NPO gaat voor ‘vernieuwing’. Gelukkig niet nog meer Pauw!

Jeroen Pauw past voor de vervanging van voormalig NPO ster Eva Jinek, hiermee bevestigt hij dat hij met zijn NPO 1 late night talkshow niet het gat gaat invullen dat Jinek achterlaat. Voor half Nederland een zege dus! Al jaren moeten we het quasi intellect aanhoren op de tv, in plaats daarvan gaat de NPO liever voor vernieuwing

Onze publieke omroep wil een compleet nieuw actualiteitenprogramma starten. Met als beoogde presentatieduo Fidan Ekiz en Tijs van den Brink. Voor prime time tv begrippen ‘een redelijke vernieuwing’, toch zijn het weer dezelfde mensen die al tijden meegaan in de NPO-sferen.

Maar genoeg gezeurd: met een powervrouw als Ekiz kunnen we zeker wat pittig discussies verwachten, ook moeten we niet vergeten dat Van den Brink de laatste tijd ook tegen wat heilige huisjes heeft lopen trappen. Wellicht kan dit de juiste vernieuwing zijn voor de NPO om de kijkcijfers weer wat op te schroeven.

De handtekeningen staan nog niet op papier, eerst maken beide NPO lieden een proefaflevering om te kijken of er een beetje chemie is. Een andere duo is ook benaderd volgens bronnen: Jort Kelder en Özcan Akyol. Tot nu toe heeft Akyol wel ieder bod afgeslagen.

Met het vertrek van Jinek blijft de onrust binnen de NPO groot. Jinek is weggegaan omdat ze niet meer mocht verdienen dan de balkenendenorm, hierdoor zit Matthijs van Nieuwkerk schijnbaar ook in dubio om de NPO te verlaten. Op zich zou dat helemaal niet zo erg zijn, nieuw bloed binnen de NPO zou alleen maar goed zijn!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  Linkse leugenaars vervangen door linkse leugenaars!
  NPO laat echt niet hun linkse indoctrinatieve manipulerende programma’s vallen!

  1. Julian

   Als je niet weet hoe de NPO in elkaar zit hou dan je mond.

   1. Henkdetenk

    @julian welke nick je ook neemt ik en velen hier weten wie jij bent.
    @julian de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
    @julian de huistr@l en t#rrel van dds.
    @julian hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
    @julian onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

   2. Top

    U komt uit Noord Korea? En u bepaalt wat er geschreven mag worden? Sodemieter op idioot!

    1. Julian

     Nee hoor ik zou niet durven. Maar als een hersenloze scheet reageren omdat het over de NPO gaat slaat nergens op. Bovendien is Pauw een programma van de Vara. Toch wel een linkse omroep. Dus dat daar een lichtelijke linkse inslag is kan niet vreemd zijn. Voor de rechtse inslag moet je bij WNL zijn… Daarnaast hebben de rechtse partijen koud watervrees bij het verschijnen bij Pauw/Jinek aan tafel. Onder het mom van Trumpiaanse redenen….
     Daarnaast is het zo dat er onderhandeld is of Pauw de vrijgekomen Jinek tijd zou innemen en dat gaat niet gebeuren. Dat de schrijver van dit stuk staat te juichen snap ik wel… Als er een gevreesde concurrent minder zendtijd krijgt snap ik dat wel. Pauw/Jinek met afstand de beste bekeken late night praatprogramma’s…. Hoe zou dat toch komen. En de criticasters kijken ook anders baseren ze hun mening op basis van wat eigenlijk….. vooroordelen..

   3. Nep

    Hier word ik ook al van beschuldigd. Deze mensen zijn echt geïndoctrineerd. Hulp kan helaas niet meer baten.

    1. An Michelle Patinama

     Wimpie Wimpie toch,al sinds 1978 ‘werkend’ bij de linkse belasting verkwistende en subsidie slurpende klimaatkerk ‘lagere’ baantjes carrousel. Je moet onderhand zelf met pensioen zijn. Echter er is altijd wel een ‘links subsidie potje’ te vinden die jou betaalt om overal te trollen en in de (s)linkse administratie als overig te boek staat.
     Ook je motto van je buik vol hebben van organisatie en structuur en geloof hebben in vanzelfsprekende ontwikkeling en dat het mag gaan zoals het gaat is wederom een radicale linkse gedachte waarbij kostprijs niet van belang is, immers het is ‘maar’ belastinggeld. Dat daar belastingbetalende werkenden, kleine ondernemers en aanverwanten anders over denken is voor jou buiten kijf.

 2. JFU

  Vernieuwen? welnee..het gaat gewoon door, alleen in een ander jasje, maar links zal het blijven. Voor een andere kleur en mening is geen plaats daar.

 3. debontereus

  En met een goed links contractje en een goed gevuld loonzakje gaan we weer over tot de linkse orde van de dag . Er verandert dus niets .

 4. Henkdetenk

  Wat beter is, de npo achter een betaalmuur ipv voor 900 miljoen aan de subsidiekraan te hangen.
  Ik en de rest van Nederland hebben niet om zulke belabberde staatstv gevraagd.
  Het is 100%zeker als de subsidie wegvalt, de npo ook wegvalt.

 5. Mezzadra

  Op DDS wordt de Publieke Omroep uiteraard fanatiek gevolgd. Het is in Nederland natuurlijk ook de enige serieuze bron van tv-journalistiek.

  1. Henkdetenk

   @mezzadra de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
   @mezzdra de huistr@l en t#rrel van dds.
   @mezzadra hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
   @mezzadra onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

   1. Joshuak

    Laat hem nou, dit is alles wat hij heeft..

    Verder geen kinderen, familie en vrienden om mee te praten door die arrogante houding dus moet hij zijn sociale zaakjes hier maar doen..

    Onthoud eenzaamheid is een groot probleem onder ouderen.. Dus even lief voor hem zijn.

    1. werikke

     ik probeer hem te negeren maar elke keer weet deze trol toch weer slechtste in mij naar boven te brengen. Voor hem is het goed dat hij hier anoniem kan trollen . Altijd tegen de meningen in reageren en idd van smorgens vroeg als die net uit bed komt rollen tot savonds laat dus ik denk ook dat gewoon een zielig persoon is.

     1. Joshuak

      Enige die je daarmee pakt ben je zelf.. Als je hem wilt irriteren moet je hem juist geen aandacht geven..

      En al helemaal niet kwaad worden want dat is juist wat hij wilt.

     2. Vanduinen

      @Joshuak, ik bemerk dat u zich de manier van inhoudsloos reageren snel hebt meester gemaakt. Aan de taal schort het nog een beetje. Helaas klampt u zich vast aan de minder begaafden. Het is wil. Zonder t. Wat hij wil, als je hem wil irriteren. Jammer, ik had meer verwacht van een nieuw forumlid.

     3. Henkdetenk

      @vanduinen welke nick je ook neemt ik en velen hier weten wie jij bent.
      @vanduinen de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
      @vanduinen de huistr@l en t#rrel van dds.
      @vanduinen hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
      @vanduinen onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

     4. Groeneveld

      Dat taalnazi’s onaangename mensen zijn, bewijst Vanduinen in vijf regeltjes ondubbelzinnig.

     5. Piet51

      De NPO scoort verreweg het best van alle omroepen. De top-10 is vrijwel alleen gevuld met NPO-programma’s en een enkel RTL4-programma. Alleen als Veronica een voetbalwedstrijd uitzendt, scoort ze ook hoog, verder nooit. En van die NPO-programma’s staat Pauw, en ook Jinek, heel hoog genoteerd met rond de miljoen kijkers. Daar kun je inhoudelijk van alles van vinden, maar je kunt niet ontkennen, dat de Nederlandse kijkers die NPO-programma’s blijkbaar waarderen. Of die omroep en haar programma’s links of rechts zijn is dan niet zo interessant, de Nederlandse kijker wil dit zien en dat doet hij niet om zich steeds weer te ergeren.
      Deelnemers hier lijken te denken, dat de NPO maar blijft uitzenden wat de Nederlandse kijker per se niet wil zien. Zulke kijkers zijn er zonder twijfel, de bijdragen hier bewijzen dat, maar het gaat om een heel kleine minderheid.

     6. Piet51

      Deze reactie plaatste ik eerder verkeerd. Hij hoort hier. Excuus.

      De NPO scoort verreweg het best van alle omroepen. De top-10 is vrijwel alleen gevuld met NPO-programma’s en een enkel RTL4-programma. Alleen als Veronica een voetbalwedstrijd uitzendt, scoort ze ook hoog, verder nooit. En van die NPO-programma’s staat Pauw, en ook Jinek, heel hoog genoteerd met rond de miljoen kijkers. Daar kun je inhoudelijk van alles van vinden, maar je kunt niet ontkennen, dat de Nederlandse kijkers die NPO-programma’s blijkbaar waarderen. Of die omroep en haar programma’s links of rechts zijn is dan niet zo interessant, de Nederlandse kijker wil dit zien en dat doet hij niet om zich steeds weer te ergeren.
      Deelnemers hier lijken te denken, dat de NPO maar blijft uitzenden wat de Nederlandse kijker per se niet wil zien. Zulke kijkers zijn er zonder twijfel, de bijdragen hier bewijzen dat, maar het gaat om een heel kleine minderheid.

     7. Piet51

      Hij hoort hier natuurlijk ook niet. Ik geef het op.

     8. Joshuak

      @vanduinen
      Nieuw forum lid? Ben hier al een dik jaar hoor.

      En over de grammatica kan ik alleen zeggen dat ik mijn best doe.. Woon hier nu net 2 en een half jaar dus kan nog niet zeggen dat ik een expert ben op het gebied van grammatica..

      Maarja dat krijg je als je in totaal 4 talen spreekt, dan heb je eenmaal beperkingen als het op meer specifieke regels aankomt..

      Ik spreek vloeiend Engels, Spaans, redelijk Frans en Nederlands..

      Wat spreek jij?

     9. Piet51

      @Van Duinen/Joshuak
      Het werkwoord “willen” is een ingewikkelde kwestie. “Jij wil” en “jij wilt” is beide correct i.t.t. wat Van Duinen schrijft. Het vreemde is dat je ook “hij wil” moet schrijven en niet “hij wilt” zoals bij de meestal andere werkwoorden.

     10. Blitzkrieg

      verjaag links : Rook je de pedante geur niet?

   2. Julian

    Lijkt erop dat jij er toevallig ook altijd bent Henkie…Druk bezig met zijn Martijn. .. De mensen die het drukst ergens over praten zijn de grootste aanhangers. Waarshcijnlijk ben je de voorzitter van die vereniging.. Ok…. het kan zijn van de infantiele aanhangers die nog in de kast zitten..

  2. An Michelle Patinama

   Wimpie Wimpie toch, de enige serieuze bron van tv-journalistiek?? U bent al sinds 1978 ‘werkend’ bij de linkse belasting verkwistende en subsidie slurpende klimaatkerk ‘lagere’ baantjes carrousel. Je moet onderhand zelf met pensioen zijn. Echter er is altijd wel een ‘links subsidie potje’ te vinden die jou betaalt om overal te trollen en in de (s)linkse administratie als overig te boek staat.
   Ook je motto van je buik vol hebben van organisatie en structuur en geloof hebben in vanzelfsprekende ontwikkeling en dat het mag gaan zoals het gaat is wederom een radicale linkse gedachte waarbij kostprijs niet van belang is, immers het is ‘maar’ belastinggeld. Dat daar belastingbetalende werkenden, kleine ondernemers en aanverwanten anders over denken is voor jou buiten kijf. Die mogen immers het verlies aanvullen.

 6. Pauline Kummer

  Van de commerciële omroep valt er voor mij niet veel te verwachten. Oude films, 6x onderbroken voor ellenlange reclame blocs. Artiesten die hun verlovingsring van honderd duizend Euro showen. Of hoe prettig het is om 1 week in rijkdom te leven en dan weer in de armoede te vallen.

 7. Nep

  Wanneer ik al deze berichten hier lees dan zijn jullie toch duidelijk gehersenspoeld met rascistische ideeën.
  Wat voor stompzinnige mensen, die niets anders kunnen dan andere te beledigen, zitten hier.
  Schreeuwen zonder dat je ergens verstand van hebt.

  1. Henkdetenk

   @nep het lijken bijna allemaal neppers hierzo…
   @nep welke nick je ook neemt ik en velen hier weten wie jij bent.
   @nep de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
   @nep de huistr@l en t#rrel van dds.
   @nep hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
   @nep onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

   1. Nep

    Hoezo weet je dat? Echt niet te geloven. Ben je helderziend of zo.
    En nee ik ga me niet verlagen tot jullie soort.

    1. Henkdetenk

     @nep het lijken bijna allemaal neppers hierzo…
     @nep welke nick je ook neemt ik en velen hier weten wie jij bent.
     @nep de aandoenlijke speelt zoals altijd op de man.
     @nep de huistr@l en t#rrel van dds.
     @nep hier op dds aanwezig met 10tallen nicks en dat 24/7.
     @nep onze vervente aanhanger van p@dofielen vereniging Martijn die andere warme gevoelens koestert voor kinderen dan een gemiddeld mens

    2. Bosche draak

     Nepperd wil uit de hoogte doen maar die bodemkruiper kan zelf niet lager qua niveau.
     Lazer op met je kletspraat minkukel!

  2. Top

   Zeg even waar ik met jie af kann spreken, dan kom ik het je allemaal uitleggen. Oh wacht even, dat zal niet gaan, want u bent niet slim genoeg om het te kunnen begrijpen. Is je soos geld al binnen?

  3. Bosche draak

   Aldus de hersenloze randdebiel nephoeah, ga met je blokken spelen kneus!

 8. Jantje

  Ze zouden de NPO ook terug kunnen brengen naar 1 zender.
  Dan hoeven er geen nieuwe bij te komen.

 9. Jack Flash

  Ik keek al jaren geen staatstelevisie meer.
  De Amerikaanse verkiezingen met Pauw/Jinek verslaggeving vond ik de druppel die de emmer deed overlopen.
  Verder het klimaatgedram,gezeik over rechtextremisme,nota bene op de dag van de aanslag in Utrecht bij DWDD.

  Gelukkig worden steeds meer mensen het kotsbeu.

  1. Blitzkrieg

   Jack Flash : Keek vroeger veel NPO, word net als jou kotsmisselijk van de Nederlandse staatsmedia.

   Post de link nog maar een keer, mensen moet weten waaraan ze worden blootgesteld.
   NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

  2. Piet51

   @Jack Flash
   “Gelukkig worden steeds meer mensen het kotsbeu.” Maar ze blijven wel massaal naar Pauw, Jinek, DWDD, Journaal en veel andere programma’s kijken. De NPO-programma’s staan voortdurend in de Top-tien, met een enkel RTL4-programma en soms Veronica als er een voetbalwedstrijd was. Nederlandse kijkers zijn dol op de uitgedragen visies, overtuigingen en feiten door de NPO.

   1. Mezzadra

    Op DDS vinden ze de Publieke Omroep ook helemaal niks maar ze slaan geen uitzending over.

    🙂

   2. Nep

    Eindelijk iemand met verstand! Een opluchting!

   3. Blitzkrieg

    Piet51 : Welke feiten bedoel je? Deze soms?
    NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

  3. An Michelle Patinama

   Dit!

   En gelukkig worden steeds meer weldenkende mensen die politieke linkse klimaat kerk steeds meer beu!

 10. DidiMadloba

  Het is ontzettend LINKS om Matthijs van Nieuwkerk niet z’n inkomen te gunnen.

 11. merlot

  Tijs van den Brink…zucht. De man die eruit ziet alsof hij zojuist een glas azijn heeft gedronken.

  Dat is geen pre voor iemand die kijkers moet trekken. Het is mij een raadsel waarom deze figuur ooit in aanmerking is gekomen voor dit vak want kwaliteiten om die zure kop te compenseren heeft hij ook al niet.

  1. Mezzadra

   Merlot snapt mogelijk niet hoe het werkt. Voor elke presentator worden zorgvuldig de Waarderingscijfers bijgehouden. Als die hoog zijn wordt een presentator gehandhaafd, anders zoeken ze iemand anders.

   Tijs is populair, dat kan niet anders.

   1. Rechtsaf

    mezzadratje pfsffsfrrrrttttt

   2. merlot

    “Tijs is populair, dat kan niet anders.”

    Dat zegt dan veel over de gemiddelde kijker.

    1. Piet51

     @merlot
     “Tijs is populair, dat kan niet anders.”
     Dat zegt niets over de gemiddelde kijker. Dat zegt wel heel veel over verreweg de meeste kijkers.

     Je zou toch zeggen, dat de lezers hier zich eens neer zouden moeten leggen bij de constatering dat ze met de meeste van hun meningen in de minderheid zijn. Als ze vanuit dat inzicht zouden reageren, zou dat waarschijnlijk meer effect hebben op enkele twijfelaars, dan de ongezouten oordelen die hier nu vaak geventileerd worden.

     1. Mezzadra

      Ja, de meeste reaguurders hier behoren tot een kleine (extremistische) minderheid, hetgeen ze overigens niet belet te menen namens ‘Het Volk’ te spreken.

  2. Piet51

   @merlot
   Het lijkt alsof je Tijs van den Brink nauwelijks kent. Jij vindt zijn uiterlijk geen pre om kijkers te trekken? Het zal je dan waarschijnlijk verbazen, maar hij trekt al veel kijkers, en niet eenmaal, maar al jaren. Man, man, kijk eens om je heen, accepteer wat je ziet en geef daar concreet je mening over. Maar kom hier niet met loze opmerkingen die kant nog wal raken. Zo overtuig je niemand, sterker nog, nemen steeds minder lezers je nog serieus.

   Nederland zit anders in elkaar dan jij en je geloofsgenoten hier willen zien. Nederland is voor een groot deel links of tenminste centrum-links. Dat mag je vervelend vinden, maar is een gegeven, dat terug te vinden is in TV-programma’s, de meeste media, politici en andere verschijnselen. Zo werkt dat nu eenmaal. Als een land in meerderheid iets vindt, wordt dat door de meeste media zo gebracht. Dat is vraag en aanbod weet je wel? De Volkskrant is links, het Parool en Trouw ook. Als er meer behoefte is aan rechtse media, komen die vanzelf, want zo werkt de markt. Maar het rechtse geluid in Nederland is wat zwak en dat komt vooral door de achterblijvende behoefte daaraan. De media zijn er niet om minderheden koste wat kost overeind te houden. Objectieve berichtgeving in een mate die passend is, is dan meer dan voldoende. Als extreem-rechts in Nederland een minderheid met weinig invloed en effect is, wordt er in heel beperkte mate over bericht. Zo werkt dat, ook bij de NPO en Tijs van den Brink.

   1. Groeneveld

    Piet51 is een meester in de omkering van feiten. Of hij is te stom om de werkelijkheid te doorschouwen, dat kan ook.

    Piet klept: “Nederland is voor een groot deel links of tenminste centrum-links. Dat mag je vervelend vinden, maar is een gegeven, dat terug te vinden is in TV-programma’s, de meeste media, politici en andere verschijnselen. Zo werkt dat nu eenmaal. Als een land in meerderheid iets vindt, wordt dat door de meeste media zo gebracht. Dat is vraag en aanbod weet je wel?”

    Piet51 weigert in ogenschouw te nemen dat het merendeel van de bevolking links is omdat ze juist door onderwijs en SPECIFIEK de media die kant opgeduwd zijn, zijn geindoctrineerd tot in het oneindige met linkse deugprogramma’s.

    Het gaat dus niet om de wet van vraag en aanbod – het gaat louter om de wet van het gestuurde aanbod. En dat beheerst Hilversum (en de overige media) als geen ander.

    1. Mezzadra

     Groeneveld ontkent dus niet dat de meerderheid van de kiezer ‘links’ is maar denkt dat de kiezers willoze slachtoffers zijn van linkse indoctrinatie. Dit ondanks FvD, PVV, WNL, sociale media, DDS en de Telegraaf.

     Dat denkpatroon tref je vaak aan bij bij rechtspopulisten: de kiezer is eigenlijk niet in staat zelfstandig verstandige keuzes te maken en daarom moeten we hem niet al te serieus nemen.

     1. Groeneveld

      “Groeneveld ontkent dus niet dat de meerderheid van de kiezer ‘links’ is maar denkt dat de kiezers willoze slachtoffers zijn van linkse indoctrinatie.”

      Dat zie je voor de verandering eens een keer helemaal goed.

    2. Piet51

     @Groeneveld, verjaag links, merlot, e.a.
     Jullie vinden het niet leuk om zo geantwoord te worden, hè? Dat is ook niet leuk. En het is door mij ook helemaal niet leuk bedoeld. Ik zeg gewoon zoals het is en daar hebben jullie tot nu geen volwassen antwoord op. Daar kunnen jullie weliswaar allerlei argumentatie bij verzinnen, maar dat is dan wel echt helemaal verzonnen. Hoe bedenk je het, indoctrinatie tot in het oneindige op alle scholen, in de pers, op TV.

     En waarom komen er dan alleen een paar deelnemers op sites als DDS daartegen in opstand? Is rechts Nederland dan echt niet intelligenter en weerbaarder? Denken jullie, dat er echt veel mensen zijn die daar problemen mee hebben en dat alleen niet durven te zeggen? Dat komt omdat er gewoon niet veel van die mensen zijn en dat weten jullie ook. Jullie geven het niet toe, maar jullie zijn gewoon een minderheid. Hoe die minderheid is ontstaan is niet zo relevant. Feit is, jullie geven het nu zelf toe, jullie soort rechts is in Nederland slechts een minderheid. Inderdaad jullie soort rechts, want VVD en CU hebben jullie al verwezen naar de linkse partijen.

     Die linkse meerderheid bestaat alleen wel uit heel intelligente mensen, al betwijfelen jullie dat. Dat zijn mensen die zo intelligent zijn dat ze academische graden hebben, een journalistieke opleiding hebben afgerond, BN-ers zijn, goed verdienen. Allemaal kenmerken die die z.g. rechtse minderheid op DDS nauwelijks heeft. Jullie misschien wel, maar ook daarin zijn jullie een minderheid.

     1. Groeneveld

      Pedante Piet51 vindt een miljoen kijkers voor Pauw een doorslaggevend bewijs dat Nederland deze linkse smurrie wil zien.

      Blijkbaar realiseert hij zich niet dat het contingent ex-kijkers steeds groter wordt, televisie überhaupt een teruglopend medium is en de nieuwe generatie veel meer tijd doorbrengen op internet. Helaas zijn daarover geen kijkcijfers bekend, maar het moeten er miljoenen zijn.

      Televisie is een vergrijzend medium dat in snel tempo zijn waarde als informatie- en nieuwsbron verliest.

     2. Isengrijn

      Links/linkse tv houdt zich vooral vast aan een beeld met roze bril.
      De waarheid hier en daar één beetje verdraaien, mooier maken en zichzelf een beetje voor de gek houden.

      Rechts is realistisch. Daarom krijgt rechts ook geen tv.
      Realisme doet pijn. En dat is natuurlijk nooit leuk.

     3. Piet51

      @Groeneveld
      Ja hoor, bijna een miljoen kijkers voor Pauw, elke dag weer en dat zegt helemaal niets. Als het je helpt om rechts als minderheid te accepteren, moet je vooral die redenering volgen. En dat de TV vernieuwt ontgaat je blijkbaar ook. De wisselwerking tussen TV en internet, voor jou van geen belang.

      Het is allemaal vervelend om te horen, daarom maar beter ontkennen of negeren. Wel, als je daar gelukkig bij blijft, vooral zo doorgaan. Ik en anderen hebben er geen last van. Je blijft een minderheid en dat weet je zelf ook.

     4. Groeneveld

      Piet 51 negeert wat ik zeg: de jongere generaties kijken steeds minder TV. TV is een vergrijzend medium en internet wint het beslist op den duur. En welke wisselwerking tussen Tv en internet bedoel je? Ik vind trouwens 960 duizend kijkers voor Pauw inderdaad niks.

      Overigens, in een eerdere reactie stelde ik: “Op een rechts TV-kanaal durft geen bedrijf te adverteren. Begrijpelijk, het zou met veel bombarie verdacht worden gemaakt door linkse gutmenschen terreur. Zo ongeveer zoals nu gebeurt met de haagse winkeliers die zich allemaal terugtrokken na een ‘dreigbrief’ van Jerry Afriyie en consorten. Lees even: ht*ps://www.geenstijl.nl/5150193/sinterklaas-raakt-vrienden-kwijt-na-terreur/ “. Geef even je reactie hierop.

      Hierop voortbordurend: we mogen we ervan uitgaan dat de (virtuele) kiezers van FvD en PVV graag een rechts geluid willen horen. Bij elkaar praat je over (28 zetels x 66.500 stemmers) 1.900.000 mensen. Dat waanidee dat het om een kleine groep gaat kun je dus beter uit je hoofd zetten, als je je niet al te belachelijk wilt maken.

     5. Mezzadra

      “Televisie is een vergrijzend medium dat in snel tempo zijn waarde als informatie- en nieuwsbron verliest.”

      In snel tempo niet maar het verliest wel gaandeweg bereik.

      Voor de vraag of dat ook iets betekent voor linkse en rechtse nieuwsvoorziening lijkt me die verandering van het medialandschap niet zo relevant: op de sociale media en de abonnee-zenders wordt niet relatief meer rechtse berichtgeving afgenomen. Met Joop (om maar een voorbeeld te noemen) gaat het een stuk beter dan met DDS.

     6. Groeneveld

      En met Geenstijl (rechts) gaat het stukken beter dan Joop en DDS samen.

      Daarbij: de jongere generatie zoekt zijn eigen weg naar informatie en daar is ook een groter aanbod aan rechts nieuws bij dan op TV wordt aangeboden. Dat is verheugend.

     7. Isengrijn

      Klopt Groeneveld.
      Weleens de commentarensectie van YouTube filmpjes bekeken?
      Heel veel rechts geluid.
      Mijn kinderen hebben een Instagram account, en zelfs daar zie je hoe jongeren ‘verrechtsen’.

 12. Heras

  Het zou pas vernieuwend zijn als ze Rob Jensen zouden vragen.

 13. cardano

  Tja, 187.000,00 euro is wel een armetierig jaarsalaris !

 14. cardano

  O ja, hopelijk krijgen zij ook nog vergoeding voor hun reistijd, kleding, bereikbaarheid en eten. Zou anders sneu zijn …

 15. Vit

  Nou ben ik als allochtoon niet representatief voor de Nederlandse bevolking maar wie kijkt er nog naar dat soort programma’s, in mijn omgeving in ieder geval niet veel.

  Mijn TV heb ik al een tijdje terug naar Avalex gebracht de stofvanger.

  1. Vit

   De NOS bijvoorbeeld met zijn motto ‘wij vertellen wat u moet geloven’ nou niet deze jongen dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.