van Leeuwarden

      Ongelofelijk, je blijft gewoon door gaan he sukkeltje. Nog iemand bedreigd vandaag of vandaag alleen maar mensen beledigt. En heb je al uit gevogeld waar ik woon, ik verheug me op je komst. Mensen als jou maken het rechtse gedachte goed kapot en geven links alleen maar gelijk dat rechts een stelletje tokkie’s bij elkaar zijn. Er komt een dag jopie dan komt iemand jou even opzoeken, es kijken of je dan nog zo’n grote bek hebt.

     3. Vlaswiek

      @JK: De aandoenlijke is na twee reacties al door de mand gevallen. Met digitale diarree ga je logischerwijze nooit in discussie.

 4. Bunky01

  Van de zotte dat het OM deze randdebielen wil terughalen voor een proces hier.
  Van de zotte dat deze randdebielen nu ineens hun proces hier willen bijwonen.
  Beide verzoeken zijn een minachting voor alle slachtoffers.
  Beide verzoeken zijn volstrekt onaanvaardbaar.
  Berechting aldaar met de straf die daar gewoonlijk wordt toegepast.
  Het OM is duidelijk de weg kwijt en gaat totaal voorbij aan de veiligheid van Nederland.
  Weer een stel tuig wat wij hier te eten moeten geven en levenslang in da gaten moeten houden.

 5. Jantje

  Ze willen de sharia, geef ze de sharia.
  Daar berechten.

 6. jan1

  Het duurde even maar ook ik ga de loyaliteitskaart trekken.
  Wilders had het in het verleden wel eens over een toetsing van het OM en rechters?
  Ergens vond ik dit wel humor en deed er niets mee en vergat het.
  Maar nu met deze opstelling over die onmensen daar uit het midden oosten word deze gedachte toch serieus.
  En niet alleen over dit!
  Die economische delicten ?
  De angst die je moet hebben tegenwoordig? om bij een pinapparaat te wonen is ook terreur!
  Ergens in Nederland zijn er 1 of meerdere bom fabrieken! en terroristen die gebruik maken van dit spul !en in het geheel niet geïnteresseerd zijn in de schade of slachtoffers.
  Waarom is dit nog steeds een economisch delict?
  Ik denk dat wanneer er gekeken word naar het verleden van deze gasten er een gemeenschappelijke achtergrond is.

  Er word steeds gezegd dat de reden om die onmensen zo laag te straffen gezocht moet worden in de bewijslast?
  Als het OM dit weet waarom dan deze houding?
  In mijn ogen is dit dan niet meer dan ondermijning van onze rechtstaat.
  De rechtszaak tegen Wilders?
  Het opsporen van die economische bommenfabrieken!
  De wetenschap dat de bewijslast niet rond te krijgen is!
  En deze ONMENSEN weer snel op straat staan !
  Doet mij de loyaliteitskaart trekken!
  Wat voor belang heeft het OM hier mee?
  Partij politiek? chantage?
  Ik weet het niet maar het is niet veel goeds ?
  Grapperhaus? Ollongren? het OM EN de Rechter zullen mij dit niet in dank af nemen ?
  Maar ik denk dat Wilders gelijk begint te krijgen wanneer hij vraagt om een toetsing.

  Ps Het OM moet het niet moeilijk vinden om mij vragen te stellen anders dan bij al die gasten van hier boven genoemd staat het bewijs zwart op wit en u weet mij te vinden!

 7. JFU

  Die krijgen een forse straf let maar op. Een fikse taakstraf met een waarschuwing…dat zal ze leren.

 8. Ad Fundum

  Het is beter om de mensen hier te berechten. Van een proces daar terplekke zal in die chaos niet veel terechtkomen. Geen geld voor een tribunaal en geen animo. Dus toch maar ophalen wil je nog enig zicht hebben op deze gelukzoekers.

  1. EmC2

   En wie moet z’n leven dan wagen om deze pareltjes terug te halen?

   1. Blitzkrieg

    Em89875517873681764 : Helemaal niemand, ze hebben daar een prima rechtssysteem. De doorloop tijden zijn daar heel wat beter als die van ons, al is de werkwijze soms een beetje primitief.

  2. Rechtsaf

   “Geen geld voor een tribunaal en geen animo”

   Dit komt waarschijnlijk omdat ze in die landen ook wel weten dat een land als Nederland een boterzacht ruggengraatje heeft…

   Gewoon terugsturen allemaal naar hun eigen veilige land, ze vervelen zich hier kunnen ze daar de handjes uit de mauwen steken…

 9. Baron von Munchhausen

  Het OM is een staat binnen de staat! Het is zéér duidelijk dat deze links en Moslim-knuffelend zijn!
  En naar Nederland? De, door de belasting, betalende burger mag de kosten dragen van de linkse advocaten met als uitkomst: vrijspraak; ” géén hard bewijs!”
  Voorts krijgen deze ” lieverdjes”, tot hun dood, uitkering, vrijstellingen, huis, inrichting en mag de gehele familie óók naar Nederland komen!
  En “onze” regering” wegkijken en vergaderen op welke wijze zij de Nederlander nog méér belasting kunnen laten betalen!

 10. fusilier

  Asiel zoeker centra zitten bomvol,ook de reserve bedden zijn al bezet . Maar er kan nog meer bij, zoals verkrachters,moordenaars. Maar maakt Uw zich geen zorgen, Rutte waakt over Uw geld en veiligheid ,totdat Nederland niet meer bestaat.

 11. Marija

  Nu weet ik het zeker, wij hebben bij dds mensen die Nederland beter zouden regeren dan die gladjakkers zonder verstand in den haag.

 12. Marija

  STEM PVV !

  1. Original NL

   Goed plan Marija..
   Wat er na het uitzitten van een straf met dat tuig moet gebeuren daar wordt maar niet over nagedacht.
   Want dat ze van hun achterlijke geloof gaan afstappen kan je wel vergeten.
   Dan hebben we straks een stel pissed off
   IS ‘ers met wraak gevoelens rondlopen…fijne gedachte!!

   1. Original NL

    Ach ja ..en daarna een woning (nee meneer voor uw dochter is er geen woonruimte beschikbaar) en een levenslange uitkering op kosten van de nl gristen honden!!

 13. ikweetwatikwil

  Er wordt over en weer chantage gepleegd , als jij dit niet doet doe ik dat niet. En zo wordt het een geraffineerd kinderspul. Nederland krijgt waar veel burgers om gevraagd hebben. Stem PVV.

 14. Duckday

  Die mensen zijn de weg kwijt Terug halen van teroristen die mensen wat hebben aangedaan willen ze hier berechten Taakstrafje nieuw huis hand met uitkering Straks vallen er slacht offers en dan Wie pakken we op de mensen die ze terug gehaald hebben
  Kijk eens hoe lek de strafmaat is Om helpt mee oorlogs misdaden te beschermen die mensen hebben geen recht meer om hier veroordeeld te worden Laat ze daar blijven waar ze de misdaden hebben begaan Dubbel paspoort gewoon er een afpakken Ze wisten van te voren wat er kon gebeuren zij zijn VRIJWILLIG daar heen vertrokken en hebben deel genomen aan dat beleid daar Deze mensen zullen nooit en te nimmer zich verwant voelen met dit land Ja handophouden gratis huizen zorg enz

  1. Original NL

   Quote…Deze mensen zullen nooit en te nimmer zich verwant voelen met dit land Ja handophouden gratis huizen zorg enz……..
   En als dank een mes tussen je ribben..en ja waarschijnlijk niet tussen de ribben van de sukkels die deze schatjes hier naartoe willen halen..er wordt altijd wel een onschuldige slachtoffer.

 15. Rosasolis

  Nu al zijn de asiel centers overvol, en de overheid wil dat de gemeenten gesloten AZC’s weer gaan openen. Terwijl onder de asielzoekers zijn er ook criminelen en agressieve mensen. En hoe zit het met de gevangenissen, zijn ook niet overvol? Die IS mannen en vrouwen moeten berecht worden in Syrie. Nederland heeft niets meer met ze te maken. Zij kozen voor de terroristen te steunen…in plaats van in Nederland te blijven, en onze samenleving te steunen door deel te nemen in studie of in werk. Ze zijn nu niets meer dan Landverraders. Waarschijnlijk willen “terug naar Nederland” omdat de gevangenissen in Syrie overvol zijn, en de levensomstandigheden in die gevangenissen vreselijk zijn.

 16. Blokkeer-Fries

  En na een foei gesprekje (want er is geen bewijs) met die “schoonmaak” en “kook” terror wandelende brievenbussen, krijgen ze met hun terror addergebroed voorrang op een sociale huurwoning met gratis inrichting en huursubsidie, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, een levenslange uitkering met aanvullende potjes en subsidies + pensioen, zorgtoeslag, kindertoeslag, kinderopvangtoeslag, kindgebonden budget, een sociaal werker assistent, gratis juridische bijstand etcetera, etcetera. Oh ja, ik ben het smartengeld nog vergeten want Nederland is namelijk verantwoordelijk voor al het leed wat hen is overkomen.

  Gewoon NL paspoort afpakken, lokaal berechten conform het daar geldende gebruik en met ontwikkelsgeld, deze lokale rechtsgang financieren.

  1. Rechtsaf

   mezzadratje, ad fundum, wathcer, pietje51, beukhol, occult fantasietje zijn het hier roerend mee eens natuurlijk, het type achterlijken die niets in hun leven hebben meegemaakt en gepresteerd….

  2. Blokkeer-Fries

   En ondertussen radicaliseren ze met hun addergebroed, volledig gesubsidieerd, gewoon door in o.a. de salafistische Blauwe schreeuw moskee en het haat Cornelius Haga Lyceum. En volledig mislukt multiculti, integratie, deradicalisering modelburger wasstraat, wegkijkend, wensdenkend, extreem linkse deugers, zagen dat het goed was.

 17. Kristalix

  1 sessie op lokatie. Daarvoor hoeven we geen beesten naar Nederland te halen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.