Oei! Onze inlichtingendiensten krijgen tik op de vingers! Delen opnieuw informatie met buitenland

Onze inlichtingendiensten – de AIVD en de MIVD – hebben zich opnieuw niet aan de wet gehouden. De Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) constateerde dat beide inlichtingendiensten te makkelijk informatie doorspelen aan buitenlandse mogendheden. Fijn om te horen dat er zo ‘goed’ met onze gegevens om wordt gegaan

Op verschillende punten hebben onze inlichtingendiensten zich niet gehouden aan de regels. Wat op zichzelf natuurlijk geen schok is, maar de professionaliteit die erbij komt kijken is zorgelijk. Zo hebben beide diensten data verzameld, en die zonder te hebben bekeken doorgespeeld naar het buitenland. Iets wat te bizar voor woorden is.

Dankzij de nieuwe inlichtingen wet kunnen de veiligheidsdiensten op grotere schaal data aftappen, deze verzamelde data – die uiteraard zeer kostbaar is – kunnen ze delen met het buitenland. Omdat het hier gaat om gevoelige gegevens zijn de regels verscherpt; maar nu blijkt dat de diensten zich daar totaal niet aanhouden. Ze gaan gewoon door op de oude voet, alsof ze ongenaakbaar zijn.

Vorig jaar is de ‘sleepnet’ ingezet. De CTIVD moet zich nog buigen in hoeverre de veiligheidsdiensten zich in dat geval wel houden aan de opgelegde eisen. Ten tijde van het referendum was er veel onrust, maar volgens ons kabinet was zo’n wet ‘noodzakelijk’ om nieuwe bedreigende elementen voortijdig ‘uit te schakelen’. De vraag is echter of de diensten zich wel aan de regels houden omtrent de ‘sleepnet’, immers gaat het om enorm veel data van veel groepen binnen onze samenleving.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Dit krijg je dus als er al decennia baantjes verdeeld worden onder extreem linkse leipelingen van het partijkartel. Dat tuig bewijst elke keer weer dat ze nergens geschikt voor zijn en nergens verstand van hebben, maar krijgen wel steeds de mooiste baantjes toegeschoven, waar ze alles dan weer fijn een tijdje mogen, kunnen en zullen verzieken.
  Mensen MET verstand komen niet meer aan bod bij de (semi) roverheid, want die noemen ze ‘extreem rechts’ tegenwoordig.

  1. Original NL

   Idd Joop..met een IQ van boven de 100 ben je potentieel een nazi!!

 2. Jumping

  Inderdaad de AIVD en de MIVD, zijn onderdelen van de toko Nederland en daar is Rutte het opperhoofd van.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 3. Wimaa

  Snappen jullie het nog? Als er ergens een aanslag plaatsvindt dan roepen we meteen dat de Diensten niet genoeg samenwerken, want dan had het voorkomen kunne worden. En nu schijnen ze weer teveel uit wisselen. Gezien de toonzetting vindt ook de DDS dit, ergo nooit meer roepen dat de landen elkaar niet goed informeren als er weer een aanslag plaatsvindt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.