Theo Hiddema (FVD) bij WNL op Zondag ‘ISIS-kinderen zijn helemaal niet geworteld in Nederland’

Voor de meeste mensen speelt het onderwerp ‘ISIS-vrouwen’ niet echt, maar voor bepaalde delen van de kiezers natuurlijk wel. Zo is een groep sterk gekant tegen de terugkeer van IS-bruiden en hun kinderen. Daar speelt FVD-Kamerlid Theo Hiddema op in, met overigens een prima standpunt. Volgens Hiddema zouden de ISIS-vrouwen en hun kids in de Koerdische kampen moeten blijven en worden veroordeeld in het Midden-Oosten. 

Hiddema zei het volgende bij WNL op Zondag:

 “Wat je hier creëert zijn nieuwe cellen van haat en wrok, en dat met een religieus sausje omgeven. Dat uit zich met geweld. Je moet ze hier niet hebben.”

Hiddema vergelijkt de casus ISIS-kinderen met het kinderpardon van afgelopen voorjaar. Volgens de FVD’er worden de kinderen van het kinderparon, die hier met ‘list en bedrog’ blijven hangen, toegestaan te blijven omdat zij ‘geworteld’ zijn in dit land. Dat klopt, echter geldt dit argument volgens Hiddema niet voor de ISIS-bruiden en hun kroost, zo stelt de FVD’er:

“Als wij met pardonkinderen zitten die hier zijn opgegroeid, maar die hier met list, bedrog en valse procedures zijn blijven hangen, dan moeten die kinderen hier blijven want die zijn hier ‘geworteld’. Die kinderen die dáár zitten hebben hier geen dag wortels gegeten, helemaal niks. En die moeten dan ineens wél terugkomen omdat er een zieligheidssausje overheen wordt gegooid.”

De ISIS-kinderen en hun moeders hebben ‘hier geen dag wortels gegeten’ stelt de FVD’er. Daarom moeten we hen dus ‘niet naar Nederland halen’. Het standpunt klinkt rationeel: de kinderen zijn inderdaad niet geworteld in Nederland en vormen ook een veiligheidsrisico. Hun ouders zijn verantwoordelijk voor hen, niet de Nederlandse staat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Heel juist. De Nederlandse staat heeft geen enkele verantwoording voor dat addergebroed. Dat is daar opgegroeid en tot terroristen opgeleid, dus moeten daar blijven. Daarbij zijn het ook nooit Nederlanders geweest. Alleen hun ouders hebben onterecht een Nederlands paspoort gehad. Ook dat behoort ze volgens de wet al lang afgenomen te zijn.

  1. Mezzadra

   “Ook dat behoort ze volgens de wet al lang afgenomen te zijn.”

   Op weke wet doelt Joop?

   1. Vit

    Welke.

   2. Joop Klepzeikert

    @Trol met meer aliassen dan IQ: ZELFS jij kunt gewoon bij de IND of in de wetboeken nagaan onder welke voorwaarden je het Nederlanderschap verliest.
    Hier de link naar het IND alvast voor je: ind.nl/Nederlanderschap/Paginas/Verlies-en-intrekking-Nederlandse-nationaliteit.aspx

    1. Vlaswiek

     In discussie met een strontvlieg, dat is natuurlijk volkomen kansloos.

     1. Joop Klepzeikert

      @Vlaswiek: Ik ga niet in discussie met dat brok uitwerpsel. Ik laat alleen zien hoe debiel hij is, door mijn stelling te bewijzen.

    2. Mezzadra

     Joop heeft zijn eigen bron niet gelezen. Als hij dat wel gedaan zou hebben dat deelname aan IS geen grond oplevert om het Nederlanderschap te ontnemen.

     1. Vit

      @Mezzadra

      Aansluiten bij de vijand is strafbaar.

     2. Joop Klepzeikert

      @Trol met meer aliassen dan IQ: Je lult weer zwaar debiel ultra extreem zwakzinnig links uit je nek. Dat staat NERGENS in die bron. Mongool.

     3. Mezzadra

      Ja, maar de vijand moet dan wel een staat zijn die betrokkene een nationaliteit kan aanmeten.

      Dat de IS-idioten berecht moeten worden staat overigens niet ter discussie.

     4. Vit

      @Mezzadra

      Eenmaal gek geprikt door islamitische vlooien zijn deze ehh mensen niet meer te deprogrammeren, dus lekker daar blijven.

     5. tonna

      @mezzadra:
      De basis van jurisprudentie is toch dat iemand in eerste instantie veroordeeld moet worden in het land waar hij/zij de misdaad pleegde!
      Is algemeen bekend!
      Tenzij gehoor wordt gegeven aan een uitleveringsverzoek,en dat heeft Nederland nóóit gedaan!

     6. Giovi

      @Mezzadra
      “Joop heeft zijn eigen bron niet gelezen. Als hij dat wel gedaan zou hebben dat deelname aan IS geen grond oplevert om het Nederlanderschap te ontnemen.”

      Ik denk dat Joop Klepzeikert zijn bron heel goed gelezen heeft. Sinds de wijziging in 2018 van de Rijkswet op het Nederlanderschap kan het Nederlanderschap wegens deelname aan een terroristische organisatie -lees IS- wel degelijk worden ontnomen. Het moet dan wel gaan om personen met een dubbele nationaliteit. Die spijtoptanten die nu jankend naar Nederland willen terugkeren hadden beter moeten nadenken en eens wat vaker naar het Nederlandse journaal moeten kijken voordat ze met hun dubbele paspoort afreisden naar die organisatie van koppensnellers, verkrachters en slavenhandelaren. Nu achteraf blèren dat ze van niets wisten is geen excuus Truus.

 2. DidiMadloba

  Niemand heeft beweerd dat ze in Nederland geworteld zijn.

  Vooralsnog zijn ze in ISIS geworteld. Wil Hiddema dat zo houden?

  Hij is een waardige vertegenwoordiger van het Forum voor Demagogie

 3. Jumping

  Deze ISIS vrouwen en kinderen, hebben niets met Nederland.

  Hiddema is gewoon een verstandige volksvertegenwoordiger, laat ze gewoon daar in die zandbak en als Links daar problemen mee heeft, gaan ze lekker vaak zelf naar die zandbak, de meeste Linkse wegkijkers hebben toch een uitkering, dus vrije tijd zat.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Nep

   Jumping:
   Herhaal waarom blijf je in Nederland. Ga!

 4. Pauline Kummer

  Hoe zit, zat het dan met Nederlandse kinderen geboren en geworteld in Nederlands Indië? Die werden met ouders en al door het Indonesische regime het land uitgebonjourd. Je kiest er niet voor om in een terroristenkamp geboren te worden. Dus als Iraq, Syrië ervan af wil?

  1. Vlaswiek

   De aandoenlijke in een ander jasje.

  2. Original NL

   Paulien de kromme zit weer appels met peren te vergelijken.
   Deze isis ho*ren mogen incl hun addergebroed lekker in hun beloofde land blijven.

  3. van Urk

   Pauline Kummer. Dat raakt kant nog wal. De Nederlandse kinderen in Nederlands Indie. De zin zegt het al. En we weten ook dat hun ouders gevochten en gediend hebben voor de Nederlandse staat. IS kinderen zijn kinderen van ouders die niets op hebben met onze staat en hebben gevochten en gediend bij een buitenlandse terroristisch groepering. Dus niet in het belang van Nederland maar voor de vijand van Nederland.

  4. tailgunner

   Het is verachtelijk dat je Indo’s wilt vergelijken met isis. Ken je Nederlandse geschiedenis halve gare idioot.

  5. Rechtsaf

   “paulientje, ja maar ja maar, jank jank, ja maar,”

  6. ikweetwatikwil

   Pauline je bent geen Nederlandse dat is duidelijk Of je kon de lagere school niet bijwerken

 5. Marija

  Deze Isis vrouwen en jong, willen alleen naar Nederland omdat ze hier het meest kans hebben op een goed leven, want Nederlanders zijn tolerant.
  Maar al te goed is buurmans gek, dat moeten wij niet willen, gebruikt worden door deze barbaren en hun jong.
  Laat ze blijven waar ze voor hebben gekozen met alle gevolgen vandien.
  Nederlands paspoort inleveren en koppen dicht.
  Een rechtsgang eisen om hun zin door te drukken zou het tegendeel moeten bewerkstelligen.
  Weg er mee !

 6. van Urk

  Nederland moet niet de heropvoedingskamp van ontspoorde buitenlanders gaan worden die alleen op papier Nederlander zijn. Ze hebben bewezen ongeschikt te zijn volgens de Nederlandse waarden en normen en hun trouw aan de Nederlandse staat. Nederland heeft eeuwenlang een statement gemaakt over landverraad en hoe men zijn Nederlanderschap kan verliezen. Zij hebben zelf voor deze eigen risico gekozen.

 7. Veteraan

  IS vrouwen zijn IS.
  En ze produceren IS leden.
  Dus gewoon daar berechten, stuur maar een miljard om het te doen.
  Graag een bonus als het afgehandeld kan worden met de doodstraf.

  1. Gielah

   Hiddema ziet het goed! Stel dat je die kinderen hierheen laat komen.
   Zij komen dan in een pleeggezin en moeder zit in de gevangenis, voor redelijk korte tijd, want niemand kent getuigen en/pf heeft bewijzen over wat ze in IS-land eventueel gedaan hebben.
   Die kinderen barsten van de wrok, want ze hebben ( tenzij ze onder de 3 zijn of zoiets) al vaak genoeg gehoord dat de wereld der niet-moslims dood en verderf verdient… en daar zitten ze dan, in een niet-moslim land, dat hun móeder in het gevang heeft gestopt en bij hen vandaan houdt.
   Dan begint het radicaliseer-zaadje al de kop op te steken.
   Mag een overheid haar eigen burgers moedwillig in gevaar brengen, nu of in de nabije of verder toekomst, door mensen die het vermoorden van niet-moslims als een edele, door allah goedgekeurde en aangeprezen daad zien, in de samenleving op te nemen?
   Moeten onze kinderen, klein- en achterkleinkinderen op schoolpleinen en in de klas in aanraking komen met andere kinderen, die misschien gejuicht hebben bij een onthoofding of het in brand steken van een christen…. en bij wie in IS-land moeder het werk uit handen genomen werd door een Yazidi-mevrouw of – meisje, dat je van alles kon bevelen… en dat zo nodig ook door vader misbruikt mocht worden wanneer het hem in de dolle kop opkwam?
   Hoe gedragen zulke kinderen zich tijdens ruzies?
   Zeggen ze: ” Ik vind het niet leuk… dat je zo doet?”, of hebben ze iets fermere methodes om met onenigheden om te gaan?
   Hoe gaan ze zich als pubers gedragen als ze een meisje leuk vinden, dat niets van hén moet weten?
   Ze hebben oog in oog geleefd met seksuele onderwerping en overheersing!
   Ze hebben Midden-Oosten ( nou ja… radicaal islamitische normen en waarden) meegekregen.
   Ze passen nu dus in een samenleving, die deze normen en waarden óf deelt, of tenminste aanvaardbaar acht.
   Onze kinderen mogen daar niet aan blootgesteld worden.
   Die hebben daar geen verweer tegen.
   ‘Ja maar… de juf kan toch een beetje opletten… als kleine Osama in groep 4 een rood waas voor zijn ogen krijgt?”
   De juf heeft geleerd lief en begrijpend te zijn.
   De juf is bovendien overwerkt, met al die grote klassen, onderdrukkende schooldirecteuren en drammerige ouders.
   Voorts is juf waarschijnlijk van een generatie, die al in de wieg ingestampt heeft gekregen dat ze niet mag discrimineren…. en als ze weleens een krant heeft ingekeken, weet ze ook dat je met moslims en moslimfamilies beter geen ruzie kunt krijgen…. want dat die… als je iets zegt of doet dat hén niet aanstaat… in stamverband op je afkomen.
   Kortom: in het Midden-Oosten laten… want alleen daar past een radicale moslim én een jongere generatie, die een radicaal-islamitische opvoeding heeft gekregen.
   Dat de Nederlandse overheid ooit gek genoeg is geweest om de ouders of grootouders van een IS-moordenaar een Nederlands paspoort te bezorgen, hoeft niet te betekenen dat ons land nóg onveiliger gemaakt moet worden dan het thans al is.

   1. ikweetwatikwil

    Gielah Fijn dat ik weer een reactie van u kan lezen. Ben het met u eens.

    1. toetssteen

     @ikweetwatikwil
     Ik sluit me bij u aan! Perfect comment van Gielah!

   2. Mezzadra

    Wat een walgelijke liefdeloze bijdrage.

    1. Henkdetenk

     @gielah word door iedereen verwelkomen en…
     @mezzadra word door iedereen uitgepoept(behalve door zijn eigen nicks)
     Wat een contrast.

   3. Henkdetenk

    @gielah welkom terug! altijd volop genoten van jouw bijdrages.

 8. Veteraan

  Wat een man hé.
  Frappant dat politici die de waarheid spreken altijd Rechts zijn.
  Zou daar een causaal verband in zijn ?

  1. van Urk

   Heeft niet zozeer met het spreken van de waarheid. Er ontbreekt bij links totaal aan realistisch denken.

 9. Rud56

  @Gielah, +++ x1000!

  Want inderdaad, als dat addergebroed hierheen komt wordt het ondergebracht bij familie of vrienden van die IS-heksen. Familie en vrienden die achter die heksen staan, de ideale om dat addergebroed te laten radicaliseren. Ook lui dus die hier niet horen, die hier in alle opzichten voor ellende zorgdragen.
  Maar ja, in bezit van Nederlands paspoort omdat ze ooit zogenaamd zo zielig waren, maar nu met hun satanische ideologie onze vrijheid en veiligheid, ons welzijn ondermijnen!

  Ja, de al zoveel gebezigde zin “Waar de moslim verschijnt, is het de vrijheid, vrede en veiligheid die verdwijnt!” is wederom van toepassing!! Voor hoelang nog?

 10. Peter Loosduinen

  100 % eens met Hiddema.
  We werden belazerd door Howick / Lily en alle andere gevallen die hier mogen blijven en
  waarvoor u en ik moeten dokken.
  Die kankermongolen die naar ISIS zijn gegaan mogen daar met hun addergebroed lekker blijven.
  Bespaart een hoop centjes en draagt bij aan de veiligheid hier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.