Vers van de pers! Gemeente Den Haag gaat Defensie inzetten om Binnenhof en de stad te 'beschermen' tegen de boeren!

Geen categorieokt 15 2019, 18:00
Onze DDS-reporter Kenneth Steffers kreeg enkele primeurtjes te horen in de wandelgangen op het Binnenhof. Het ministerie van Justitie houdt rekening met de heftigste scenario's morgen, erger dan de Studentenopstand uit 1999. Zojuist kwam het persbericht van de gemeente Den Haag al naar buiten, maar dit is maar het halve verhaal. De angst is goed zichtbaar binnen het ministerie van Justitie!
De gemeente Den Haag kwam zojuist met het volgende bericht naar buiten:

Het centrum van Den Haag is niet toegankelijk voor voertuigen die bij grote demonstraties horen. Voertuigen die door de straten rijden, kunnen gevaarlijk zijn voor het winkelend publiek"

Onze reporter kreeg nog wat meer inside informatie over de inzet van Defensie morgen!

Ze gaan morgen de grootste politie-inzet in tien jaar tijd doen in Den Haag en ook het leger zal paraat staan. Er is een speciale en geheime brief uitgegaan vanuit het ministerie met uitleg voor alle medewerkers. Daarin stond ook hoe ze op hun werk kunnen komen, omdat ze verwachten dat hele delen rondom het centrum niet te bereiken zijn. Politie zal obstakels opwerpen en niet zo tolerant reageren als tijdens het vorige protest.

Zoals Grapperhaus al eerder zei krijgen de boeren zeker geen voorkeursbehandeling. Speciale instructies zijn naar de handhavers gestuurd om het morgen niet te laten escaleren.
Een ander vertelde aan onze reporter dat ze binnen Justitie zichtbaar bang zijn voor de ergste scenario's mogelijk. Iedereen in Nederland kon gisteren zien wat er gebeurde bij het Provinciehuis in Groningen. Het protest in Den Haag morgen zal alleen maar nog massaler zijn, vandaar de reële angst!

Dit gaat misschien wel het grootste dingetje worden sinds de studentenopstand in 1999. Ik houd mijn hart vast'

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten