Politie Amsterdam faalt met opsporingsbericht, kan beelden van mishandeling Arno Wellens niet meer bekijken

Afgelopen maand werd journalist Arno Wellens hardhandig mishandeld nadat hij in een bioscoop in Amsterdam een opmerking had gemaakt ‘of het wat rustiger mocht’. Na de film werd hij opgewacht en hardhandig in elkaar geslagen waardoor hij nu permanent letsel heeft aan zijn oog. In tegenstelling tot de foto’s die beschikbaar zijn bij snelheidsovertredingen bleek de politie deze keer minder gemotiveerd haar best te doen: door een fout kreeg de politie geen toegang tot de camerabeelden. 

Toevallig is het altijd weer hoe men bij de Politie werkt. Als er een auto op Amsterdam Centraal op mensen inrijdt dan staan de camera’s toevallig uit. Wanneer een journalist hardhandig in elkaar wordt geslagen dan maakt de politie fouten waardoor de camerabeelden niet meer te bekijken zijn. Wat bindt deze twee gebeurtenissen? Heel simpel: de Politie moet in beide gevallen moeite doen het recht te doen zegevieren. En dat kost moeite.

Heel anders is het in Nederland als u te snel rijdt op de snelweg. Dan ineens zijn de foto’s natuurlijk wel beschikbaar. Sterker nog: u krijgt sneller dan ooit een brief van een overheidsapparaat. Normaal werken dergelijke organisaties natuurlijk enorm traag vanwege de enorme omvang aan FTE’s, maar als het gaat om bekeuringen niet. Dan ineens is het wel weer mogelijk. In het geval van de camerabeelden van de mishandeling van Arno Wellens heeft de politie gefaald bij het indienen van een opsporingsbericht waardoor de beelden uiteindelijk niet meer konden worden bekeken.

Hoe zou het toch komen dat het respect voor de rechtstaat steeds verder afbrokkelt? Wellicht omdat we in een kromstaat leven en iedereen door de zeepbel heen prikt?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. kweetniet

  ach , het cjib volzetten heeft natuurlijk absolute prioriteit, Van de week 28 meldingen van flitsers op rijkswegen echter tijd om een aangifte op te nemen slechts op afspraak

  dit land is doodziek

  1. Joop Klepzeikert

   @kweetniet: Tja, in een flitsauto zitten is stukken makkelijker dan met 2 vingers een aangifte typen hè. Als dat tuig bij politie ergens moeite voor moet doen moet er wel een blanke veroordeeld kunnen worden. Voor dat allochtuig doen ze helemaal geen moeite, anders krijgen ze geen graties thee, shoarma en weet ik wat nog meer.

 2. struisvogelpolitiek

  Er moet natuurlijk geld verdient worden want de schoorsteen moet blijven roken, ook bij de politie. Aangifte doen kost geld, dus is het duidelijk waar de prioriteiten liggen.

 3. Jv

  Amsterdam….. de stad die helaas besmet is met een bacterie dat voortkomt uit links rioolvuil!

 4. Joop Klepzeikert

  Tja, politie Nederland. Een erger stel smerige landverraders ga je nergens ter wereld vinden. Zodra de dader(s) allochtuig zijn doet politie Nederland er alles aan om dat tuig niet voor het OM te hoeven brengen.
  Waren het blanke daders geweest hadden ze de niet bestaande beelden zelfs in scene gezet, om maar een blanke voor het OM te kunnen krijgen.

 5. Rud56

  Het Amsterdamse corps, verziekt en verrot! Maar wat wil je ook met burgemeesters waarvan de een nog gesjeesder is dan de vorige!

  Tja, zolang het om allochtonen of de islam uit ‘de gevarenzone’ te houden gaat …

  1. Pauline Kummer

   @Rud56, kom met een naam die Amsterdam wel zou kunnen besturen in uw optiek. Niet verschuilen achter een berg uitgekauwde retoriek.

   1. Siemien

    Niet zo bijdehand paulientje

   2. Joshuak

    Het gaat om het wegkijken of wegmoffelen van dingen die natuurlijk afschuwelijk ziin ongeacht bij wie het gebeurt.. Snap je dat nu echt niet?

    Je hoort niet rechts te zijn om te zeggen dat dit soort dingen schandalig zijn maar je zal het tegenwoordig bijna denken van wel.. En dat is nu precies het probleem..

    Het minder lijken van een probleem dam het daadwerkelijk is.. Dat geld over Islam hetzelfde als immigratie in het algemeen.

    Want je hoort links hier gewoon niet over.. Ze doen allemaal alsof dit soort dingem net gebeuren en dat mensen die het wel zeggen extreem rechtse standpunten bij zich houden.. Maar het is echt niet zo.

    Maar ken genoeg mensen van links die dit ook schandalig vinden, Maar als je bij partijen als D66 En Groenlinks kijkt dan denk je waar zijn ze? Er is gewoon geen tot weinig kritiek van links op dit soort problemen..

    Enige die het nog wel durft te zeggen aan de linker kant zijn partijen als de SP, zowel PvDa[Als je maar de traditionele partij zal kijken was zal dit ongeveer mijn partij zijngeweest] D66 als Groenlinks.

    Maar waar zijn al die stemmen die politiek geweld verbieden en voor het vrije woord strijden gebleven? Enige wat je tegenwoordig van links in Europa hoort is censuur en geklaag..

    Terwijl tijdens mijn jeugd in Chili het juist links was die vocht voor waar rechts vandaag de dag in Europa voor staat.. En dan vooral voor de vrijheid van iedereen.

    Ik weet niet wanneer het is gebeurd maar politiek links lijkt de plek ingenomen te hebben van rechts in de jaren 70 tot 2000 waar ze wouden bepalen wat wel en niet “politiek correct” is..

    Die hele politiek correctheid is een mentaliteit die komt van conformistisch rechts van de jaren 70 Wat kritiek op het beleid van de regering verboden is om morele redenen en geen juridische redenen..

    Ben zelf deels in een dictatuur opgegroeid en dan besef snel hoe makkelijk rechten zijn af te laten pakken maar hoe ongelovelijk moeilijk om het weer terug te krijgen

    Voor grote delen van mijn leven zal ik zeggen dat ik meer links dan rechts was want heb niks met ras en al helemaal nika met religie.

    Maar op een of andere mmanier lijkt het of links het vrije woord heeft afgezworen en je hebt absoluut geen idee hoe gevaarlijk dat is..

    En daarnaast niet dat het mij interrseert. Maar ik zelf ook “donker” in de meeste ogen als je blanke vraagt want ik ben donkerder dan heel veel mensen die uit landen als Aruba en Curaçao komen.

    Maar daarin tegen heb ik absoluut niks met die identiteit politiek.. Want iedere individueel is anders..

    Wil niet dat mensen naar mij kijken als een donker iemand in een “blanke” westerse wereld. Wil worden gezien als iemand die wilt laten zien dat ik bereid is zijn steentje bij te dragen aan de samenleving niet om welke huidskleur in ben.. Maar om mijn werkhouding en die houding breng ik over tot mijn kinderen.

    En het verbaast je echt.. Maar je zult absoluut verbaast zijn hoeveel mensen als mij binnen de “migranten” gemeenschap rondlopen met dezelfde gevoel als ik..

    Grote groepen vinden gewoon dat je je hoort aan te passen en dat dit soort dingen gewoon onacceptabel vinden..

    Maar als je de media lijkt hoor je eigenlijk nooit van mensen als mij.. Altijd zijn het de sylvana simons types die je op tv ziet.

    En nogmaala dat is het probleem.. Want sat veroorzaakt dus eigenlijk polarisatie dat niet bestond voordat types als sylvana simons het creëerde.

    Blanke supramacisten zullen er altijd zijn. Maar hetzelfde geld voor “donkere” mensen.. Die hebbnwn hun eigen radicalen en terroristen en ga zo maar door.

    Maar mijn probleem is dat iedereen compleet gerechtvaardigd mensen aanwijst als Wilders wanneer hij iets doms zegt..

    Maar niemand doet hetzelfde in de media als het sylvana is.. Wilders mag geen podium worden gegeven want te rechts.. Maar diezelfde personen geven wel mensen als Jesse Klager en Sylvana Simons een podium terwijl jij net zo goed weet als ik dat allebei uit een links extremistische hoek komen en niet de “politieke mainstream”..

    Waarom ik mezelf nist meer links kan noemen is omdat links met 2 verschillende maten meet.. En iedereen die eerlijk is ziet dat.

    Als het kon gooide ik hier sources uit Amerika en onderzoeken die je laten zien dat het vrije woord en individualiteit rechtse standpunten zal zijn geworden.

    Maar ik denk als ik die hier neergooi dan komt mijn reactie niet meer op de site.

    1. Joshuak

     Bedoelde als je partijen als de PvdA, D66 en groenlinks nu kijkt zie je een extreem hypocriet beleid.

     One set of rules for me, one set of rules thee.

     Dat is een mentaliteit die gewoon heel sterk is onder die partijen en heb genoeg over dat soort dingen gehoord van mijn ouders dat ik het niet meer tolereer..

     Links is te hypocriet.. Zo gauw ze dat laten vallen zal ik waarschijnlijk weer hij een partij als dr PvdA aansluiten..

     Maar als ze dat niet doen os PVV en FvD gewoon de enige oplossing.

   3. Ron

    Annabel Nanninga.

    1. kweetniet

     Hennie van der Most of een gelijksoortig type

   4. Henk Albarda

    Pauline Kummer, slimme reactie. U weet dat u en rud57 (en ik) het nooit eens zouden worden. Ik wil Theo Hiddema in de TK EN als burgemeester van Amsterdam (dat is een parttime baan) , u wilt waarschijnlijk groot verrader klaver, die overigens zijn kiezers de MOCRO-Maffia zou stimuleren, op die functie. Resultaat? Ooit in de toekomst een burger-oorlog……..

 6. Jack Flash

  Nou nog de snelweg van 130 naar 100km. Tel uit je winst roverheid.

  1. kweetniet

   en alles exclusief 9 euris administratiekosten ! krankzinnig , kosten om een bekeuring/proces verbaal / misdrijf/ overtreding te mogen betalen

   dit land kan zoveel beter

 7. Jack Flash

  Dit land wordt alleen maar slechter.Strontland .

 8. Heras

  Walgelijk. Dat hele rechtssysteem faalt. Zijn die beelden in opdracht ‘verdwenen’. Daar moet eens onderzoek naar verricht worden. Iedereen vind dat dit riekt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.