Steekproef wijst uit: slechts 13 van 750 illegalen keren terug naar eigen land

Geen categorieokt 12 2019, 8:00
De vermoedens worden wederom bevestigd: bij een steekproef door De Telegraaf blijken slechts 13 van de 750 illegalen huiswaarts te keren. De rest van de illegalen blijft hangen in de Landelijke Vreemdelingenvoorziening (LVV's). Er gebeurt dus geen ene donder.
Er is in de LVV's van vier steden gemeten. In Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht, met in totaal 750 illegalen. De uitkomsten zijn ronduit deprimerend. Zoals de titel verklapt zijn er 13 teruggekeerd, 20 zitten in de gevangenis, 35 hebben 'een onbekende bestemming', 41 hebben er een vergunning gekregen, 84 deden een nieuwe verblijfsaanvraag en zijn naar het azc verhuisd. Dat betekent dat er minimaal 557 illegalen zijn blijven zitten die allang terug hadden moeten keren!
De Telegraaf deed ook een poging om de LVV-cijfers van Amsterdam te bemachtigen, maar die wilden deze niet verstrekken. Gezien de cijfers van de vier onderzochte steden is dat ook niet zo verrassend.
John van Tilborg, directeur van stichting Inlia die de opvang in Groningen regelt, ziet slechts drie oplossingen voor illegalen:

"Dat kan zijn door terugkeer of migratie naar een ander land, maar ook een nieuwe asielprocedure.”

Gezien het minuscule aantal illegalen dat terugkeert, lijkt het mij een veilige aanname dat de eerste optie makkelijk kan worden omzeild en we om één of andere reden blijven zitten met hordes illegalen, die nota bene worden gesteund door een hele juridische industrie die telkens weer procedures aanspannen voor verblijf. We wisten dit al met z'n allen, maar het blijft belachelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten