Krankzinnig! Openbaar Ministerie wil meer IS’ers terughalen en berechten in Nederland

Geen categorieokt 24 2019, 9:00
Het is zo langzamerhand echt de vraag of de kornuiten van het Openbaar Ministerie (OM) nog wel helemaal bij de pinken zijn. Zo wordt er gesproken over een lijst waarop Nederlandse Syriëgangers staan, die het OM wil terughalen naar Nederland. Ze willen deze terroristen namelijk hier berechten. Deze lijst is in slechts enkele maanden tijd drie keer langer geworden.
Waarom zou je de ellende in huis willen halen, zo zal ieder weldenkend mens wel reageren na het lezen van dit nieuws. Maar de dames en heren bij het Openbaar Ministerie blijkbaar niet. Eerder zijn er tien verzoeken tot repatriëring gedaan. Dit aantal staat momenteel op 29. En als klap op de vuurpijl gaat het nu niet meer enkel over vrouwen en hun kinderen, maar staan er ook ineens mannen op die lijst. Leest u even mee.

“Eerder dit jaar ging het nog om tien verzoeken, deze gingen over vrouwen die van terroristische misdrijven worden verdacht. Op de huidige lijst staan ook mannen. Het gaat om Nederlanders die verblijven in kampen of gevangenissen in Noord-Syrië en aan het OM te kennen hebben gegeven bij hun berechting aanwezig te willen zijn.”

Natuurlijk. Nu willen ze ineens wel in Nederland ‘aanwezig zijn’. En dan ook nog eens om hun eigen berechting bij te wonen. Yeah right! Nu ze zijn gepakt en vast zitten in kampen in Noord-Syrië, 'verlangen' ze opeens wel naar Nederland. Kan het nog ongeloofwaardiger?!
Saillant detail binnen deze kwestie is dat het Openbaar Ministerie en het kabinet lijnrecht tegenover elkaar staan. Het kabinet wil deze terroristen namelijk hun nationaliteit afpakken en berechten in Irak, terwijl het OM ze juist naar ons toe wil halen en in Nederland willen laten berechten. Zien we trouwens ook zelden, dat het kabinet eens een verstandige keus maakt. Enfin. Dit liet een woordvoerder van het OM weten aan het NRC:

“„Ons beleid is dat wij iedereen hier willen berechten”, zegt een OM-woordvoerder. „Dat kan pas als mensen binnen het bereik komen van de Nederlandse justitie en dat is pas zo als ze uit die kampen zijn. Daarom hebben wij dit verzoek bij het ministerie neergelegd.” Op de vraag of het ministerie genoeg heeft gedaan met de verzoeken van het OM, wil de woordvoerder niet ingaan. „De verzoeken liggen er nog. Dat is het enige wat ik erover kan zeggen.””

Uiteraard moeten deze terroristen berecht worden en de straf krijgen die ze verdienen. Maar doe dat even lekker daar! Berechten in de regio, waar het kabinet hard voor werkt om dit voor elkaar te krijgen. Gooi die lijst maar in de prullenbak!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten