Onze boeren krijgen het voor hun kiezen! Nu ook nog een nieuwe ‘koeientaks’ erbij

Ja joh! Alsof onze boeren het nog niet zwaar genoeg hebben. Als je een boer bent met runderen in je bezit, dan krijg je het nog eens even extra voor de kiezen. Vanaf 2020 kunnen ze namelijk een koeientax verwachten van enkele euro’s per dier die worden geslacht of geëxporteerd. En dat allemaal omdat ze bij moeten dragen aan het Diergezondheidsfonds, zo meldt het AD

“Het geld is bestemd voor preventie en controle op dierziektes in de rundveesector, blijkt vandaag uit een besluit dat het ministerie van Landbouw heeft gepubliceerd. Een melkveehouder gaat 2,44 euro per rund en 0,35 euro per kalf bijdragen aan het Diergezondheidsfonds.”

Ja joh. Denkt het ministerie van Landbouw nou echt dat de boeren voor hun lol uit verre gebieden naar Den Haag komen rijden met tractoren, alleen maar om mooie sier te maken? Nee toch zeker?! De boeren staan er met een reden. Ze vinden al dat ze te veel moeten bijdragen, bijvoorbeeld aan de vermindering van stikstofuitstoot. En dan komt deze maatregel er ook nog maar eens even overheen.

Deze ‘koeientax’ is in het leven geroepen, omdat de reserves voor de rundvee- en kalverhouderij tot op de laatste druppel zijn uitgemolken. Maar de timing van deze maatregel is op z’n zachtst gezegd belabberd te noemen, zo net na alle protesten.

“Voor de rundvee- en kalverhouderij werd de bijdrage jarenlang gefinancierd uit de reserves, maar die zijn uitgeput. Schapen-, geiten-, varkens- en pluimveehouders dragen de laatste jaren al direct via de heffingen bij aan het fonds.”

En ook op Twitter stoppen mensen hun mening over deze nieuwe maatregel niet onder stoelen of banken. Zo laat Rutger van den Noort ook even weten wat hij van de hele kwestie vindt.

Waar zijn we toch mee bezig?!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Henkdetenk

  Sinds rutte 25% minder belastingdruk voor grote bedrijven.
  Sinds rutte belastingdruk voor burgers van 31% naar 39%.

  1. Blitzkrieg

   Henkdetenk : Rutte is heel erg dom bezig. Ik kan mensen niet vaak genoeg wijzen op de Laffer Curve.

   Art Laffer explains the Laffer Curve
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=FCk2-QVqCck

  2. hans-e-pans

   Misschien moeten ze de koeien leren om op een tractor te rijden dan kunnen ze in Den Haag gaan demonstreren.

 2. Egy

  Na de hond wordt nu ook de koe uitgemolken. Maar voor de straat vol schijtende paarden is het nog steeds gratis.

  1. FCKDopper

   Een hond is voor de meeste mensen een gezelschapsdier, een koe is voor de boer een bron van inkomen. het is schandalig dat de boeren zo gepakt worden

 3. Blokkeer-Fries

  Dit lijkt op de Opslag Duurzame Energie-belasting die je moet betalen voor je groene stroom en groen gas. Net als melkkoe de auto, waar belasting op belasting wordt geheven en na aanschaf belasting moet betalen + provinciale opcenten voor het bezit van je auto, zelfs als je geen millimeter rijdt. Net als 1.2% vermogenrendementsheffing op spaargeld wat 0,15% rente oplevert, exclusief 3% inflatie. Net als verhoogde WOZ-belasting, omdat je zonnepanelen en/of een lawaaiwarmtepomp hebt aangeschaft. Etcetera, etcetera.

  Extreem linkse Trutte is bezig het land naar de kloten te helpen en daar is hij zeer succesvol in, met het alles kapotbelasten en alles gratis maken voor economische crimigranten, die dit land leegzuigen en parasiteren als een sprinkhanenplaag.

  1. FCKDopper

   Het wordt tijd dat we dat zooitje uit Den Haag op een bootje naar Afrika zetten

 4. Bunky01

  Ik weet nog wel een paar belastingmaatregelen die werkelijk geld opbrengen zoals;

  – kattenbelasting
  – extra belasting omdat je geen Nederlands spreekt of schrijft
  – inreis-belasting voor alle vreemdelingen die hier naartoe “vluchten”

  Overigens zijn de belastingheffingen op de koeien natuurlijk extra munitie voor de boeren die nu werkelijk over de rand van worden geduwd. De eerstvolgende aktie zal dan ook m.i niet lang meer uitblijven. Het ministerie van landbouw weet ze ook wel verkopen zeg.

  1. Buzz68

   …en de kopvoddentax!

 5. Jumping

  Rutte gaat gewoon, op de ingeslagen weg verder.

  Hij naait de Nederlandse bevolking twee oortjes aan, aan bij de zijde van het koppie.

  Rutte is het slechtste, wat Nederlandna de tweede wereldoorlog is overkomen.

 6. debontereus

  Dit heeft niks met het wel en wee van de dieren te maken .
  Dit is enkel weer geld ophalen om vervolgens weer uit te geven aan gelukzoekers of een extraatje voor Brussel.
  Niet meer niet minder .
  Zoals de meeste belastingen is dit weer een kwestie van zinloos geld ophalen en het maakt deze roverheid niks meer waar en hoe .Als ze het maar binnen halen .

 7. Lex

  Willen ze die boeren nu zo woest maken dat ze heel Denhaag platwalsen met hun tractoren.

  De rek is er totaal uit hopelijk gaat dit kabinet snel vallen en gaan al deze waanzinnige waanzin plannen de vuilnisbak in.

  Er komt een moment dan de boeren in opstand gaan komen en dan gaat het er hard aan toe.

 8. Jack Flash

  Lex@. Van mij mag het.En dan nog een tribunaal.

 9. Bolkestein

  Toch maar eens tijd om de hooivorken uit het vet te halen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.