Grapperhaus zit niet te wachten op boeren op het Binnenhof: 'Komen naar het Binnenhof is niet de bedoeling'

Grapperhaus zit niet te wachten op boeren op het Binnenhof: 'Komen naar het Binnenhof is niet de bedoeling'

Minister Grapperhaus was vandaag zeer duidelijk. De boeren gaan morgen weer demonstreren, ze zijn alleen niet welkom op het Binnenhof. Grapperhaus was heel duidelijk en meldde dat het niet de bedoeling is dat gaan demonstreren op het Binnenhof, het heeft dus ook geen zin om te komen naar het Binnenhof. Na de complete geweldsescalatie van gisteren is het begrijpelijk dat Grapperhaus zulke herrieschoppers niet op het Binnenhof wil zien!

De minister benadrukte dat alles wordt gedaan om een escalatie zoals gisteren in Groningen te voorkomen, geheel begrijpelijk namelijk. Wat de boeren gisteren deden richting de politie in het Provinciehuis in Groningen slaat natuurlijk nergens op. Hiermee verspillen ze alleen maar sympathie, en terecht dan ook dat de minister en de politie rekening houden met een grote escalatie dreiging.

Wij leven in een rechtsstaat”, antwoordde Grapperhaus. „Het is dus niet zo dat als je een groot apparaat hebt, dat je daarmee je gelijk haalt.” Hij noemde het geweld bij boerenprotesten in Groningen „uit den boze” en benadrukte dat politie en justitie daar onderzoek naar doen. ” Eigenrichting accepteren we niet”, aldus de bewindsman.

De kritiek die Grapperhaus kreeg van PvdD'er Ouwehand dat de klimaatdrammers harder werden aangepakt dan de boeren vond hij complete onzin. De lieden van Extinction Rebellion demonstreerde op een illegale plek, vandaar dat direct de ME kwam.

Bij het vragenuurtje bleek al eerder dat Esther Ouwehand niet gediend is van de aanpak van de klimaatdrammers, zij is van mening dat we in een 'tractorstaat' leven. Eerlijk is eerlijk, de boeren genieten geen voorkeursbehandeling, en ook hebben ze daar helemaal geen recht op. Niemand heeft daar recht op, de politie dient ons allemaal hetzelfde te behandelen. Dat Ouwehand zoiets insinueert is naïef en is ook niet met bewijs en feiten te valideren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties