Reden voor vreugdevuur! Pauline Krikke opgestapt als burgemeester Den Haag

Geen categorieokt 06 2019, 18:30
Burgemeester van Den Haag Pauline Krikke heeft zojuist via Instagram (ja echt) bekend gemaakt dat ze opstapt. Tijd voor een vreugdevuur dus!
De hoofdreden voor haar besluit is natuurlijk het totale wanbeleid rondom het vreugdevuur in Scheveningen geweest. Daardoor ontstond zo'n grote vonkenregen en een vuurzee, die ertoe hebben geleid dat men tot op de bodem uit wilde zoeken hoe dit überhaupt heeft kunnen gebeuren. Diverse overheidsorganen wezen elkaar als schuldige aan maar al vrij snel werd duidelijk dat burgemeester Krikke verantwoordelijk was.
Vervolgens duurde het dus nog zo'n negen maanden voordat Krikke begon in te zien dat het inderdaad aan haar lag. En met die conclusie in haar achterhoofd, maakte ze de aankondiging van haar vertrek bekend op Instagram.
Het rapport dat haar de das om deed was ronduit vernietigend. Als de gemeente Den Haag een door een gezin bewoond huis was en burgemeester Krikke de oppas, dan lijkt het haast alsof ze moedwillig de tv harder heeft gezet, op het moment dat de oppaskinderen de gordijnen in hens zetten. Vervolgens is het aan de oudste kinderen om water te gaan halen terwijl zij aandachtig kijkt wie er nu weer met elkaar neuken op Temptation Island. De volgende dag komen de ouders thuis en treffen de 'oppas' in een verkoolde woonkamer aan, die ze vertelt dat de kinderen wel wat rumoerig waren. Kijk maar:

"In een reactie op het rapport schrijft de gemeente alles op alles te zetten om grote vonkenregens en het rondvliegen van grotere stukken brandend hout in de toekomst te voorkomen. "Mensen die tijdens de laatste jaarwisseling op Scheveningen waren hebben angstige uren beleefd en dat mag nooit meer gebeuren", zegt burgemeester Krikke."

Ze sloot af met deze woorden:

'Het valt mij zwaar, maar ik heb zojuist de commissaris van de koning verzocht mij per onmiddellijke ingang ontslag te verlenen. Ik ben met hart en ziel burgemeester van Den Haag geweest.'

Werd hoog tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten