Onze boeren krijgen het voor hun kiezen! Nu ook nog een nieuwe 'koeientaks' erbij

Geen categorieokt 24 2019, 13:00
Ja joh! Alsof onze boeren het nog niet zwaar genoeg hebben. Als je een boer bent met runderen in je bezit, dan krijg je het nog eens even extra voor de kiezen. Vanaf 2020 kunnen ze namelijk een koeientax verwachten van enkele euro's per dier die worden geslacht of geëxporteerd. En dat allemaal omdat ze bij moeten dragen aan het Diergezondheidsfonds, zo meldt het AD.

"Het geld is bestemd voor preventie en controle op dierziektes in de rundveesector, blijkt vandaag uit een besluit dat het ministerie van Landbouw heeft gepubliceerd. Een melkveehouder gaat 2,44 euro per rund en 0,35 euro per kalf bijdragen aan het Diergezondheidsfonds."

Ja joh. Denkt het ministerie van Landbouw nou echt dat de boeren voor hun lol uit verre gebieden naar Den Haag komen rijden met tractoren, alleen maar om mooie sier te maken? Nee toch zeker?! De boeren staan er met een reden. Ze vinden al dat ze te veel moeten bijdragen, bijvoorbeeld aan de vermindering van stikstofuitstoot. En dan komt deze maatregel er ook nog maar eens even overheen.
Deze 'koeientax' is in het leven geroepen, omdat de reserves voor de rundvee- en kalverhouderij tot op de laatste druppel zijn uitgemolken. Maar de timing van deze maatregel is op z'n zachtst gezegd belabberd te noemen, zo net na alle protesten.

"Voor de rundvee- en kalverhouderij werd de bijdrage jarenlang gefinancierd uit de reserves, maar die zijn uitgeput. Schapen-, geiten-, varkens- en pluimveehouders dragen de laatste jaren al direct via de heffingen bij aan het fonds."

En ook op Twitter stoppen mensen hun mening over deze nieuwe maatregel niet onder stoelen of banken. Zo laat Rutger van den Noort ook even weten wat hij van de hele kwestie vindt.
https://twitter.com/RutgervdNoort/status/1187293960890474496
Waar zijn we toch mee bezig?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten