Beestenboel bij de Partij voor de Dieren, voorzitter Sebastiaan Wolswinkel per direct geroyeerd

Nog maar enkele uren geleden bespraken we op DDS de opmerkelijke gang van zaken binnen de Partij voor de Dieren en de virtuele inkt is nog niet opgedroogd of het volgende bericht over de beestenboel komt alweer naar buiten. De partijtop heeft besloten om de jonge voorzitter, Sebastiaan Wolswinkel, per direct te royeren, zo meldt Algemeen Dagblad

De Partij voor de Dieren laat in een verklaring weten het te betreuren om de jonge voorzitter te royeren, maar het is blijkbaar noodzakelijk omdat Wolswinkel volgens de partijtop “stelselmatig bestuursbesluiten naast zich neerlegde en de partij meermaals in de media beschadigde door zin persoonlijke opvattingen te uiten.”

De jonge voorzitter is echter niet definitief verdwenen, als hij wil kan hij via de interne ‘commissie van beroep’ het besluit aanvechten. Maar reken er maar op dat daar waarschijnlijk eenzelfde oordeel wordt geveld.

Eerder dit jaar werd Wolswinkel vrij plotseling gekozen tot voorzitter van de partij van Marianne Thieme. Hij kandideerde zich op het platform ‘meer discussie over politieke ideeën’ en kreeg voor deze visie de steun van de leden van de partij. De tegenkandidaat van Wolswinkel werd tijdens die interne partijverkiezingen overigens voorgedragen door de partijtop, Elze Boshart, die de jonge Fries destijds verweet “niet normaal” te kunnen communiceren, onder meer omdat Wolswinkel soms hinder ondervindt van Asperger.

Ondanks alle steun, moet hij nu toch het veld ruimen. Onder meer omdat hij “de partij beschadigt in de media”. Maar deze reden kan ook worden aangevoerd om daarmee de huidige fractievoorzitter, Esther Ouwehand per direct uit de fractie te zetten, zij presteert namelijk allerminst.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. ZiggyStardust

  LPF praktijken bij de favoriete partij van Schillenboer en die andere trien. Hilarisch gewoon 🙂

 2. Henk-Jansen

  Het zou toch prachtig zijn als de leden als ze straks een nieuwe voorzitter mogen kiezen straks hem weer naar voren schuiven?

 3. merlot

  OK, nu is het ultieme bewijs wel geleverd. PvdD is een intolerante sekte waar kadaverdiscipline de norm is.

  Op naar de NUL zetels.

  1. Henk-Jansen

   Wat is de PVV dan wel niet waar iedereen achter oppersekteleider en enig lid Wilders aanlopen of het FVD waar kritiek op de partijleiding met harde hand bestreden wordt?

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Grappig hoe mensen die geen verstand hebben van zaken een oordeel al klaar hebben. Deze voorzitter presteerde allerminst

  1. Mycase

   Geeft niet hoor NSBer huil maar even lekker uit dat lucht op hahaahahaahahahaha
   Ik lach er om vindt je niet erg toch ??? hahaahahahahaah

 5. Kretoloog

  Vanmiddag voorspelde ik al dat de Partij voor de Dieren onder Esther Ouwehand zou imploderen. Maar dat het zo snel zou gaan, dat had ik niet verwacht.

 6. Kretoloog

  Dit is een regelrechte coupe. Was dat bij PVV of FvD gebeurd, dan was het dagen- zo niet wekenlang nieuws. Nu hoor en lees je er hooguit een halve dag wat over. Want de meeste media hebben veel sympathie voor de PvdD, dus worden er maar weinig geschreven over de interne ruzies binnen die partij.

  1. Riesmog

   Dit soort nieuws is voor een goed verstaander voldoende om never nooit op een sekte te stemmen die verkleed is als politieke partij.

 7. DidiMadloba

  Artikel 50 Grondwet: “De Staten-Generaal vertegenwoordigen het gehele Nederlandse volk.”
  Dus geen dieren!
  De Partij voor de Dieren is een bedenksel van de vreselijke professor Cliteur, die wilde kijken hoe dom de kiezer is.

 8. Joop Klepzeikert

  Zo raken we misschien nog eens van de gehele PvdDwazen af. Dat soort randdebielen horen niet in de politiek, maar in een gesticht.

 9. Riesmog

  PvDD…echt een enge sekte begin ik te geloven.

 10. Wim Vreeswijk

  Politiek bedrijven is mensenwerk. Bovendien hebben dieren geen stemrecht en is een dergelijke club hooguit een bijproduct. Verder niks

 11. EnDanDit

  Het blijven linkse gekkies hè 🙂

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.