Ja hoor, gaan we weer: eerste milieuzaak tegen F1-race op het circuit Zandvoort is een feit

Ja hoor, gaan we weer: eerste milieuzaak tegen F1-race op het circuit Zandvoort is een feit

Formule 1, binnenkort ook in Zandvoort Bron: Shutterstock: Door Natursports

De losbollige wet- en regelgeving die de Tweede Kamer in haar wijsheid over het land heen strooide is nu alweer reden voor een volgende rechtszaak om daarmee het sociale leven in Nederland te frustreren. Alles voor 'het milieu' natuurlijk. Op 3 mei 2020 is het de bedoeling dat de Formule 1 wordt gereden op Zandvoort, maar als het aan Stichting Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen (SNAW) ligt komt daar niets van terecht. 

Volgens de pestjurist van de stichting SNAW is de F1-race, die wordt gehouden op Zandvoort, niet in het 'algemeen belang' en kan daarom worden verboden, zo meldt het Algemeen Dagblad vanmiddag. Maar wat precies wel het 'algemeen belang' is en wat niet, is uiteindelijk ook maar gewoon een keuze. Immers maken niet álle Nederlanders gebruik van dezelfde wegen, bruggen of andere infrastructuur, die de advocaat onder het 'algemene belang' schaart. Of van Schiphol.

Eigenlijk is verder niemand met deze discussie bezig, behalve de aandoenlijke juristen, die elkaar met brieven vermaken en grappige formuleringen construeren. Bleef het maar bij grappen, want deze juristen zijn er toe in staat de feestjes in ons land flink te verzieken. Zo stelt de advocaat van de natuurorganisatie uit Amsterdam het volgende over de volgens hem gewenste handelswijze aangaande F1-race:

,,Je zou ook minder toeschouwers kunnen toelaten"

Waar bemoeit deze vent zich eigenlijk mee?

Heeft hij niets beters te doen behalve voortdurend inbraak plegen op de activiteiten die derden willen ontplooien? Als het stigma van 'de jurist als pestkop' nu nog niet blijkt dan weet ik het ook niet meer. Volgens de natuurorganisatie zijn de effecten van 'de organisatie van een F1-race op de natuur' namelijk "onvoldoende onderzocht". Bij deze visie voegen Stichting Duinbehoud en de Milieudefensie-militanten zich eveneens.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer