Theo Hiddema (FVD) bij WNL op Zondag 'ISIS-kinderen zijn helemaal niet geworteld in Nederland'

Geen categorieokt 20 2019, 12:00
Voor de meeste mensen speelt het onderwerp 'ISIS-vrouwen' niet echt, maar voor bepaalde delen van de kiezers natuurlijk wel. Zo is een groep sterk gekant tegen de terugkeer van IS-bruiden en hun kinderen. Daar speelt FVD-Kamerlid Theo Hiddema op in, met overigens een prima standpunt. Volgens Hiddema zouden de ISIS-vrouwen en hun kids in de Koerdische kampen moeten blijven en worden veroordeeld in het Midden-Oosten.
Hiddema zei het volgende bij WNL op Zondag:

“Wat je hier creëert zijn nieuwe cellen van haat en wrok, en dat met een religieus sausje omgeven. Dat uit zich met geweld. Je moet ze hier niet hebben."

Hiddema vergelijkt de casus ISIS-kinderen met het kinderpardon van afgelopen voorjaar. Volgens de FVD'er worden de kinderen van het kinderparon, die hier met 'list en bedrog' blijven hangen, toegestaan te blijven omdat zij 'geworteld' zijn in dit land. Dat klopt, echter geldt dit argument volgens Hiddema niet voor de ISIS-bruiden en hun kroost, zo stelt de FVD'er:

"Als wij met pardonkinderen zitten die hier zijn opgegroeid, maar die hier met list, bedrog en valse procedures zijn blijven hangen, dan moeten die kinderen hier blijven want die zijn hier ‘geworteld’. Die kinderen die dáár zitten hebben hier geen dag wortels gegeten, helemaal niks. En die moeten dan ineens wél terugkomen omdat er een zieligheidssausje overheen wordt gegooid.”

De ISIS-kinderen en hun moeders hebben 'hier geen dag wortels gegeten' stelt de FVD'er. Daarom moeten we hen dus 'niet naar Nederland halen'. Het standpunt klinkt rationeel: de kinderen zijn inderdaad niet geworteld in Nederland en vormen ook een veiligheidsrisico. Hun ouders zijn verantwoordelijk voor hen, niet de Nederlandse staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten