Steekproef wijst uit: slechts 13 van 750 illegalen keren terug naar eigen land

De vermoedens worden wederom bevestigd: bij een steekproef door De Telegraaf blijken slechts 13 van de 750 illegalen huiswaarts te keren. De rest van de illegalen blijft hangen in de Landelijke Vreemdelingenvoorziening (LVV’s). Er gebeurt dus geen ene donder.

Er is in de LVV’s van vier steden gemeten. In Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht, met in totaal 750 illegalen. De uitkomsten zijn ronduit deprimerend. Zoals de titel verklapt zijn er 13 teruggekeerd, 20 zitten in de gevangenis, 35 hebben ‘een onbekende bestemming’, 41 hebben er een vergunning gekregen, 84 deden een nieuwe verblijfsaanvraag en zijn naar het azc verhuisd. Dat betekent dat er minimaal 557 illegalen zijn blijven zitten die allang terug hadden moeten keren!

De Telegraaf deed ook een poging om de LVV-cijfers van Amsterdam te bemachtigen, maar die wilden deze niet verstrekken. Gezien de cijfers van de vier onderzochte steden is dat ook niet zo verrassend.

John van Tilborg, directeur van stichting Inlia die de opvang in Groningen regelt, ziet slechts drie oplossingen voor illegalen:

“Dat kan zijn door terugkeer of migratie naar een ander land, maar ook een nieuwe asielprocedure.”

Gezien het minuscule aantal illegalen dat terugkeert, lijkt het mij een veilige aanname dat de eerste optie makkelijk kan worden omzeild en we om één of andere reden blijven zitten met hordes illegalen, die nota bene worden gesteund door een hele juridische industrie die telkens weer procedures aanspannen voor verblijf. We wisten dit al met z’n allen, maar het blijft belachelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  De Linkse Rutteclan belazerd de boel, ze liegen en bedriegen en houden de hotels voor deze illegalen gewoon in stand, want de Linkse Demoniserende wegkijkende Rutte kliek, verdient hier bakken met geld aan.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Kretoloog

   Ja Jumping, je hebt helemaal gelijk. Totaal verrot, dat is deze regering.

   Zelfs die schattige boerendochter Carola Schouten belazert en bedondert de boel waar je bijstaat. Met der fijngemalen poppenstront CU-praatjes, maar ondertussen…alle 10 Geboden aan haar laarsjes lappend.

  2. DidiMadloba

   Seniele Jumping, stel je niet zo vreselijk aan. Nederland is hooguit verrot door mensen zoals u.
   Als je bezwaar hebt tegen het vreemdelingenbeleid moet je bij de staatssecretaris wezen.

   1. Control

    Mididildo stelt zich ook verschrikkelijk aan natuurlijk

 2. Agios

  Typisch voor de Lage landen. Bukken, buigen en knippen. Geleerd in de linkse kerk:bezig zijn en niets doen…

 3. Heras

  737 mensen blijvend in de uitkering.
  Hoeveel mensen moeten hiervoor hard werken om dit mogelijk te maken?

  1. DidiMadloba

   Ooit is toenmalig staatssecretaris Teeven begonnen de landen van herkomst te betalen voor het terugnemen van afgewezen migranten. Dat werkte wel even, maar het was ook verslavend: sinds die straatarme landen weten dat het terugnemen van een migrant geld waard is doen ze het nooit meer gratis.

   Er zullen heel veel mensen heel hard moeten werken om het geld op te brengen dat die bananenrepublieken verlangen. Maar misschien gaat het toch gebeuren, vanwege de politieke druk op het terugbrengen van het aantal illegalen.

   Er moet natuurlijk gewerkt worden aan structurele oplossingen, zoals beoogd in het Marrakesj pact. Maar daar waren populisten tegen, want die spinnen garen bij het in stand houden van problemen!

 4. plakband

  Van die dertien keren er weer negen terug onder een andere naam. Zo vangen zij een dubbele uitkering. Het is een kwestie van tijd voordat ook de andere gelukszoekers deze weg gaan bewandelen. De NL overheid kijkt de andere kant uit.

 5. DidiMadloba

  Allicht keren die illegalen niet terug, want een “illegaal” is nu juist per definitie iemand die geen recht heeft op verblijf in Nederland, maar toch niet terugkeert.
  Als DDS pretendeert serieuze journalistiek te bedrijven had ook het aantal mensen moeten worden vermeld dat wel terugkeert.

  1. Blitzkrieg

   DidiMadloba : Welk deel van de titel begrijp je niet?
   “Steekproef wijst uit: slechts 13 van 750 illegalen keren terug naar eigen land”

   DDS pretendeert…? Leer lezen!

 6. Agios

  Dat er zo weinig terugkeren, ook al dreigt er geen enkele gevaar meer, hadden velen (trollen niet meegerekend…) reeds vooraf voorspeld. Wie wil er niet voortdurend geknuffeld en verzorgd worden en jezelf daarbij de lol gunnend van bijna straffeloosheid op elke misdaad?

 7. Joop Klepzeikert

  Tja, als je in eigen land hard moet werken voor een hongerloontje ga je natuurlijk nooit meer terug als je in Nederland NIETS hoeft te doen, maar wel in luxe kunt leven.
  In Nederland wordt zelfs hun kamer/huis, toilet en keuken voor ze schoongemaakt, voor ze gekookt, krijgen eigen buslijnen, zodat ze niet tussen die smerige witten hoeven te zitten en krijgen daarnaast meer graties geld dan de gemiddelde Nederlander met hard werken verdient.
  Daarnaast worden ze niet of nauwelijks voor de vele misdaden die ze plegen gestraft.
  De keuze om terug naar eigen land te gaan wordt wel heel erg moeilijk gemaakt voor ze.

 8. Ritter

  Het is constant hetzelfde liedje……………………illegalen weigeren mee te werken en gaan net zolang door tot er weer een Generaal Pardon komt of een andere regeling waardoor ze kunnen blijven. (neem Amsterdam als voorbeeld waar illegalen zelfs woningen krijgen)

  Dat is vele jaren zo.

  Daarom is de enigste echte oplossing voor dit probleem ervoor te zorgen dat deze illegalen niet Europa binnen komen. (dus sluiten van de (buiten) grenzen)

  Immers eenmaal in Europa gaan de meeste illegalen niet meer weg.

 9. Control

  Je zou het niet verwachten natuurlijk, het zijn er immers wel 13 mensen die weer terug zijn, mezzadra en zijn islamvrindjes zijn natuurlijk helemaal in hun nopjes..

  1. Vlaswiek

   Dat is een mislukte Nedermoslim, een landverrader zonder dt.

   1. Control

    Dat is mij zéér duidelijk, een verheerlijker van de islam

 10. Jack Flash

  Onrealistisch gebral.Een land waar de grenzen wagenwijd van open staan kan dat niet eens weten.Als illegalen omgedoopt zijn tot
  “ongedocumenteerden” heeft men iets te verbergen.

 11. Baron von Munchhausen

  Probleem is de zeer machtige linkse asiel- industrie!
  Uitgeprocedeerden, vluchtelingen en de hele rataplan zorgen voor een dik belegde boterham aan de ‘hulpverleners!”

 12. Jack Flash

  Als ramen en deuren van je huis open staan weet je niet hoeveel (stront)vliegen binnen zitten.

 13. lIN-T

  Schandalig, ik betaal genoeg belasting om het hier leefbaar the houden.
  Keihard aanpakken dat criminele uitschot, dump ze op een zandbank zonder voorzieningen. Zijn ze zo opgerot dat asociale teringvolk. Het is hier al zwaar overbevolkt, die illegale paupers kunnen we absoluut niet hebben hier.

 14. JFU

  Waarschijnlijk nog een te hoog aantal…

 15. Gerlos

  Ik begrijp niet dat bepaalde figuren op deze site nog steeds in dit KEI VERROTTE land wonen, Als je zo ontevreden ben was ik allang vertrokken en een vredig land uitgekozen, alleen ben ik bang dat zo’n land niet te vinden is. Misschien naar Turkije ontevreden malloten.

 16. Jack Flash

  Onzin Gerlos.Nederlanders willen gewoon hun eigen land weer een beetje terug.Helemaal zoals 40 jaar geleden kan niet meer dat snappen mensen ook wel.
  Maar zols het nu gaat is krankzinnig.

 17. Gerlos

  Als jullie nu bij de volgende verkiezingen links gaan stemmen weet je zeker wat je gaat missen in ons land. Zijn we an de goden overgeleverd. Helaas voor jullie Geert aardige vent en Baudet zelfde verhaal maar komen niet verder dan de oppositie. Dus ik jullie was zal ik toch maar emigreren naar een beter land dan Nederland.

 18. Cesare

  Ze krijgen ze met die d66-rechters het land niet uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.