Qbuzz-buschaffeurs bezorgd om einde experiment met speciale asielbus voor treitermigranten

Geen categorieokt 22 2019, 18:00
Het personeel van OV-bedrijf Qbuzz maakt zich zorgen om het naderende einde van het experiment met de speciale 'asielbus' in Ter Apel, die momenteel naast de reguliere lijn 73 draait. De asielbus is bedoeld om de overlast van migranten te verminderen. Dat men zich met het aankondigen van het einde van de speciale asielbus zorgen maakt is geheel logisch. Sinds de inzet van de asielbus is de overlast op lijn 73 sterk gedaald, via Dagblad van het Noorden.
De proef met de speciale Qbuzz-asielbus eindigt al op 15 december dit jaar en vanaf dat moment kunnen de inwonenden van het AZC Ter Apel weer gewoon met de reguliere buslijn 73. Bij de Ondernemingsraad van Qbuzz is men vooralsnog bezorgd of het wel goed gaat, zo stelt één van de Qbuzz-medewerkers tegenover de krant:

"We hopen dat we dan niet opnieuw met overlast te maken krijgen’’

Afgelopen voorjaar ging het helemaal mis en doken beelden op van pestmigranten die buschauffeurs belaagden en vertraging veroorzaakten. De overlast werd uiteindelijk teveel en daarom werd de speciale asielbus ingezet om de pestkoppen te isoleren. Sinds de intrede van de pendelbus op 15 mei ervoeren de Qbuzz-buschauffeurs op de reguliere 73-lijn nauwelijks nog overlast. De speciale asielbus was een succes.
Om te voorkomen dat het in de toekomst wéér mis gaat met de reguliere lijn 73, worden de bussen uitgerust met extra camera's en rijden er ook stewards mee. Wellicht dat de pestkoppen onder de 'veiligelanders' hun lesje nu wel geleerd hebben en zich koest houden, maar bij Qbuzz houden ze met alles rekening.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten