Beestenboel bij de Partij voor de Dieren, voorzitter Sebastiaan Wolswinkel per direct geroyeerd

Geen categorieokt 15 2019, 21:21
Nog maar enkele uren geleden bespraken we op DDS de opmerkelijke gang van zaken binnen de Partij voor de Dieren en de virtuele inkt is nog niet opgedroogd of het volgende bericht over de beestenboel komt alweer naar buiten. De partijtop heeft besloten om de jonge voorzitter, Sebastiaan Wolswinkel, per direct te royeren, zo meldt Algemeen Dagblad.
De Partij voor de Dieren laat in een verklaring weten het te betreuren om de jonge voorzitter te royeren, maar het is blijkbaar noodzakelijk omdat Wolswinkel volgens de partijtop "stelselmatig bestuursbesluiten naast zich neerlegde en de partij meermaals in de media beschadigde door zin persoonlijke opvattingen te uiten."
De jonge voorzitter is echter niet definitief verdwenen, als hij wil kan hij via de interne 'commissie van beroep' het besluit aanvechten. Maar reken er maar op dat daar waarschijnlijk eenzelfde oordeel wordt geveld.
Eerder dit jaar werd Wolswinkel vrij plotseling gekozen tot voorzitter van de partij van Marianne Thieme. Hij kandideerde zich op het platform 'meer discussie over politieke ideeën' en kreeg voor deze visie de steun van de leden van de partij. De tegenkandidaat van Wolswinkel werd tijdens die interne partijverkiezingen overigens voorgedragen door de partijtop, Elze Boshart, die de jonge Fries destijds verweet "niet normaal" te kunnen communiceren, onder meer omdat Wolswinkel soms hinder ondervindt van Asperger.
Ondanks alle steun, moet hij nu toch het veld ruimen. Onder meer omdat hij "de partij beschadigt in de media". Maar deze reden kan ook worden aangevoerd om daarmee de huidige fractievoorzitter, Esther Ouwehand per direct uit de fractie te zetten, zij presteert namelijk allerminst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten